Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Γιά τόν κ. Τσελεγγίδη.

  
   Ἐγώ, βεβαίως, ὡς καθηγητής, ὡς ἐπιστήμων, ὀφείλω σέ κάθε περίπτωση νά τό ἀνακρίνω τό θέμα μέ ἐπιστημονικά κριτήρια καί νά τεκμηριώνω τήν ἄποψή μου ἐπιστημονικά καί αὐτό κάνω καί στά μαθήματά μου, βῆμα πρός βῆμα. Ὅμως θεωρῶ πώς ἡ κατάθεση αὐτή εἶναι σημαντική, γιατί γίνεται μέ τρόπο χαρισματικό ἀπό ἕναν ἄνθρωπο, ὁ ὁποῖος δέν γνωρίζει κάτι γύρω ἀπό αὐτό τό πρόβλημα, δέν ἔχει διαβάσει, δέν ἔχει ἀκούσει, ἀλλά καταθέτει τήν ἄμεση πνευματική ἐμπειρία του. Νομίζω ὅτι μιλοῦν ἐδῶ τά ἴδια τά πράγματα.

ΣΧΟΛΙΟ: Αφού λοπόν αγαπητέ κ. Τσελεγγίδη  μίλησαν τά ίδια τά πράγματα, όπως σωστά ομολογείτε, γιατί δέν ανακρίνετε μέ τήν επιστήμη σας τήν κακόδοξη θεολογία τού Ζηζιούλα, πού είναι η ψυχή καί η έκφραση τού Οικουμενισμού;  Τά κείμενα υπάρχουν, τήν απόδειξη τήν διαθέτετε, γιατί σπαταλάτε τήν επιστήμη σας σέ θεσμούς, ιστορίες καί κανόνες; Γιατί νίπτετε τάς χείρας σας; Ποιόν ξεγελάτε;

Αμέθυστος 

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, πρόκειται για ανεπάρκεια. Εξ ου και η έλλειψη αντίδρασις. Η οποία συνεχίζεται εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.
Άλλωστε κάτι παρόμοιο θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει και από τα παλιότερα σχόλια του ιστολόγιου αυτού, άμα τα έχει παρακολουθήσει.
Εξάλλου σε μία σχετική συζήτηση που έγινε πρίν από 15 χρόνια, ίσως και παραπάνω, για το πρόβλημα του Ζηζιούλα, τις πλάνες που διασπείρει και τον κίνδυνο που εγκυμονεί, δεν έδειξε ιδιαίτερο προβληματισμό. Ούτε είδε την ανάγκη της παρέμβασής του. Ίσως το ίδιο συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Απλά φοβάμαι ότι θα με παρεξηγήσει ο αδ. χ. Τον αγαπάω τον κ. καθηγητή και τον σέβομαι ειλικρινά. Και συμφωνώ με όσα θετικά και αποδεικτικά έχει γράψει ο αδ. χ. για τον ίδιον. Για την αγνότητά του, τις αρετές κλπ. Κάπου είχαμε αναφερθεί σχετικά.
Γεγονός όμως είναι ότι πέρασε ολόκληρη η ζωή, η καριέρα τώρα κλείνει, και δεν κουνήθηκε φύλλο μέχρι τώρα. Ίσως ασχοληθεί τώρα με την σύνταξη, όπως υποδυκνείει και ο αδ. χ. Εύχομαι.
Εάν θελήσουμε να δούμε το θέμα και από άλλη οπτική γωνία, θα παρατηρήσουμε ότι για το ίδιο θέμα δεν έχουνε μιλήσει ούτε οι Παλαιοημερολογίτες (του Ζηζιούλα). Και είναι γεγονός ότι η σημερινή αντιοικουμενιστική κίνηση στηρίζεται/πηγάζει, όπως περίτρανα αποδεικνύεται και σ΄ αυτό το ιστολόγιο, εν πολλοίς από το παλαιοημερολογιτισμό. Και εκεί περιορίζεται. Οι παλαιοημερολογίτες δεν ασχολήθηκαν πολύ με τον Ζηζιούλα (για λόγους που είναι εύκολο να μαντέψουμε). Το ίδιο και αυτοί.
Συγχώρα με Αμέθυστε.

amethystos είπε...

