Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Δείκτης βλακείας: Η κλίμακα ΓΑΠ

Ο Γ. Παπανδρέου δημιουργεί κόμμα για να ...ξανασώσει τον τόπο

Το κόμμα που δημιουργεί ο Γιώργος Παπανδρέου προσφέρει μια σπάνια δυνατότητα στους μελετητές της ανθρώπινης συμπεριφοράς και ειδικότερα σε όσους καταπιάνονται (χωρίς ελπίδα) να μετρήσουν (σε ευρεία κλίμακα)  το μέγεθος ή τα όρια της βλακείας…
Δεν έχει και μεγάλη σημασία αν τα κίνητρα του ΓΑΠ  να ιδρύσει ένα κόμμα για να ξανα…σώσει τον τόπο εμπίπτουν στην απεραντοσύνη της δικής του (πολιτικής) βλακείας. Ή αν, αντίθετα, ποντάρει στην απέραντη βλακεία του Ελληνα ψηφοφόρου από τον οποίο ζητά να τον ξανα-εμπιστευτεί.  Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση αυτή (δηλαδή η δημιουργία του κόμματος ΓΑΠ) ξεπερνά το χώρο της πολιτικής ανάλυσης και η ερμηνεία της απαιτεί προφανώς τη συνδρομή άλλων επιστημονικών κλάδων όπως της ψυχιατρικής, για παράδειγμα.
Αυτό ωστόσο που έχει ενδιαφέρον δεν είναι η πολιτική βλακεία ενός ανθρώπου (του ΓΑΠ) που υπήρξε πρωθυπουργός της χώρας και μέσα σε 2 μόλις χρόνια κατάφερε να την τινάξει στον αέρα. Το εξαιρετικά ενδιαφέρον έχει να κάνει με το πόσους αυτός ο συγκεκριμένος άνθρωπος  μπορεί να πείσει να τον ξανα εμπιστευθούν.
Σ αυτό ακριβώς το σημείο  μπορεί να αναζητηθεί  η μεγάλη συμβολή του  ΓΑΠ στη μελέτη του φαινομένου καθώς οι εκλογικές του  επιδόσεις του μπορούν να μας δώσουν μια τάξη μεγέθους της εξάπλωσης της βλακείας σε πανελλαδική κλίμακα…


Σχολιο: Αυτός είναι καί ο ορισμός τού βλάκα.'' Σέ καταστρέφει προσπαθώντας νά σέ σώσει''. Τό φαινόμενο κυριαρχεί απολύτως σέ Μεσσιανικό περιβάλλον. Στούς ψευδο-προφήτες. Οφείλεται στήν μεγαλομανία τού υποκειμένου. Στήν μεγάλη ιδέα πούχει γιά τόν εαυτό του. Καί εκφράζεται διά τής κενοδοξίας.  Ο βλάκας θέλει νά μείνει στήν ιστορία, νά εξασφαλίσει τήν αθανασία, αλλάζοντας τήν ροή τής ιστορίας. ΟΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ. Μέ όπλο του τό Εγώ-χριστός. Ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος τού είδους, αυτή τήν στιγμή στήν Ελλάδα, είναι ίσως ο Ράμφος.

Αμέθυστος


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ορισμός του βλάκα.Σε καταστρέφει προσπαθώντας να σε σώσει!
Πολύ καλό σχόλιο.. Μ.

Ανώνυμος είπε...

Η δημιουργία κόμματος ΓΑΠ ξεπερνά την πολιτική ανάλυση και είναι αντικείμενο άλλων επιστημών όπως για παράδειγμα της ψυχιατρικής!
Ωραίο... γελάσαμε πολύ! Ελπίζω μόνο να μην κλαίμε μετά τις εκλογές..

Ανώνυμος είπε...

ΦΟΒΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρουμε αν ο ΓΑΠ είναι βλάκας ή αν εξαπάτησε συνειδητά τον κόσμο, για να φέρει το ΔΝΤ στην Ευρώπη.