Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Η Ολιγαρχική Δημοκρατία.

Του Δρ. Μάνου Δανέζη*
Εισαγωγή
Όπως όλοι γνωρίζουμε η μεγάλη επιστημονική επανάσταση του  16ο και 17ο αιώνα συντελέστηκε μέσα σε ένα ασφυκτικό θεοκρατικό μεσαιωνικό  πλαίσιο και  μέσω μιας έκρηξης των επιστημονικών ιδεών, ανέλαβε να διαχωρίσει τη θεολογία από την επιστήμη και να δώσει τη δυνατότητα στις κοινωνίες των ανθρώπων να οργανώνουν διάφορα κοινωνικά συστήματα.
Η επιστήμη, αφού κέρδισε το δικό της χώρο στον
κοινωνικό ορίζοντα, έπαψε να εξαρτάται από την εκκλησιαστική διοικητική δομή, ενώ συγχρόνως κατάφερε να μην έρχεται σε μετωπική ρήξη μαζί της. Αυτό έγινε κατορθωτό πρεσβεύοντας ότι στόχος της είναι να εξηγεί τα γεγονότα που εμπίπτουν αποκλειστικά στις ανθρώπινες αισθήσεις και ότι το μη αισθητό επαφίεται στη δικαιοδοσία της θεολογίας.
Με τον τρόπο αυτό η επιστήμη μπόρεσε να εξασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες για να εξελιχθεί, εφόσον δεν ερχόταν σε ευθεία σύγκρουση με τις κυρίαρχες θρησκευτικές δομές.
Η καινοτομία που εισήγαγε στην Ιστορία της Επιστήμης η επιστημονική επανάσταση του δέκατου έβδομου και δέκατου όγδοου αιώνα, αφορά τη μέθοδο αναζήτησης και διερεύνησης της γνώσης. Για πρώτη φορά τότε εισήχθησαν στην επιστημονική διαδικασία το πείραμα και ο μαθηματικός φορμαλισμός. Έτσι, αναπτύχθηκε μια αμφίδρομη σχέση θεωρίας και πειράματος στην οποία χρησιμοποιούταν σαν κώδικας επικοινωνίας η γλώσσα των μαθηματικών. Μέσα σε ένα τέτοιο επιστημονικό κλίμα, η κοινωνική συγκρότηση  εναρμονίστηκε με τη φιλοσοφία της Aριστοτέλειας«Αριστοκρατίας».
Ο μετασχηματισμός της έννοιας «άριστος»
Η ουσιαστική έννοια του όρου «Αριστοκρατία» προκύπτει από τη ρίζα της λέξης που σημαίνει η «κυριαρχία των αρίστων». Όμως η έννοια του όρου «άριστος»,με την πάροδο των αιώνων, έτυχε μιας σκαιάς μεταχείρισης και μιας εσκεμμένης παρερμηνείας. Αυτό συνέβη επειδή η «αριστεία» αποτελούσε προϋπόθεση κατάληψης ηγετικών θέσεων στο πλαίσιο της κοινωνικής αυτής δομής. Με την πάροδο των ετών οι ηγετικές και εξουσιαστικές ομάδες παρέμεναν μεν ολιγομελείς, όπως και οι αριστοκρατικές, όμως δεν αποτελούνταν πλέον από «αρίστους». Απλώς, οι ολιγομελείς αυτές ομάδες εξουσίας αυτοονομάζονταν φιλάρεσκα «αριστοκρατικές» και επέβαλαν στην κοινωνία, με κάθε μέσον, να τους απονέμει αυτόν τον τίτλο.
Η αποδοχή αυτής της πραγματικότητας μετάλλαξε την κοινωνική φιλοσοφία της Αριστοκρατίας, σε ένα Ολιγαρχικό κοινωνικό σύστημα. Στο σύστημα αυτό η έννοια της αριστοκρατικής ομάδας διοίκησης αντικαταστάθηκε από την έννοια της «κοινωνικής ελίτ» η οποία δεν συνεπαγόταν ταυτόχρονα ότι ήταν και αριστοκρατική. Μέσω αυτής της μετάλλαξης, η οποία δεν ήταν επιβεβλημένη φυσιολογικά αλλά βίαια, είχαν ήδη τεθεί οι ρίζες της κατάρρευσης του πολιτισμικού πυλώνα της κοινωνικής φιλοσοφίας του πολιτισμού, εφόσον είχε χαθεί η αυτοσυνέπεια και η συνέχεια βασικών προϋποθέσεων και αρχών λειτουργίας του πολιτισμικού αυτού πυλώνα.
Ο έλεγχος των διοικητικών δομών της κοινωνίας είχε περιέλθει πλέον στα χέρια «ολίγων» αλλά όχι και «αρίστων». Η εξέλιξη αυτή, επειδή εξυπηρετούσε και ωφελούσε τις μωροφιλοδοξίες και τις άκρατες –χωρίς φραγμούς– ωφελιμιστικές επιδιώξεις των «ολίγων», αλλά όχι και «αρίστων», παγιώθηκε και διαιωνίστηκε μέχρι τις ημέρες μας.
Τα προβλήματα μιας ολιγαρχικής κοινωνίας
Η παγίωση όμως μιας κοινωνικής ολιγαρχικής διοικητικής δομής, χωρίς αριστοκρατικά χαρακτηριστικά, δημιούργησε προβλήματα, εφόσον δεν έχαιρε μιας βιωματικής ηθικής και συνειδησιακής αποδοχής εκ μέρους της κοινωνίας. Η αποδοχή αυτή ήταν όμως αναγκαία προϋπόθεση μιας ειρηνικής αποδοχής, από την κοινωνία, των επιβεβλημένων τις περισσότερες φορές δια της βίας, ολιγαρχικών ηγεσιών. Για το λόγο αυτό, αντικαταστάθηκε η ανάγκη μιας ηθικής και συνειδησιακής κοινωνικής αποδοχής, από την αποδοχή της υπεροχής του «υλικού πλούτου».
Η θέσπιση όμως του κριτηρίου του υλικού πλούτου σε αντικατάσταση του κριτηρίου του «αρίστου», αποτέλεσε ένα νέο πλήγμα στις δομές του πραγματιστικού πολιτισμικού ρεύματος του Δυτικού Πολιτισμού. Επειδή όμως ήταν προφανής και κατανοητή η αντικοινωνική και ανήθικη δομή αυτού του πολιτεύματος, έγινε μια προσπάθεια αλλοίωσης βασικών αρχών και κανόνων λειτουργίας της Θεολογίας και της Επιστήμης, ούτως ώστε να εξυπηρετούν και να καλύπτουν φιλοσοφικά και ιδεολογικά τα συμφέροντα της εκχυδαϊσμένης κοινωνικής δομής.
 Ήταν η εποχή κατά την οποία οι δυτικές χριστιανικές διοικητικές δομές εισάγουν στη λειτουργία τους, κατά τα ιουδαϊκά πρότυπα, κοσμικά χαρακτηριστικά. Ο Χριστιανισμός πλέον γίνεται μιλιταριστικός, βίαιος τρυγητής υλικών αγαθών, ρατσιστικός και εθνικιστικός, σε αντίθεση με όλα τα διδάγματα και τις επιταγές του ιδρυτή του. Ομοίως η επιστήμη γίνεται υλιστική, ωφελιμιστική και κατευθυνόμενη. Είναι αποδεκτή από την κοινωνική δομή και χρηματοδοτείται μόνο εάν εξυπηρετεί τον πόθο των ολίγων για δόξα και υλικό κέρδος.
Όπως γίνεται φανερό από όλα τα προηγούμενα, μια τέτοια κοινωνική διοικητική δομή δεν ήταν δυνατόν να γίνει αποδεκτή από το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, αφού δεν υπηρετούσε τις βασικές της ανάγκες και δεν κατασίγαζε, αλλά αντιθέτως επαύξανε, τους φόβους που ένας πολιτισμός υποτίθεται ότι θα ελαχιστοποιούσε.
Τότε ακριβώς αρχίζει η εποχή της κατάρρευσης των αναπτυχθέντων ολιγαρχικών δομών όπως οι φεουδαρχίες και οι μοναρχίες. Η κατάρρευση αυτή θα μπορούσε να δράσει θετικά στην ανασύνταξη του Δυτικού πολιτισμού, εάν αποτελούσε την αρχή μιας αυτοκάθαρσής του και μιας ουσιαστικής επαναφοράς της αρχής των «αρίστων».
Η ευκαιρία όμως χάθηκε λόγω μιας πανέξυπνης μεταμόρφωσης του Ολιγαρχικού συστήματος. Οι καταρρέουσες ολιγαρχικές κοινωνικές δομές επιχείρησαν επιτυχώς μια εκπληκτική πολιτισμική αναδίπλωση. Προκειμένου να διατηρήσουν τον διοικητικό έλεγχο της κοινωνίας, υιοθέτησαν – βεβαίως φαινομενικά και υποκριτικά– τη φιλοσοφική αρχή του ιδεαλιστικού πολιτισμικού ρεύματος, την αρχή της «Δημοκρατίας».
Η Δημοκρατική Ολιγαρχία