Μεγάλο κρίμα όμως αδελφέ. Εμεινε ο πονηρός Ζηζιούλας στό απυρόβλητο. Ο Βαρθολομαίος είναι μιά απλή μαριονέττα. Καί είναι κρίμα πού όλοι επέλεξαν λάθος στόχο. Αφήνοντας τόν Ζηζιούλα ελεύθερο νά διαφθείρει τήν πίστη μας.

Ανώνυμος είπε...

Oι παλαιοημερολογητες και συγνωμη για την επεμβαση δεν πρεπει να ασχοληθουν ποτε με τον Ζηζιουλα και τον καθε Ζηζιουλα . Ειναι προβλημα της κρατουσης εκκλησιας , οπως και οι συμπροσευχες , και τα συλειτουργα , και η μισθοδοσια των παπαδων και τα χρυσοβουλα του Βατοπαιδιου και τα ΕΣΠΑ των 19 μονων του Ορους , και η εκκλησιαστικη περιουσια , και το αν τους Ιερωνυμικους τους διορισαν τα τανκς του Παπαδοπουλου και τους Σεραφειμικους τα ΜΑΤ . Και κατα την αιρετικη γνωμη πολλων απλων λαικων και μαλιστα αυτων που μπηκαν τα τελευταια 20 χρονια στους ΓΟΧ κακως ασχολουνται οι του Παλαιου με τον οικουμενισμο . Ας συλειτουργησουν οι Πατριαρχες και με τον Δαλαι Λαμα και ας μνημονευσουν οι μητροπολεις των Νεων Χωρων και τον μεγα σαμανο των Ουιγουρων . Δικο τους προβλημα , ολοι μεγαλα παιδια ειναι - Ζησης , Μεταλληνος , Ιεροθεος , Τρικαμηνας , Μανωλης κλπ - με τρια πτυχια ο καθεις . Για εκει παει και το Φαναρι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΜΟ . Οι του Παλαιου το μονο που πρεπει να τους ενδιαφερει ειναι η ενωση των παραταξεων . Τιποτα αλλο . Ακομη και αν παντρευτουν δεσποταδες της επισημου με ηγουμενους και κουμπαρους τους επιτροπους ακομη και αν χειροτονησουν γυναικες κλπ nema problema για τους ΓΟΧ . Μεγαλα παιδια ειναι οι λεγομενοι παραδοσιακοι της επισημης εκκλησιας , ειναι θεοτυφλοι που δεν βλεπουν οτι σε λιγα χρονια οχι τα εγκωμια αλλα και η ιδια η Γραφη θα λογοκριθει προς χαριν της πανθρησκειας . Οι χρονολατρες οπως αποκαλουν τους ΓΟΧ οι διαφοροι Σεραφειμ Πειραιως δεν μπορουν να δωσουν τα φωτα τους στους Αινσταιν των παραδοσιακων της επισημου . Πχ Ιερεμιας Φουντας και Θεοπτης Ναυπακτου δεν εχουν αναγκη παλαιοημερολογητικες συμβουλες . Ας κανουν κουμαντο . Εμεις οι ΓΟΧ μονο την ενωση των παραταξεων . Ειπαμε αλλα τα προβληματα της Ρεαλ αλα της Ειμπαρ . Αυτοι παν για τσαμπιονς ληγκ , εμεις τα ταπεινα χαμομηλακια του Παλαιου ας κοιταξουμε να μεινουμε κατηγορια . Με ειλικρινη εκτιμηση - το ενοω - στον Αμεθυστο ο παλιοφιλος ΑΜ .

amethystos είπε...

