Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΗΞΕΡΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ???


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

«Περίεργα» ερωτήματα αιωρούνται για το μακελειό του αεροδρομίου Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης που στοίχισε σε πρώτη διάγνωση πάνω από 36 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, ενώ προκάλεσε ένα μεγάλο χάος στις αεροπορικές συγκοινωνίες.

Το ερώτημα όμως που «καίει» τα τουρκικά ΜΜΕ είναι μια «διαβολική» σύμπτωση ότι λίγες ώρες πριν από το μακελειό του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, δηλαδή το πρωί της Τρίτης, η αμερικανική κυβέρνηση είχε βγάλει έκτακτη ταξιδιωτική οδηγία που προειδοποιούσε τους Αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν την Κωνσταντινούπολη για επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις.




Συγκεκριμένα η αμερικανική ταξιδιωτική οδηγία που προκαλεί ερωτηματικά, ανέφερε ότι επίκεινται τρομοκρατικές επιθέσεις από τρομοκρατικές ομάδες στην Τουρκία και συγκεκριμένα ανέφερε το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης σαν επικείμενο στόχο. Το ίδιο βραδύ είχαμε το μακελειό με δεκάδες νεκρούς.

Η «σύμπτωση» αυτή αναζωπυρώνει τις συζητήσεις στην Τουρκία περί σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας, μια συζήτηση που έχει αρχίσει εδώ και τρία χρόνια μετά τα γεγονότα της πλατείας Ταξίμ και συνεχίζεται με ένταση.

Το άλλο μεγάλο ερώτημα που βαρύνει τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, είναι το πως πέρασαν οι τρομοκράτες με τόσα εκρηκτικά πάνω τους από τους ελέγχους του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα να γίνει το μακελειό.


Σε κάθε περίπτωση η νέα αυτή τρομοκρατική επίθεση, έβδομη κατά σειρά μέσα σχεδόν σε ένα έτος, προκαλεί έντονες αποσταθεροποιητικές τάσεις στην γειτονική χώρα με ανεξέλεγκτες συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

online-pressblog

Δεν υπάρχουν σχόλια: