Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Ο "κύριος" ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ή αμέθυστος ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ


Ο "κύριος" αμέθυστος που διατηρεί ένα μπλογκ, νόμισε ότι μπορεί να με προσβάλει με διάφορα απαράδεκτα σχόλια εναντίον μου κατά καιρούς. Τον ανακάλυψα και αυτόν (διότι έχω ανακαλύψει και άλλον υβριστή μου, αν θυμάστε αγαπητοί συνοδίτες). Πρόκειται για κάποιον "κύριο" Σταύρο Νικολαϊδη από τον Βόλο, πρώην βιβλιοπώλη, πρώην εκδότη, και νυν ...δεν ξέρω τι. 
Αναδημοσιεύω στη συνέχεια την πρόσφατη ηλεκτρονική αλληλογραφία μας. 
Φυσικά έσπευσε να κάνει αυτό που του ζήτησα. Κατέβασε όλες τις αναρτήσεις και τα σχόλια που αφορούσαν σε μένα. 
Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι τελείωσα με τον εν λόγω "κύριο"...
 
 
ΠΑΛΗΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΦΙΛΕ.
 
Αμέθυστος

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς δημοσίευσε ένα σχόλιο που του έλεγε ότι παλιότερα είχε 30 σχόλια στην κάθε ανάρτηση και τώρα κανένα..Εντάξει έχεις δικαίωμα και σε κάποιες περιπτώσεις υποχρέωση να μην δημοσιεύεις κάποια, όταν υπερβαίνουν τα όρια κτλ..αλλά όχι επειδή απλά και μόνο διαφωνούν μαζί σου..έτσι νομίζω. Αν δεν θέλεις διάλογο ή αντίλογο γιατί να έχεις ιστολόγιο;; Φτιάξε ένα πίνακα ανακοινώσεων και γράφε ότι θες..και όποιος διαβάσει...και όποιος πειστεί γι΄αυτά που λες..Τι σε νοιάζει;; Μ.

Ανώνυμος είπε...

Ο βήχας καί η αλαζονεία δέν κρύβονται !Γενικά μιλάω γιατί άν μιλήσω συγκεκριμένα υπάρχει καί η χατζάρα του δεληγκέκα !

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να μην υπάρχει η χατζάρα;;; Τόσα και τόσα του καταλογίσατε...ότι πρέπει να βάλει όρια στον εαυτό του...Σε εσάς ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ;;;
Και πως τον κατηγορείτε για λογοκρισία, όταν έχετε την απαίτηση να κρατήσει ένα επίπεδο και μάλιστα γράφετε τόσα πολλά γι αυτό...
Ομως το κάνετε για να κατηγορηθεί και πάλι μόνο ο ίδιος και ΠΟΤΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.. Μ.

Ανώνυμος είπε...

Να πω κατι δικαιο επ'αυτου του ζητηματος;
Οι ημερες ειναι πολυ δυσκολες και αν και εχουμε Χριστουγεννα δεν τα ζουμε ως επρεπε και αυτο διοτι πως να τα ζησουμε οταν ο πλησιον μας πεινα,οταν στην διπλανη εκοπη το ρευμα ...αλλου το νερο...αλλος χρωστα στην Εφορια και θα του παρουν το σπιτι...αλλος δεν εχει δουλεια...αλλος εχει δουλεια και απο τις αδικιες που του κανουν δεν μπορει να μιλησει ,,,προχθες εμαθα για καποιον στην προβλητα των καταβιων ,ο οποιος κοιμαται τη νυχτα εκει στα παγκακια,πρωην εργοστασιαρχης και πτωχευμενος...
Απο την αλλη ολα αυτα τα εισαγωμενα θεσμια ..θυμηθηκα μια ελληνικη τανια παλαια ''ο εισαγωμενος'',οπου η ξενομανια ηταν στον ζενιθ του Ελληνα.
Για το ζητημα εδω,εχω να πω πως ο κυριος αυτος εχει και καποιο δικιο οσον αφορα τις υβρεις που καιρο δεχεται χωρις να μιλα.
Οι φρασεις ''βοθρος''...το ''βοθρολογιο'' κλπ ειναι πιστευετε τροπος και συμπεριφορα,οτι και να ειναι ο αλλος..και το ποτηρι ξεχυλιζει καποτε και οποιον ''παρει ο χαρος''.Ανθρωποι μορφωμενοι να βριζουν ασυστολα λες και ειναι στη Λαχαναγορα.
Δεν συμφωνω με τις αποψεις του,ουτε συμμεριζομαι την οργη που εχει εναντιον του Αμεθυστου,θα μπορουσε να τον γραψει ιδιωτικα στο προσωπικο του ιμειλ και να μη δημιουργησει και τον τρομο στους αλλους αναγνωστες που δεν φταινε σε τιποτε να ακουν κατι που φαινεται ως εκβιασμος ,στηνουσια ομως ειναι η οργη ...δεν θα ελεγα φθονος, οχι! Ομως ,ανθρωπινα και αγιοπνευματικα ,θα ηταν καλο οι ανθρωποι να συνεργαζομασταν με αγαπη και φιλαδελφεια και πως λενε πως αγαπουν τους ετεροδοξους και κανουν υπομονη οπως λεγουν με αυτους προκειμενου να τους πεισουν στην ορθοδοξια και να συνεργαστουν και δεν εχουν εντος της εκκλησιας υπομονη;
Με πολλη εκτιμηση θα παρακαλουσα τον κυριο της ''Ιδιωτικης οδου'' να σκεφθει λιγο πιο ανθρωπινα. Οι κακουργιες της γλωσσας καποιων να μη μας απασχολουν ,να μας απασχολει ενα πραγμα πως θα αγαπουμε εμεις και πως θα ξεδιαλυνουμε τα πραγματα να δουμε την αληθεια.Ολα τα υπολοιπα ,να τα αφησουμε στον Κυριο...και οι κ....Κυριοι που βοθρολογουν ,ας κοιταξουν τα παθη τους πρωτιστως διοτι εχουν καταντησει οπαδοι και οχι χριστιανοι ,διοτι εαν ειναι μεγιστη αμαρτια να πεις τον αλλο ηλιθιο αλλο τοσο ειναι αμαρτια να πεις τον αλλο βοθρο και τα τοιαυτα.Η ελευθερια του ανθρωπου να πιστευει οτι θελει ειναι δεδομενη και απο τον ιδιο τον Κυριο... το οτι εχουμε αντιδρασει στις απαιτησεις και αξιωσεις του πα;πα και της οικουμενιστικο-λατρειας,δεν σημαινει πως πρεπει να γινουμε χειροτεροι και απο τον διαβολο για να πεισουμε ...διοτι εαν αυτοι μας κακολογουν και μας λεγουν ''επαρχιωτες,φονταμενταλιστες,κου κουξ κλαν κλπκλπ'' και εμεις τους λεμε ''βοθρους και μα ...και τα λοιπα''αυτοι βγαινουν συνετοτεροι απο εμας....
Τον παρακαλω και παλι να μην κανει κακο του Αμεθυστου...π

Ανώνυμος είπε...

1:02 Υπάρχει ένας μύθος του Αισώπου που όλοι ξέρουμε.Κάποτε τσακώθηκε ο ήλιος με τον άνεμο, για το ποιος είναι πιο δυνατός.Στο δρόμο περπατούσε ένας άνθρωπος που φορούσε ένα χοντρό παλτό και είπαν όποιος καταφέρει να του το βγάλει θα είναι ο δυνατότερος.Ξεκίνησε ο άνεμος να φυσάει και όσο περισσότερο φυσούσε, τόσο ο άνθρωπος έσφιγγε πάνω του το παλτό του, και δεν κατάφερε τίποτα.Όταν όμως έλαμψε ο ήλιος με όλη του τη δύναμη, τότε το έβγαλε ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. Ο νοών νοείτω.. Μ.

amethystos είπε...

Τί κακό μπορεί νά κάνει στ' αλήθεια; Είχε στήσει μιά παράγκα στό παρελθόν καί λοιδορούσε τόν Πειραιώς κυρίως. Τότε είχα υπερασπιστεί τήν αξιοπρέπεια τών χριστιανών, διότι αυτοί οι άνθρωποι δέν είναι χριστιανοί, μέ τόν δικό του τρόπο. Μέ ένα τους σχόλιο όμως μέ είχαν παρακαλέσει νά σταματήσω νά τόν πειράζω, καί σταμάτησα. Ετσι καί τώρα προσπαθεί νά υπερασπιστεί τήν τιμή του καί τού συμπαραστεκόμαστε. Αφήνουμε τήν υπεράσπιση στά χέρια του. Υπάρχουν πολλές δικαιοσύνες πού οδηγούν τήν ζωή μας καί ο καθένας μας διαλέγει. Αυτοί οι άνθρωποι ανήκουν σέ Πατριαρχικά κυκλώματα καί ποιός ξέρει γιά ποιόν λόγο ακριβώς άρχισαν νά απειλούν μετά τόσο καιρό. Ισως νά έδωσαν τήν αφορμή φρέσκες νομοθεσίες πού δέν τίς γνωρίζουμε. Ισως κάτι άλλο. Θά κάνουν τήν δουλειά τους όμως. Εχουν κατήφορο μπροστά τους. Καί δέν είναι ο Νικολαίδης υπεύθυνος γιά τά σχόλια. Δέν ρώτησε, απείλησε καί δέν έμαθε.

Ανώνυμος είπε...

Πηνελόπη, εγώ πρώτη του είχα πει να μην τους βρίζει και υπάρχει γραμμένο σε ένα κείμενο για τον γέροντα Σωφρόνιο. Αλλά δεν μπορώ να βλέπω να τον κατηγορούν.. ΠΟΙΟΙ? αυτοί που με την συμπεριφορά τους το προκαλλούσαν για να μην πω το επιδίωκαν, και επίσης δεν είχαν όρια σε συκοφαντίες, και γελοιοποίηση ανθρώπων και μάλιστα αγίων γερόντων, άσχετα αν οι λέξεις που χρησιμοποιούσαν ήταν κακές ή όχι.Το περιεχόμενο είναι αυτό που μετράει. Μ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο μύθος με τον παγωμένο βοριά, και τον ζεστό ήλιο που συναγωνίστηκαν ποιος από τους δύο (ο ήλιος ή ο Βοριάς; ) θα καταφέρουν να βγάλουν το μανδύα του οδοιπόρου, είναι από τους σοφότερους μύθους που μάθαιναν κάποτε οι δάσκαλοι στα παιδιά στα σχολεία. Σήμερα οι μαθητές δεν διδάσκονται πια τη σοφία τής συζήτησης επιπέδου και το πώς να αφοπλίσουν με το κοσμικό γάντι-άν όχι με χριστιανική αγάπη- τον διαλεκτικό τους αντίπαλο. Μαθαίνουν μόνο τσαμπουκάδες καραβανάδικους, προστυχιές και βωμολοχίες. Τον Ελληνικό λαό, δεν τον ανεβάζει τίποτε πια και καμία αυθεντία. Και καλό που μάθαμε ότι τα σχόλια δεν τα διαχειρίζεται ο κ. Σταύρος Νικολαίδης. Θα έπρεπε όμως, τουλάχιστον να τα διαβάζει, και να παρεμβαίνει συμβουλευτικά στους συνεργάτες του, ώστε να μην εκτίθεται τόσο άσχημα στα μάτια παρατηρητών, το παρόν ιστολόγιο που προσφέρει και ενδιαφέρουσες αναρτήσεις, " μια φορά στα χίλια χρόνια..."

amethystos είπε...



ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ Η ΑΓΑΠΗ ΦΙΛΕ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ενταξει αδελφοι,ολοι οι ανθρωποι εχουν και κατι καλο δεν ειναι ολοι βοθροι..ουτε ολες ειναι πορνες...ελεος πια αλλα και η πολη η ιδια σκληροτητα της σε κανει να μοιαζεις με αλητη η αλητισσα ,πραγμα που δεν σημαινει οτι πραγματι εισαι..νομιζω μπορει να ληξει εδω και να μην επεκταθουμε .Ολα θα διορθωθουν ...εχει Ο Θεος βρε παιδια..

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο μανδύας στο μύθο που περιγράψατε καλύτερα από μένα, είναι η μάσκα και η βιτρίνα που έχουμε ΟΛΟΙ. Είναι η αυτοάμυνα στην απόρριψη. Όσο μας πετάνε πέτρες, αντί να σπάει γίνεται από σίδερο και σιγά σιγά ενσωματώνεται με μας, γίνεται φύση μας. Αυτό ισχύει ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι υπεράνω καταστάσεων και επιδράσεων... όσο και αν νομίζει ότι έχει κάνει "δουλειά" με τον εαυτό του... ΟΛΟΙ στο ίδιο καζάνι βράζουμε.
Το μόνο που μπορεί να μας "απογυμνώσει" από το μανδύα, είναι η "θερμότητα" της αποδοχής και της αγάπης...και ακολουθεί η Εξοδος της αλήθεια μας, που είναι κρυμμένη από το φόβο της απόρριψης.. Και όταν εμφανιστεί όπως ακριβώς είναι... στη "λάμψη του ήλιου", θα την δούμε κι εμείς οι ίδιοι.Και τότε υπάρχει ελπίδα.. Μ.

Ανώνυμος είπε...

Maria kai ksero pswmi!
pshfizw Maria!