Γειά σου φίλε. Μακάρι νά κατορθώσουμε κάποια στιγμή όλοι μαζί νά πολεμήσουμε τόν Οικουμενισμό, ο οποίος μέχρι στιγμής δέν έχει αντίπαλο.

Ανώνυμος είπε...

Κατηγορείτε τον κ.Τσελεγγιδη ως αιρετικό; μεγάλη έκπληξη!

amethystos είπε...

Μήπως πρέπει νά διαβάζετε πιό προσεκτικά;

amethystos είπε...

Γιά νά μήν παρεξηγηθούμε περισσότερο άς διευκρινίσουμε ότι ίσως λόγω τής επιρροής πού ασκεί πάνω του ο Ακινάτης δέν ζυγίζει μέ ακρίβεια τόν κίνδυνο πού αντιπροσωπεύει ο Ζηζιούλας.΄Τό ίδιο ισχύει καί γιά τόν Λάμπρο Σιάσο. Καί είναι κρίμα.

χαλαρωσε είπε...

Για τον αδερφο που γραφει στην αρχη. Δεν υπαρχει θεμα παρεξηγησης αδερφε διοτι τα συζητησαμε σε ανυποπτο χρονο και αυτα που γραφεις απηχουν την πραγματικοτητα. Υπαρχει μια σκεψη για καποια πραγματα μετα το περας της ακαδημαικης πορειας. Οψομεθα.

Ο φιλος ΑΜ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΕΚΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ. Η ΜΟΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ. ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΖΗΜΙΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΛΟΓΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ. ΜΗΠΩς ΠΑς ΣΕ ΣΕΚΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΦΙΛΕ;

Αμεθυστε σε κριση εργασιας, ο Σιασος δεν ενδιαφεροταν για το σοβαροτατο ζητημα της ιεραρχιας στην Αγια Τριαδα αλλα τον απασχολουσε το γεγονος αν ο Paul Henry, δασκαλος του Σιασου και Ιησουιτης αν δεν απατωμαι, εχει αναφερθει στο προσωπειο ως μασκα ή οχι. Φυσικα και εχει αναφερθει. Μετα απο καιρο προσωπικα καταλαβα οτι ο Σιασος δεν ειναι σε θεση να δει τι γινεται. Επειτα θεωρει οτι ο Ζηζιουλας προσφερε στα θεολογικα πραγματα. Τι προσφερε; Κυριος οιδε και οι ασχολουμενοι με την αιρεση που διασκευαζει. Δεν νομιζω οτι κατι μπορει να γινει εκει περα. Αμεθυστε φρονω οτι η εργασια που εχει γινει εδω περα ειναι εξαιρετικα σημαντικη. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ. Οφειλουν αυτοι που μπορουν και δεν ειναι εμπαθεις να την κοινωνησουν και παραπερα. Υπαρχει μια σκεψη, οχι τιποτε ιδιαιτερο αλλα νομιζω οτι κατι μπορει να προσφερει και θα στην εκθεσω στο μειλ.

χαλαρωσε είπε...

Εξισου σοβαρο αμεθυστε ειναι η εξαφανιση, κυριολεκτουμε, απο την ακαδημαικη κοινοτητα του κειμενου του Αγιου Καλλιστου Αγγελικουδη. Ειναι αδιανοητο επρεπε να ειναι στην πρωτη γραμμη τα κειμενα. Χτυπανε στη ριζα το κακο. Ειναι δωρο. Αλλα κατα πως δειχνουν τα πραγματα υπαρχει ενα ειδος καταληψης και δεν μπορει πλεον η παραδοσιακη εκκλησια να ξεκολλησει. Εχει κολλησει ασχημα απο οργανωσιακους, παλαιοημερολογιτισμο ως φαινομενο στον εκκλησιαστικο χωρο. Κατι σαν οργανωσιακος ζηλωτισμος ή αλλιως ακρατος ορθοξοποιημενος ηθικισμος. Απο εξουσιολαγνους, απο ρασοφορους παραγοντισκους. Απο μυρικαστικα του νομου και αγευστους του πνευματος. Νομιζω αμεθυστε οτι το παιχνιδι ειναι πλεον μονο στα χερια του Κυριου. Ειθε να δειξει το ελεος του ενεκεν της φιλανθρωπιας Του και για τους σκληρα προσευχομενους και παρακαλουντες τον Κυριο. Οφειλουμε ολοι να μαθουμε τον αορατο πολεμο και να ιδρωσουμε με πνευμα θυσιας, ανιδιοτελες. Δεν υπαρχει αλλος δρομος. Παρακαλουμε τον Κυριο να μας ισχυροποιει στον πολεμο και γαια πυρι μειχθητω.

amethystos είπε...

Από ότι καταλαβαίνουμε, εδώ καί αιώνες, σέ Δύση καί Ανατολή, γίνεται μιά τρομερή καί εωσφορική προσπάθεια νά εξαφανιστεί ακόμη καί από τήν ιστορία ο Ησυχασμός, η Αγιότης διά τής Μετανοίας καί τής υπακοής. Η αμεσότης τής ενέργειας τής χάριτος, γιά νά κυριαρχήσει η μεσολάβηση τής ιεραρχίας, η έμμεση σωτηρία. Μεταφράζοντας τό κείμενο γιά τήν αναλογία τού όντος ανακαλύψαμε εμβρόντητοι ότι εδώ καί πολύ καιρό ταυτίζουν τήν αίρεση τού Ιωακείμ μέ τήν Ελληνική θεολογία. Καί όπως φαίνεται βολεύονται όλοι. Γι' αυτό καί αναβαθμίστηκε απολύτως η Θ. Ευχαριστία σάν η μοναδική πηγή χάριτος. Καί δέν είναι αλήθεια. Ο Κύριος ούτε περιορίζεται, ούτε διατάζεται. Τρελλαίνονται οι ψευτοχριστιανοί μέ τόν λόγο τού Κυρίου, ότι καί από τούς λίθους μπορεί νά φτιάξει προφήτες. Η μάχη τών κολλυβάδων κορυφώνεται καί λίγοι τό συνειδητοποιούμε. Αν χάσουμε τήν ασκητική μας παράδοση τί απομένει; Ο Κύριος μάς είπε. Νά έχετε τόν νού σας έτοιμο καί εγώ θά σάς δώσω τούς απαραίτητους λόγους, αλλά δέν έχουμε πίστη.Είμαστε τόσο ευάλωτοι, χωρίς καθοδήγηση, περιτριγυρισμένοι από ψευδοπροφήτες καί δέν ζητάμε τόν Κύριο. Αλλοίμονό μας.

Θαλασσινός είπε...

Χριστός Ανέστη Αμέθυστε!
Θεωρώ ότι ο Οικουμενισμός δέν πολεμείται, γιατί είναι το ίδιο το σύστημα, ο Οικουμενισμός αποφεύγεται μόνο μέ τη Φώτιση Τού Αγίου Θεού...

Θαλασσινός είπε...

Διαφωνώ στά εξής σημεία στο λόγο σου.
1. Παλαιοημερολογίτες ώς έκφραση πού γράφεις δέν υφίσταται. Ορθόδοξοι Χριστιανοί είμαστε πού ακολουθούμε τα πάτρια δόγματα. Δέχομαι το παλαιοημερολογίτες σε εισαγωγικά.
2. Περί παρατάξεων πού γράφεις είναι λανθασμένη εκδοχή, καθώς δίνει λαβή γιά να σχολιάζει ο καθένας τά πικρόχολά του.
Η Αγία Εκκλησία Τού Χριστού είναι μία καί ενωμένη καί ο καθένας βρίσκεται εκεί πού αναπαύεται γιά λόγους νομιμότητας και ορθής Κρίσεως τών γεγονότων πού έλαβαν χώρα στην νεώτερη ιστορία.
3. Δέν χρειάζεται ειρωνεία σέ καμιά έκφρασή μας γιά τον οποιοδήποτε. Εάν είχαμε λίγη συναίσθηση του μεγάλου εγκλήματος πού τελείται θά έπρεπε να κλαίμε όλοι με μαύρο δάκρυ. Είμαστε μακράν του Πνεύματος της αγάπης, καί πρός τούς προδότες ακόμη, σκεφτόμενος ότι ο Άγιος Φιλάρετος, δέν ειρωνεύεται τούς Οικουμενιστές αλλά τους απευθύνεται μέ επιστολές πόνου.
Εάν έχεις τέλος τήν ευγενή καλοσύνη, θά ήθελα νά ακούσω σέ ποιά Σύνοδο κοινωνείς πνευματικά.
Χριστός Ανέστη ο Θεός νά σέ ευλογεί καί νά σέ Χαριτώνει.
Καί εσένα Αμέθυστε ο Θεός νά σέ ευλογεί καί νά σέ Χαριτώνει. Νομίζω ότι έχεις γίνει καλύτερος, ηπιότερος, γλυκύτερος στις εκφράσεις σου καί με χαροποιείς ιδιαίτερα.
Χριστός Ανέστη...

amethystos είπε...

Αληθώς Ανέστη ο Κύριος. Είναι εκκοσμικευμένη πίστη οπωσδήποτε, αλλά δέν εννοούμε ότι κατ' ουσίαν καταργεί τήν ενσάρκωση τού Κυρίου, αναβαθμίζοντας τό κατ' εικόνα καί καθ' ομοίωσιν. Μόνον από αυτό τό σημείο μπορεί νά ανατραπεί. Αλλά δυστυχώς στήν εκκλησία τής Ελλάδος έχει ήδη χαθεί η ασκητική τού Ησυχασμού,ο πόλεμος τών λογισμών. η μετάνοια, η Μνήμη θανάτου,ο πόθος Κυρίου, η προοσευχή τού Κυρίου. Κατά κάποιο τρόπο είμαστε όλοι μας ανεπίγνωστα, ήδη, οικουμενιστές.

amethystos είπε...

Φτάνουμε στό τέλος φίλε. Χάσαμε. Δέν αντιμετωπίσαμε σωστά τό τέρας καί έρχεται η ώρα τής κρίσεως γιά όλους μας. Δέν είμαστε αληθινοί. Κρατάμε όλοι μας ένα λεπτουδάκι γιά πάρτη μας. Δέν έχουμε ψευδοπροφήτες όπως οι εκκοσμικευμένες καί άθεες κοινωνίες. Αλλά έχουμε ψευδοσωτήρες. Η μεγάλη δοκιμασία έρχεται.

Ανώνυμος είπε...

Aληθως ο Κυριος Μαρινε.Θα απαντησω στην ερωτηση σου σε ποια συνοδο ειμαι . Αυτη του Μακαριου με επισκοπο στην πολη που διαμενω στη θεσσαλονικη τον Ευθυμιο . Αλλα κυριως θα απαντησω γιατι με κακιζεις για την ειρωνια οπως πιστευεις οτι εχω προς την κρατουσα εκκλησια . Λαθος , οταν γραφω οτι θα φτασουν σε τετοια το εννοω , δεν ειναι ειρωνια . Οσο για το οτι τους ΓΟΧ δεν πρεπει να τους ενδιαφερουν τα εσωτερικα της επισημης εκκλησιας ειναι η μονη εκκλησιολογικα σωστη σταση που πρεπει να εχουμε . Αλλιως ειναιο σαν να θεωρουμε τον οικουμενισμο σαν μια παρεκλιση , προδοσια οπως γραφεις , οποτε ειμαστε κατα αυτη την λογικη σχισματικοι που φυγαμε απο την Μια εκκλησια για καποια παρατραγουδα αρα ειμαστε με χερια , και ποδια απο τωρα στην κολαση . Αλλο η πανθρησκεια των 14 επισημων αυτοκεφαλων εκκλησιων δεν ειναι παρεκλιση . Ειναι πλεον καθεστως ενος αιωνα και βαλε . Απο τα τελη του 19ου αιωνα οταν τα πρεσβυγενη πατριαρχεια Κωσταντινουπολης και Αλεξανδρειας αρχικα καταληφθηκαν απο τους μασωνους ,και μετα και οι υπολοιπες . Το γραφει καθαρα ο Καλομοιρος στο βιβλιο του Το συγκριμα του 1976 οτι για τον οικουμενισμο δεν ευθυνεται μια δρακα κοσμοπολιτων ξυρισμενων φαναριωτων επισκοπων αλλα και οτι η λεγομενη παραδοσιακη εκκλησια της Ελλαδας ειναι χωμενη ως τον λαιμο . Δεν ξεφυτρωσαν ετσι ο Αθηναγορας , Ζηζιουλας , Ιακωβος Αμερικης ,Μελιτων , Βαρθολομαιος , Χριστοδουλος , Ιγνατιος κλπ κλπ κλπ ετσι απο λοξα . Οι δε λεγομενοι παραδοσιακοι πχ Αμβροσιος Καλαβρυτων μονο για δικαιοδοσιες εχουν καυγα με το Φαναρι . Ουτε υπαρχει η δικαιολογια για κοινο Ποτηριο που οταν ερθει τοτε θα δρασουν οι Ζησηδες κλπ . Απαξ και φραγκοπαπαδες αναγιγνωσκουν με τα αμφια παροντων ορθοδοξων με αμφια το ευαγγελιο σε ναο τοτε σημαινει οτι ολοι οι παρισταμενοι κληρικοι και λαικοι αναγνωριζουν την ιερωσυνη των Φραγκων αρα και την θεια τους κοινωνια ως τετοια . Και οι 14 συνοδοι . Εδω και αμνημονευτες δεκαετιες . Δεν ειναι αρα 5 κακοι προδοτες . Ειναι ολοι σχεδον οι επισκοποι , ηγουμενοι και αρχιμανδριτες και καθηγητες θεολογιας της επισημης εκκλησιας ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ . Αν διαβασεις Μαρινε το επισημο περιοδικο της μητροπολης Θεσσαλονικης της δεκαετιας του 30 θα δεις οτι απο τοτε οι πλειστοι ελλαδικοι δεσποτες ηταν οικουμενιστες ως το κοκκαλο . Οταν ο Ζηζιουλας ηταν μωρο , ο Βαρθολομαιος αγεννητος και ο Δημητριος εφηβος . Αρα καμια αναμιξη ουτε λυπη μετα 100 χρονια για τον οικουμενισμο . Ειναι σα να λεμε οτι ειμαστε οι ατακτοπι μαθητες που στεναχωρησαν την μαμα για ασημαντη αιτια . Η επισημη εκκλησια σε Ευρωπη Ρωσσια και Πατριαρχεια ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΓΥΡΙΣΜΟ Μαρινε . Αυτα με εκτιμηση . ΑΜ

χαλαρωσε είπε...

Ειναι ολοι σχεδον οι επισκοποι , ηγουμενοι και αρχιμανδριτες και καθηγητες θεολογιας της επισημης εκκλησιας ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ

Εκει που πηγες στην ερημο του Αγιου Ορους ΑΜ τι σε ειπανε οι ζηλωτες για τον Αγιο Γεροντα Εφραιμ Κατουνακιωτη;

Οσο για το οτι τους ΓΟΧ δεν πρεπει να τους ενδιαφερουν τα εσωτερικα της επισημης εκκλησιας ειναι η μονη εκκλησιολογικα σωστη σταση που πρεπει να εχουμε . Αλλιως ειναιο σαν να θεωρουμε τον οικουμενισμο σαν μια παρεκλιση , προδοσια οπως γραφεις , οποτε ειμαστε κατα αυτη την λογικη σχισματικοι που φυγαμε απο την Μια εκκλησια για καποια παρατραγουδα αρα ειμαστε με χερια , και ποδια απο τωρα στην κολαση .

Αυτο τι ειναι τακτικισμος εν Αγιω Πνευματι; Συνελθετε.
Σκληρον σοι προς κεντρα λακτιζειν.
Σωζεσται ή σωζετε τον Κυριο;

Ετερος. Η Αγία Εκκλησία Τού Χριστού είναι μία καί ενωμένη καί ο καθένας βρίσκεται εκεί πού αναπαύεται γιά λόγους νομιμότητας και ορθής Κρίσεως τών γεγονότων πού έλαβαν χώρα στην νεώτερη ιστορία.
Η Αγιοτητα αναπαυεται εκει που αναπαυεσται εσεις;

Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ οταν περνουσε βουνα και λαγκαδια αναπαυοταν οπου γουσταριζε διοτι οι ιστορικες συγκυριες ριχναν ξυλο με το τουλουμι; ΤΙ ΛΕΤΕ; ΞΥΠΝΗΣΤΕ.

Εχετε θελημα απεναντι σε αυτο που επιτρεπει ο Κυριος. Ο Κυριος θελει πιστους μεχρι κοκκαλο και οχι τακτικιστες.

ΤΟ Διήλθομεν διά πυρός και σιδήρου και εξήγαγες ημάς εις αναψυχήν ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ, Η ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ Η ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΥΨΙΠΕΔΑ ΠΟΥ ΒΟΣΚΑΤΕ;

Θαλασσινός είπε...

Αγαπητέ Α.Μ. σε ευχαριστώ γιά την τιμή νά λάβω απάντηση καταρχήν.
Θά μού επιτρέψεις νά σού πω ότι δέν σε κακίζω, όπως γραφεις. Άλλωστε γράφω σε πρώτο πληθυντικό καί εισάγω καί τον εαυτόν μου σε αυτή την παγίδα πού πέφτουμε όλοι. Πνεύμα Χριστού δέν αναπαύεται σε ειρωνεία, αυτό είναι δεδομένο, γι αυτό καί παραθέτω ως σημείο αναφοράς τίς επιστολές πόνου του Αγίου Φιλαρέτου. Άλλο ειρωνεια και αλλλο καταγγελία των προδοτικών ανοιγμάτων. Ειναι Δύο διαφορετικά θεματα. Εάν διαβάσεις τις επιστολες πόνου τού Αγίου Φιλαρέτου, θα αντιληφθείς το Πνεύμα τού Αγίου πρός τούς Οικουμενιστές, με το οποίο συμφωνώ.
Γιά τά υπόλοιπα πού γράφεις δέν διαφωνώ, συμφωνώ καί με απασχολεί ως Έθνος καί οι συνέπειες πού θά έχουμε λόγω τών προδοτικών ανοιγμάτων τού Οικουμενισμού, όπως επί ψευδοένωσης τό 1453 όπου επέφερε τήν Οργή Τού Θεού, καί είχαμε τήν Άλωση της Πόλης.
Χριστός Ανέστη και συγχώρα με, θεωρώ ότι δέν μέ κατάλαβες στο σχόλιό μου.
Νά είσαι ευλογημένος.
Και εσύ Αμέθυστε νά έχεις την ευλογία Τού Αγίου Πνεύματος, καί νά υποστηρίζεις πάντοτε τήν Μία Αγία Αλήθεια!!!