Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

"Πολεμούν έναν Πατριάρχη που έχουν δημιουργήσει με την αρρωστημένη φαντασία τους"

Ό, τι είναι η πανσέληνος για τους λυκάνθρωπους, είναι η Θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τους αντιοικουμενιστές! 
Βρισκόμαστε μια μέρα μετά τα «φοβερά» και «τρομερά» γεγονότα που συνέβησαν στο Φανάρι κατά τον εορτασμό της Θρονικής εορτής. Όλες τις προηγούμενες μέρες το διαδίκτυο «έβραζε» από τις παρεμβάσεις των σούπερ ορθοδόξων, των αντιοικουμενιστών. Το τι έχουν γράψει δε λέγεται. Τα όσα ανεύθυνα, ψευδή, ανερμάτιστα και φαιδρά κατέθεσαν δεν περιγράφεται. Δόθηκε ευκαιρία σε πολλούς να εμφανισθούν ως εκκλησιολόγοι, δογματολόγοι, κανονολόγοι κ. ά. και όλοι τους, μα όλοι είχαν ένα κοινό σημείο: καταριόντουσαν τον Πάπα και τον Οικουμενικό Πατριάρχη διεκδικώντας για τον εαυτό τους το αλάθητο! 
Διατυμπάνιζαν το «πούλημα» της Ορθοδοξίας και την σίγουρη ένωση με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία επισήμως κατά την ημέρα της Θρονικής εορτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 
Σήμερα βέβαια μια μέρα μετά, ούτε λέξη! Τους χάλασε τη «σούπα» που είχαν ετοιμάσει να σερβίρουν ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Αν και υπάρχουν κάποιοι που σιγοψιθυρίζουν σε κάποιες ιστοσελίδες ότι, «ευτυχώς που υπήρξαν δυναμικές αντιδράσεις κι έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα!». 
Ένα είναι σίγουρο, ότι όλοι αυτοί που σήκωσαν τόση σκόνη τις προηγούμενες μέρες, το έκαναν χωρίς να έχουν κάτι συγκεκριμένο υπόψη τους. Μοναδικό τους κίνητρο το μένος κατά του Οικουμενικού Πατριάρχου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 
Η γλώσσα τους στάζει δηλητήριο τόσο, που αν καμιά φορά τη δαγκώσουν και καταπιούν κινδυνεύουν από ισχυρή δηλητηρίαση. 
Στην πραγματικότητα ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει σχέση μόνο με το μίσος που τρέφουν απέναντί του. Σε ότι αφορά τον πόλεμο που του κάνουν, πολεμούν έναν Πατριάρχη που έχουν δημιουργήσει με την αρρωστημένη φαντασία τους. Μάχονται ένα ανεύθυνο, ένα κακό και δόλιο πρόσωπο που έχουν κατασκευάσει και τους μοιάζει απόλυτα. 
Εγκαλούν τον Οικουμενικό για αντιεκκλησιολογική συμπεριφορά. Ποιοι; Οι ανεκκλησίαστοι! Εκείνοι που έχουν αναγάγει εαυτούς εις εκκλησία! Ελέγχουν τον Πατριάρχη για αντικανονικές ενέργειες οι συναγελαζόμενοι με εκείνους που έχουν αποκοπεί από την Εκκλησία, εκείνοι που έχουν ως πρότυπά τους αφορισμένους και καθηρημένους! 
Θα μπορούσαμε πολλά να γράψουμε, όμως για ποιο λόγο; Μήπως υπάρχει περίπτωση να συνέλθουν, να επανακάμψουν, να ζητήσουν συγγνώμη; Όλοι αυτοί που το προηγούμενο διάστημα κατέθεταν «λόγον ανούσιον και ανυπόστατον» υπάρχει περίπτωση να ομολογήσουν την αποτυχία τους; Πολύ δύσκολο γιατί διακατέχονται από εωσφορικό εγωισμό! 
Αντί επιλόγου παραθέτω αυτό που λέμε στην Κρήτη: «Την ήπιατε; Με τις υγείες σας!» 
Γεράσιμος Φραγκουλάκης, αρχιμανδρίτης 
Αννόβερο-Γερμανίας 

 panagiotisandriopoulos.

ΣΧΟΛΙΟ: Καί όμως ο Φραγκουλάκης, μοιραίο καί τό όνομά του, γνωστός άχριστος ρασσοφόρος, μάς φανερώνει εναργέστατα τό άλλοθι πού προσφέρουν οι αντιοικουμενιστές στά αίσχη τού οικουμενισμού. Δέν υπάρχει η Ορθοδοξία, γιά νά τους φωτίσει τήν αίρεση καί όσο οι διαφωνούντες θά γαυγίζουν αυτοί θά συνεχίζουν ανενόχλητοι. Τί έχουν νά πούν οι επίσκοποι σ' αυτή τήν σάτυρα τής αγάπης πού ανεβάζει κάθε τόσο τό Φανάρι γιά νά κόψει εισιτήρια;;
Ἐρώτησις 1η : Ποιά εἶναι ἡ γνώμη σας γιά τίς συμπροσευχές μέ παπικούς καί ἀλλοθρήσκους;
Ἀπάντησις : Γιά τό πολύ σοβαρό αὐτό θέμα τῶν συμπροσευχῶν μέ τούς ἑτεροδόξους καί τούς ἑτεροθρήσκους προστρέχουμε καί ἀναζητοῦμε τήν θέσι τῆς Ἁγίας μας Ἐκκλησίας, ἡ ὁποία διατυπώνεται καί ἐκφράζεται ἀπό τούς Θείους καί Ἱερούς Κανόνας τῆς Ἁγιωτάτης ἡμῶν Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας.
Οἱ Ἅγιοι καί Θεοφόροι Πατέρες μας ἀπεφάνθησαν διά τῶν Ἁγίων Οἰκουμενικῶν Συνόδων, ὡς καί διά τῶν ὑπ' αὐτῶν ἀναγνωρισθεισῶν Τοπικῶν (Συνόδων) καί Κανόνων Ἁγίων Πατέρων, διά τά σπουδαῖα αὐτά κανονικά καί ἐκκλησιολογικά θέματα καί ἡ συμμόρφωσις πρός τίς ἐπιταγές τῶν Ἱερῶν αὐτῶν Κανόνων εἶναι ὑποχρεωτική καί ἀνυπέρθετη. Ο ΚΥΘΗΡΩΝ.
 
ΘΕΟΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΕΙ  ΠΡΩΤΟΣ  ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΚΑΝΟΝΑ. ΔΗΛ. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ;;
 
Αμέθυστος

86 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ηρέμησε αγαπητέ "αμέθυστε", δεν χρειάζεται να βρίζετε.
Όσο για το "άχριστος ρασοφόρος" θα με ενδιέφερε να μάθω τη γνώμη σας για το ποιον θεωρείτε χρήσιμο.
Όσον αφορά το επίθετό μου, τι να κάνω; Φαντάζεσθε ότι, αν δεν το είχα δεν θα μπορούσατε να με μεμθείτε γι' αυτό!
Επιτρέψατέ μου να υπογράψω με κεφαλαία
ΦΡΑΓΚΟΥΛΑΚΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
"άχριστος κληρικός" κατά τον ευσεβέστατο και σε καμιά περίπτωση εμπαθέστατο "αμέθυστο"!

amethystos είπε...

Μην ανησυχείτε αγαπητέ. Είναι προορισμός καί γι' αυτό τό φέρετε επάξια. Ολα τά παραδείγματα είναι απαραίτητα γιά νά βρούμε εμείς οι πιστοί τόν δρόμο μας. Νά εύχεστε νά βρούμε τήν οδό τού Κυρίου γρήγορα, γιατί κάτι θά προβλέπεται καί γιά σάς.

panagiotisandriopoulos είπε...

Σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά και μάλιστα βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης, κυρωμένης από τον νόμο 100/1975, περί πνευματικής ιδιοκτησίας, να χρησιμοποιείτε ο,τιδήποτε από τα ιστολόγιά μου ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΟΣ και ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ. Σας καλώ επίσης να μου στείλετε τα πλήρη στοιχεία σας για τα περαιτέρω.
Ελπίζω να διαθέτετε κάποιου είδους ανδρισμό και να μη διστάσετε.
Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ πάτερ Γεράσιμε θέλω να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις και αν θέλετε να απαντήσετε, αλλιώς τουλάχιστον, αν θέλετε προβληματιστείτε..
Γιατί όλη αυτή η προσπάθεια για ενότητα με ανθρώπους αιρετικούς που δεν κάνουν βήμα πίσω;;
Γιατί η αγαπολογία και οι συμπροσευχές ακόμα και με Εβραίους και Μουσουλμάνους και οι χαρακτηρισμοί για "ιερό κοράνι";;
Γιατί η αδιαφορία για όλη την εσωτερική ταραχή στο Σώμα της Εκκλησίας, εδώ στην Ελλάδα, τον αναβρασμό στους πιστούς από όλα αυτά, και τον ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΟ κάποιων που αποτειχίζονται;;
O Κύριος είπε ότι όποιος προκαλλεί σκάνδαλο "σε ΕΝΑ των μικρών τούτων" καλύτερα να κρεμάσει μυλόπετρα στον λαιμό του και να πνιγεί...
Δεν έρχεται ΦΟΒΟΣ ΘΕΟΥ με αυτά τα λόγια του ευαγγελίου;;
Και κάτι τελευταίο, αν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που γίνονται όλα αυτά (εκτός από την ένωση), γιατί δεν μας το εξηγείτε ώστε να έχουμε κι εμείς ένα τρόπο να σας δικαιολογούμε στους αποσχισμένους που μας κατηγορούν συνεχώς ότι δεν αγαπάμε τον Κύριο όπως πρέπει αλλά είμαστε βολεμένοι και γι αυτό δεν αποτειχιζόμαστε;;
Δεν καταλαβαίνετε σε πόσο δύσκολη θέση μας φέρνετε;; Kαι δεν καταλαβαίνετε ότι ο διάβολος έχει βρει ένα πολύ ωραίο άλλοθι με όλα αυτά για να πλανήσει ακόμα και τους εκλεκτούς και να τους βγάλει εκτός εκκλησίας;;
Ευχαριστώ που με ακούσατε..

Ανώνυμος είπε...

Δέν πρόσεξε δέ ότι δέν τόν αποκάλεσες αχρηστο αλλά α-Χριστο.!!! φοβερό!!

amethystos είπε...

Βάλε μιά ανακοίνωση ρέ φίλε. Εμείς πού νά ξέρουμε τί έχεις στό μυαλό σου. Ακολουθούμε τήν συνηθισμένη τακτική όπως όλοι. Αλλά δέν παραβιάζουμε πνευματικά δικαιώματα όπου ζητείται. Θά συμμορφωθούμε μέ τήν επιθυμία σου, τί νά κάνουμε. Οσο γιά τόν ανδρισμό άσε καλύτερα . Εμείς οι χριστιανοί, πρίν ζητήσουμε ο,τιδήποτε από τούς άλλους τό ζητάμε πρωτύτερα από τόν εαυτό μας. Γαλήνευε.

Panandr είπε...

Απαιτώ εδώ και τώρα να κατεβάσετε όλες τις αναρτήσεις που έχετε χρησιμοποιήσει από τα ιστολόγιά μου και να διαγράψετε όλα τα κακόβουλα σχόλια για το πρόσωπό μου.
Επίσης περιμένω τα πλήρη στοιχεία σας, αλλιώς θα απευθυνθώ στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Τώρα ποιο είναι το έγκλημα μπορείτε να το πληροφορηθείτε από το νομικό σας σύμβουλο.
Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος

Ανώνυμος είπε...

1)ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΑΜΕΘΥΣΤΕ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΕΙΣΑΙ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΟΣ ΚΟΤΖΑΜ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΦΩΤΙΖΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ??

2)κ.ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΕ
ΕΑΝ ΕΓΩ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΚΙ'ΕΓΩ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΓΚΛΗΜΑΤΟΣ?

ASLAN

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΟΡΘΩΣΗ
ΦΩΤΙΖΕΤΑΙ ΑΝΤΙ ΦΩΤΙΖΕΣΑΙ.
ASLAN

Ανώνυμος είπε...

Κ. Ανδριόπουλε, τέτοια αντίδραση δεν έχουμε δει σε άλλο ιστολόγιο παρόλο που καθένας γράφει ότι θέλει. Μιλάτε για νομική αντιμετώπιση ενώ όλα λύνονται (ειδικά ανάμεσα σε χριστιανούς), με λίγη καλή θέληση και διάλογο..
Εχετε κάθε δικαίωμα να απαγορεύσετε την αναπαραγωγή υλικού, αλλά πρέπει να φροντίζετε να ενημερώνετε πρώτα.Ευχαριστώ.. Μ.

amethystos είπε...

''Ό, τι είναι η πανσέληνος για τους λυκάνθρωπους, είναι η Θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τους αντιοικουμενιστές! ''
Υπάρχει μαγαλύτερη ύβρις από αυτή;; Καί όμως βρίσκεται εκτός τού βεληνεκούς τής συνειδήσεως. Εάν υπερασπιστείς τήν αξιοπρέπεια τής Πίστεως έναντι τών συκοφαντιών αυτών παραβαίνεις τόν νόμο. Καί μάλιστα από ιερέα αυτή η υπέρτατη ύβρις. Διότι οι λυκάνθρωποι πίνουν αίμα καί τό αίμα τού Κυρίου κοινωνούν ακριβώς οι χριστιανοί.

Ανώνυμος είπε...

Ας ηρεμησουμε αδελφοι μου.Οι ημερες ειναι δυσκολες.Ειναι δυνατον χριστιανοι να σερνουμε χριστιανους στα δικαστηρια;Ετσι μας λεγει Το Ευαγγελιο;
Ειναι γεγονος πως ειμαστε ολοι με τεντωμενα τα νευρα λογω των ημερων,θα συνελθουμε ολοι σιγα σιγα,που θα παει;
Ε, τωρα για τους ανδρισμους θα μιλαμε;
Ας μη τεντωνουμε τις χορδες του τοξου..π

Ανώνυμος είπε...

