Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Viktor Orbán (Ούγγρος Πρωθυπουργός): "Θα γίνει έκρηξη - Οι λαθρομετανάστες απειλούν τις χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης"


"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ"
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Απειλή για τις χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης θεωρεί ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν,την αθρόα εισροή λαθρομεταναστών οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μουσουλμάνοι ενώ επέκρινε την "αποτυχημένη μεταναστευτική πολιτική" της ΕΕ, δείχνοντας έτσι ότι είναι ο μόνος Ευρωπαίος ηγέτης ο οποίος έχει μέχρι τώρα συναίσθηση του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζει η "γηραιά" ήπειρος.

Αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι βρισκόμαστε λίγο πριν την "έκρηξη", ενώ μόλις πριν από λίγο κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες δήλωσε ότι το λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα είναι γερμανικό και όχι ευρωπαϊκό αφού όλοι οι πρόσφυγες θέλουν να πάνε στην Γερμανία και σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Άλλωστε μια προσεκτική ματιά στην περιβόητη Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ (και ΙΙΙ) δείχνει ότι δημιουργήθηκε αποκλειστικά για να προστατέψει την γερμανική συνοριογραμμή

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ο Β.Όρμπαν ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες διαφωνούν με τη διαχείριση της κρίσης από την πλειονότητα των κυβερνήσεων.

"Οι πολίτες περιμένουν από εμάς να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να προστατεύσουμε τα σύνορά μας", επεσήμανε ο Ούγγρος πρωθυπουργός. "Μόνο αφού έχουμε προστατεύσει τα σύνορά μας μπορούν να τεθούν ερωτήματα σχετικά με τον αριθμό των μεταναστών που μπορούμε να υποδεχθούμε ή για το αν θα πρέπει να υπάρξουν ποσοστώσεις", τόνισε ο ίδιος.

Ο Ορμπάν κατήγγειλε ότι οι μετανάστες "πλημμυρίζουν" τη χώρα του, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι χριστιανοί, αλλά μουσουλμάνοι.

"Είναι ένα σημαντικό ζήτημα διότι η Ευρώπη και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός έχουν χριστιανικές ρίζες. Δεν είναι ήδη και από μόνο του ανησυχητικό το γεγονός ότι ο ευρωπαϊκός χριστιανικός πολιτισμός είναι μετά βίας σε θέση να τηρήσει τις χριστιανικές αξίες της ίδιας της Ευρώπης;", διερωτήθηκε.

Μάλιστα αναφέρει στο άρθρο του ότι "εκτός από εμάς και τους Ισπανούς κανείς άλλος δεν θέλει να προστατέψει τα σύνορα της Ευρώπης" κατηγορώντας έτσι εμμέσως την Ελλάδα για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νησιά, καθώς πάρα πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους ακολούθησαν αργότερα την διαδρομή μέσω Σερβίας για Ουγγαρία με τελικό προορισμό την Γερμανία

Εξάλλου ο Ορμπάν προειδοποίησε για μια "έκρηξη" σε ολόκληρη την Ευρώπη εξαιτίας της μεταναστευτικής κρίσης και υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησής του να υψώσει ένα φράχτη στα σύνορα της χώρας με τη Σερβία.

Η Ουγγαρία κατασκευάζει έναν φράχτη ύψους 3,5 μέτρων και μήκους 175 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την είσοδο των μεταναστών.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός επέκρινε επίσης "την αποτυχημένη μεταναστευτική πολιτική" της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Κάθε Ευρωπαίος πολιτικός που δημιουργεί ελπίδες στους μετανάστες για μια καλύτερη ζωή και τους ενθαρρύνει να εγκαταλείψουν τα πάντα και με κίνδυνο της ζωής τους να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη είναι ανεύθυνος", τόνισε ο Β.Όρμπαν

"Γι’ αυτό είναι σημαντικός ο φράχτης που κατασκευάζουμε στην Ουγγαρία. Δεν το κάνουμε για πλάκα, αλλά επειδή είναι απαραίτητος", κατέληξε.

Αμέσως μετά την αρθρογραφία του στην γερμανική εφημερίδα έσπευσε στις Βρυξέλλες, για να δώσει "εξηγήσεις" (οι Ευρωπαίοι ζητούν πάντα εξηγήσεις σε όποιον προστατεύει την χώρα όπως μπορεί) για τον φράκτη που υψώνεται στα ουγγροσερβικά σύνορα για να εμποδίσει την είσοδο προσφύγων και λαθρομεταναστών στη χώρα του.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το θέμα της υποδοχής τους «δεν είναι ευρωπαϊκό, αλλά γερμανικό» πρόβλημα.


«Κανείς δεν θέλει να μείνει στην Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Εσθονία, την Πολωνία. Όλοι θέλουν να πάνε στη Γερμανία. Δική μας δουλειά είναι να τους καταγράφουμε και θα τους καταγράφουμε», δήλωσε ο Ορμπάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας δήλωσε επίσης ότι η νέα δέσμη νομοθετικών μέτρων για τον περιορισμό της μετανάστευσης θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

«Εμείς οι Ούγγροι είμαστε έντρομοι, οι άνθρωποι στην Ευρώπη είναι έντρομοι διότι βλέπουν ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες, και μεταξύ αυτών οι πρωθυπουργοί, δεν είναι ικανοί να ελέγξουν την κατάσταση», πρόσθεσε ο Ορμπάν.

«Ήρθα εδώ για να πληροφορήσω τον πρόεδρο (Μάρτιν Σουλτς) ότι η Ουγγαρία έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να τηρήσει τους κανονισμούς. 

Ετοιμάζουμε στο ουγγρικό κοινοβούλιο πακέτο μέτρων, υψώνουμε έναν φράκτη και όλα αυτά μαζί μπορούν να διαμορφώσουν μία νέα κατάσταση στην Ευρώπη από τις 15 Σεπτεμβρίου», είπε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας προειδοποιώντας ότι χωρίς αυστηρό συνοριακό έλεγχο, οι ποσοστώσεις της ΕΕ για τους πρόσφυγες αποτελούν «πρόσκληση» προς τους ανθρώπους αυτούς και προσθέτοντας ότι το καθεστώς Σένγκεν απειλείται αυτή τη στιγμή.
Οι απόψεις του Ούγγρου πρωθυπουργού διέπονται από τους κανόνες της κοινής λογικής, η οποία φαίνεται προ πολλού να έχει εγκαταλείψει τους Ευρωπαίους ηγέτες, που μοιάζουν ανήμποροι να συνειδητοποιήσουν το εκρηκτικό πληθυσμιακό μείγμα που δημιουργείται στις ευρωπαϊκές χώρες.

Ένα μείγμα ετερογενές καθώς η πλειοψηφία των λαθρομεταναστών είναι μουσουλμάνοι και άρα μη αφομοιώσιμοι από τις "κουρασμένες" πλέον ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: