Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΩ ΤΟΥ ΖΗΖΙΟΥΛΑ


Ιδιαιτέρως από τό 20ο λεπτό.

Αμέθυστος

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο "Γέρων μητροπολίτης Περγάμου" Ιωάννης Ζηζιούλας διαπράττει ένα σημαντικό ιστορικό φάουλ, όταν βάζει τον "πρώτο" πάνω απο τη Σύνοδο, δηλαδή τον Πρόεδρο πάνω από το Σώμα των Επισκόπων! Σε ποια οικουμενική σύνοδο ίσχυσε αυτό, μπορεί να μας πει; Και παραποιεί με τόσο θράσος την εκκλησιαστική ιστορία, δίχως κανείς να του φέρει αντίρρηση, είναι απίστευτο!
Αφήνω τα υπόλοιπα με την ετερότητα στην Αγία Τριάδα, όπου ξεφεύγει σε παραλήρημα, που δεν είναι ούτε φιλοσοφικό, ούτε θεολογικό, αλλά μόνο trash....
Και αυτός ο άνθρωπος, με αυτές τις ιδεοληψίες και τις εμμονές, θεωρείται από μερικούς ως ο "μέγιστος εν ζωή ορθόδοξος θεολόγος"; Ενώ σερβίρει δευτεροβατικάνεια θεολογία και φτηνής εκδοχής υπαρξισμό, ντυμένο με χριστιανικά ράκη...
Και μετά λέμε γιατί η trash πατρινιά φαλακρή τραγουδιάρα, που έτσι και αλλιώς δεν έχει ιδέα από θεολογία, τον υπερασπίζεται στο βλογκάκι της...

amethystos είπε...

Kαί όμως αυτό τό ανθρωπάριο κάνει θαύματα. Ανέστησε τόν Αρειο. Μπροστά σέ όλους δηλώνει ότι ο Χριστός είναι κτίσμα, δεύτερος θεός. Δυστυχώς τήν ιεραρχία πού ευαγγελίζεται τήν έχει αποδεχθεί όλος ο κλήρος. Αποτελεί τό θεμέλιο τής εξουσίας του. Αυτό τό παραμύθι βρίσκεται καί στά γραπτά τού Ζήση, ο οποίος σήμερα μάς πουλάει σωτηρία. Πνευματικά, από άγνοια, έχουμε ήδη αυτοκτονήσει. Σ' αυτό δέ τό σημείο ακόμη καί ο Ιερόθεος Βλάχος σιωπά. Υπηρετεί δύο Κυρίους. Ας ευχηθούμε νά βρεθεί πάλι ένας Αγιος Νικόλαος νά τού αστράψει ένα χαστούκι τού Γεροντο-πλανημένου. Τοιούτους αρχηγούς αξίζουμε δυστυχώς μέσα στήν αδιαφορία μας καί τήν αμετανοησία μας.

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι Φως Φανάρι γιατί η "πατρινιά φαλακρή τραγουδιάρα" υπερασπίζεται τον "Γέροντα μητροπολίτη Περγάμου"...
Και βέβαια είναι νεοαρειανιστής ο "Γέρων", και ψώνιο, όπως ο Άρειος (περί του ψωνίσματος του Αρείου μαρτυρούν και οι πηγές της εποχής, όπως και το ότι είχε φανατικούς οπαδούς, καλή ώρα σαν την Πατρινιά και τον άλλο ξινισμένο και στυφό αστέρα εκ Πατρών, τον Σηλυβρίας...).

χαλαρωσε είπε...

ο γιανναρας ο καυμενος τον κοιταγε με ανοιχτο το στομα. Δεν το πιστευε οτι μπορουσε να γινει θεος αποδεχομενος τον τροπο του ακτιστου. Ηταν πολυ απλο. Εφοσον το πιστευω γινεται. Μπορω να ζησω με τον τροπο του ακτιστου.. απιστευτο. ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΣΑΠΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ.
Ενας νεος ανσελμος γεννηθηκε. Εφοσον το πιστευω υπαρχει. Απιστευτο ολοι ΟΙ τζομπαναραιοι που τον κοιτουσαν απο κατω ανακουφιστηκαν. Μπορουσαν και αυτοι να ειναι οντως χαριτωμενοι αφου ηταν παπαδες και της πιστεως κολομπαραδες. Ηταν απλο. Και οπως λεει και ο αμεθυστος το ποπολο εχει ηδη αφιονιστει. Ειμαστε χαμενοι απο χερι. Ο Ζηζιουλας αυτα δεν τα λεει χθες. Εχει χρονια. Θα αναφερθω σε μια εμπειρια. Αρχιμανδριτης στην Θεολογικη ΑΠΘ ΠΡΙΝ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ελεγε διαφορα χαριτωμενα, περι ευχαριστιας και αλλα τετοια. Δεν ειχε ιδεα απο που τα εγραψε μεσα του και τα αναπαρηγαγε. Του εδειξα τα κλεη του Ζηζιουλα και με λεει: μα λεει τετοια πραγματα. ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ. Κι ομως του λεω. Τι θα κανεις τον ρωτω. Και με λεει με απλοτητα μα τι αλλο να πουμε για την ευχαριστια.

ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΚΑΙ ΞΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ. ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΤΑ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΕΣ ΤΩΡΑ ΜΕΙΝΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΦΟΥΣΤΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΧΑΙΒΑΝΙΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

Η κακοδοξία του Ζηζιούλα δεν αφορά μονάχα την εισαγωγή ιεραρχίας μέσα στην Αγία Τριάδα αλλά πάει ακόμα πιο πέρα. Αφενός στην θεώρηση της Εκκλησίας ως εικόνα της Αγίας Τριάδας και αφετέρου στην ταύτιση της Εκκλησίας με τον κλήρο, ιδιαίτερα δε με τους Αρχιερείς. Ο Ζηζιούλας και οι οπαδοί του πιστεύουν ότι η αρχιερατική τάξη σε ένα συλλείτουργο απεικονίζει την ίδια την Αγία Τριάδα. Ο Άρειος φαντάζει ελάχιστος μπροστά σε μια τέτοια βλασφημία.

Ο Αμέθυστος έχει δίκιο όταν κατηγορεί τον Ναυπάκτου, διότι ο Ιερόθεος ενώ ξεσκεπάζει τον Ζηζιούλα σε όλα λέγει περί ιεραρχίας μέσα στην Αγία Τριάδα, σιωπά στο κομμάτι της εκκλησιολογίας και του επισκομονισμού. Όπως κάνουν και οι περισσότεροι από τους λεγόμενους "αντιοικουμενιστές". Ο Πειραιώς πιστεύει πως "ο Επίσκοπος είναι ο τελειωτής των Μυστηρίων" ενώ οι αποτειχισμένοι, διά στόματος του αρχηγού τους, διδάσκουν πως "ο Επίσκοπος είναι η ορατή κεφαλή της Εκκλησίας" και πως "όσοι κοινωνούν από το Άγιο Ποτήριο ενώνονται και με τον Επίσκοπο εκτός από τον Χριστό".

Γεώργιος

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοεί με το ότι τα τρία Πρόσωπα της Αγίας Τριάδος δεν εμφανίζονται μαζί; Βάσει της αιτιότητας δηλαδή ο Πατέρας υπάρχει πρίν να υπάρξουν ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα; Εισάγει τον Χρόνο στη ζωή της Αγίας Τριάδος;

amethystos είπε...

Μάλιστα. Καί η αναλογία τού κλήρου στηρίζεται στόν χρόνο.Ολη η σύγχρονη θεολογία είναι μιά εγωκεντρική φιλοσοφία τής ιστορίας, τήν οποία κινούν διάφοροι προορισμένοι. Θεός μας ο Πατήρ ο οποίος δέν είναι πλέον Υπόσταση τής Αγίας Τριάδος καί ο Κύριος Απόστολος τού Πατρός καί τό Αγιο Πνεύμα Απόστολος Τού Υιού.

amethystos είπε...

Φίλε Γεώργιε καί ο προσφάτως βραβευθείς Κάλλιστος Γουέαρ ολοκληρώνει τήν ύβρι δηλώνοντας ότι ο άνθρωπος είναι εικόνα τής Αγίας Τριάδος, καταργώντας τήν ενανθρώπιση τού Σωτήρος μας Ιησού Χριστού. Ολες οι ταραχές πού προκαλεί μέ τόν ένα ή μέ τόν άλλο τρόπο στό ποίμνιο ο Ιερόθεος Βλάχος οφείλονται στήν προσπάθειά του νά σώσει τόν επίσκοπο. Παίρνοντας τήν θέση τού Θεού ο κλήρος κατήργησε τόν λαό τού Θεού διότι έπεισε τούς πάντες ότι ο ποιμήν θά μάς σώσει, σάν διαμεσολαβητής, καί μέ τήν τυφλή υπακοή στούς πνευματικούς θά γλιτώσουμε τήν μέλλουσα κρίση.Καί έτσι ταυτίστηκε η εξομολόγηση μέ τήν μετάνοια καί η Θεία Μετάληψη μέ τήν Θέωση. Σήμερα ταυτίζεται πλέον η Χάρις τού Κυρίου μέ τό Αγιο Πνεύμα, παρότι όλοι οι μεγάλοι Αγιοι, όπως ο Αγιος Συμεών καί ο Αγιος Σεραφείμ τού Σάρωφ, μάς προειδοποιούν γιά τήν αυθαιρεσία. Ο Ζηζιούλας έρριξε πρό ετών στάχτη στά μάτια όλων μας βεβαιώνοντας ότι ο Αγιος είναι πρόσωπο καί όχι δούλος Κυρίου. Από εδώ μάχρι νά φτάσουμε στόν Αγιο Περγάμου, τόν Αγιο Περιστερίου καί τόν αλάθητο Αγιο Θεσ/νίκης, έλειπε ένα μικρό μόνο βήμα.

Ανώνυμος είπε...

Με βάση αυτή την ζηζιούλεια φτηνολογία περί "ελευθερίας" και "αξιοπρέπειας" του προσώπου, ακυρώνεται και όλη η ιεραποστολική διάσταση της Εκκλησίας. Διότι αν σεβαστείς την "ετερότητα" του άλλου, γιατί να θελήσεις να τον κάνεις χριστιανό και δη Ορθόδοξο; Του βλάπτεις την "ετερότητα". Γι'αυτό και δεν υπάρχει χώρος για μετάνοια στο ζηζιούλειο σαθρό οικοδόμημα. Είναι μία "Ορθοδοξία πολυτελείας", γκουρμέ, απευθυνόμενη σε μεγαλοαστούς ή wannabe μεγαλοαστούς (η καραφλή πατρινιά τραγουδιάρα ανήκει στη δεύτερη κατηγορία), χωρίς ουσία, αλλά με πολλή πολλή "ομορφιά", με "κάλλος", με ολίγον από Ελύτη φυσικά, με μία ρήση του Αλεξανδρινού, με ένα στίχο από ποίημα του πρωτοπρεσβυτέρου και ποιητή Παναγιώτη Καβουρδίστρια. Και δίπλα στην Εκκλησία που "θητεύει μανικώς στην ομορφιά" (ααααχ....) έχουμε ένα χώρο για διαλογισμό, παραδίπλα έναν για τζαμί, έναν για γιόγκα, έναν για τον εκστατικό στροβιλισμό των δερβίσιδων, έναν για μια ρωμαιοκαθολική λειτουργία και πάει λέγοντας. Ετερότητα, αγαπητοί, σεβαστείτε την ετερότητα του προσώπου. Και την ιερότητα της κτίσης (ως ευχαριστίας, βεβαίως)... Αχ, πώς να την αντέξεις τόση αλήθεια, όπως λέει μία φιλοθεάμων μεγαλοκυρία στο "Αστερίξ και η χύτρα"...
Η πατρινιά καραφλή τραγουδιάρα τρελαίνεται για τον "Γέροντα" όχι επειδή καταλαβαίνει τις μπερδεμένες σκέψεις του περί του ακριβούς τρόπου γἐννησης του Υιού εκ του Πατρός και του θελήματος του Πατρός, το οποίο μόνον, ίσως, ο ίδιος ο "Γέρων" έγνω (εδώ βρίσκεται και η απάντηση στο βιβλικό ερώτημα: Νουν Κυρίου τις έγνω;...). Αλλα΄επειδή ο "Γέρων" θέλει μόνο την ιεραρχία να βρίσκεται μέσα στην εκκλησία, άντε και μερικούς υψηλού επιπέδου και μόνο (ο χύδην όχλος, ο λαουτζίκος, να πάει στο παγκάρι να ρίξει τον οβολό του και να φύγει, να πάει αλλού...). Ποιος άλλος θα μπορούσε, άλλωστε, να εκπροσωπεί επαξίως ως στυλ μία τραγουδιάρα που γεμίζει τα καθίσματα της Οικίας Παλαιολόγου, ίσως και μερικές θέσεις ορθίων; Ουδείς, πλην του "Γέροντος"...