Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Ο “ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ” -ΠΡΟΣ ΑΦΑΤΗ ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ- ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ π. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ!



Ο “ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ” -ΠΡΟΣ ΑΦΑΤΗ ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ- ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ π. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο “Ορθόδοξος Τύπος” άλλαξε ρότα. Από ναυαρχίδα του αντι-οικουμενιστικού αγώνα κατέστη ναυαρχίδα του αγώνα για την εκθεμελίωση του Οικουμενικού Θρόνου

Οι συνεργάτες του “Ορθοδόξου Τύπου” έσκυψαν ήδη τον αυχένα και προσκύνησαν τον Μακρακιστή Γέροντα των Εξαρχείων ο οποίος διακατέχεται από εμμονές και ιδεοληψίες. Χειρίστη υπηρεσία προσφέρουν στην Ορθοδοξία, στο έθνος και στον εμπερίστατο Οικουμενικό Θρόνο οι ανοίκειες επιθέσεις του Βολουδακικού “Ορθοδόξου Τύπου” εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου ως θεσμού

ΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ Ν. Σ.;
________

Αστεία από θεολογικής σκοπιάς τα επιχειρήματα του συντάκτη της πρωτοσέλιδης ανταπόκρισης της τελευταίας έκδοσης του “Ορθοδόξου Τύπου” , που υπογράφει με τα αρχικά Ν. Σ., περί δήθεν "εκπτώσεως" των Μητροπολιτών Σερρών και Αγίου Όρους. Αλήθεια! Ποιος κρύβεται πίσω από αυτά τα αρχικά; Το Πατριαρχείο γνωρίζει τον δράστη του εγκλήματος; Ασχέτως του ποιος είναι ο Ν. Σ. και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί το σίγουρο είναι ότι εκφράζει παιδαριώδεις θεολογικά Βολουδακικές ιδεοληψίες που δεν αντέχουν το παράπαν τη βάσανο της λογικής ή της θεολογικής αναίρεσης.

Ο π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ ΔΕΝ ΑΣΚΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟΝ “ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ”
_________

Ο “Ορθόδοξος Τύπος” και ο π. Θεόδωρος Ζήσης πρωτοστάτησαν επί Αρχιεπισκόπου Χριστουδούλου στην υπεράσπιση του Οικουμενικού Θρόνου ως θεσμού. Τώρα που ο “Ορθόδοξος Τύπος” πέρασε στα χέρια του π. Βολουδάκη τηρεί την ακριβώς αντίθετη στάση. Είναι φανερόν ότι ο μεν π. Θεόδωρος Ζήσης δεν έχει πια καμία απολύτως επιρροή στη γραμμή της εφημερίδας, όπως είναι εξίσου φανερόν ότι ο γνωστός Μακρακιστής π. Βασίλειος Βολουδάκης ελέγχει πλήρως την πορεία του “Ορθοδόξου Τύπου”.

ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ Ο π. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
________

Κανείς ας μη θεωρήσει τις εξελίξεις ως παρωνυχίδα. Αν υπάρχει δυνατότητα να εκδιωχθεί κλωτσηδόν από την εφημερίδα ο π. Βασίλειος Βολουδάκης -κάτι που διακαώς μεν επιθυμούμε ζωηρώς όμως αμφιβάλλουμε αν μπορεί να επιτευχθεί- κατηραμένο ας είναι το πόδι που δεν του δίνει γερή κλωτσιά για να τον διώξει. 

Σε κάθε περίπτωση αν τυχόν είναι πολύ αργά για να εκδιωχθεί ο π. Βασίλιειος Βολουδάκης η ηγεσία του αντι-οικουμενιστικού αγώνα πρέπει να προβληματιστεί σοβαρά για να εκδώσει νέα εφημερίδα που θα έχει στόχο να πολεμά τον οικουμενισμό και όχι τον Οικουμενικό Θρόνο ως θεσμό

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Τελέβαντος χάνει το όποιο δίκιο μπορεί να έχει διότι εκφράζεται εν προκειμένω φασιστικά και πεζοδρομιακά.

Διαβάζουμε έκπληκτοι:

" Κανείς ας μη θεωρήσει τις εξελίξεις ως παρωνυχίδα. Αν υπάρχει δυνατότητα να εκδιωχθεί κλωτσηδόν από την εφημερίδα ο π. Βασίλειος Βολουδάκης -κάτι που διακαώς μεν επιθυμούμε ζωηρώς όμως αμφιβάλλουμε αν μπορεί να επιτευχθεί- κατηραμένο ας είναι το πόδι που δεν του δίνει γερή κλωτσιά για να τον διώξει"!!!

Ντραμπούκοι στη συμπεριφορά μετά από 20 αιώνες εκκλησιαστικών Ορθοδόξων βιωμάτων, παραμένουν οι Χριστιανοί, αδελφοί;

ΝΤΡΟΠΗ.

Να γιατί γινόμαστε των Εθνών, ΧΛΕΥΗ.

amethystos είπε...

Ο Κύριος είχε πάρει τό μαστίγιο. Μιά κλωτσιά είναι πιό φιλάνθρωπη.

amethystos είπε...

Δέν έχει κάποιο ατομικό δίκιο ο Τελεβάντος. Αναφέρεται σέ πρόβλημα πού αφορά όλους μας. Αναφέρεται στό δίκιο μας.

Ανώνυμος είπε...

Είστε βέβαιοι ότι ο π. Βολουδάκης καταφέρεται εναντίον του Πατριαρχικού θεσμού; πρώτη φορά το ακούμε αυτό. Ποιος χριστιανός Ορθόδοξος μπορεί να καταφέρεται εναντίον του Θεσμού των Πατριαρχείων; Εναντίον της αιρετικής συμπεριφοράς του συγκεκριμένου Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου ίσως καταφέρεται ο π. Βολουδάκης. Το ίδιο εξάλλου κάνετε και εσείς εδώ που γράφετε συνεχώς και εναντίον του κ. Βαρθολομαίου και εναντίον του κ.Ζηζιούλα εκτός και αν δεν πιστεύετε αυτά που γράφετε, αλλά τα γράφετε για άλλους λόγους, άδηλους, δικούς σας.

amethystos είπε...

Γιατί δέν ρωτάς καί προχωράς σέ συμπεράσματα;; Μήπως είσαι λίγο....;

Ανώνυμος είπε...

Ρωτάω. Ξέχασα να βάλω το ερωτηματικό.

amethystos είπε...

Ας ρωτήσουμε τόν Ορθόδοξο Τύπο, λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

Καί ποιος είναι ο ορθόδοξος τύπος καί πώς λειτουργεί ; Προφανώς υπάρχει μία επιτροπή η οποία θά έπρεπε νά διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία τής εφημερίδος καί όχι νά την ιδιοποιούνται Αυτό είναι αντιδεοντολογικό Κληρονόμησε κάποιος τον ορθόδοξο τύπο καί από ποιόν ; Γιατί το 2001 ο π. Μάρκος Μανώλης ανέθεσε συντάκτη της εφημερίδος τον εκλιπόντα Γεώργιο Ζερβό καί όχι τον π. Βολουδάκη ; Ο π. Βολουδάκης εμφανίζεται απλώς νά ιδιοποιείται την εφημερίδα έχοντας μάλιστα ένα κακό προηγούμενο μέ ένα ενοριακό έντυπο που λέγεται οτι τό χρησιμοποιούσε για τους σκοπούς της ΄΄ΚΟΙΝΩΝΊΑς΄΄ Για τις θέσεις που παίρνει στά πρωτοσέλιδα άραγε συμβουλεύεται κάποιον ώστε νά αντιπροσωπεύουν αυτές τόν χώρο που η εφημερίδα θέλει νά εκφράσει ή χρησιμοποιεί την εφημερίδα ως προσωπικό του έντυπο ; Η αυτοαναγόρευστη του π. Βολουδάκη ως συντάκτη της εφημερίδος χωρίς την σύμφωνο γνώμη των κυρίαρχων προσωπικοτήτων του χώρου συνιστά μία απρέπεια εκ μέρους του Τό ορθόδοξο ήθος τί λέει γι'αυτά όλα ; Ο π. Βολουδάκης έχοντας την ιδιότητα του κληρικού καί προϊσταμένου ενός ενοριακού ναού της αρχιεπισκοπής Αθηνών πόσο ανεξάρτητος είναι για την άσκηση κριτικής σέ εκκλησιαστικά πρόσωπα καί του ιδίου του αρχιεπισκόπου ;

amethystos είπε...

Φίλε μου είναι πράγματα πού δέν θά μέ απασχολήσουν ποτέ. Ακόμη καί η Θρησκευτική δημοσιογραφία δέν παύει νά είναι δημοσιογραφία. Λυπάμαι. Οι άνυρωποι αυτοί προβάλλουν τόν εαυτό τους.

Ανώνυμος είπε...

Η κατάσταση μέ τον ορθόδοξο τύπο θά πρέπει νά ξεκαθαρίσει εν όψει θυελλών που αναμένεται νά επιφέρει η επικείμενη πανορθόδοξος !

Ανώνυμος είπε...

Aμέθυστε, ο Κύριος απαθώς ανέλαβε άπαξ το μαστίγιο και ανέτρεψε τους πάγκους των εμπόρων εντός του Ναού.
Διαθέτουν άραγε οι σκοτισμένοι άνθρωποι την αγιότητα του Κυρίου όταν υβρίζουν και γρονθοκοπούν με δαιμονικό μίσος (και με άλλη πρόφαση κάθε φορά) τον ανυποψίαστο συνάνθρωπό τους και πάντα στο όνομα μιας θρησκείας αγάπης;
Μη διαστρέφουμε τα παραδείγματα της Γραφής, έτσι που να δικαιολογούν την προσωπική μας κακία.Καταντάει γελοία υπόθεση αυτή η πρακτική πλέον και φαίνεται ως προς τα αποτελέσματα, εντελώς ανεπαρκής και ξεπερασμένη.

amethystos είπε...

Καί ο Βούδας φημίζεται γιά απάθεια. Αλλά άς μιμηθούμε τόν Κύριο. Ας πλημμυρίσουμε μέ απάθεια τούς ναούς καί άς κηρύξουμε τήν ορθή πίστη.

amethystos είπε...

2:35 Συμφωνούμε ότι είναι ένα σημαντικό όπλο στήν μάχη γιά τήν υπεράσπιση τής ορθοδοξίας, ή θά μπορούσε νά είναι. Η εντύπωσή μας όμως είναι ότι έχει φθαρεί στίς συνειδήσεις, από την μακροχρόνια καί μονότονη επανάληψη τών ίδιων θέσεων καί επιχειρημάτων. Οτι είναι τώρα πιά μιά γερασμένη φωνή. Οπως αποδεικνύει καί η επιλογή τού Βολουδάκη. Δέν θά μπορέσει νά εκφέρει ποτέ έναν λόγο τόν οποίο θά κατανοήσουν καί οι αιρετικοί , έστω καί άν δέν τόν αποδεχθούν λόγω κακής προαιρέσεως. Οπως συνέβη μέ τόν Αρειο. Ηξερε ότι έχει άδικο, αλλά δέν τό ομολόγησε γιά νά μήν δικαιώσει τούς αντιπάλους του, από υπερηφάνεια.

Ανώνυμος είπε...

Καί εγώ θά συμφωνήσω εν μέρει σ'αυτά που λές ,αλλά ο έντυπος λόγος στερείται του αυθορμητισμού που έχει ο ηλεκτρονικός ο οποίος έχει κάποια πλεονεκτήματα καί πολλά βέβαια μειονεκτήματα Γι'αυτό ο ορθόδοξος τύπος θά πρέπει νά επενδύσει στά πλεονεκτήματα του έντυπου λόγου που είναι η σφραγίδα της εγκυρότητος , της σταθερότητος ,της αντιπροσωπευτικότητος ,της συνειδήσεως οτι δέν αποτελεί ιδιοκτησία κάποιου αλλά εκφράζει ενα χώρο καί εν πάση περιπτώσει η θρησκευτική δημοσιογραφία όπως λές είναι ένα χάρισμα Δέν είναι ένα ακαδημαϊκό έντυπο ώστε νά χρειάζονται μόνο ματαπτυχιακά καί διδακτορικά, αλλά χρειάζεται καί λίγο πεζοδρόμιο καί εν πάση περιπτώσει αυτό τό χάρισμα είναι η συνισταμένη πολλών πραγμάτων μεταξύ των οποίων καί η αγιότητα καί άς μήν μας φαίνεται καθόλου παράξενο, οτι αποτελεί καρπό αγιότητος, ώστε ο άνθρωπος νά είναι απαλλαγμένος από ποικίλες εμπάθειες Ως προς αυτό --οτι δηλαδή η εφημερίδα περιήλθε στόν έλεγχο του π. Βολουδάκη κατά μία ιδιοποίηση -- τά πράγματα είναι δυσοίωνα Ο αντιοικουμενιστικός χώρος πρέπει νά έχει τήν φωνή του ,τό έντυπό του καί ο ορθόδοξος τύπος είναι ένα ιστορικό φύλλο που έχει καταγράψει την πρόσφατη εκκλησιαστική ιστορία μέ αρθρογράφους τά πλέον επιφανή εκκλησιαστικά πρόσωπα Είναι μία περιουσία της εκκλησίας καί θά πρέπει νά παραμείνει έτσι Ομολογουμένως μαζί μέ τον κ. Τελεβάντο δέν μας ικανοποιεί τό σχήμα που πάει νά επικρατήσει, άν δέν έχει ήδη επικρατήσει, αλλά τουλάχιστον νά μήν παγιωθεί Παραμένει τό αίτημά μας προς εξεύρεση καλύτερης λύσης καί ανατροπής της παρούσης καί τό κάνουμε θέμα προσευχής

amethystos είπε...

Iσως η ίδια η Πρόνοια τού Θεού μάς κατευθύνει στήν τιμωρία μας. Ολες αυτές οι οπισθοδρομήσεις σέ ιδεολογικά σχήματα, πώς νά ερμηνευθούν διαφορετικά; Ευχόμαστε όλοι μας νά ξυπνήσουμε, αλλά η προπαγάνδα έχει φθείρει τό φρόνημα. Κανένας μας δέν λογαριάζει μέ σοβαρότητα τήν ιστορική αλήθεια. Οτι ο πιστός λαός μέ ιδιαίτερα βίαιο τρόπο, ακύρωσε τήν συμφωνία τής ενώσεως τής Φλωρεντίας καί έσωσε τήν εκκλησία, αλλά όχι τήν αυτοκρατορία.

Ανώνυμος είπε...

Άρα σώθηκε τό μείζον μόνο που κάποιοι δέν έσωσαν ούτε κάν τό κεφάλι τους !

amethystos είπε...

Αυτή είναι η σωστή έκφραση " σώθηκε τό μείζον".Ενώ γιά μάς σήμερα τό μείζον πού σώζουμε είναι η αξιοπρέπειά μας, η ευγένειά μας,τό κυριλέ μας. Δέν έχουμε Θεό.

Ανώνυμος είπε...

Σύ είπας Αυτή είναι η ιεράρχησή μας Ταυτίσαμε το χριστιανικό ήθος μέ την σοβαροφάνεια ,τάφοι κεκονιαμένοι Ο παπάς είναι καλά τακτοποιημένος στόν άμβωνα ,του δώσαμε καί βήμα του κυρίου για νά μας μιλά για τό άκτιστο φως μόνο που το φως που αντανακλά είναι από τον πολυέλαιο , ο ηγούμενος καλά στεγασμένος στή βίλα του , ο θρησκευόμενος κάνει υπακοή που σώζει καί γενικώς όλα πάνε ρολόι ,είμαστε μιά ωραία παρέα εμείς είμαστε ...

Ανώνυμος είπε...

Γράφεις και απαντάς στον εαυτό σου ως ανώνυμος Αμέθυστε, ή μου φαίνεται;

amethystos είπε...

Σού φαίνεται...

Ανώνυμος είπε...

6.05 Γιατί δηλαδή να το κάνει αυτό; Θα μπορούσε να γράψει ένα μεγαλύτερο κείμενο. Τόση καχυποψία πια, γιατί; Εξάλλου φαίνεται καθαρά ότι ο συνομιλητής είναι άλλος. Τόσο δύσκολο είναι;

Ανώνυμος είπε...

Είδες αμέθυστε ; Συμφώνησα μιά φορά καί εγώ σέ κάτι μαζί σου καί αυτό φάνηκε παράξενο ! Αυτό θά πρέπει νά μέ προβληματίσει ,μήπως αρχίζω καί εγώ νά μεθάω ;

amethystos είπε...

Ας μεθύσουμε όλοι μας νηφάλια, φίλε. Βλέπεις όμως ότι καί η συζήτηση ακόμη στήν Ελλάδα, κατέληξε νά είναι exreme sport. Είμαστε στά όρια τού αγώνα γιά επιβίωση, πώς νά πολεμήσουμε τούς εχθρούς μας! Αυτό σημαίνει κρίση. Πολεμάμε ο ένας τόν άλλον.

Ανώνυμος είπε...

Τόση καχυποψία 6:29 επειδή είδαν πολλά τα μάτια μας στο διαδίκτυο.

amethystos είπε...

Ο ΝΟΥΣ ΟΡΑ, ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ. ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ.