Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

".Μέσα μας είχε γίνει μια αλλοίωση.Μια πρωτόγνωρη χαρά μας πλημμύριζε".

΄Οταν επισκέφθηκε το ΄Αγιον΄Ορος ο Πατριάρχης Δημήτριος, πήγε και ο Γέροντας να πάρη την ευχή του. Κάποιος είπε : "Παναγιώτατε,ο π.Παϊσιος ". Σηκώθηκε ο ταπεινός Πατριάρχης από τον θρόνο του,για να τον χαιρετήση.Ο Γέροντας έβαλε εδαφιαία μετάνοια και παρέμεινε γονατιστός με το κεφάλι κολλημένο στο έδαφος μέχρι που κάποιος Επίσκοπος τον ανήγειρε.
- Στο Πρωτάτο τότε παρευρίσκετο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.Ο αστυνομικός διοικητής της φρουράς του Προέδρου κ.Κωνσταντίνος Παπουτσής μαρτυρεί: " Είχα ακούσει για τον γέροντα Παϊσιο.Τον φανταζόμουν ψηλό,μεγαλοπρεπή και περίμενα να βρίσκεται σε εξέχουσα θέση.Μου τον έδειξαν.Στεκόταν πίσω σε μια γωνιά κρυμμένος, και σκυφτός.΄Ηταν ένα γεροντάκι γηρασμένο,μικρόσωμο,αλλά είχε πάνω του κάτι το Θεϊκό που σε τραβούσε.
"Κάποιος Χωροφύλακας τον αναγνώρισε και είπε στους άλλους: " Ο π.Παϊσιος".Με μιας όλοι οι άνδρες της φρουράς έτρεξαν στον Γέροντα.΄Εμεινα μόνος με τον Πρόεδρο.Τάχασα.΄Εκανα να τους φωνάξω να γυρίσουν πίσω,αλλά μάταια.΄Υστερα ακολουθώντας την επιταγή της καρδιάς και όχι την λογική,χωρίς να το σκεφθώ, έτρεξα και εγώ στον Γέροντα.Ο Θεός φύλαξε και δεν έγινε τίποτε.
" Ο Γέροντας μη μπορώντας να αποφύγη την "επίθεση" της αστυνομικής δυνάμεως, μας χτυπούσε απαλά στο κεφάλι,λέγοντας: " ΄Αντε πίσω στην δουλειά σας".Μέσα μας είχε γίνει μια αλλοίωση.Μια πρωτόγνωρη χαρά μας πλημμύριζε".
{ Από το βιβλίο του +Ιερομονάχου ΙΣΑΑΚ "ΒΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΊΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ " } .-
 
 https://www.facebook.com/panagiotispispas?fref=photo
 

15 σχόλια:

PALAIOS είπε...

Pige na pari tin euxi apo ton antixristo;Ti kani i agnia!Mas vazi na proskiname tous antixristous.Auto ine to ligotero.To xirotero ine pou tous mnimoneuoume os orthotomountas ton logo tis Alithias!O papa efrem o Katounakiotis den mnimoneue auton ton likopimena.Ekane kala i oxi k.3;;;

amethystos είπε...

Πώς μπορεί νάχει διαλέξει άνθρωπος αυτή τήν κόλαση; Νά επαναλαμβάνει γιά χρόνια τά ίδια καί τά ίδια πράγματα, τίς ίδιες λέξεις; Νά κρατάει μέ πείσμα έναν βάλτο στό κεφάλι του; Από τήν άλλη καί στό Δαφνί θά ήταν καλύτερα; Βάζουμε τά σχόλιά σας γιά παραδειγματισμό. Γιά νά μαθαίνουν οι άνθρωποι πού καταλήγει η πλάνη.Από μιά άποψη σάς ευχαριστούμε γιά τήν ανεκτίμητη γνώση. Χωρίς τούς σχολιασμούς αυτούς θά μάς ήταν αδύνατον νά φανταστούμε τί κρύβεται πίσω από μία αίρεση, ένα σχίσμα, μιά σχιζοφρένεια.

PALAIOS είπε...

Ta anapantita sxolia tous dimiourgoun provlimatismo.Xanarotame lipon:Epraxan kalos osi agii gerontes apotixistikan apo tous pseudopimenes;Ta sxolia apeuthinonte ston istologo kai den xriazonte dimosieusi.Tin apantisi zitame kai monon auti(an thelete veveos veveos).Sevastos kai agios o Paisios,stenaxoriete omos otan dimosieuete ta lathi tou.Agiomaxia exoume otan provaloume ta lathi ton agion kai ta xrisimopioume gia na ikanopiisoume tin afelia mas!

Ανώνυμος είπε...

Kάποιοι έχουν την άποψη ότι εσείς οι ίδιοι γράφετε κατά περίσταση ανώνυμα ή και επώνυμα (με ψευδή ονόματα) προβοκατόρικα σχόλια ώστε με αφορμή τα σχόλια να βρίσκετε την ευκαιρία να κατηγορείτε τους αντιπάλους σας. Τι απαντάτε σε αυτό;

Ανώνυμος είπε...

...αν υπαρχει συνειδηση,γραψτε επωνυμα με το ιμειλ του ο καθενας.
και τοτε θα δουμε ποιος υβριζει,ποιος κοροιδευει και ποιος γινεται αλαζονας.
ως τοτε,μεινε με την αποψη όπως και εγω!π

amethystos είπε...

Ποιούς αντιπάλους; Ακόμη καί εσείς οι ίδιοι απορείτε μέ τό έρεβος πού κρύβουν οι αποτειχισμένοι. Οποιος επισκέπτεται τά σχόλια, δέν έχει πλέον απορίες γύρω από τήν κατάσταση τών σχισματικών πού χτυπιούνται μέ υστερία έξω από τήν εκκλησία σάν τούς δαιμονισμένους τού παληού καιρού. Οι δαιμονισμένοι εκσυγχρονίστηκαν, όπως καί η οικονομία καί η τεχνολογία. Οι αποτειχισμένοι ανήκουν στίς αμερικάνικες αποκαλυπτικές ομάδες, όπως οι χιλιαστές, οι πεντηκοστιανοί καί τόσες άλλες. Μαθαίνουμε δέ ότι κάνουν κινήσεις οργανωτικές γιά αποκτήσουν μιά κάποια νομιμοποίηση σάν εκκλησία, ώστε νά μήν χάσουν τό τραίνο τής ενώσεως τών εκκλησιών τού Αντιχρίστου πού ετοιμάζεται νά αναχωρήσει γιά τήν κόλαση. Εχει ανάψει τίς μηχανές. Θά συνταξιδέψετε καί μέ τούς Οικουμενιστές, θάχετε καλή παρέα νά μιλάτε στήν ίδια γλώσσα, μήν ανησυχείτε. Εκεί μπορεί νά λύσετε καί τήν διαφορά σας γύρω από τό ποός είναι Ο αληθινός χριστιανός.

amethystos είπε...

Φίλε παλαιοημερολογίτη οι Αγιοι είναι οι ποιμένες τής Εκκλησίας τού Κυρίου. Αλλά ρωτάς νά μάθεις πράγματα από μία πίστη πού αρνείσαι καί είσαι αντίπαλός της. Μήν περιμένεις καί πολλά. Δέν ταίζουμε τά σκυλιά πού γαυγίζουν. Εσείς τήν δουλειά σας καί εμείς τήν δική μας. Εμείς σάν τόν Μέγα Αντώνιο σκουπίζουμε τίς σκάλες πού οδηγούν στήν διάκριση.

Ανώνυμος είπε...

πώς γράφετε σχόλιο με email? ποια είναι η διαδικασία;

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΤΗΣΕ ΟΤΑΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΣΧΟΛΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
ΛΟΓ.ΓΚΟΥΓΚΛ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.

Μαρία Π. είπε...

Όπως βλέπουμε και από τα άλλα δύο κείμενα για τον γ. Ιωσήφ και τον γ. Φ. Ζερβάκο, οι ακρότητες των Ζηλωτών για άκυρα μυστήρια, μολυσμό πιστών, χαρακτηρισμό ολόκληρης της Ορθοδοξίας ως αίρεσης, και η οριστική αποκοπή τους κτλ.. είχαν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Σταμάτησαν ακόμα και οι φωνές διαμαρτυρίας εναντίων του Πατριάρχη και του οικουμενισμού. Η ακραία λάθος αντίδραση λειτούργησε σαν εκτονωτική βαλβίδα και σαν αιτία συσπείρωσης των υπόλοιπων γύρω από τον Πατριάρχη..
Είναι σαν να σου μιλάει κάποιος και να κάνει κάποια κριτική, και εσύ να συμφωνείς και να είσαι συμπαραταγμένος μαζί του. Και ξαφνικά να αρχίσει τις ακρότητες, να βγάζει μένος, εμπάθεια, και να προχωρά σε βιαστικές δικές του αποφάσεις και λύσεις "εν βρασμώ".. Αυτό σε κάνει να διαισθάνεσαι τον κίνδυνο να χαθεί ο έλεγχος, και να οδηγηθεί αλλού η κατάσταση (όπως και έχει γίνει με τον κατακερματισμό και την ασυμφωνία), και τελικά να σταματήσεις την αντίδραση και την διαμαρτυρία.
Αυτή την στιγμή οι κρατούντες χρησιμοποιούν τους παλαιοημερολογίτες σαν τον μπαμπούλα για να καθίσουμε ήσυχα. Είναι σαν να μας λένε :"Κοιτάξτε τι θα πάθετε αν διαμαρτύρεστε πολύ.. Θα γίνετε όπως οι παλαιοημερολογίτες.."

Ανώνυμος είπε...

μπαμπούλας είσαι και φαίνεσαι, που θα πείς κύριε, τον ζηλωτή των πατρίων παραδόσεων και άγιο άνθρωπο, μπαμπούλα!

penelope είπε...

Ε,μα με αυτο το βραχνα τεσσερα χρονια οι γοχ και οι λοιποι μας εχουν τρελανει πια!
Και το ωραιο πιο ειναι; φωναζουν εκ των εξωθεν πως μολυνομαστε και οι ιδιοι δεν μολυνονται που μας προσεγγιζουν;;;Τι δηλαδη εχουν αλεξισφαιρα της δαινομοπληξιας;;; Αντε βιαζομαι εχασα και τα λογια μου!
Αυτη πια η διακοπη εκκλησιαστικης κοινωνιας εγινε παντιερα και αυτος ο Ι.Κανονας του Μεγαλου Φωτιου εχει γινει σημαια τους.Καπως ετσι και μεταξυ τους ,στα εσωτερικα τους δηλαδη σχισματα οπου γιναν 12 ομαδες,καπως ετσι δημιουργουσαν θεματα απο το το τιποτε και αποσχιζονταν με γνωμονα τον 15 Κανονα και γιναν αλλα τοσα και αλλα τοσα και η τραγικη κατασταση στην οποια εχουν περιελθη.Και δωστου καθημερινα λαστιχο ο κανονας του Μ.Φωτιου μαζι με τους αποτειχισμενους...και αυτο ολο για να μην καταρρευσει το ζηλωτικο δογμα περι μη μνημονευσεως,ετσι δεν μνημονευουν και αυτοι ο ενας τον αλλον και παει λεγοντας.Εξαπολυουν φρικτους λογους με μια θρασυτητα που απορρω δηλαδη !.... λενε να σιωπουμε [για θεματα πιστεως παρακαλω πολυ] να μην γραφουμε ενω αυτοι ολοκληρα κατεβατα γραφουν[να ειχαμε να λεγαμε]...και μας μιλουν για μια και μονον αρετη,οπως οι Οικουμενιστες...ποια;;;;;;
Τη σιωπη και τη συνεση ,τη σωφροσυνη και την τα πεινωση[καλα να ειναι].Αψηφουν ομως πως στην Ορθοδοξη Εκκλησια δεν λειτουργουν μια αρετη! Υπαρχουν και αλλα δεδομενα της Χαριτος ανεκμεταλλευσημα,οπως η πιστη,η ελπιδα,η αγαπη Του Χριστου,η φιλανθρωπια,η καλοσυνη,η δικαιοσυνη,η ανδρεια,κλπ.Και ενω μας συνιστουν να σιωπουμε και να καλλιεργησουμε την αρετη της σι-ωπης,γιατι μονον αυτοι εχουν αυτο το χρεος...μολις λοιπον καταλαγιασουμε λιγο ,αρχιζουν την επιθεση ...
Σαν τους κορακες Θε μου συγχωρα με! Μας φουσκωνουνε με τον Οικουμενισμο,...και ο Πατριαρχης...ο ετσι και ο αλλοιως...και τα συλλειτουργα σας....και οι φρικασεδες και οι παπαδινες σας και να στο πυρ το εξωτερον...και παλι μολυσμενοι και αφορισμενοι κ.ο.κ.Γιατι ομως ολα αυτα;;;;
Επειδη αυτοι διεκδικουν την Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α ΤΗΣ γνησιας -ορθοδοξου -εκκλησιας,της μιας δηλαδη εκ των 12 [ο καθενας με την ομαδα του ].....της μιας δηλαδη απο τις πολλες,το καταλαβαινουμε;;;;
Αυτο μου θυμιζει το ΠΣΕ αντιστροφα,μπορουμε δηλαδη να ειμαστε μια απο τις πολλες[!] Και να εχουμε το ιδιο δογμα αλλα να ειμαστε ενωμενες αλλα χωρισμενες.Ο Οικουμενισμος ενωνει τις πολλες[!]...ο παλαιοημερολογιτισμος χωριζει τις πολλες[!].Τραγικη κατασταση δηλαδη! Και ερχονται να παιξουν παιχνιδι με την ταπεινωση καταλαβες εκει;; σου λεει θα σε τσακισω και εσυ για να μου αποδειξεις την ταπεινωση σου θα το βουλωσεις.Βαζουν μπροστα το αρμα της διακοπης ασυλογιστα ,ανεμπειρα και αρχιζουν τις πιεσεις...και επειτα σου λεει δεν εισαι αυθεντικος!
Ξεχνουν ομως πως Ο Θεος εχει δωσει χαρισματα στους Πατερες και αν τους μελετησουν προσεκτικα θα δουν αλλος εχει την ταπεινωση,αλλος εχει τον ζηλο ,αλλος εχει τη γλωσσολαλια,αλλος εχει και τη χαρη να κανει και θαυματα με τη βοηθεια του αγ.πνευματος! Και η ειρωνεια ποια ειναι; Πως χρησιμοποιουν αυτους τους ιδιους και τους ιδιους πατερες ,καποιοι απο τους οποιους ειχαν κατηγορηθει για σχισματα ,οπως ο αγιος Θεοδωρος ο στουδιτης.
Κανει αναφωρα στις κατηχησεις του ο αγιος Κυριλλος Ιεροσολυμων για τους αιρετικους της εποχης του [Πνευματομαχους,απολυναριστε,,αρειανοφρονες]οτι στην προσπαθεια του να στυλιτευσει τις πλανες τους δε δισταζε να χρησιμοποιησει τους βορβορωδεις λογους τους ...τι σημαινει αυτο δηλαδη πως ο αγιος δεν ηταν ταπεινος;Δεν μιλαμε για μας,εμεις παλευουμε ο καθενας με το δικο του τροπο.Ουτε σημαινει πως δεν τους αγαπαμε ,δοξα Τω Θεω ελλειψη αγαπης δεν εχουμε! Αλλα αυτο το κακο,ο ντορος,η φασαρια,η συκοφαντιες και η ελλειψη ,τι να πω ας το αφησω καλυτερα! Αυτα ολα πρεπει κυριοι να εχουν ενα τελος.
Σας διαβασαμε πια ! Π

Μαρία Π. είπε...

Δεν τον λέω εγώ μπαμπούλα. Δυστυχώς όπως είναι η κατάσταση, λειτουργεί ακριβώς σαν ένα φόβητρο.Το χειρότερο είναι ότι ταυτίζεται στην συνείδηση του κόσμου κάθε διαμαρτυρία, με τον παλαιοημερολογιτισμό.
Όποτε υπήρξε αντίδραση σε διάφορα θέματα, όπως η κάρτα πολίτη, σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλόφιλων, corpus christi κτλ.., σχολίαζαν στην τηλεόραση και έλεγαν ότι είναι παραθρησκευτικές οργανώσεις. Αν τολμούσες να πεις κάτι, σου έλεγαν "Έλα μωρέ τώρα, ακούς τους παλαιοημερολογίτες".. Άρα όλο αυτό το φαινόμενο είναι πολύ αρνητικό και έχει πολλές προεκτάσεις που δεν φαίνονται και θα τις δούμε στο μέλλον.
Αυτό όμως έχει κάποιες αιτίες. Και αυτές είναι όλα αυτά τα γεγονότα που έχει παρακολουθήσει η ελληνική κοινωνία τα τελευταία 100 χρόνια, τα ακραία πράγματα που έχουν συμβεί, και διαιρέθηκε η εκκλησία. Και βέβαια πολλή μεγάλη ευθύνη (για να μην πω την μεγαλύτερη) έχουν οι οικουμενιστές, αφού ο Κύριος είπε "ουαί σ' αυτόν που προκαλεί σκάνδαλο (εμπόδιο)"..
Δουλειά του διαβόλου είναι να χρησιμοποιεί ανθρώπους για να προχωρούν τα σχέδιά του. Όμως εμείς σαν υπεύθυνοι άνθρωποι θα ακούσουμε τον Λόγο του Κυρίου "βλέπετε μην σκανδαλιστείτε" (από τους οικουμενιστές), και "βλέπετε μη τις υμάς πλανήσει"(αιρετικοί).
Ο οικουμενισμός βέβαια έχει μεγάλο παρελθόν, δεν ξεκίνησε πριν 100 χρόνια, όπως βλέπουμε φτάνει μέχρι τον γνωστικισμό, οπότε καλό είναι να τον κατανοήσουμε μήπως μπορέσουμε να αποκωδικοποιήσουμε την όλη κατάσταση, αυτά που έρχονται στο άμεσο μέλλον, αλλά κυρίως ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΩΣΤΗ ΠΙΣΤΗ.
Δεν συνίσταται μόνο σε κάποιες οικουμενιστικές κινήσεις ή αλλαγή ημερολογίου, αλλά είναι ένα ολόκληρο φιλοσοφικό ρεύμα που έχει διεισδύσει παντού, σε όλες τις πλευρές της ζωής μας και θα έχει μια συγκεκριμένη κατάληξη. Αυτά που παίρνουν δημοσιότητα και τα σχολιάζουμε δεν είναι τόσο οι προσπάθειες για την ένωση, όσο η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.
Ξέρουμε ότι έχει σχεδόν εκλείψει η πίστη, έχει αντικατασταθεί από την συνείδηση και την ηθική, οπότε μεταλλάχτηκε και η θεολογία σε ψυχολογία-κοινωνιολογία. Όλα επιφανειακά μπορεί να φαίνονται ότι βελτιώνονται ότι γίνονται πιο ειρηνικά ότι αυξάνεται ο αλληλοσεβασμός και η κατανόηση, ενώ στην ουσία έχει συμβεί μια πλήρης ανατροπή, μια άλλη πραγματικότητα.
Το βλέπουμε πια παντού, σε ανθρώπους ανεξάρτητα από ηλικία, γνώσεις κτλ.. αλλά και σε δομές της κοινωνίας.. Το φυσικό επακόλουθο για τους λίγους χριστιανούς που απέμειναν θα είναι να γίνουν "ξένο σώμα", και απροσάρμοστοι στα νέα δεδομένα. Αυτό όμως δεν ταυτίζεται με την φανατική αντίδραση των ομάδων αφού αυτή ανήκει στον "παλαιό άνθρωπο", στα ανθρώπινα-σαρκικά όπλα και όχι στα πνευματικά όπως λέει ο Απ. Παύλος.

PALAIOS είπε...

Den imetha paleoimerologites,imetha me to neon.Den gaugizoume,kouname tin oura.Prosekste min skontapsete,i skales glistran!

PALAIOS είπε...

Gia pio treno milate,emis figame stin erimo.Esis idi anevikate sto aeroplano kai tha ftasete pio sintoma ston proorismo sas.I eresi tou Ikoumenismou ine i alagi tis Paradoseos(i katargisi ton ieron Kanonon k.lp.).Ara lipon,den milate aplos tin idia glosa,me tous Ikoumenistes,ala iste sinergates stin kataskeui tou aerodromiou pou tha ipodexthi ta dio thiria tis Ieras Apokalipseos.