Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Περγάμου Ιωάννης: ''Σταματήστε τις διαρροές στα ΜΜΕ''

0ziiz
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Να σταματήσουν τις "διαρροές" σε δημοσιογράφους και να μην επιτρέπεται η λήψη φωτογραφιών ζήτησε ο προεδρεύων της ειδικής διορθόδοξης επιτροπής που έχει συσταθεί για την προπαρασκευή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea  ο Μητροπολίτης Περγάμου  Ιωάννης ζήτησε κατά τη διάρκεια της Γ' συνεδρίας της επιτροπής στο Σαμπεζύ της Γενεύης από όλα τα μέλη της, να μην μιλούν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ για τα όσα θέματα τίθενται επί τάπητος.
Αφορμή για την "απαγόρευση" αποτέλεσε η είδηση που ήθελε την προπαρασκευαστική επιτροπή στην προηγούμενη συνεδρία της να ζητά την κατάθεση τροπολογίας με την οποία η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος θα εκφράζει την αλληλεγγύη της στις "σεξουαλικές μειονότητες", δηλαδή τα άτομα που υφίστανται διώξεις για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.
Η ομοφυλοφιλία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρέπει να αποτελεί αφορμή "για να υφίστανται διώξεις οι αδελφοί μας" έλεγαν αρχιερείς και πως δεν είναι το "μεγαλύτερο αμάρτημα".
Υπέρ αυτών των θέσεων τάχθηκαν όλοι οι αρχιερείς ελληνικής καταγωγής και ψήφισαν υπέρ.
Ειδικότερα από την Εκκλησία της Ελλάδος ψήφισαν υπέρ της προστασίας των σεξουαλικών μειονοτήτων οι μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομος και Δημητριάδος Ιγνάτιος.
Έντονα διαφώνησαν οι εκπρόσωποι των Εκκλησιών της Ρωσίας, Σερβίας, Βουλγαρίας, Γεωργίας και Ρουμανίας.
Η διαχρονική στάση της Εκκλησίας επί του θέματος είναι πἀγια. Όμως, ο λόγος περί αλληλεγγύης προς τις λεγόμενες «σεξουαλικές μειονότητες» είναι πονηρός. Πρόκειται περί «δημιουργικής ασάφειας» που θα λειτουργήσει ως φευδές άνοιγμα «Φραγκισκιανού» τύπου προς την μεταμοντέρνα εκδοχή του φιλελευθερισμού. Θα πρέπει εδώ να προσέξουμε ιδιαίτερα τον λόγο του Απ. Παύλου, το «μη γίνεσθε ετεροζυγούντες απίστοις».

Προφανώς ουδείς είναι υπἐρ της σωματικής βλάβης ή διώξεως κανενός. Όμως, η αποδοχή του όρου «σεξουαλική μειονότητα» αποτελεί ανοχή της αμαρτίας, μείωση των μυστηρίων του γάμου και της μετανοίας, και αθέτηση της ποιμαντικής και νηπτικής παραδόσεως της Εκκλησίας. Όντως, «τις δε κοινωνία φωτί προς σκότος;»

Υπάρχει μεγαλύτερη αλληλεγγύη για τον άνθρωπο από αυτή του Απ. Παύλου; Το «τις ασθενεί και ουκ ασθενώ; Τις σκανδαλίζεται και ουκ εγώ πυρούμε» ποιος μπορεί να το πει σήμερα όπως το έγραψε τότε ο Παύλος; Και όμως, ο ίδιος Παὐλος έγραψε και το Α᾽ Κορινθίους 6,9. Η αλληλεγγύη της Εκκλησίας προς τους αμαρτωλούς είναι το κάλεσμα της μετανοίας, ήτοι της Αναστάσεως.

Γιατί άραγε τόση μυστικότητα; Τι έχουν να κρύψουν οι σύνεδροι από τον κλήρο και το λαό; Και τι πιστεύει ο Μητροπολίτης Περγάμου; Ότι εκείνοι θα αποφασίσουν και εμείς θα κληθούμε να αποδεχτούμε τις αποφάσεις τους; Ή μήπως δεν επιθυμεί την δημοσιογραφική ενασχόληση με τα θέματα της Μεγάλης Συνόδου επειδή δήθεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση των μελών των Συνόδων των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών για τις εργασίες της Προπαρασκευαστικής Επιτροπής; Είναι τοις πάσι γνωστό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επισκόπων αγνοεί πλήρως τι ετοιμάζουν οι σύνεδροι της προπαρασκευαστικής επιτροπής. Ασφαλώς η «αγωνία» του Μητροπολίτου Περγάμου για τις «διαρροές» του έργου της επιτροπής δεν αφορά μόνο στις περίεργες απόψεις που φαίνεται πως διατυπώθηκαν στην προηγούμενη συνεδρία για τη θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας απέναντι στο πάθος της ομοφυλοφιλίας. Προφανέστατα το ζήτημα είναι βαθύτερο. Είναι γνωστό ότι οι Οικουμενιστές επιδιώκουν στη Μεγάλη Σύνοδο να επιβάλλουν αποφάσεις που θα διευκολύνουν την προσέγγιση με τους Παπικούς και Προτεστάντες, αίροντας όρια πατερικά και κανονικά περί συμπροσευχών και άλλων σχετικών ζητημάτων. Ομοίως επιδιώκεται μία «ευκολότερη» πνευματική ζωή με ηπιότερη νηστεία, δικαίωμα γάμου σε πρόσωπα που τώρα είναι απαγορευμένος και άλλα σχετικά ζητήματα ώστε η Εκκλησία να γίνει δήθεν σύγχρονη και να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της εκκοσμικευμένης κοινωνίας. Το μεγάλο λάθος του Μητροπολίτου Περγάμου και απάντων των Οικουμενιστών είναι ότι δεν έχουν υπολογίσει καλά τον τρόπο με τον οποίο θα δεχτούν οι πιστοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας τις αποφάσεις τους, ειδικά μάλιστα εάν αυτές αντιβαίνουν στην πατερική και κανονική μας παράδοση. Οι αποφάσεις θα περάσουν από «πατερικό κόσκινο» και μόνο εάν βρεθούν καθαρές από οικουμενιστικά μικρόβια επικίνδυνα για την πίστη και την πνευματική ζωή θα γίνουν αποδεκτές.
πηγή
ΣΧΟΛΙΟ: Ετσι είναι οι  ΝΤΙΒΕΣ.  Οταν πρόκειται νά δείξουν πολλά κρύβονται από τούς Παπαράτσι. Προστατεύουν τά προσωπικά τους δεδομένα. Είχαμε τήν τύχη μετά τήν Μαρία Κάλλας νά αποκτήσουμε νέα, διάσημη διεθνώς, ΝΤΙΒΑ. Ποιός όρισε αυτά τά λαλημένα νά αντιπροσωπεύσουν τήν πίστη μας; Εχετε προσέξει ότι όσο περνούν τά χρόνια ο Ιερώνυμος μοιάζει όλο καί πιό πολύ στόν Σρέκ;
Αποτέλεσμα εικόνας για Αρχ. ιερωνυμος
Αμέθυστος

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που είπες για ομοιότητα ο Νέας Ιωνίας ο νεαρός δέν σάς μοιάζει για γιός του Ιερώνυμου ; Λές .....;

Ανώνυμος είπε...

Mε το Σρεκ ο Ιερώνυμος; τώρα που το λες μου βάζεις ιδέες...

Ανώνυμος είπε...

ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΑΤΜΕ ΣΤΟ ΓΕΝΙ ΤΖΑΜΙ.
ASLAN

Ανώνυμος είπε...

Καλέ ποιός είναι ο Σρέκ ; Εγώ γιά τον Νέας Ιωνίας είπα Δείτε τις φωτογραφίες από την χειροτονία του Δείτε καί τις φωτογραφίες του Ιερώνυμου από λαϊκός

Ανώνυμος είπε...

http://anastasiosk.blogspot.gr/2015/04/blog-post_83.html
Όπως φαίνεται απ τα σχόλια της ανάρτησης κάποια φιλοπατριαρχικά παπαγαλάκια-σχολιαστές "πανηγυρίζουν" για τη διάψευση.

amethystos είπε...

Πώς τό είπες φίλε; Αποστοματική απάντηση;