Επικαλούμενοι όμως κάποιες ουσιαστικές και πραγματικές κοινωνικές αδυναμίες, η «δημοκρατία» δικαίως αντικαταστάθηκε από την«αντιπροσωπευτική δημοκρατία» η οποία με τη σειρά της έδωσε τη θέση της στην «αντιπροσωπευτική πολυκομματική δημοκρατία». Είναι αλήθεια ότι όλη αυτή την περίοδο των μεγάλων κοινωνικών αλλαγών, έγιναν φιλότιμες προσπάθειες αλλαγής του φιλοσοφικού και ιδεολογικού προσανατολισμού των διοικητικών δομών. Στόχος αυτής της προσπάθειας ήταν η εφαρμογή της αρχής των «αρίστων» στην επιλογή των «δημοκρατικά» εκλεγομένων αντιπροσώπων.
Στο σημείο αυτό όμως κρυβόταν η παγίδα των ολιγαρχικών δομών. Ποντάροντας στην «ανθρώπινη φύση», επέκτεινε αριθμητικά τον ολιγαρχικό κύκλο συμπεριλαμβάνοντας σ’ αυτόν όλους τους εκάστοτε εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού. Οι εκπρόσωποι αυτοί, περιβάλλονταν με όλα τα ολιγαρχικά προνόμια και γίνονταν δεκτοί στους ολιγαρχικούς κύκλους ως ισότιμοι εταίροι όσο χρόνο διαρκούσε η θητεία τους.
Ήταν σχεδόν βέβαιο ότι το πάθος της εξουσίας και του πλούτου, η ηδονή της επιβολής τους στο πλήθος, η λαϊκή αποδοχή που μπορούσαν να αποκομίσουν μέσω της εξυπηρέτησης βασικών αναγκών –με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα– θα αλλοτρίωναν ακόμα και τους άριστους μετατρέποντάς τους απλώς σε «ολίγους».
Η ύπαρξη κάποιων αδιάφθορων αντιπροσώπων θα αποτελούσε το «άλλοθι» και την προς τα έξω «καλή μαρτυρία» του συστήματος. Μια τέτοια εξέλιξη βεβαίως παραχάραζε το ουσιαστικό νόημα της Δημοκρατίας μετατρέποντάς την σε ένα παράδοξο σύστημα «ολιγαρχικής αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας».
Ένα τέτοιο κοινωνικό και πολιτικό σύστημα ικανοποιούσε επιφανειακά το λαϊκό αίσθημα το οποίο αποζητούσε συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων, ενώ ουσιαστικά οι αποφάσεις λαμβάνονταν και πάλι από μια διευρυμένη και περιχαρακωμένη ολιγαρχική ομάδα.
Ένας δεύτερος παράγοντας που παρέμεινε αναλλοίωτος στο πλαίσιο αυτής της κοινωνικής μετάλλαξης ήταν η διατήρηση, ως παράγοντα κοινωνικής αξιολόγησης, της ποσότητας και της ποιότητας των υλικών αγαθών. Ο παράγοντας αυτός, όχι μόνο διατηρήθηκε, αλλά συν τω χρόνω απετέλεσε τη βάση του οικοδομήματος της σχεδιοποιημένης οικονομίας. Με την αποδοχή αυτού του πολιτικού συστήματος, η σήψη των δομών του πολιτισμού είχε περάσει στην τελευταία και πλέον επώδυνη φάση του, αφού εύκολα πια μετατράπηκε σε έναν οικονομίστικο πολιτισμό
Τι είναι η οικονομία
Το οικοδόμημα όμως της οικονομίας, εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής συγκρότησης μιας κοινωνίας. Η οικονομία δεν αποτελεί –στο φιλοσοφικό της τουλάχιστον επίπεδο– επιστήμη, παρά μόνο στο μέτρο της χρησιμοποίησης μιας σειράς επιστημονικών κατευθύνσεων, όπως της κοινωνιολογίας, των μαθηματικών και της ψυχολογίας.   
Η οικονομία, ιδεατά, αποτελεί τον ισχυρό βραχίονα μέσω του οποίου ένα πολιτικό σύστημα, στην πρακτική του έκφραση, στηρίζει τους πολίτες, την επιστήμη και τη θεολογία. Η οικονομική δομή βεβαίως πρέπει να διαμορφώνεται και να οριοθετείται από το περιεχόμενο και την επίδραση της εσωτερικής φιλοσοφίας και της επιστημονικής κοσμοθεώρησης ενός λαού. Αν επικυριαρχήσει η οικονομία και τα συστήματά της, πάνω σε κάθε πολιτισμική έκφραση τότε όπως αναφέρει ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μάριος Μπέζγος: «Κανένας ηθικός φραγμός, καμιά θρησκευτική απαγόρευση, κανένα θεολογικό όριο δεν μπορούν να αναχαιτίσουν ή να επηρεάσουν την οικονομική δραστηριότητα του ατόμου. Με αυτόν τον τρόπο όμως κινδυνεύει η ιδιωτική πρωτοβουλία να εκφυλιστεί σε ατομική υστεροβουλία. Χάνονται τα όρια ανάμεσα στη ελευθερία και στην αυθαιρεσία, την πρωτοβουλία και την υστεροβουλία, το κέρδος και την κερδοσκοπία».
Τι είναι η Δημοκρατία;
Η Δημοκρατία δεν είναι μόνο το εκλογικό σύστημα ανάδειξης των αρχόντων. Η Δημοκρατία αποτελεί ένα πακέτο αξιών, τις οποίες δίδαξαν πρώτοι οι προσωκρατικοί φιλόσοφοι – Θετικοί Επιστήμονες, τις οποίες αν ενστερνιστούν οι πολίτες μπορούν να οδηγηθούν μέσω του δημοκρατικού τρόπου εκλογών στην επιλογή Δημοκρατικών Ηγεσιών.
Αυτό ακριβώς εννοούμε λέγοντας πολλές φορές ότι για να αλλάξουμε τον δυτικό πολιτισμό, που τόσο μας πονάει, πρέπει να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Πρέπει να αναζητήσουμε εκ νέου, ο κάθε ένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, τις χαμένες και λησμονημένες «αξίες» της Δημοκρατίας.
Πρέπει να αναζητήσουμε μέσω μιας προσωπικής εσωτερικής μας αλλαγής να πάψει το Δυτικό Κοινωνικό σύστημα να είναι κάτι «Σαν Δημοκρατία» και να γίνει «Δημοκρατία». Ομοίως μέσω της συνειδησιακής αυτής μεταμόρφωσής μας θα πρέπει η Θεολογία μας να πάψει να είναι «Σαν Χριστιανική» και να γίνει απλά «Χριστιανική
Στο δια ταύτα…
Στη σημερινή εποχή μάλλον έχουμε φθάσει σε αυτό το τελικό στάδιο πολιτισμικής κατάρρευσης. Η Ελλάδα όμως, ως μητέρα της Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, έχει την υποχρέωση να ζωντανέψει τις αξίες και την ηθική της Δημοκρατίας των Προσωκρατικών φιλοσόφων.
Βεβαίως, όλοι σήμερα μας θεωρούν φτωχούς, αδύνατους, αλλοτριωμένους από την λάμψη του πρόσκαιρου πλούτου. Μας θεωρούν ανίκανους να χτίζουμε πολιτισμούς . Σε όλους αυτούς απαντάει ο μεγάλος μας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης:
«Κι ας μας φωνάζουν αεροβάτες, φίλε μου, όσοι δεν ένιωσαν ποτέ με τι σίδερο, με τι πέτρες, τι αίμα, τι φωτιά, Χτίζουμε, Ονειρευόμαστε και Τραγουδούμε!»
Όσο και αν δεν το έχουνε καταλάβει, όσοι μας αμφισβητούν, πριν από αυτούς, ξαναβρήκαμε μέσα στη φωτιά του πόνου μας, την αξία που δημιουργεί πολιτισμούς, την ανθρώπινη αλληλεγγύη. Και όπως μας διηγείται ο μεγάλος Γιάννης Ρίτσος:
Και να αδερφέ μου που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα, ήσυχα κι απλά.
Καταλαβαινόμαστε, τώρα, δε χρειάζονται περισσότερα.
Κι αύριο λέω θα γίνουμε ακόμα πιο απλοί.
Θα βρούμε αυτά τα λόγια που παίρνουνε το ίδιο βάρος
σ’ όλες τις καρδιές, σ’ όλα τα χείλη, 
έτσι να λέμε πια τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη.
Κι έτσι που να χαμογελάνε οι άλλοι και να λένε:
«Τέτοια ποιήματα σου φτιάχνω εκατό την ώρα».
Αυτό θέλουμε κι εμείς.
Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου απ’ τον κόσμο.
Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο.

