Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Τίποτα δε είναι τυχαίο...

Πολλοί αναρωτιούνται για ποιο λόγο ο Ερντογάν θυμήθηκε τη Συνθήκη της Λωζάνης μετά από τόσο καιρό. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία στην παγκόσμια διπλωματική σκακιέρα.

Οι πληροφορίες λένε πως δύο άνθρωποι βρίσκονται πίσω από αυτό. Ο Χένρυ Κίνσινγκερ και ο Τζαίημς Ρότσιλντ. Λίγα 24ωρα μετά τη συνάντηση με τους δύο κυρίους ο Σουλτάνος πήρε το όπλο του και αποφάσισε να θέσει θέμα εδαφικών διεκδικήσεων.

Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον;…


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαστε .."μελλοντολόγοι" (και ευτυχώς..), για να ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, απλά βλέπουμε ότι όλα γύρω μας είναι δυσοίωνα, και υπάρχει και η ιστορική εμπειρία του κραχ του 1929 με τις χιλιάδες αυτοκτονίες, και την τεράστια ανεργία σε Αμερική και Ευρώπη, που κατέληξε σε άνοδο του φασισμού και στον Β' Παγκόσμιο με εκατομμύρια νεκρούς.
Υπάρχει σήμερα ο κίνδυνος παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης και Γ΄Παγκόσμιου Πολέμου.
Στην πραγματικότητα η οικονομική διάλυση συντελείται αργά αλλά σταθερά με την μέθοδο της διαρκούς αύξησης του παγκόσμιου χρέους ("αέρας", κυρίως με την αλχημεία των τόκων).
Υπάρχουν επίσημες μελέτες που καταγράφουν αυτή την παγκόσμια βόμβα στα θεμέλια οικογενειών κοινωνιών, οικονομιών, κρατών. Που θα καταλήξει αυτό;Γιατί συμβαίνει;
Πιστεύω ότι αυτό θα χρησιμοποιηθεί ως μέσο χειραγώγησης, υποταγής, φόβου.. ως μια "συνειδησιακή" αλυσίδα, για να καθοδηγηθούν οι εξελίξεις.
Το χρέος ως έννοια δεν είναι κάτι απλό. Προκαλεί στον άνθρωπο φόβο και ενοχή που τον παραλύει.Αβεβαιότητα για το μέλλον.Ακόμα και ντροπή, και αίσθηση απαξίας. Δημιουργεί ευνουχισμένους πολίτες κατάλληλους για ελεγχόμενες κοινωνίες. Και όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο.