Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Φωτογραφίες του Μητροπολίτη Αυστρίας Αρσένιου και του Παπικού Επισκόπου Eisenstadt Αιγίδιου από το ταξίδι τους στην Κρήτη


ΑΚΤΙΝΕΣ

ΣΧΟΛΙΟ: Καλά στά Μάλια δέν πήγαν; Εστω στά Μάταλα! Τί σόι τουρισμό έκαναν.

Αμέθυστος

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οικολογικό, στα βουνά.. με τους βοσκούς..

enotitapnevmatos είπε...

Μήπως σας έφταιξαν σε κάτι αυτοί οι άνθρωποι, για να εκτοξεύετε ειρωνικά υπονοούμενα εις βάρος τους; Μήπως σας ενοχλεί η πίστη τους ή η ένδυσή τους; Θεωρείτε χριστιανικό ή στα μέτρα σας το να επιδίδεστε σε διαδικτυακό bullying εις βάρος τους με εικόνες και ειρωνικά σχόλια;!

amethystos είπε...

Εσάς τί σάς ενοχλεί; Μειώνουμε τήν πίστη τους; Σωστή ένδυση φέρουν. Πώς λέμε: Μεταξωτά βρακιά σέ ευκίνητους κώλους; Τού κώλου πίστη διαθέτουν φίλε. Δέν γίνονται Επίσκοποι στήν Ορθοδοξία τόσο νέοι άνθρωποι.Αυτοί δέν είναι επίσκοποι ή χριστιανοί. Τά τεκνά τού θρόνου είναι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχουν υπονοούμενα όπως τα εννοείς (ούτε κατά διάνοια, τουλάχιστον για εμένα), γιατί δεν ξέρουμε τι είναι ο καθένας. Υπάρχει μόνο μια σχετική ειρωνία για τον "τουρισμό", όχι σε προσωπικό επίπεδο, ούτε σε επίπεδο προθέσεων. Απευθύνεται περισσότερο στους κυρίως υπεύθυνους που επιδιώκουν την ένωση με τους ετερόδοξους. Πρέπει να είναι κανείς τυφλός για να μην βλέπει που πάει αυτή η κατάσταση και που θα καταλήξει..Εξοικειωνόμαστε σιγά σιγά με την συνύπαρξη για να καταλήξουμε στην ένωση. Αυτό θα πρέπει να το αντιλαμβάνεται ο κάθε Ορθόδοξος και ειδικά αν είναι επίσκοπος.

Ανώνυμος είπε...

10.31
Στα βουνά γίνεται οικοτουρισμός-περιήγηση. Στα Μάλια, ξεσάλωμα-hangover.. Aπό αυτό όμως μέχρι τα υπονοούμενα που εννοείς η απόσταση είναι μεγάλη.. Δεν υπάρχουν τέτοια υπονοούμενα!!

amethystos είπε...

Θέλησε μάλλον νά διαφημήσει τό νέο μπλόγκ.

Ανώνυμος είπε...

Στα ορεινά μέρη της Κρήτης οι περισσότεροι βοσκοί είναι εντελώς γραφικοί (και παραβατικοί), με μαύρα πουκάμισα, όπλα, ζωοκλοπές κτλ.. Είναι βέβαια και φιλόξενοι, αν δουν ξένους ή τουρίστες ψήνουν αρνιά, τους δίνουν τυριά και τέτοια.. Όποιος βρεθεί σε βουνό έχει μια ιστορία να διηγηθεί..

Μαρία Π. είπε...

Ο π. Ν. Λουδοβίκος που σπούδασε στο εξωτερικό μαζί με Καθολικούς, λέει σε μια ομιλία του αρκετά πράγματα για τον τρόπο που ζουν, που σκέφτονται κτλ.. Λέει για κάποιον, ότι την ημέρα της χειροτονίας του, τους κάλεσε το βράδυ στο σπίτι του για να γιορτάσουν. Μόλις έφτασα λέει απέξω, ακούω ένα σκληρό ροκ, μπαίνω μέσα και χοροπηδούσαν όλοι σαν τα κατσίκια..Του λέω γελώντας τι κάνετε εδώ; Kαι μου λέει γιατί να μην χορεύουμε, μοντέρνοι νέοι είμαστε.. Την άλλη μέρα πάω και τον πετυχαίνω να βλέπει μια ταινία, και μόλις με είδε σκοτώθηκε να την κλείσει.. Του λέω τι κάνεις εδώ; Λέει άκου να δεις εγώ υποσχέθηκα αγαμία και όχι παρθενία. Και συνεχίζει λέγοντας, ότι όλοι έκαναν διάφορα, και μόνο εγώ την γλίτωσα γιατί ήμουνα παντρεμένος. Αλλά τι περιμένεις λέει, με 10 λεπτά το πρωί και 10 λεπτά το βράδυ, λειτουργία.. Που είναι οι δικές μας μοναστηριακές πολύωρες λειτουργίες του Αγίου Όρους.. Αν δούμε τους καρδινάλιους σε ανύποπτο χρόνο είναι μέσα στην κοσμικότητα, καπνίζουν και γενικά δεν υπάρχει πνευματικότητα (εξ ου και "κτιστή" θεία χάρη)..
Αυτοί που συμμετέχουν στους διαλόγους έχουν ήδη καταλάβει ότι αντί να τους δώσουμε εμείς πνευματικότητα και αλήθεια, μας δίνουν αυτοί κοσμικότητα και αλλοίωση.. Τώρα τι άλλο μπορεί να συμβαίνει; Ίσως υπάρχουν πολιτικοί λόγοι για την επιδίωξη της συνύπαρξης, δηλ. να θεωρούν όπως παλιά πριν την άλωση ότι χρειαζόμαστε την πλάτη της Δύσης απέναντι στην απειλή του Ισλάμ. Ξεχνούν όμως ότι Ένας είναι ο Υπερασπιστής μας, και Αυτός δεν είναι άνθρωπος. Ιστορικά η Δύση υπήρξε πάντα εχθρός μας και μάλιστα χειρότερος από τους προφανείς εχθρούς, όπως έλεγε ο Μακρυγιάννης, ο οποίος δεν δίσταζε να τους χαρακτηρίσει "τίμιους εχθρούς"..