Πηνελόπη αυτό ακριβώς δεν μου άρεσε κι εμένα. Να ακούω για νομική αντιμετώπιση ανάμεσα σε χριστιανούς, και μάλιστα για τέτοια θέματα.. Να ακούω για δίωξη ηλεκτρονικού "εγκλήματος"... Έλεος..
Ας ηρεμήσουμε όλοι, (έχεις απόλυτο δίκιο), και ας αφήσουμε τον καθένα να πιστεύει ότι θέλει, όπως ακριβώς κάνει και ο Θεός. Δικαίωμά του...Μ.

Ανώνυμος είπε...

Mακάρι να αφήναμε ο καθένας τον άλλον ελεύθερο να πιστεύει ό,τι θέλει αγαπητή Μ. Αλλά δυστυχώς δεν το κάνουμε. Και και χαιρεκακεί ο εχθρός των ψυχών μας. Αλλά και ο κ. Αμέθυστος στις ύβρεις και στους βαρείς χαρακτηρισμούς έχει καταντήσει αισχρός χασάπης. Ο ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ να γίνει χριστιανός ΔΕΝ υβρίζει τοιουτοτρόπως. Δεν στέλνει τους αντιφρονούντες συνομιλητές κάθε τόσο να πάνε να...γ...ούνε... ούτε τους αποκαλεί ...άκες...ΝΤΡΟΠΗ!
Δικαιολογείτε τον Αμέθυστο όλοι εδώ οι φίλοι του, ότι τάχα ειναι οξύθυμος. Το οξύθυμος είναι κατανοητό περισσότερο στις σχέσεις τις προφορικές, όχι στις γραπτές των σχολίων. Ό,τι και να είναι ο επισκέπτης των σχολίων , ακόμη και ΑΝ βρίσει εκείνος, εσύ, ο διαχειριστής της σελίδας ΟΦΕΙΛΕΙΣ να τον υπομείνεις. Ή να μην του ανεβάσεις το σχόλιο, επιτέλους. Αλλά αυτή η χοντροκοπιά των ύβρεων στο ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, εκ μέρους του Αμέθυστου, είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ! Μακάρι να έρθει στα συγκαλά του και να διορθωθεί. Το ευχόμαστε.

amethystos είπε...

Στό όνομα τού Χριστού λές;; Οι παλαιοημερολογίτες, όπως όλοι οι αιρετικοί έχουν καταργήσει τόν άνθρωπο. Δέν είμαι οξύθυμος απλώς μιλώ τήν γλώσσα τών χοίρων, όταν διασταυρωνόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο αρχ. απο την Γερμανία βρίζει και ο αμέθυστος αμύνεται με την γνωστή του ειρωνία που οπως φαίνεται δεν την αντέχουν οι εξουσίες. Το "την ήπιατε" είναι εκκλ. ευχή;;;

Ανώνυμος είπε...

7:37 Αδελφέ τα περισσότερα απ' αυτά που είπες είναι τα αυτονόητα για όλους, όπως και για τον αμέθυστο..
Ομως από το λίγο διάστημα που έχω παρακολουθήσει εδώ τους διαλόγους, είδα διάφορα...ο ένας έβαζε κάθε βράδυ την ίδια "κασέτα" δηλ. το ίδιο κείμενο σαν δικαστικός με κανονισμούς, ο άλλος τον έλεγε δαιμονισμένο και να του φέρει παπάδες αποτειχισμένους να τον διαβάσουν, ο άλλος πράκτορα που τα παίρνει... βρισιές υπήρχαν σε καθημερινή βάση.
Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τίποτα... ίσως ήταν καλύτερα να μην τα δημοσιεύει για να είχαν αποφευχθεί αυτά..
Αλλά δεν θα κάνω και μάθημα "καλής συμπεριφοράς" σαν καθηγήτρια... Νομίζω ότι δεν θα ξανασχοληθεί, δεν βγαίνει και τίποτα... προχωράμε όλοι μπροστά..
Τώρα για την ελευθερία του άλλου... πόσοι άραγε την σεβόμαστε αληθινά;;
Πραγματικά αυτό το πράγμα μερικές φορές σε εξουθενώνει, δηλ. να προσπαθείς να αμύνεσαι στην επιβολή μιας άποψης.
Εγώ προσωπικά επειδή έχω αμφιβολίες για διάφορα θέματα, κυρίως Πίστης, επειδή καθένας λέει ΑΛΛΑ, είμαι επιφυλακτική σε αυτά που ακούω, όπως επίσης προτιμώ να μην μιλήσω καθόλου, για κάποιο θέμα που δεν ξέρω.. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι συμφωνώ..ή ότι αποδέχομαι πάντα αυτά που γράφονται..(μιλάω γενικά).
Άλλο όμως η διαφωνία η οποία είναι εφικτή, και άλλο η φιλική ανθρώπινη διάθεση και συνύπαρξη σε οποιονδήποτε χώρο...ακόμα και του διαδικτύου..Μ.

Ανώνυμος είπε...

Σιγα ............. θα συνελθουμε ολοι...7:37.

Δεν ξερω εαν ηταν η καταλληλη στιγμη αυτη για να πει κανεις κατι που εχει μεσα του για τον αλλο και τον ανησυχει,η αληθεια να λεγεται.χρειαζεται λιγο κρατη Αμεθυστε!

Μερικοι μας ''μπριζωνουν''...λαικιστι,
Ινα υπαγομεν εις τας αγκαλας του λυκου,μα την αφροσυνη μου ,οπως λενε και καποιοι...π

panagiotisandriopoulos είπε...

Λοιπόν, "κύριε" αμέθυστε, "κύριε" Σταύρο Νικολαϊδη ή όπως αλλιώς σας λένε, από το Βόλο, σας έχω εντοπίσει πλήρως και περιμένω μέσα σε 24 ώρες να με ενημερώσετε υπεύθυνα ότι έχετε κατεβάσει ότι με αφορά (αναρτήσεις μου και χυδαία σχόλιά σας για το πρόσωπό μου). Αλλιώς μπαίνουμε σε άλλες οδούς, όχι πάντως ιδιωτικές...
Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος

amethystos είπε...

Γιά πές ένα χυδαίο σχόλιό μας γιά τό πρόσωπό σου; Γιά νά καταλάβουμε τί εννοείς;; Διότι υπάρχουν τά δικά σου σχόλια εναντίον εκπροσώπων τής εκκλησίας πού διαφωνούν μέ τον Πατριάρχη. Ετσι δέν είναι; Γιά φέρε μας ένα παράδειγμα όπου δέν υπερασπιστήκαμε τήν αξιοπρέπεια τής πίστεώς μας;;;

panagiotisandriopoulos είπε...

Είναι πολλά τα χυδαία και τα έχω κρατήσει όλα. Έτσι μπορώ να τσεκάρω αν θα τα κατεβάσετε όπως οφείλετε. Αν δεν καταλαβαίνετε, "κύριε" Σταύρο Νικολαϊδη, πόσο χυδαίος είστε, δεν πειράζει. Θα τα πείτε στη δικαιοσύνη.
Π.Α.

amethystos είπε...

Γιά δώσε μας ένα παράδειγμα.

Ανώνυμος είπε...

Οι "απειλες" KAI H AΠΑΙΤΗΣΗ ειναι παληα γνωστη "τακτικη" της "εξουσίας", ή αυτών πού νομίζουν ότι διαθετουν εξουσία!

κ.Ανδριοπουλε ειναι οι απειλες και το "απαιτω" δειγμα ανδρισμου;

Για "φωτιστε" μας λίγο από το Φως του Φαναριου σας! πού λεει κι ο ASLAN.
Συνελθετε παρακαλω, τουλαχιστον ανταποκριθητε στο όνομά σας! Σταθητε στο υψος σας!

ASLAN δώσε γρηγορα τα στοιχεια σου, γιατι περιμενουν κι αλλοι σειρά...

panagiotisandriopoulos είπε...

24 ώρες. Ούτε λεπτό παραπάνω. Να κατέβουν όλα όσα με αφορούν. Σας συνιστώ να αρχίσετε πάραυτα γιατί έχετε πολλή δουλειά!

χαλαρωσε είπε...

δεν ξεχασε το χουνερι που του εκανε ο αμεθυστος. Μιλαμε για κακιασμενη συμπεριφορα. ΑΠΑΙΤΕΙΣ!!!!!! Δες για τι καφρους μιλαμε. Αδερφιστικη συμπεριφορα. ΘΑ βγει παγανια να καταγγειλει ολο το κοσμο. Επειτα, αν αυτη ειναι η αναρτηση του χαριτωμενου, μηπως ο φραγκουλακης εκρυψε τα λεγομενα του; Αντι να χαιρεται ο αζαχαρωτος που κανουτν διαφημιση στον φραγγκουλακη και σε ολη την επειχηρηματολογια του Πατριαρχη, αυτός χτυπιεται και λυγιεται. Ειναι εμφανες οτι ειναι αποτελεσμα εμπαθειας, η οποία πηγαζει απο την αδυναμια του να δεχθει, οτι αυτα που ο δικο-λοβερ θα ηθελε να ισχυουν καταρρεουν σαν χαρτινος πυργος στο μπλογκ του αμεθυστου. Επειτα σαν αλλος γκεσταπιτης μας λεει οτι εχει βρει που μενει ο αμεθυστος. Σοβαρα;;;; Γιατι αδερφε μου θες να πας να μπογιατισεις με τον υψηλο σου πολιτισμο και εκεινα τα μερη;;;;. Επειτα πως και δεν σε προβληματιζει, εσενα ενα θειο βρέφος, οπως νομιζεις, το γεγονος οτι δεν αντεχεις την παραμικρη τσιμπια, τι στιγμη που νομιζεις οτι πολιτιστικα και βασικα μεσα απο χατζιδακιους και ελαφρους συνειρμους, εχεις τη δυναμη της ταπεινωσης απο τον Κυριο δεχτει;
ΕΙΣΑΙ, ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΣΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΛΟΥΜΠΑΓΚΟ ΣΤΗΝ ΘΕΑ ΤΟΥ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΜΙΑ ΣΤΑΛΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ. ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΕΙΧΕΣ ΣΤΑΛΛΑ ΑΓΙΟΤΤΑΣ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΗΔΗ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.....ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ...;;;; ΣΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΕ;;; ΠΟΥ;;; ΠΟΥ;;; ΠΟΤΕ;;; ΑΝ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΒΑΡΥΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΑΥΛΗ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ Ως ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ. ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ. ΕΡΩΤΗΜΑ: ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΙ ΤΟ ΘΕΛΈΙΣ;;;

amethystos είπε...

Θά προσπαθήσουμε νά σώσουμε τήν τιμή σου φίλε. Στρωθήκαμε στή δουλειά.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Μ. που το θέσατε φιλάνθρωπα και χριστιανικά το θέμα στα προηγούμενα σχολιά σας

Απορία μου:

Γιατί ο κ. Αμέθυστος έχει δικαίωμα να λέει κάθε τόσο σε γνωστούς και άγνωστους επισκέπτες της σελίδας του ΄" άει και γ..." ή να αποκαλεί "...άκα" τον όποιον άγνωστο απέναντί του συνάνθρωπο και ο κ. Ανδριόπουλος δεν έχει δικαίωμα να τον τραβήξει στα δικαστήρια;

Εφόσον ο κ. Αμέθυστος έχει δικαίωμα "χριστιανικό" να αποκαλεί "χοίρους" τους αναγνώστες του και "...άκες", και λοιπές προτροπές, έχει και ο κ. Ανδριόπουλος δικαίωμα
να υπερασπιστεί ΝΟΜΙΚΑ τον εαυτόν του. Είναι τόσο απλό, αγαπητή Μ. που ΟΛΑ τα δικαιολογείτε στον κ. Αμέθυστο, μακάρι να ήξερα γιατί, μάλλον γνωρίζεστε προσωπικά, και δεν έχω και ιδέα ποιος είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ο "Αμέθυστος" διότι κρύβονται πίσω από αυτό το ψευδώνυμο πολλά πρόσωπα.

Ανώνυμος είπε...

Ποια τιμη; του εμεινε καθολου ;, ξεφτελιστηκε εντελως με τετοια ξεσπαματα.
χτυπαει τα ποδια κατω σα κακομαθημενο... τωρα . απαιτω τωρα...
σιγα μωρο μου θα σου πεταχτει η πιπιλα απ το στομα, σιγα...ατρομητε γκεσταπιτη.

Ανώνυμος είπε...

Λεει " Σας συνιστώ να αρχίσετε πάραυτα γιατί έχετε πολλή δουλειά!"
καλα πώς βρεθηκε τοση πολλή δουλεια εν μια νυκτι;
Ή είναι από καιρό;
Κι άν ειναι απο καιρό πως και ξύπνησε έτσι ξαφνικά και απαιτει την αποκατασταση της τιμης του, τωρα;
τόσο καιρο δηλ δεν τον πειραζε;;

Καποιο "λακο" εχει η τιμη σου, κ Ανδριοπουλε.

amethystos είπε...

Ο Αγιος Συμεών ο Ν.Θεολόγος μάς ενθαρρύνει, όποιους κατηγορούν τούς Αγίους καί ιδιαιτέρως τόν Πνευματικό μας Πατέρα,νά τούς σπάζουμε στό ξύλο.

Ανώνυμος είπε...

A! να'τα να, τα Φασιστάκια με τα θρησκευτικά βρακάκια!

Ἐτσι εξηγούνται όλα! (αν αφήσουμε κατά μέρος τις άλλες υποθέσεις περί διατεταγμένης...υπηρεσίας με αυτό το συγκεκριμένο ΥΦΟΣ επίθεσης προς άπαντα αντιφρονούντα.)

Εχει ως μικρόβιο, ο κ. Αμέθυστος το Φασισμό στο αίμα του και ψάχνει να βρει κάλυψη
για τις πρακτικές του διαστρεβλώνοντας λόγια αγίων.

ΝΤΡΟΠΗΗΗΗ!

Και για κάποιους που αναρωτιούνται γιατί ΤΩΡΑ τον πείραξε τον κ.Ανδριόπουλο, ο παγκάκιστος επικοινωνιακός ΤΡΟΠΟΣ του κ. Αμέθυστου ας θυμίσουμε ότι δεν είναι ολες οι ώρες το ίδιο και κυρίως κάποτε έρχεται μια σταγόνα που κάνει όλο το ποτήρι να ξεχειλίσει. Τόσο απλά. Συμβαίνει και όταν παίρνουν οι άνθρωποι διαζύγια. Δεν αντέχουν άλλο τις ύβρεις, τους ξυλοδαρμούς, την εντός του γάμου επιβαλλόμενη σαδιστικά...παρθενία,και φεύγουν! Ποιος θα τους αδικήσει που δεν άντεξαν άλλο την ΚΟΛΑΣΗ του εγγάμου βίου τους και έφυγαν;Κανείς! Ποιος σοβαρός άνθρωπος θα κατηγορήσει τον Ανδριόπουλο, αν προχωρήσει περισσότερο; Επίσης κανείς.Παρόλα αυτά, προσωπικά, θα ευχόμουν να μην προχωρήσει. "Μη νικώ υπό του κακού, αλλά νίκα εν τω αγαθώ το κακόν" κ. Ανδριόπουλε.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά βλέπω ότι με κάποιους ανθρώπους όταν τους μιλάς ευγενικά, αυτοί ΔΕΝ ΣΕ ΣΕΒΟΝΤΑΙ.
Άκου λοιπόν κάποια πράγματα γιατί το αστείο παρατράβηξε.

1)ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. Τα υπονοούμενά σου, δεν ξέρω με ποιο δικαίωμα ειπώθηκαν, αλλά αν έχουν σχέση με κάποια επίθεση που δέχτηκα εδώ, μάθε ότι ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑ τότε, για να μην εκθέσω κάποια διαδικτυακή συμπεριφορά εξαπάτησης του άλλου,
ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΤΙ ΜΕΜΠΤΟ ΣΕ ΜΕΝΑ, ή ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ, ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
Επαναλαμβάνω ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑΝ εδώ μέσα... ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ γι' αυτό που λέω.

2)ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ. Για επεξήγηση συμπεριφοράς απευθυνθείτε στους αρμόδιους. Εχω όμως το δικαίωμα να λέω την γνώμη μου. Κυρίως για τις άθλιες συκοφαντίες που ακούστηκαν κατά διαστήματα για τον γέροντα Σωφρόνιο.

3)Αν εμείς λεγόμαστε χριστιανοί, και τρωγόμαστε έτσι... στο τέλος θα "δικαιωθούν" οι άθεοι για τις επιλογές τους, και απέναντι στον εαυτό τους και απέναντι στους άλλους.
Πολύ σωστά είπε την Κυριακή στο κήρυγμα ο πάτερ "Τολμάμε εμείς σήμερα να πούμε ΕΡΧΟΥ ΚΑΙ ΙΔΕ;;;; θα μας πάρουν με τις πέτρες, τέτοιοι που είμαστε, πρώτα οι ιερείς και μετά οι υπόλοιποι.".. Μ.

Ανώνυμος είπε...

Τα προηγούμενα είναι για τον ανώνυμο 12:40.. M.

amethystos είπε...

Tό ποτήρι τού άλλου. Τό δικό μας παραμένει άδειο, καί θά παραμείνει.Τά σχόλια τελικώς έγιναν ένας τόπος όπου μερικοί άνθρωποι εκούσια βγαίνουν από τά ρούχα τους. Αποκαλύπτονται. Μαθαίνουμε πράγματα καί θαύματα, πού διαφορετικά θά αγνοούσαμε. Ποιός μπορούσε νά ξέρει π.χ. τό περιεχόμενο τών παλαιοημερολογιτών; Οτι άνοιξαν κομμωτήριο καί παίζουν τούς χριστιανούς; Κανένας.Εχουν γίνει τά σχόλια κοινωνικό παλκοσένικο. Μερικοί δέ φτάνουν καί στό στρίπ-τήζ,τραγουδώντας μέ ρυθμό τίς κατάρες πού ακούγαμε στά χωριά μας. Ο άνθρωπος χωρίς χριστό είναι βαρετός καί περίεργος. Αλλοίμονο σέ όσους δέν τούς ξεχωρίζουν. ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ. Τό θρησκευτικό μας στερέωμα μετά τούς αλάθητους εμπλουτίστηκε μέ τούς αληθινούς.

Ανώνυμος είπε...

12:40 Για να σου λύσω την απορία που έχεις και να απαντήσω στο "μακάρι να ήξερα γιατί.."
σου λέω λοιπόν ότι αφού αναγνώρισε την έλλειψη υπομονής, και είπε ότι ήδη έχει "βάλλει φρένο και πρόσθεσε και ABS".. αυτό ΚΑΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ.. εγώ το βλέπω πολύ θετικά..
Κάτι αντίστοιχο ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟ. Μ.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ο οικουμενισμός και ο αντιοικουμενισμός ενώνονται. Ο αμέθυστος στα χρόνια που παρακολουθώ το blog ποτέ δεν κατηγορεί επι προσωπικού κάποιον απλά υπερασπίζεται την πίστη σε εκείνα τα ζητήματα που οι εκκλησιαστικοί παράγοντες σιωπούν (και ειναι απαράδεκτο να σιωπούν) και πολεμάει να κρατήσει την αξιοπρέπεια της ορθοδοξίας και ενάντια στον οικουμενισμό και στον αντιοικουμενισμό προσπαθώντας να ανοίξει δρόμο στην σύγχρονη αίρεση του οικουμενισμού.

Ανώνυμος είπε...

Μ
Φευγε μακρια....
Οταν βλεπεις τσακομους εκει το ταγγαλακι βρισκεται...

Αν θελεις να γραφεις γραφε και φευγε.

Βοηθησες ; φυγε!

Ανώνυμος είπε...


Αγαπητη Μ. ΔΕΝ υπαινιχτήκαμε ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ κακό για σας. Μην αλαφιάζεστε παρακαλώ. Απλή υπόθεση κάναμε ότι ΜΠΟΡΕΙ να είναι φίλοι σας οι "Αμέθυστος"(όσο και αν μοιάζει παράδοξο έχει και αυτή η σελίδα τους υποστηρικτές της) γι αυτό και ΙΣΩΣ τους δικαιολογείτε τις ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ φραστικές τους επιθέσεις πρός άπαντα ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΑ με τις δικές τους απόψεις. Με κάλυψε απόλυτα ο εκπεφρασμένος πόνος σας για την αθλιότητα των χριστιανών. ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι χριστιανοί ΔΕΝ είμαστε άξιοι να πούμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ "έρχου και ίδε"διότι αν έρθει και του ΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΙ εμείς, και τον ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΜΕ με τη χλεύη μας, αυτός ΔΕΝ θα έχει άδικο, να ΦΥΓΕΙ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ από, ό,τι χριστιανικό και με όποιο πρόσχημα του παρουσιάζεται.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ και πάλι αγαπητή Μ. πολλοί από τους θρησκευόμενους όλων των ταυτοτήτων έχουν ένα χαμηλότατο δείκτη νοημοσύνης και φέρονται με τρόπους που μόνοι τους να βγάζουν τα μάτια τους δίνοντας τις χείριστες εντυπώσεις.

ΔΕΝ έχω τίποτε ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ μαζί σας.
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ. Αντιθέτως, εκτιμώ το μετριοπαθές και ευγενές των τοποθετήσεών σας, αλλά νομίζω ότι στο κενό πέφτουν οι καλές σας προθέσεις. Σε πρώτη ευκαιρία διαφωνίας και σεις, από τους κενταύρους της σελίδας αυτής, θα ποδοπατηθείτε. Να το θΥΜΑΣΤΕ.

amethystos είπε...

Τινάζουμε καί τίς σκόνες από τά παπούτσια μας, φίλε, μπροστά σέ τόσο παθιασμένους μασκοφόρους. Προσπαθούμε νά διώξουμε από κοντά μας τά προσωπεία τού πονηρού, μέ πενιχρά αποτελέσματα. Αυτή είναι η δουλειά του.

Ανώνυμος είπε...

Καμία μάσκα από τη μεριά τη δική μας, αγαπητέ.

Εμείς ΔΕΝ κρυβόμαστε και οι παροικούντες ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ...

Ούτε ο κ. Ανδριόπουλος κρύβεται.

Εχει και αυτός το θάρρος της υπογραφής και της γνώμης του.


Εμείς μυκτηριζόμαστε από εσάς αχαλίνωτα, καιρό τώρα, ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ τα πολλαπλά πρόσωπά σας πίσω από το ψευδώνυμο "Αμέθυστος".

Ο Θεός να συγχωρέσει
την εμ-πάθεια, την υποκρισία του φερσίματος και την ΆΓΝΟΙΑ σας.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΔΕΝ γνωρίζετε ΤΙ ποιείτε.

amethystos είπε...

Τότε;; Χαρήκαμε. Αντίο. Α-DIO.

Ανώνυμος είπε...

Το έχει πει και ο Αγ. Βελιμίροβιτς. Οι εχθροί της πίστης αν και φαινομενικά αντίθενται (πχ οικουμενιστες και παλαιοημερολογιτες) στο τέλος πάντα ενώνονται για να την πολεμήσουν. Τα σχόλια είναι όντως αποκαλυπτικά. Βαρετοί πάντως χωριάτες με μόνο περιεχόμενό τους το μίσος.

Ανώνυμος είπε...

3:57 ΣΩΣΤΟΣ ΕΙΣΑΙ.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΒΛΕΠΕΙΣ...

Ανώνυμος είπε...

Μπορούμε να κατανοήσουμε πολλά στους ανθρώπους, όπως επίσης και να συγχωρήσουμε... και προσπαθούμε να το κάνουμε.. Απλά αναρωτιόμαστε πως γίνεται να κατηγορείς κάποιον για μια υποτιθέμενη μελλοντική, αρνητική συμπεριφορά, προς κάποιον άλλο, όταν αυτή την είχες ήδη εσύ ο ίδιος. Kαι το χειρότερο.. σε στιγμές που πίστευες, ότι θα υπάρξει και από τον πρώτο, ώστε να είναι επί δύο... για να ευχαριστηθείς ακόμα περισσότερο με αυτό που κάνεις... Ακατανόητο..και άνανδρο.. Μ.

Ανώνυμος είπε...

Παρόλα αυτά όμως οφείλουμε να συγχωρούμε, χωρίς διάκριση, και ΑΠΟΛΥΤΑ... γιατί "εις πολλά πταίομεν άπαντες". Και νομίζω ότι ΟΛΟΙ εδώ, ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ, με όλη μας την καρδιά, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.
Γιατί θα συγχωρηθεί από το Θεό μόνο αυτός που συγχώρησε. Δεν είμαστε εχθροί... άλλος είναι αυτός που πρέπει να πολεμηθεί από όλους μας. Μ.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια κε Ανδριόπουλε; Μήπως γνωρίζεις κάποιο ιστολόγιο ονόματι "ιδιωτική οδός" που χαρακτήρισε "παράσιτο" το μακαριστό Σωτηρόπουλο;

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θυμάται ο μουσικολογιότατος κάποιον αρθρογράφο του ιστολογίου του Κώστα Νούση και την ποιότητα των σχολίων του; Πότε θα τα αποσύρει;

Ανώνυμος είπε...

Κε ιστολόγε κάνε το θέλημα του μουσικολογιότατου επιτέλους για να γλυτώσουμε απ την κλάψα του...

Ανώνυμος είπε...

http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2014/07/blog-post_25.html
Ιδού πώς εκφράζεται ο Παναγιωτάκης για το μακαριστό Σωτηρόπουλο! θαυμάστε "επίπεδο" κριτικής! Είναι άραγε σε γνώση των συγγενών του μακαριστού αυτά τα αίσχη; Πώς θα προστατευθεί η μνήμη του;

amethystos είπε...

12:03 Δέν φέραμε αντίρρηση.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 1:57 5/12: ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΕΛΕΕΙΝΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Η λάσπη που έριξε το γνωστό και μη εξαιρετέο ιστολόγιο στο μακαριστό Σωτηρόπουλο επιστρέφει πάνω στους λασπολόγους!

Ανώνυμος είπε...

Είχε γράψει για τον κ. Σωτηρόπουλο ότι ο Ζακύνθου του είχε δώσει προθεσμία λίγης ώρας για να εγκαταλείψει το νησί!!! Μου έκανε μεγάλη εντύπωση και του έστειλα ένα μικρό σχόλιο "με ποια ιδιότητα το έκανε;" το οποίο φυσικά δεν δημοσιεύτηκε... Μ.

Ανώνυμος είπε...

Ώστε "παράσιτο" ο Σωτηρόπουλος κατά τον Ανδριόπουλο! Τι να πει κανείς!

Ανώνυμος είπε...

Τώρα μετά την ψήφιση του "αντιρατσιστικού" θα δουν πολλά τα μάτια μας!

Ανώνυμος είπε...

http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2009/09/blog-post_02.html
Eπίθεση του ιστολογίου "ιδιωτική οδός" σε βάρος αντιοικουμενιστών κληρικών.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο κύριος που έχει και δικαίως την απαίτηση να μην τον βρίζουν και ο ίδιος αποκαλεί "παράσιτο" έναν αφιλοχρήματο και ανιδιοτελή θεολόγο λασπώνοντάς τον;

Ανώνυμος είπε...

http://alitheia-agaph.blogspot.gr/2014/06/blog-post_9.html
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα της ανάρτησης είναι οι απαράδεκτες θέσεις του π.Γερασίμου Φραγκουλάκη.
Δυστυχώς παρενέβη ο Π.Ανδριόπουλος και εξέτρεψε αλλού τη συζήτηση.
Θα μπορούσε να λύσει τις διαφορές του με τον ιστολόγο σε ιδιωτική βάση.
Τις δημοσιοποίησε όμως κατά τρόπο απαράδεκτο.
Γιατί άραγε; Η ανάρτηση δεν αφορούσε στον Ανδριόπουλο αλλά στον ιερέα.
Γιατί πετάχθηκε λοιπόν ο Ανδριόπουλος;

Ανώνυμος είπε...

http://apologitikaa.blogspot.gr/2014/11/blog-post_22.html
Και άλλα ιστολόγια άρχισε να ενοχλεί ο πατρινός. Πήρε όμως και την ανάλογη απάντηση.

Ανώνυμος είπε...

@11.20 Εχεις δίκιο. Με τις υστερίες χάσαμε την ουσία. Ξεχάσαμε πως ιερέας αποκαλεί λυκανθρώπους άλλους χριστιανούς που τρώγουν και πίνουν αίμα κυρίου. Μπορει ένα κειμενο με τέτοια απίστευτη ύβρη να διεκδικεί πνευματικά δικαιώματα;

Ανώνυμος είπε...

"Τα όσα ανεύθυνα, ψευδή, ανερμάτιστα και φαιδρά κατέθεσαν δεν περιγράφεται. Δόθηκε ευκαιρία σε πολλούς να εμφανισθούν ως εκκλησιολόγοι, δογματολόγοι, κανονολόγοι κ. ά. και όλοι τους, μα όλοι είχαν ένα κοινό σημείο: καταριόντουσαν τον Πάπα και τον Οικουμενικό Πατριάρχη διεκδικώντας για τον εαυτό τους το αλάθητο"!
Τάδε έφη ο π.Γεράσιμος, εντελώς γενικόλογα και ανεπέρειστα. Πώς αποδεικνύεται, με στοιχεία εννοείται και όχι με γενικότητες και συνθηματολογίες, το "ανεύθυνο, ψευδές, ανερμάτιστο και φαιδρό" των επικριτικών του συντελεσθέντος αίσχους δημοσιευμάτων; Επιπλέον από πού κι ως πού "όλοι καταράστηκαν τον πατριάρχη και τον πάπα"; Καταράστηκε ο π.Αναστάσιος Γκοτσόπουλος στον οποίο κάποιοι επιτέθηκαν κατά τρόπο αήθη, τον πατριάρχη και τον πάπα; Τους καταράστηκε ο Χ. Άνδραλης;Τόσοι και τόσοι έγραψαν, όλοι αυτοί καταράστηκαν τον πατριάρχη και τον πάπα; Επιτρέπεται ο π.Γεράσιμος να μιλάει γενικόλογα; Πάλι βέβαια καλά που δεν επανέλαβε τις φαιδρότητες του μητροπολίτη Χογκ-Κογκ περί cheese cake!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς το δηλητηριώδες αυτό κείμενο προήλθε απ τη γραφίδα κληρικού...

amethystos είπε...

11.20 Kαί όμως υπάρχουν ''αληθινοί'' χριστιανοί οι οποίοι κατηγορούν τούς αδελφούς τους εδώ καί χρόνια ότι κονωνούν μαγαρισμένα, σάπια κρέατα. Τό σχίσμα άνοιξε βάραθρο καί προσπαθούν όλοι τους νά μάς τραβήξουν μέσα.

Ανώνυμος είπε...

Όταν θίγεται το εγώ μας απειλούμε με ποινές και δικαστήρια! Όταν υβριζόταν το θεανδρικό πρόσωπο του Χριστού με το corpus christi τσιμουδιά από κάποια γνωστά και μη εξαιρετέα ιστολόγια! Και επιπλέον προβολή απ τα συγκεκριμένα blogs των περί του χυδαίου υβριστή Καζαντζάκη απαράδεκτων απόψεων του μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου και της Χατζηαποστόλου...

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑΚΗΣ είπε...

"Ό, τι είναι η πανσέληνος για τους λυκάνθρωπους, είναι η Θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τους αντιοικουμενιστές!"
Αυτή είναι η επίμαχη φράση και παρακαλώ να μου πείτε πώς βγαίνει το συμπέρασμα ότι αναφέρομαι σε Χριστιανούς!
Μην τρελαθούμε κιόλας!
Όσο για κάποια άλλα σχόλια τι να πω. Θα επαναλάβω κι εδώ μια παροιμία που λέμε στην Κρήτη, για τον κάθε "καλό" σχολιαστή μου. Λέει λοιπόν η παροιμία: "Αυτός κουκιά τρώει, κουκιά μολογά."
Και μη βιαστείτε πάλι κάποιοι να παρερμηνεύσετε και να μου πείτε και στο τέλος ότι αποκαλώ κουκιά Χριστιανούς!
Ας υπάρξει και λίγη ηρεμία. Μην ψάχνετε παντού αντιπάλους για να κάνετε τους αγωνιστές.
π. Γεράσιμος Φραγκουλάκης

amethystos είπε...

Αυτό πού γράφεις αγαπητέ είναι μιά αναλογία καί η αναλογία είναι παιδί τής ταυτότητος.

Ανώνυμος είπε...

π. Γεράσιμε την ευχή σας

θα θέλαμε να ακούσουμε λίγα πράγματα επι της ουσίας..
δεν σας απασχολεί όλη αυτή η κατάσταση και τα σχίσματα;
Πέστε μας γιατί όλο αυτό το οικουμενιστικό θέατρο τα τελευταία χρόνια...Προσεγγίζετε τους αιρετικούς και προκαλείτε σχίσματα στους ορθόδοξους.Πως το κρίνετε αυτό;;

Ολα αυτά είναι για γέλια και για να κάνουμε πλάκα ή για να κλαίμε και να τρέμουμε για τις ψυχές που θα σκανδαλιστούν, θα αποκοπούν, θα χαθούν και ο Κύριος θα τις εκζητήσει εκ της χειρός μας;; δεν σας προκαλούν θλίψη όλα αυτά;;
ευχαριστώ..

Ανώνυμος είπε...

9.37 ΜΠΡΑΒΟ!!! ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ!!! Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

@π.Φραγκουλακη.

Είστε η οχι αντι οικουμενιστης?

Αν μιλουσατε με καποιον Αγιο θα σας επιβραβευβαι δια την υπακοη σας σε αιρεσιοδουλειες?

Ειπατε ποτε στο ποιμνιο σας στην Γερμανια οτι εδω ακολουθητε αλλη γραμμη απο την δι ευχων των ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΗΜΩΝ και η οποια κ νερο στο κρασι βαζη και δεχεται κοινωνια με αιρετικους και κοινωνιες συλλυτουργιες με ιερωμενες ? Ποτε και σε ποια ενημερωτικα εκληθη ο ορθοδοξος λαος να συναποφασησει μετα απο νυστειες και λειτανιες εαν και κατα ποσο του επιτρεπει ο Θεος να συν ουσιαζεται με συμβούλια εκκλησιων κλπ?

Συμφωνητε η οχι με τον επικεφαλη σας οτι οι "πατερες ημων βρισκονται ηδη στα χερια του Δικαιοκριτη"?

Υπερεχετε αρετης, ασκησεως και Θεοφωτιας ποιων Πατερων Ημων εσεις η οι εν τη Γερμανοεκκλησια σας?

Πιστευετε στην Αγιοτηφα του Ισαποστολου Κοσμα του Αιτωλου και εαν οχι διατι δεν εχετ πραξει τα δεοντα ουτως ωστε να γνωριζουμε οτι αλλους Αγιους εχετε?

Πριν σας εργοδοτησουν στην Γερμανια πιστευατε οτι ο Παποκαθολιπροτεσταντισμος ειναι αιρεση η οχι?

@στον κ.που θελει να διωξει νομικα.

Δηλαδη εαν εισασταν σε μια αγορα...εκκλησια του Δημου..και μετα επερνε τον Λογο ενας συνομιλητης και μετεφερε τα λεγομενα σας θα τον διωκατε?

Πως θα γινει διαλογος
Ειναι στην ιστοσελιδα σας καποια προ ειδοποιηση οτι απαγορευτε η αναδημοοσιευση ?

Ο κρινων πρεπει επξσης να μπορει να ανεχετε κριτικη και ολοι οι ιστολογοι κανουν συν ομιλιες και διαλογους και επι κοινωνουν

Ελεημονων ο Θεος και ανελεημονες οι ανθρωποι

Και τον Διογενη θα διωξουμε που ελεγε οτι σε ενα λουτρο αν κ γεματο δεν εξδε ανθρωπους?

εν Ειρηνη του Κυριου ΔΕΗΘΟΜΕΝ.?


φιλικως

Μαστινο Εσπανολ



Ανώνυμος είπε...

Επί της ουσίας (και προς σχολιασμό):

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΛΑΤΙΝΟΥΣ (του Ιωα΄ννου Καρδάση)

http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2014/12/blog-post_5.html

Ανώνυμος είπε...

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ 5/12/14 9:37 μ.μ. !!!

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

http://www.impantokratoros.gr/0A4FC7DB.el.aspx
Επί της ουσίας.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία τα γράφει ο π. Γεράσιμος Φραγκουλάκης στο νέο κειμενό του
http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2014/12/blog.html
Αμέθυστε τι έχεις να πεις γι' αυτό;

amethystos είπε...

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ;; Η λασπολογία;; Εμείς γιά παράδειγμα ελέγχουμε καί τήν Ακαδημία Βόλου καί τήν θεολογική Θεσ/νίκης καί τούς αντιοικουμενιστές καί τούς παλαιοημερολογίτες καί τόν Ζηζιούλα. Τί έχεις νά πείς γι' αυτό; Ξέρεις τί σημαίνει περιεχόμενο;;

Ανώνυμος είπε...

Όσο για τον Αρχιμαντρίτη Γεράσιμο Φραγκουλάκη, να του πείτε ότι τα δακρύβρεχτα ποιηματάκια που δημοσιεύει στο διαδίκτυο που και που είναι καλά μόνο για το πίσω μέρος ημερολογίων, από αυτά που πουλάνε στο παζάρι.
"Ήσυχο, ήσυχο το ποταμάκι,
αργοκυλάει το γαλάζιο του νεράκι...".

Ανώνυμος είπε...

10-47
ΑΣΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ!!

Ανώνυμος είπε...

Φραγκουλάκια και μανουσάκια θέλουν να γίνουν δεσποτάκια...
Όσο για την πατρινιά, αυτή νομίζει ότι είναι δημοσιογράφα...

Ανώνυμος είπε...

οχι και δακρύβρεχτα, εγώ για παιδικά τα βλέπω όπως αυτά που γράφαμε στο Δημοτικό.

Ανώνυμος είπε...

O πατρινός εγκαλεί τον αμέθυστο για "χυδαία σχόλια" σε βάρος του.
Υπάρχουν όμως και κάποια ιστολόγια που αναπαράγουν τη χυδαιότητα σε μορφή ζωγραφικών πινάκων.
http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2012/07/blog-post_20.html.
Μήπως τα γνωρίζει αυτά ο πατρινός;

Ανώνυμος είπε...

Να πως παρουσιάζει κάποιος ασεβέστατος την Υπεραγία Θεοτόκο και ο μουσικολογιότατος έσπευσε να αναπαραγάγει την ελεεινότητα.
http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2014/08/blog-post_13.html στο κατά τα άλλα "ποιοτικότατο" ιστολόγιό του! Κατά τα άλλα ο κύριος αυτός κόπτεται για την ευπρέπεια των σχολίων εναντίον του!

amethystos είπε...

Ολη η ταραχή οφείλεται σέ ένα συγκεκριμένο σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

Από άνθρωπο που αποκαλεί "παράσιτο" το μακαριστό Ν.Σωτηρόπουλο τι περιμένεις...

Ανώνυμος είπε...

Ο ένας (ο μητροπολίτης Χογκ-Κογκ) ασκώντας "θεολογική" και "εκκλησιολογική" κριτική των εν Φαναρίω συμβάντων έγραψε για...cheese-cake! Ο έτερος (π.Γεράσιμος Φραγκουλάκης) έγραψε για "λυκανθρώπους". Καλούνται αμφότεροι να προβούν σε κριτική ανάλυση, εδραζόμενη εννοείται επί στερράς εκκλησιολογικής, θεολογικής και εκκλησιολογικής βάσεως, του περί της νέας πατριαρχικής εκκλησιολογίας μνημειώδους κειμένου της συνάξεως κληρικών και μοναχών που φέρει την υπογραφή έξη μητροπολιτών καθώς και προσφάτου σχετικού με τα εν Φαναρίω αίσχη κριτικού κειμένου του π.Αναστασίου Γκοτσόπουλου. Το αυτό ισχύει και για τον "φιλοξενούντα¨ τους εν λόγω αρθρογράφους γνωστό και μη εξαιρετέο ιστολόγο

Ανώνυμος είπε...

http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2010/02/blog-post_15.html
"Έκρηξη" σαρακοστιανής "κατάνυξης" στο πατρινό Blog με το νηπτικότατο ανάγνωσμα του Χατζηδάκι "παίδες επί Κολωνώ" και ένα επίσης "κατανυκτικότατο" ποίημα...

Ανώνυμος είπε...

π. Φραγκίσκε βλέπω ότι υιοθετείτε την έκφραση


"Θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου".

Τι σημαίνει "Θρονική εορτή";

Μήπως επέτειος της ενθρονήσεως του Οικουμενικού Πατριάρχη;

Είναι απαραίτητο να υιοθετούμε και να επαναλαμβάνουμε όσα (τουλάχιστον) ευτράπελα παράγει η γλώσσα των ΑΜΟΡΦΩΤΩΝ δημοσιογράφων;

Μετά τις "αντοχές", τις "υπομονές", τα "θέματα" και τις ένα σωρό άλλες κακοποιήσεις της Ελληνικής γλώσσας, βλέπουμε και την περίφημη "Θρονική εορτή".

Γράφω το παρόν σχόλιο ανεξάρτητα από την άποψή μου για το περιεχόμενου του κειμένου σας.

Με σεβασμό

Δρ. Ταγαράκης Χρήστος