* Επίκουρος Καθηγητής Ατροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών
Πηγή:  manosdanezis.gr

ΣΧΟΛΙΟ: Φυσικά πίσω στούς Προσωκρατικούς, διότι οι Σωκρατικοί δέν ανέχονται τήν λογική τού αυτονόητου γιά επιστήμη.

Αμέθυστος

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=bmP9ZQx9a3c
Σε πρόσφατη εκπομπη τυ Γιώργου Σαχίνη (Αντιθέσεις), ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ MATRIX - ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, φιλοξενείται ο Δανέζης.
Σε κάποιο σημείο στην αρχη της εκπομπής, αναφερόμενος στον "Μύθο του σπηλαίου", κάνει μια διόρθωση, προσφέροντας μια καλύτερη εκδοχή, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, από αυτήν του Πλάτωνος. Λέει ένα περίπου: εγώ αν ήμουν στην θέση αυτού που έχει λυθεί, δε θα έβγαινα πριν λύσω όλους τους συντρόφους μου. Έτσι έμαθα εγώ. Σε άλλα σημεία υπονοεί ότι κατέχει μια κάποια γνώση, την οποία δεν αναφέρει στην εκπομπή, καθώς για τους περισσότερους ακροατές θα ήταν κάτι πολύ προχωρημένο, κάτι σαν θέμα διδακτορικού στο νηπιαγωγείο...

amethystos είπε...

Καβαλημένα μυαλά. Εγώ άν... Καί πώς λύθηκε σύντροφε;

Ανώνυμος είπε...

Έχω ακούσει κάποιες διαλέξεις του στο youtube, που είναι εντυπωσιακές.Τα θέματα της αστροφυσικής αγγίζουν το επίπεδο του "μεταφυσικού", όπως αυτό της καμπυλότητας των 3 διαστάσεων προς μια τέταρτη που κατά κάποιο τρόπο "μαζεύει" την "διασκορπισμένη" προς 3 διαστάσεις ύλη, προς μια τέταρτη διάσταση, η ύλη καμπυλώνεται, και έτσι δημιουργείται η λεγόμενη πυκνότητα υλοενέργειας, και εμφανίζεται μπροστά μας υλικό αντικείμενο.
Με την έννοια αυτή είμαστε όλοι τετραδιαστασιακοί. Δεν ζούμε σε ένα Σύμπαν τριών διαστάσεων (έχει αναιρεθεί αυτό) αλλά τεσσάρων. Οι μαύρες τρύπες στο Σύμπαν είναι αποτέλεσμα της διαρκούς καμπύλωσης που τελικά "εξαφανίζει" λόγω τεράστιας πυκνότητας το οπτικό αντικείμενο από το οπτικό πεδίο.

Όμως η μοντέρνα αστροφυσική δεν σταματάει στην περιγραφή και αποκωδικοποίση των φαινομένων και μυστηρίων του Σύμπαντος. Προχωράει σε φιλοσοφικές και "θεολογικές" διαστάσεις των πραγμάτων. Οι άθεοι αντιλαμβάνονται τη θεολογία σαν ένα "ηθικό σύστημα", και παράγωγο ανθρώπινης σκέψης (κάτι αντίστοιχο με αυτό που λένε ότι "δεν έφτιαξε ο Θεός του άνθρωπο αλλά ο άνθρωπος το Θεό), και την αντιστοιχίζουν με τους συμπαντικούς νόμους.

Ακούστε αυτή τη διάλεξη για να καταλάβετε πως μεταλλάσονται τα πράγματα και από θεολογικά-αποκαλυπτικά (αποκάλυψη Θεού), γίνονται υλικά-αποδεικτικά (ανθρώπινη λογική).. συνέχεια επαναλαμβάνει ότι όσα λέει αποδεικνύονται πειραματικά και με μαθηματικές εξισώσεις).

Η σκέψη δημιουργεί ύλη - Μάνος Δανέζης - ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ

https://www.youtube.com/watch?v=lbYr3WCv7w0&list=PLLSfVVkhN4f5PNwu8W5UbDfYACHHIFSyO

Ακούστε τώρα την "θεολογία" του Δανέζη.
Οι συμπαντικοί νόμοι ενότητας και δράσης-αντίδρασης ταυτίζονται με τους ηθικούς νόμους.

Αφού Σύμπαν είναι ωκεανός κοχλάζουσας ενέργειας που δεν μερίζεται ούτε διαμερίζεται, και τα όρια των υλικών σωμάτων είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης φυσιολογίας της όρασης, (το μόνο που αλλάζει είναι η πυκνότητα των υλικών σωμάτων), όταν κατανοήσουμε την ενότητα του σύμπαντος τότε βγαίνουμε από την δική μας ατομικότητα και το δυτικό "εγώ", αφού είμαστε απλώς "συμπυκνώματα ύλης" ενωμένα μέσω αραιής ύλης με άλλα συμπυκνώματα (έτσι κατανοεί τους ανθρώπους). Άρα είμαστε όλοι ένα. Αυτό το αντιστοιχίζει με την έννοια της αγάπης και ενότητας που διδάσκουν οι θρησκείες.

Όταν κάνουμε κάτι κακό π.χ. καταστροφή περιβάλλοντος θα υπάρξει ένα αποτέλεσμα λόγω του συμπαντικού νόμου δράσης-αντίδρασης, μια "ισόποση" επιστροφή επάνω μας.. άρα δεν υφίσταται η έννοια του καλού και του κακού, της μετάνοιας ή των τύψεων της συνείδησης.

Κάτι άλλο που λέει είναι ότι ζούμε σ΄ένα μάτριξ (εικονική πραγματικότητα) και αν αυτό το συνειδητοποιήσουμε θα καταλάβουμε ότι δεν αξίζει τον κόπο να το πάρουμε ως πραγματικό, να απορροφηθούμε και να κολλήσουμε. Είναι το "αντίστοιχο" ας το πούμε έτσι αυτού που λέει ο Κύριος να μην προσκολλώμαστε στα γήινα.

Θεωρούν λοιπόν ότι φτάσαμε επιτέλους στον αιώνα που αποκωδικοποιήσαμε όχι μόνο τα υλικά φαινόμενα αλλά και τα φιλοσοφικά-θεολογικά μέσω της ΥΛΗΣ του μυαλού μας που το κάνει, και της ΥΛΗΣ του Σύμπαντος που μας "διδάσκει". Αυτή είναι η ανθρώπινη αλαζονεία..



amethystos είπε...

Η σύγχρονη φυσική φίλε είναι μιά ανώφελη έρευνα τής βαρύτητος. Μεταφυσική είναι η φύσις τού ανθρώπου. Καί βρίσκεται έξω από τήν βαρύτητα. Επέκεινα. Από τήν εποχή τού Γαλιλαίου η φυσική ταυτίστηκε μέ τήν βαρύτητα. Επειδή δέ δέν έχουν κανένα νόημα οι εργασίες τους, χρησιμοποιούν διάφορες φιλοσοφίες γιά νά κρύψουν τόν βασικό τους σκοπό. Νά αποδείξουν ότι δέν υπάρχει θεός. Η αρχαία φιλοσοφία καθοδηγούσε στήν ελαφρύτητα. Απλώς πιστεύουμε χωρίς νά ερευνούμε.

Ανώνυμος είπε...

Τη λέξη "μεταφυσικό" την έβαλα σε εισαγωγικά. Δεν την είπα με την έννοια που ξέρουμε, δηλ. της πνευματικής πραγματικότητας, αλλά με την κοινή έννοια του "μυστηριώδους-ανεξήγητου". Δεν υποστηρίζω τις θεωρίες του Δανέζη. Απλά θέλω να αναδείξω τον τρόπο που βρήκαν να ταυτίσουν την ύλη με το πνεύμα, ώστε να το εξαφανίσουν.

amethystos είπε...

Μάλιστα φίλε.

χαλαρωσε είπε...

κολλημενοι με το κτιστο. Ο μονισμος του κτιστου. Γινομενα και απογινομενα τα κτισματα, με μια ευκινησια, λογω και της ενεργειακης τους φασης. Το μεταφυσικο ειναι το ενεργειακο επιπεδο που ακομη δεν μπορεσαμε να προσεγγισουμε και να το διαβασουμε, αλλα διαβαζουμε τα ιχνη του στα γινομενα. Ειναι μεσα στο σπηλαιο μαζι με το Ραμφο. Ο Ραμφος νομιζε οτι τον ελυσε ο Δανεζης αμεθυστε.

Ανώνυμος είπε...

Να συμπληρώσω στο σχ. 9.00 ότι ο Δανέζης όχι μόνο εξαφανίζει το πνεύμα και την πνευματική πραγματικότητα αλλά διαστρέφει τόσο πολύ τις έννοιες ώστε να λέει ότι γέννηση είναι η ένταξη του χώρου σε κάποια όρια καμπυλότητας και θάνατος η έξοδός από αυτά γι΄αυτό ακριβώς δεν υπάρχει θάνατος. Όποιος έχει υπομονή να τον ακούσει μένει άναυδος από την εντυπωσιακή "διαπλοκή" επιστήμης και άθεης εκτρωματικής φιλοσοφικής διάστασης."Τεκμηριωμένη κατοχύρωση" αθεϊας.

Ανώνυμος είπε...

Υπήρχε σειρά επομπών του Δανέζη στην κρατική τηλεόραση αρκετό διάστημα.

Ανώνυμος είπε...

Έβλεπα μια μέρα τη ζωή του S. Hawking το απίστευτο πάθος του για την αστροφυσική και τη λαχτάρα του να βρει την "θεωρία των πάντων" που τον κράτησε στη ζωή πάνω από 50 χρόνια (επιπλέον της πρόβλεψης των γιατρών). Ένας άθεος που έχει ως μόνο στόχο όπως λέει επί λέξη "τον θρίαμβο της ανθρώπινης λογικής". Γι΄αυτή την αποθέωση συνεχίζει μετά από τόσα που επέτρεψε ο Θεός στη ζωή του (πλήρη παράλυση ώστε να μην μπορεί να γράψει και να κάνει τις εξισώσεις μέσα στο μυαλό του, να χάσει τη φωνή του και να μιλάει μέσω ειδικού λογισμικού) την έρευνα για ενοποίηση της θεωρίας της σχετικότητας με την κβαντομηχανική και αποκωδικοποίηση των μελανών οπών του διαστήματος ώστε να φτάσει να "αποδείξει" ότι το Σύμπαν αυτοδημιουργήθηκε και δεν είναι απαραίτητη καμιά θεϊκή παρέμβαση..Παραμένει στη ζωή πεισματικά ολοκληρώνοντας την αποστασία με την έμπνευση που έδωσε στους σχεδιαστές του CERN, να φαντασιώνονται ότι με τον επιταχυντή θα δημιουργήσουν μικρές μαύρες τρύπες που θα εκπέμπουν την λεγόμενη "ακτινοβολία Hawking" ώστε να τεκμηριωθεί η big bang theory.

amethystos είπε...

Χάρη σ' αυτό τό αντίθεο πάθος τής υπερηφανείας κυριάρχησαν οι άθεοι.Σήμερα η πίστη στόν Χριστό αντιτάσσει κανόνες, οι οποίοι δικαίως προκαλούν τούς γέλωτες τών διανοουμένων, καθώς μεγάλωσαν όλοι τους μέσα σέ απελευθερωτικές ιδεολογίες. Μ' αυτό τό πάθος,πού κυριαρχεί σήμερα στήν φυσική επιστήμη καί στήν φιλοσοφία καί θεολογία,τού φορέσαμε γυαλιά τού εωσφόρου, ξεπερνώντας τον στήν οίηση.

Ανώνυμος είπε...

Έχουν αναδειχθεί 2 πυλώνες της νέας εποχής ο συγκρητιστικός οικουμενισμός και η πολιτική ορθότητα. Νομίζω ότι πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξή τους (ίσως να είναι ένας τρίτος πυλώνας) έπαιξε η επαναστατική θεωρία της σχετικότητας, αφού κατεδάφισε κυριολεκτικά την σταθερή εικόνα που είχαμε για τον κόσμο. Αυτή η αρχή της σχετικότητας των πάντων επεκτάθηκε και στα άλλα πεδία κάνοντας σχετικές και τις υπόλοιπες έννοιες, και γενικά την αλήθεια, οδηγώντας στην ατομική αλήθεια.
Η επιστήμη σήμερα μας λέει ότι οι μορφές των υλικών σωμάτων δημιουργούνται από την φυσιολογία του ματιού, και αν βλέπαμε όλο το φάσμα του φωτός θα είχαμε μια τελείως διαφορετική εικόνα του κόσμου, όλα θα ήταν ένα άπλετο φως, χωρίς μορφές και σχήματα. Αν μπορούσαμε να δούμε σε υποατομική κλίμακα θα βλέπαμε μόνο ένα χαώδη στροβιλισμό άπειρων σωματιδίων να μας περιβάλλει.Άρα ζούμε σ΄ένα μάτριξ, μια εικονική πραγματικότητα.
Μας λέει ακόμα ότι είμαστε όλοι ενωμένοι μέσω αραιής ύλης με άλλα συμπυκνώματα ύλης, ότι ουσιαστικά δεν έχουμε όρια (θεωρία της ολότητας- είμαστε όλοι ένα).
Μας λέει για 4 ή και πολύ περισσότερες διαστάσεις, καμπύλωση χώρου, "σκίσιμο" χωροχρόνου λόγω υπερβολικής καμπύλωσης χώρου και πέρασμα σε άλλη διάσταση.
Την εξαφάνιση αντικειμένου απ΄το οπτικό πεδίο λόγω μεγάλης καμπύλωσης του χώρου του, την ονομάζει "Ανάληψη" (!!) (μας παραπέμπει στην Ανάληψη του Κυρίου).
Επίσης θεωρεί ότι νους ή ψυχή είναι υλικό ενεργειακό τμήμα του ανθρώπου που καταφέρνει να ξεπεράσει την ταχύτητα του φωτός και "κατανοείται" εσωτερικά ως φως.
Ο Δανέζης φτάνει στην αιρετική θέση να υποστηρίζει ότι είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και ότι εμείς οι Χριστιανοί πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που μας κατοχυρώνει την ύπαρξη ενός άλλου κόσμου πέρα απ΄αυτόν. Δηλ. μας λέει ότι δεν είναι άθεος γιατί πιστεύει στο "αγαπάτε αλλήλους" και στην ύπαρξη "άλλου κόσμου". Αλλά πόση διαστροφή υπάρχει στις λέξεις! "Άλλος κόσμος" δεν είναι η Βασιλεία των Ουρανών (πόση διαστροφή εννοιών;), αλλά το "ενεργειακό πεδίο" οι άλλες διαστάσεις στις οποίες περνάς από υπερβολική καμπύλωση του χώρου που δημιουργεί "σκουληκότρυπες" κτλ..
Όλα αυτά βέβαια μετά το υψηλό επιστημονικά πεδίο της αστροφυσικής έχουν δημιουργήσει και ένα χαμηλού επιπέδου πεδίο "ενεργειακών" εναλλακτικών μεθόδων "θεραπείας", ρέικι και άλλα πολλά και διάφορα δαιμονικά.. (δημιουργεί ο διάβολος για κάθε γούστο).. Η εποχή μας είναι φοβερή από πολλές απόψεις..
Λέει ακόμα ο Δανέζης ότι ο Πάπας Ιωάννης Παύλος είπε ότι υποστηρίζει την Νευτώνεια φυσική γιατί του εξασφαλίζει την σταθερή εικόνα του κόσμου των 3 διαστάσεων και σταθερών μορφών, η οποία είναι απαραίτητη για την διατήρηση των δογμάτων. Και σαν "Ορθόδοξος" ο Δανέζης εναντιώνεται (υποτίθεται) στον Πάπα, για να πει όμως τι; Ότι το βιβλίο της "Γένεσης" είναι παραμύθι ότι η σύγχρονη Φυσική καταρρίπτει την έννοια "αναλλοίωτα δόγματα" εισάγει την αρχή της αβεβαιότητας και της σχετικότητας.. Δεν διαφωνεί λέει στα "θεολογικά" που κατ΄αυτόν είναι μόνο το "αγαπάτε αλλήλους", διαφωνεί όμως σε όλα τα δογματικά. Και θεωρεί ότι όλα τα θαύματα του Κυρίου, η Ανάσταση και η Ανάληψη ήταν μεταβολές ενεργειακών πεδίων και αύξηση καμπύλωσης χώρου(!!).. Αν όλο αυτό δεν είναι θρησκευτική αίρεση τότε πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί; Και καταλήγει ότι θέλουμε δεν θέλουμε "η νέα εποχή θα νικήσει". Ακούστε το βίντεο απ΄το 35ο λεπτό.Πραγματικά ο άνθρωπος ξεπέρασε στην σύγχρονη εποχή και τον εωσφόρο.

https://www.youtube.com/watch?v=-faz4fdbKm8

amethystos είπε...

Είναι ωραία καί σημαντικά αυτά πού λέει η σύγχρονη φυσική, αρκεί νά γνωρίζουμε ότι σέ οτιδήποτε λέει δέν περιλαμβάνεται η ψυχή. Καί η ψυχή είναι μορφή καί λόγος. Τά δύο χέρια τής δημιουργικότητος. Ο Δανέζης θέλει νά σοκάρει γιά νά ξεχωρίσει. Δέν κατέχει. Ολες οι μεγάλες επιστημονικές ανακαλύψεις ήταν καί είναι εμπνεύσεις. Από πού έρχονται;

Ανώνυμος είπε...

Είναι όχι απλώς ωραία και σημαντικά αλλά συναρπαστικά και κάποιες φορές σοκαριστικά. Οι ακρότητες του Σύμπαντος και της ύλης που μαθαίναμε θεωρητικά αλλά τα τελευταία χρόνια έχουμε την δυνατότητα να βλέπουμε μέσω προσομοίωσης, είναι και αυτή μια νέα γνώση μετά τον Αινστάιν, η οποία θα μπορούσε να αυξήσει την πίστη και τον θαυμασμό μας απέναντι στην άπειρη Σοφία του Δημιουργού και την αγάπη Του απέναντι (συγκεκριμένα) σ΄εμάς. Γιατί όταν λέμε ότι δεν υπάρχουν σταθερές μορφές, δηλ. "δεν υπάρχει" ένα λουλούδι, ένα πουλί κτλ.. αλλά μόνο "ποσότητα ύλης", "ποσότητα" κβάντων υποατομικών σωματιδίων που διαρκώς δημιουργούνται και εξαφανίζονται μετά από χαώδεις συγκρούσεις μεταξύ τους, και ότι αποκλειστικά το ανθρώπινο μάτι δίνει τις μορφές στα υλικά σώματα, δηλαδή όλο αυτό που βλέπουμε, αυτή η ομορφιά η αρμονία κτλ.. είναι "δημιούργημα" των δυνατοτήτων της ανθρώπινης όρασης.. αυτό δεν τους λέει τίποτα για την ύπαρξη Δημιουργού και Σχεδίου και για τον ρόλο του ανθρώπου στην Δημιουργία;
Και λένε όπως ο μεγάλος άθεος βιολόγος Dawkins ότι είμαστε μια εντελώς "τυχαία τυχαιότητα" ας το πω έτσι, και το "απώτερό τους" ο υπαρξιακός στόχος τους, είναι η κατανόηση ότι με κάποιο μαγικό τρόπο, βιώνουμε αυτή την τυχαιότητα μέσα σε κυριολεκτικά άπειρες άλλες πιθανότητες, να είμαστε τυχαία δημιουργήματα ενός τυχαίου Σύμπαντος ενός τυχαίου πλανήτη που τυχαία δημιούργησε συνθήκες για ζωή.. και μετά από την επίτευξη του στόχου αυτής της κατανόησης, να επιτύχουμε τον άλλο στόχο που είναι να νιώθουμε ευτυχία γιατί καταφέραμε τυχαία να ζήσουμε αυτά τα λίγα χρόνια(!!!)
Πραγματικά αυτό είναι η θεωρία του θανάτου, η χαρά του εωσφόρου. Πως μπορείς να δεις έτσι τον εαυτό σου; Προς τι λοιπόν όλο το μυστήριο του ανθρώπου, η αναζήτηση, η συνείδηση, τα συναισθήματα, η δίψα για το άπειρο την αιωνιότητα.. Διαβάζεις μια φράση από το Ευαγγέλιο και νιώθεις Ζωή να έρχεται μέσα σου, ακούς αυτά και νιώθεις την οσμή του θανάτου. Είναι να τους λυπάσαι.. είναι ήδη νεκροί.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι ότι δεν έμειναν μόνο εκεί, αλλά ενέπλεξαν τις πνευματικές έννοιες της ψυχής, της Άκτιστης Θείας Χάρης που τελεί θαύματα, θεραπείες, ανάσταση νεκρών κτλ.. με "ενεργειακά πεδία", "καμπύλωση χώρου και ανάληψη" δηλ. έννοιες που ανήκουν αποκλειστικά στην ύλη. Έχουν ταυτίσει την ύλη με το πνεύμα με το "εργαλείο" της θεωρίας της σχετικότητας. Δεν λέμε ότι φταίει η νέα γνώση (αλίμονο ίσα ίσα που κάνει τον πιστό ακόμα πιστότερο), εξάλλου και η πυρηνική ενέργεια χρησιμοποιείται για ειρηνικούς ή καταστροφικούς σκοπούς. Είναι όμως φοβερό πως κατάφεραν να τη χρησιμοποιήσουν για να δώσουν "επιστημονικό ένδυμα" σε αποκρυφιστές όπως η Μπλαβάτσκι και άλλους κομπογιαννίτες "ενεργειακούς" δασκάλους "ερευνητές" "θεραπευτές"..
Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι καταρρίπτουν τις διαχωριστικές γραμμές των θρησκειών αφού και ο βουδιστής μοναχός κάνει όπως και ο Κύριος (ως ένας ακόμα "παγκόσμιος διδάσκαλος") "ανάληψη","μεταβολή του ενεργειακού του πεδίου" "ιάματα" και "θαύματα".. Εξαφανίζεται η έννοια του Θεού ως Πατήρ-Υιός-Άγιο Πνεύμα, ως Πηγή θαυμάτων και ιαμάτων και ως διαρκής αιτία και πηγή της ύπαρξης των πάντων, και του Εωσφόρου ως δαιμονική απάτη απώλειας. Μιλάμε για το απόγειο της πανουργίας του.. κατάφερε μέσω της σύγχρονης επιστήμης να "τεκμηριώσει" τον πνευματισμό και τον αποκρυφισμό και να δημιουργήσει ένα νεοσατανισμό. Η ανθρωπότητα έχει μπει σε πολύ σκοτεινές εποχές. Όλα αυτά είναι πολύ χειρότερα από τον ορθολογισμό και την αθεϊα του διαφωτισμού.

amethystos είπε...

Κατά ένα περίεργο τρόπο απηχούν τόν Δημόκριτο. Είναι ένας αρχαίος υλισμός ντυμένος μέ τήν γλώσσα τής απομυθοποιήσεως τού προτεσταντισμού. Ο αποκρυφισμός καί η θεοσοφία είναι η μεταφυσική τής ύλης. Διότι ύλη σημαίνει δύναμις.Επαναλαμβάνουν τήν μαγεία. Οι διάφορες θρησκείες δέν περιέχουν κάν τήν ύπαρξη τής ψυχής.Δέν τήν κατανοούν κάν. Η ψυχή είναι τό ηρωικό στοιχείο, εμφανίζεται καί δρά αψηφώντας τήν επιβίωση, παραβιάζοντας κατάφωρα τούς νόμους τού σώματος, τής ύλης. Θυσιάζοντάς το.Η επεξεργασία τής μυθολογίας από τούς τραγικούς έδωσε τήν ευκαιρία στόν Σωκράτη νά τήν ανακαλύψει καί νά τήν ορίσει μέσω τών αρετών τής σωφροσύνης. Τό ηρωικό στοιχείο είναι η ουσία τού ανθρώπου. Από κεί κι' έπειτα δέν μπορούμε νά μιλάμε γιά τύχη χωρίς νά εννοούμε ταυτόχρονα τόν τυχερό. Γιά πρόνοια χωρίς τόν προνοητικό. Ο Ηράκλειτος επεξεργάστηκε τήν τύχη αλλά μέ τήν έννοια τού παιχνιδιού. Ο πρώτος δισάσκαλος τής σχετικότητος υπήρξε ο Πρωταγόρας. Ο Αριστοτέλης τήν ονόμασε βάρβαρη σκέψη. Σήμερα οι εραστές τής φυσικής μιλούν γιά τήν μαγεία τής επιστήμης. Ανάμεσά τους καί ο επίσκοπος Νικόλαος Μεσογαίας. Εχει γράψει γιά παράδειγμα τήν μαγεία τών φωτονίων. Ο υλισμός είναι άψυχος καί άνους. Η σύγχρονη φυσική στηρίζεται αποκλειστικά στόν κόσμο τών αισθήσεων στόν οποίον κυριαρχεί η όραση, τό μάτι. Οπως καί στόν σύγχρονο πολιτισμό. Ο αρχαίος σοφός όπως καί ο ήρωας ήταν τυφλός. Εβλεπε τά αόρατα, τής ψυχής τά πράγματα. Πώς λέμε ακόμη σήμερα, ήταν τυφλοί στόν κίνδυνο.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω για εδώ έχουμε και τη φράση-εμπειρία του αγίου Σιλουανού, που του είπε ο Χριστός: "Μείνε στην κόλαση και μην απελπίζεσαι"...

χαλαρωσε είπε...

Πανω σε αυτο που ειπε ο αμεθυστος: Ο εκκλησιαστικός λόγος διολισθαίνει και οικειοποιείται το πρωταγόρειο «΄΄πάντων χρημάτων μέτρον΄΄ ἄνθρωπον εἶναι, ΄΄τῶν μὲν ὄντων ὡς ἔστι, τῶν δὲ μὴ ὄντων ὡς οὐκ ἔστιν΄΄. », σύμφωνα με το οποίο ο άνθρωπος και ο λόγος του, είναι το κριτήριο για τα πράγματα και τον κόσμο γιατί μόνο αυτός λέει και κατανοεί το «Είναι» των όντων. Στην ουσία ο ανθρωπος καθίσταται το μέτρο των όντων και των μη-όντων. Εισάγεται κατ’ αυτόν τον τρόπο ένας ακραίος σχετικισμός και υποκειμενισμός. Η ύστερη ανάγνωση των ιστορικών γεγονότων δείχνει ότι ο υποκειμενισμός αυτός δεν είναι παθητικός, αλλά ο άνθρωπος οικειοποιείται και μεταμορφώνει τον κόσμο σύμφωνα με τον λόγο του. Η ίδια ανάγνωση μας βεβαιώνει για την σχέση σχετικισμού και αλλοτρίωσης του όντος. Ο άκρατος σχετικισμός οδηγεί το υποκείμενο στην αυτονόμηση από τον Δημιουργό του, ελλείψει δε αναφοράς το ον οδεύει στην αποθεωσή του ή με άλλα λόγια στην αέναη αμαύρωση του κατ’ εικόνα ή με άλλα λόγια στον μηδενισμό. Το μέτρο-Θεάνθρωπος αντικαθίσταται από το μέτρο-άνθρωπος με προοπτική τον ανθρωπο-Θεό. Απαλείφεται αυτός ο οποίος μας έχει βεβαιώσει ότι: «χωρὶς ἐμοῦ οὐ δύνασθε ποιεῖν οὐδέν».

Επισης η απιστια τους συνισταται στο γεγονος της συγχυσεως κτιστου και ακτιστου. Δεν υφισταται η διακριση. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΜΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΞΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΝΘΡΩΠΗΣΗ. Η των αορατων υποσταση ειναι η μεταπτωση απο το ενεργειακο επιπεδο σε μια υλικη κατασταση. Στην ουσια ο δυισμος τους ειναι μονισμος με εκφραστικο πλουτο. Και δεν μπορει να γινει διαφορετικα διοτι ο λογισμος τους βροντοφωναζει για την θεωρια του ενοποιημενου πεδιου. Εχουν αποδεχθει την θεωρια, η οποια μενει να αποδειχθει, αλλα χωρις τον κινουντα τα νηματα. Στην ουσια δεν μπορουν να δεχθουν οτι τα παντα ειναι εκ του μη οντως λογω της κινησης ετερας δυναμεως, αλλα τα παντα ειναι αυτοζωη. Νομιζω αμεθυστε οτι εχει ινδουιστικα χαρακτηριστικα αυτη η προσεγγιση της συγχρονης φυσικης.

Ανώνυμος είπε...

11.06

«Κράτει τον νουν σου εις τον άδην, και μη απελπίζου». Καταδίκαζε τον εαυτό σου ώστε να μην μπορεί να σε προσβάλει λογισμός οίησης, αλλά ως το όριο εκείνο, την λεπτή γραμμή πριν την απόγνωση(και μη απελπίζου)..


10.02

Να πω πάνω στην προηγούμενη συζήτηση ότι ήδη μεταξύ τους αλληλοαναιρούνται. Ο Δανέζης καταρρίπτει την θεωρία του Δαρβίνου θεωρώντας ότι δεν αρκούν τα χρονικά περιθώρια [υπολογίζει την ηλικία της γης σε 4 δισεκατομμύρια χρόνια και την εμφάνιση των πρώτων μορφών ζωής σε 1 δισ. χρόνια (αν θυμάμαι σωστά..)]

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΘΕΩΡΙΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ (ΔΑΡΒΙΝΟΥ) ΑΠΟ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ

https://www.youtube.com/watch?v=sKYIBc3wHug


Η θεωρία της εξέλιξης των ειδών (του Δαρβίνου), ανατρέπεται από την αστροφυσική, καθώς τα χρόνια ύπαρξης του πλανήτη δεν επαρκούν για να ολοκληρωθεί ο τεράστιος αριθμός μεταλλάξεων που απαιτείται για τη δημιουργία ακόμα και των απλούστερων μορφών ζωής και πολύ περισσότερο της υπάρχουσας βιοποικιλότητας.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης υπάρχει ένα θέμα (που το παλεύει χρόνια ο Χόκινγκ) με το big bang, πως το "εκπεμπόμενο" εμβρυακό Σύμπαν τις πρώτες στιγμές δεν απορροφήθηκε ξανά από την "μοναδικότητα", το αρχικό σημείο συμπύκνωσης της άπειρης ύλης (δεν είναι ακριβώς συμπύκνωση ύλης με την έννοια της ποσότητας, αλλά κάτι πολύ πιο σύνθετο ας το πούμε υλοενέργεια). Μετά από δεκαετίες βγήκε η θεωρία των χορδών, που μιλάει για πάνω από 10 διαστάσεις στις οποίες θεωρούν ότι έγινε διάχυση βαρύτητας ώστε να εξασθενήσει και να συνεχιστεί η διαστολή του Σύμπαντος.

amethystos είπε...

Θά μπορούσαμε νά πούμε ότι ο ινδουισμός είναι η μυθολογία τής μαγείας.Εγινε μιά μεγάλη προσπάθεια εξορθολογισμού,μέ τόν Βιβεκανάντα, αλλά στόν λαό καί στό Θιβέτ υπάρχει ακόμη στήν αυθεντική του μαγική μορφή. Είναι μιά φυσική μεταφυσική. Τόν εξορθολογισμό τής ορθοδοξίας είχαν αναλάβει οι οργανώσεις καί ολοκληρώνεται μέ τόν Ζηζιούλα. Πώς λέμε ότι τό Ελληνικό πνεύμα κατέκτησε τούς Ρωμαίους; Παρομοίως τό Προτεσταντικό πνεύμα κατέκτησε σήμερα τούς λατίνους.

amethystos είπε...

1.37 Είχαν ρωτήσει έναν από τούς κορυφαίους. Τί περιμένετε νά βρείτε πίσω από τό big bang; Πλανήτες έμβρυα απάντησε. Η φαντασίωση είναι καθαρά μητρική, σεξουαλική, τής Μεγάλης Μητέρας καί μαλλον θά βρεί σύντομα τήν θέση της δίπλα στίς αρχέγονες μυθολογίες τής καταγωγής τού παντός από τήν αρχέγονη χελώνα, άς πούμε. Η διαφορά της είναι ότι περέχει μιά μυθική ένωση τών αντιθέτων. Είναι ταυτόχρονα μιά γέννηση καί μιά εκσπερμάτωση. Είναι ο Ανδρόγυνος, σύμφωνος καί μέ τό πνεύμα τής εποχής.

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση στο [υπολογίζει την ηλικία της γης σε 4 δισεκατομμύρια χρόνια και την εμφάνιση των πρώτων μορφών ζωής σε 1 δισ. χρόνια (αν θυμάμαι σωστά..)]
Το σωστό είναι ότι υπολογίζει την ηλικία της γης σε 4,5 δισ. χρ. και τις πρώτες μορφές ζωής σε 3.3 δισ. χρ.

Η Γένεση περιέχει την φράση "Γεννηθήτω φως". Αυτό μας παραπέμπει σε μια αρχική κατάσταση στην Δημιουργία, παρόμοια με την μεγάλη έκρηξη. Αλλά από αυτόν τον παραλληλισμό, μέχρι όλα τα υπόλοιπα που ακούμε η απόσταση είναι τεράστια. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει με λεπτομέρειες, πως ο Θεός δημιούργησε τα πάντα.
Μένουμε στην περιγραφή της Αγίας Γραφής και ρίχνουμε το βάρος στα ουσιώδη που δεν είναι τα υλικά αλλά τα πνευματικά φαινόμενα, και η διδασκαλία του Κυρίου, η άνωθεν σοφία.Η περιγραφή της Δημιουργίας του Σύμπαντος είναι 1-2 σελίδες στην Π.Διαθήκη, και η ιστορία ενός μόνο ανθρώπου του Αβραάμ, πάνω από 10 (το τόνιζαν και σε μια ομιλία και πραγματικά ισχύει). Αυτό δείχνει ότι ο άνθρωπος είναι από μόνος του ένα ολόκληρο σύμπαν και η αξία ενός και μόνο ανθρώπου υπερβαίνει την αξία ολόκληρου του υλικού κόσμου σύμφωνα με το λόγο του Κυρίου "τί γὰρ ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐὰν κερδήσῃ τὸν κόσμον ὅλον, καὶ ζημιωθῇ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ; 37 ἢ τί δώσει ἄνθρωπος ἀντάλλαγμα τῆς ψυχῆς αὐτοῦ;".
Καλύτερα να μελετούσαν τα μυστήρια της ανθρώπινης ψυχής και τον τρόπο Σωτηρίας παρά τα μυστήρια του Σύμπαντος (τουλάχιστον τόσο πολύ).Έχουν ξοδευτεί πολλά τρισεκατομμύρια δολάρια γι΄αυτή την υπόθεση, σε ένα πλανήτη που υποφέρει από πείνα και ασθένειες.
Δεν είναι κανείς ενάντια στην έρευνα και στην επιστήμη αλλά στον αιώνα μας όχι απλώς έχει χαθεί το μέτρο, αλλά λες και υπάρχει μια μέθη αλαζονείας.. να αποδείξουν τι; Στο πείραμα CERN για παράδειγμα προσπαθούν να αποδείξουν ότι από τις μαύρες τρύπες καταφέρνουν να ξεφεύγουν από την ακραία καμπύλωση του χώρου και απορρόφηση, κάποια σωματίδια και να εκπέμπονται με μορφή ακτινοβολίας. Αυτό υποτίθεται ότι θα τεκμηριώσει την θεωρία big bang, για εκλυόμενο Σύμπαν από "μελανή οπή-σημείο". Έτσι νομίζουν ότι θα απαλλαγούν από την αναγκαιότητα θεϊκής παρέμβασης. Όλα τελικά γίνονται γι΄αυτό. Για να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει Θεός.

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση στο [υπολογίζει την ηλικία της γης σε 4 δισεκατομμύρια χρόνια και την εμφάνιση των πρώτων μορφών ζωής σε 1 δισ. χρόνια (αν θυμάμαι σωστά..)]
Το σωστό είναι ότι υπολογίζει την ηλικία της γης σε 4,5 δισ. χρ. και τις πρώτες μορφές ζωής σε 3.3 δισ. χρ.

Η Γένεση περιέχει την φράση "Γεννηθήτω φως". Αυτό μας παραπέμπει σε μια αρχική κατάσταση στην Δημιουργία, παρόμοια με την μεγάλη έκρηξη. Αλλά από αυτόν τον παραλληλισμό, μέχρι όλα τα υπόλοιπα που ακούμε η απόσταση είναι μεγάλη. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει με λεπτομέρειες, πως ο Θεός δημιούργησε τα πάντα.
Μένουμε στην περιγραφή της Αγίας Γραφής και ρίχνουμε το βάρος στα ουσιώδη που δεν είναι τα υλικά αλλά τα πνευματικά φαινόμενα, και η διδασκαλία του Κυρίου, η άνωθεν σοφία.Η περιγραφή της Δημιουργίας του Σύμπαντος είναι 1-2 σελίδες στην Π.Διαθήκη, και η ιστορία ενός μόνο ανθρώπου του Αβραάμ, πάνω από 10 (το τόνιζαν και σε μια ομιλία και πραγματικά ισχύει). Αυτό δείχνει ότι ο άνθρωπος είναι από μόνος του ένα ολόκληρο σύμπαν και η αξία ενός και μόνο ανθρώπου υπερβαίνει την αξία ολόκληρου του υλικού κόσμου σύμφωνα με το λόγο του Κυρίου "τί γὰρ ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐὰν κερδήσῃ τὸν κόσμον ὅλον, καὶ ζημιωθῇ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ; 37 ἢ τί δώσει ἄνθρωπος ἀντάλλαγμα τῆς ψυχῆς αὐτοῦ;".
Καλύτερα να μελετούσαν τα μυστήρια της ανθρώπινης ψυχής και τον τρόπο Σωτηρίας παρά τα μυστήρια του Σύμπαντος (τουλάχιστον τόσο πολύ).Έχουν ξοδευτεί πολλά τρισεκατομμύρια δολάρια γι΄αυτή την υπόθεση, σε ένα πλανήτη που υποφέρει από πείνα και ασθένειες.
Δεν είναι κανείς ενάντια στην έρευνα και στην επιστήμη αλλά στον αιώνα μας όχι απλώς έχει χαθεί το μέτρο, αλλά λες και υπάρχει μια μέθη αλαζονείας.. να αποδείξουν τι; Στο πείραμα CERN για παράδειγμα προσπαθούν να αποδείξουν ότι από τις μαύρες τρύπες καταφέρνουν να ξεφεύγουν από την ακραία καμπύλωση του χώρου και απορρόφηση, κάποια σωματίδια και να εκπέμπονται με μορφή ακτινοβολίας. Αυτό υποτίθεται ότι θα τεκμηριώσει την θεωρία big bang, για εκλυόμενο Σύμπαν από "μελανή οπή-σημείο". Έτσι νομίζουν ότι θα απαλλαγούν από την αναγκαιότητα θεϊκής παρέμβασης. Όλα τελικά γίνονται γι΄αυτό. Για να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει Θεός.

Ανώνυμος είπε...

Έλεγε κάποιος για να υποστηρίξει την ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών "Αν ο Θεός έφτιαξε μόνο τον άνθρωπο πάνω σε ένα πλανήτη, γιατί τόση ακραία σπατάλη χώρου στο Σύμπαν;"
Και δεν σκέφτεται ότι ίσως ο Θεός θέλει από την μια να ταπεινώσει τη φρικτή αλαζονεία μας, δημιουργώντας τις συγκεκριμένες διαστάσεις, αλλά παράλληλα να μας δείξει ότι το έλεος του είναι άπειρο σε όσους ταπεινώνονται, αφού "όσο απέχει ο ουρανός από τη γη εκραταίωσε Κύριος το έλεος Αυτού επί τους φοβουμένους Αυτόν". Μας μιλάει και με κοσμικές εικόνες, με παραβολές. Είναι "Θεός κρυπτόμενος" αλλά και Άναρχος χωρίς μέτρο και όρια, υπεράνω κάθε λογικής ή φαντασίας ή κατανόησης. Μπορούμε μόνο να Τον αγαπάμε, να Τον θαυμάζουμε αιώνια και να ενωνόμαστε μαζί Του μέσω της Άκτιστης Θείας Χάρης.

amethystos είπε...

Αυτή η ιστορία μέ τούς φόβους τής απεραντωσύνης τού σύμπαντος καί η επινόηση εξωγήινων πολιτισμών γιά τήν καταλλαγή τής συμπαντικής μοναξιάς πού κατέλαβε τήν ανθρωπότητα,ξεκίνησε μέ τήν επανάσταση τού Κοπέρνικου. Υπάρχει μιά σχετική εργασία στίς αναρτήσεις μας.
"Ουφολογία ως σωτηριολογική θρησκεία
Του Ernst Benz, από το βιβλίο:
(Εξωγήινοι κόσμοι,Από τον Κοπέρνικο μέχρι τα ούφο) Aurum Verlag, Edition 2000"
http://amethystosebooks.blogspot.co.uk/2013/08/blog-post_8.html
Ο άνθρωπος ήρθε σέ βιαιη επαφή, απροετοίμαστος, χωρίς ψυχή, μέ τό άπειρο καί τό αιώνιο. Μέ τόν Μακρόκοσμο, χωρίς νά είναι εξοικιωμένος μέ τόν μικρόκοσμο, τήν ανθρώπινη ψυχή, η οποία είναι άπειρη καί αιώνια μέ τήν σειρά της,όπως τό δίδαξε καί ο Ηράκλειτος. Καί οι αρχαίοι γνώριζαν τό ηλιοκεντρικό σύστημα, αλλά η αρμονία τής κινήσεως τού σύμπαντος δέν τούς πανικόβαλλε. Γνώριζαν καί τήν κοσμική ψυχή η οποία ήταν πέραν τού σπαταλημένου χώρου τού Σύμπαντος. Εμείς σήμερα τά αγνοούμε καί στήν άγνοια τής ψυχής φανταζόμαστε εξωγήινα όντα.Τί θά πεί άβυσσος άβυσσον επικαλείται;!

Ανώνυμος είπε...

Το φαινόμενο αυτό ξεκινάει (τυχαία;) μετά τον Β΄Παγκόσμιο ταυτόχρονα με ΟΗΕ και ΠΣΕ. Οι "εμφανίσεις" και οι μαρτυρίες ξεκινούν γύρω στο 1948, μάλιστα κάποιοι λένε ότι ήταν τεχνολογία των Ναζί που μετά την ήττα τους πήγε στους Αμερικανούς. Ξέρουμε φυσικά ότι πρόκειται για δαιμονική απάτη. Εμπλέκεται αποκρυφισμός, υπνωτισμός "θυμάτων" για να περιγραφούν οι "απαγωγές", "θρησκευτικές" διδασκαλίες "εξωγήινων κτλ.. Το βιβλίο του Benz, αναλύει πολύ καλά το θέμα.
Υπάρχουν βέβαια και πολύ πιο ανησυχητικές μαρτυρίες επίσημων στρατιωτικών και μελών υπηρεσιών κρατικής ασφάλειας top secret κτλ.. όπως NSA και CIA, που έχουν πει πολλά για υπόγειες εγκαταστάσεις μεγάλης έκτασης με περισσότερα από 7 επίπεδα βάθους όπου υποτίθεται ότι γίνονται σε "συνεργασία με εξωγήινους" γενετικά πειράματα , τηλεπάθειας για στρατιωτική χρήση, κατασκευή υπερόπλων με εξωγήινη τεχνολογία. Υποτίθεται ότι οι εξωγήινοι "συνεργάζονται" μαζί τους δίνοντάς τους πληροφορίες για το διάστημα κτλ.. με ανταλλάγματα..
Υπάρχει το βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=1E9pQBNPExo
Δεν χρειάζεται να το δείτε όλο, λίγο από την αρχή δείχνει τον Phil Schneider που τον δολοφόνησαν είτε γιατί δεν ήθελαν να μαθευτούν αυτά είτε γιατί ήθελαν, και αυτό έγινε με την δημοσιοποίηση των βίντεο.
Με λίγα λόγια υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο εμπλέκονται κυβερνήσεις, λέσχη Μπίλντερμπεργκ κτλ.. υποτίθεται ότι αυτοί τους δίνουν πληροφορίες είτε τους εξαπατούν τους απειλούν κτλ.. υποτίθεται ότι ο Πάπας όλοι οι θρησκευτικοί ηγέτες και όλες οι κυβερνήσεις είναι ενημερωμένοι για τις προθεσμίες που τους δίνουν και γι΄αυτό βιάζονται να δημιουργήσουν παγκόσμια κυβέρνηση και παγκόσμια θρησκεία και να τσιπάρουν τους ανθρώπους ώστε να τους "προστατέψουν" από τους εξωγήινους (να ξεχωρίζουν στον πληθυσμό οι μεν απο΄τους δε)..
Όλα αυτά μπορεί να είναι απλά παραμύθια, μπορεί όμως να έχουν και μια βάση αλήθειας με δεδομένο ότι ο αποκρυφισμός έχει πλέον "επιστημονικό ένδυμα", ο Πάπας έχει δικούς του αστρονόμους και τηλεσκόπιο στο Βατικανό, κάποιοι καρδινάλιοι μιλούν ευθέως για τους "διαστημικούς αδελφούς μας" τους οποίους μάλιστα θέλουν και να "βαφτίσουν"(!) και η απάτη του εωσφόρου έχει κορυφωθεί στον αιώνα μας.
Οι δαίμονες κάποτε στους ασκητές εμφανιζόταν με κέρατα και ουρά, σήμερα εμφανίζονται ως "εξωγήινα" πολυδιαστασιακά ολογράμματα που υποτίθεται ότι επικοινωνούν με επιστήμονες που τους φέρνουν σε επαφή με τους πολιτικούς σε μυστικές βάσεις σε αμερικανικές ερήμους. Πιθανόν αυτά να έχουν μια δόση αλήθειας.Ο Εωσφόρος είναι ικανός για όλα. Όπως και ο άνθρωπος όταν είναι άθεος μπορεί να πιστέψει κάθε δαιμονική απάτη ειδικά όταν έχει επιστημονικό επένδυμα.

Ανώνυμος είπε...

Η θεωρία των χορδών μιλάει για δομικά συστατικά της ύλης πολύ μικρότερα των κουαρκ. Είναι ενεργειακές ίνες που πάλλονται και αν φανταστούμε ότι ένα άτομο με πυρήνα πρωτονίων-νετρονίων και ηλεκτρόνια έχει το μέγεθος του ηλιακού μας συστήματος, μια τέτοια χορδή έχει μόνο το μέγεθος ενός ανθρώπου. Ο τρόπος που πάλλονται δίνει τα χαρακτηριστικά στα υλικά σώματα, την αντιστάθμιση στην άκαμπτη γεωμετρική δομή της νευτώνιας φυσικής και την αρμονία στο Σύμπαν.Η θεωρία μιλάει για 10 διαστάσεις και άλλη μία που είναι ο χρόνος. Οι διαστάσεις αυτές είναι αναδιπλωμένες. Αν φανταστούμε ένα φύλλο χαρτιού θεωρούμε ότι έχει 2 διαστάσεις μήκος και πλάτος. Όμως σε πολύ μικρή κλίμακα έχει και ύψος. Δηλαδή θεωρούν ότι ακόμα και η επίπεδη 2 διαστάσεων επιφάνεια έχει κάποιο έστω απειροελάχιστο πάχος στο οποίο "χωρούν" οι απείρως μικρού μεγέθους χορδές. Έτσι οι επιπλέον διαστάσεις βρίσκονται στο εσωτερικό των άλλων (διαστάσεων). Αυτό πιστεύουν ότι θα αποδείξουν ανάμεσα στα άλλα στο CERN κάνοντας μετρήσεις μετά τις συγκρούσεις για να δουν αν έχουν μεταπέσει σωματίδια σε άλλες διαστάσεις ώστε να αποδειχθεί η ύπαρξή τους. Όλα αυτά είναι συναρπαστικά, αλλά πρέπει να μας οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη ταπείνωση μπροστά στο μεγαλείο του Δημιουργού, και όχι στην οίηση ότι είμαστε κάτι επειδή απλώς καταφέρνουμε να κατανοούμε συνεχώς σαν ανθρωπότητα, κάτι περισσότερο από τα μυστήρια της Δημιουργίας. Εξάλλου και το μυαλό γι΄αυτή την κατανόηση και τα πάντα, μας τα έχει δώσει ο Θεός.

χαλαρωσε είπε...

ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ CERN ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ. ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΟΠΩς ΤΩΝ ΧΟΡΔΩΝ Π.Χ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΙΜΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΘΕΩΡΙΕΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΜΩς, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΑΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΛΑΛΑ. Η ΒΑΣΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΟΛΗΣΘΗΣΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΛΕΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΑΠΑΘΩΝΤΑς ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΟΜΩς ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΟΠΩς ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΘΩΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΝΚΛΑΒΙΟ ΤΟΥ CERN. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ ΒΟΥΛΩΜΕΝΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΟΣΗΣ ΑΠΕΜΕΙΝΕ, ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΑΙΧΜΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι αδύνατον να αποδειχθεί πειραματικά, λόγω του απειροελάχιστου μεγέθους των χορδών, και της αδυναμίας μας να δούμε με οποιοδήποτε όργανο σε τόσο μικρή κλίμακα, μπορεί όμως να αποδειχθεί κάποια στιγμή με άλλους τρόπους με εξισώσεις ή με λύσεις που θα δώσει σε αδιέξοδα ερμηνείας πραγματικών πειραματικών δεδομένων που ήδη υπάρχουν.
Σε κάθε περίπτωση δεν είναι το θέμα αν ισχύει ή όχι μια θεωρία είτε σχετικά είτε απόλυτα, ούτε είμαστε υπέρμαχοι της κάθε θεωρίας [αν και η συγκεκριμένη έχει πολλές πιθανότητες να ισχύει άσχετα αν τα μεγέθη είναι όπως ακριβώς τα υποθέτουν ή (πολύ ή λίγο) διαφορετικά γιατί ο κόσμος μας είναι κάτι πολύ πιο εκλεπτυσμένο και αρμονικό (ένα παλλόμενο Σύμπαν), από τον τρόπο που τον βλέπει η σταθερή άκαμπτη γεωμετρική δομή της κλασσικής φυσικής του Νεύτωνα (η οποία φυσικά ισχύει, εξάλλου μέσω αυτής έγιναν οι μετρήσεις για να πάμε στο φεγγάρι)]. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τα μυστήρια της Δημιουργίας, το είπαμε και στα προηγούμενα σχόλια.
Απλώς επισημαίνουμε ότι η κάθε βάσιμη υπόθεση ή κατανόηση τόσο συναρπαστικών πραγμάτων πρέπει να μας οδηγεί σε θαυμασμό και περισσότερο σεβασμό προς τον Δημιουργό και δικής μας ταπείνωσης. Εκεί που νόμιζαν ότι είχαν λύσει το πρόβλημα με τις 3 διαστάσεις που φαίνονται, τώρα είμαστε σίγουροι για 4, και μιλάμε πλέον για 10. Αυτό δείχνει ότι δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα.
Το CERN αν θέλουμε να δούμε την ουσία, σχεδιάστηκε από την αρχή με σκοπό να αποδείξει ότι δεν είναι απαραίτητη η θεϊκή παρέμβαση. Ξέρουμε το παρασκήνιο και τα δισεκατομμύρια που ξοδεύτηκαν. Φυσικά είμαστε αντίθετοι με όλη την φιλοσοφία (τύπου CERN),και τον τρόπο που σχεδιάζονται πραγματοποιούνται και χρησιμοποιούνται στη συνέχεια κάποια πειραματικά δεδομένα. Εξάλλου στο CERN υπάρχει πάντα (έστω θεωρητικά) η πιθανότητα να δημιουργηθεί απειροελάχιστη μαύρη τρύπα που θα μπορούσε να καταπιεί τη γη.
Παρόλα αυτά η συσσωρευμένη επιστημονική γνώση των αιώνων είναι ένας ακόμα λόγος να μας φέρνει πιο κοντά στον Θεό. Ο Αινστάιν (αν θυμάμαι καλά) έλεγε ότι και στον μικρόκοσμο και στον μακρόκοσμο έβλεπε με "εκκωφαντικό" τρόπο το Χέρι του Θεού. Δυστυχώς στον επιστημονικό κόσμο κυριαρχεί η αθεϊα. Και στην συνείδηση του απλού κόσμου που δεν ξέρει πολλά έχει ταυτιστεί δυστυχώς η επιστήμη με την αθεϊα.

Ανώνυμος είπε...

η αντι-ύλη παράγεται καθημερινά στο CERN (παράγονται περισσότερα από 10 εκατομμύρια σωματίδια το δευτερόλεπτο.)
ο μεγαλύτερος μαγνήτης στον κόσμο βρίσκεται στο CERN και ζυγίζει περισσότερο από τον πύργο του Eiffel.
το κενό των εργαστηριακών επιταχυντών είναι καλύτερο από αυτό μεταξύ της Γης και της Σελήνης.
ο μεγαλύτερος επιταχυντής του CERN έχει περίμετρο 27 km. Τα σωματίδια που κινούνται με ταχύτητα κοντά στην ταχύτητα του φωτός εκτελούν περισσότερες από 11 000 περιστροφές το δευτερόλεπτο.
οι ανιχνευτές του CERN έχουν μέγεθος όσο ένα τετραόροφο κτίριο.
περισσότεροι από 1800 φυσικοί εργάζονται στο μεγαλύτερο πείραμα που ετοιμάζεται για τον επόμενο επιταχυντή του CERN. Αυτό το πείραμα θα παράγει δεδομένα με έναν ρυθμό σχεδόν ίσο με τον αριθμό των κλήσεων που μπορούν να γίνουν αν καθένας από σας τηλεφωνήσει σε δέκα άλλους ταυτόχρονα.