enotitapnevmatos είπε...

Amethystos, η γλώσσα σας δεν νομίζουμε πως συνάδει σε χριστιανούς, ούτε η ερμηνεία προθέσεων συνανθρώπων σας, ούτε η απόρριψη κάποιων από το όνομα του χριστιανού. Σχετικά με την... αξιοσύνη των επισκόπων, αφήστε την εις χείρας του αγίου Πνεύματος, αφού ιεροσυνοδικώς γίνεται κανείς επίσκοπος. Σχετικά με την... ηλικία των επισκόπων, σκεφτείτε την ηλικία επισκοποποίησης χιλιάδων ανθρώπων, ακόμη και κάποιων αγίων, όπως του αγίου Αμφιλοχίου Ικονίου. Έρρωσθε εν Κυρίω! :-)

amethystos είπε...

Ονειρα γλυκά καί χριστιανικά αδελφέ. Δυστυχώς όσες φορές προσπάθησα νά συνομιλήσω μέ κασσέτα απέτυχα.

amethystos είπε...

Ο Ν. Λουδοβίκος είναι μεγάλη ιστορία. Οι ιερείς αυτοί κατ΄αρχάς δέν είναι χριστιανοί. Δέν γνωρίζει τήν Πατερική Θεολογία, καθότι μαθητής τού Ζηζιούλα. Συνεργάτης τού Κάλλιστου Γουέαρ. Αφού γνωρίζει τήν ψευτο-χριστιανική στάση τών Ευρωπαίων τί νόημα δίνει στούς διαλόγους πού συμμετέχει; Εχει έπαρση. Μεγαλομανία κοινώς. Δέν θεραπεύεται. Υπάρχει απλά ένας συμπάσχων ηγούμενος στό Λιτόχωρο πού τού προσφέρει πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης καί τού επιτρέπει νά κοροιδεύει τόν κόσμο. Αυτά γιά τήν ώρα.

amethystos είπε...

10.56 Φίλε δέν σέ ξέρω αλλά άν είσαι μπλεγμένος μέ παλαιοημερολογίτικες επισκοπές, λυπούμαστε πολύ. Η γλώσσα σου έχει πάντως ταυτότητα.

Μαρία Π. είπε...

Ανέφερα τον π. Λουδοβίκο, γιατί έχει αξία (για όσους νομίζουν ότι όλα είναι ρόδινα), να τ΄ακούσουν αυτά, από το στόμα κάποιου που συμμετέχει στους διαλόγους.Αν έλεγα για κάποιον άλλο που τον θεωρούν αντιδραστικό, αντιοικουμενιστή ή σχισματικό δεν θα το πίστευαν. Από κει και πέρα καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του και είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει.

amethystos είπε...

Σύμφωνοι. Σάν κανόνα τού λόγου του ο Λουδοβίκος έχει τήν ιδέα: ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ.

Μαρία Π. είπε...

Ο κάθε απλός άνθρωπος που ζει μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον της πνευματικής σύγχυσης, και μόλις που βρίσκει πλέον "την Πίστη επί της γης" όπως είπε ο Κύριος, πρέπει να θωρακιστεί με τους Πατέρες της Εκκλησίας. Αν είναι καλά θωρακισμένος, αποκτά διάκριση. Αυτή η θρησκευτική σύγχυση μας δίνει την ώθηση για περισσότερη πνευματική τροφή του νου, προσευχή και επαγρύπνηση.
Τι να κάνουμε.. Σ΄αυτή την εποχή βρεθήκαμε να ζούμε, και θα προσπαθήσουμε κατά το μέτρο του ο καθένας και τις δυνάμεις του, να αγωνιστούμε. Με την Χάρη του Κυρίου και Σωτήρα μας, και την Προστασία και βοήθεια της Θεοτόκου Παναγίας μας.