Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Νίκος Χειλαδάκης,Στον καθεδρικό ναό της Ουάσιγκτον μουσουλμανική τελετή

ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ
Η παγκοσμιοποίηση και η πανθρησκεία σε όλο της το μεγαλείο! Μέσα στον καθεδρικό, υποτίθεται χριστιανικό ναό της αμερικανικής πρωτεύουσας, στην Ουάσιγκτον, πριν από λίγες μέρες μουσουλμάνοι τέλεσαν την μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής, (Cuma), γνωστή ως namaz, για πρώτη φορά στην ιστορία του ναού και για πρώτη φορά σε ναό που δεν έχει καμία σχέση με την θρησκεία του Ισλάμ καθώς έχει κτιστεί για την χριστιανική λατρεία.

Όπως αναφέρεται με διθυραμβικό ύφος σε τουρκικά δημοσιεύματα, μέσα στον καθεδρικό ναό της αμερικανικής πρωτεύουσας εκεί που γίνονται οι επίσημες ορκωμοσίες πάνω στην Βίβλο υπουργών της αμερικανικής κυβέρνησης και γερουσιαστών της αμερικανικής γερουσίας, τελέστηκε στις 14 Νοέμβριου 2014 για πρώτη φοα μουσουλμανική τελετή και μερικές εκατοντάδες μουσουλμάνοι των Ηνωμένων Πολιτειών συγκεντρωθήκαν εκεί για να προσευχηθούν στον Αλλάχ και στον προφήτη τους τον Μωάμεθ. Την πρωτοβουλία αυτού του ιστορικού, όπως χαρακτηρίστηκε από τους μουσουλμάνους γεγονός, την είχε αναλάβει ο μουσουλμάνος πρέσβης της Νότιας Αφρικής στην Ουάσιγκτον, İbrahim Resul, σε συνεργασία με τους ηγέτες  μουσουλμανικών ενώσεων και μουσουλμανικών ιδρυμάτων των ΗΠΑ. Όπως αναφέρεται το ezan, δηλαδή η γνωστή προσφώνηση των μουσουλμάνων προς τον μοναδικό Αλλάχ, την έκανε ο Αμερικανός μουφτής, Muhammed Mecid, ο οποίος είναι και πρόεδρος της μουσουλμανικής κοινότητας του Dulles η οποία έχει την συμβολική ονομασία, «Adams».  Για το ιστορικό αυτό γεγονός εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του ο πρόεδρος του Ιδρύματος, «Σύνδεσμοι Αμερικανικού Ισλάμ», (CAIR), Rulla Allouch, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε πως σήμερα επιτεύχτηκε άλλο ένα βήμα προσέγγισης μουσουλμάνων και χριστιανών και πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες αυτές θα συνεχιστούν για την προσέγγιση και με άλλες θρησκείες, όπως ο βουδισμός και ο ινδουισμός που στις ΗΠΑ έχουν αρκετούς οπαδούς με τους οποίους υπάρχει συνεχής διάλογος με τους  μουσουλμάνους των ΗΠΑ.
Η εντυπωσιακή αυτή κίνηση να τελεστεί μέσα στον χριστιανικό καθεδρικό ναό της αμερικανικής πρωτεύουσας της Ουάσιγκτον μουσουλμανική τελετή, προκάλεσε την αντίδραση κάποιων Αμερικανών πολιτών οι οποίοι συγκεντρώθηκαν την ίδια ώρα που τελείτο το namaz έξω από τον ναό φωνάζοντας συνθήματα κατά της κατάληψης του χριστιανικού ναού από τους μουσουλμάνους. Μάλιστα μια κυρία, όπως αναφέρεται στα τουρκικά δημοσιεύματα, φώναζε δυνατά στην είσοδο του ναού : «Σε αυτή την χώρα έχουν κτιστεί αμέτρητα τζαμιά για τις ανάγκες της ισλαμικής λατρείας γιατί σήμερα έρχεστε εδώ μέσα στον χριστιανικό καθεδρικό ναό και τελείτε το μουσουλμανικό namaz ;», χωρίς φυσικά να λάβει κάποια απάντηση από τους μουσουλμάνους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στον ναό.
Το πρωτοφανές αυτό γεγονός, θεωρήθηκε σαν άλλο ένα σημαντικό βήμα προσέγγισης των θρησκειών προς την τελική ευθεία για την καθιέρωση και επικράτηση της παγκόσμιας θρησκείας όπου δεν θα υπάρχουν, όπως τονίζουν οι παγκοσμιοποιητές, διαφορές μεταξύ των διαφόρων θρησκειών και όλοι μαζί θα υμνούν τον ένα και μοναδικό Θεό, (Αλλάχ, Βράχμα, Βισνού και…δεν συμμαζεύεται!).
Σκεφτείτε αλήθεια με αυτή την λογική αν αύριο αιτήσουν να  παραχωρηθούν και κάποιοι ελληνορθόδοξοι ναοί στους μουσουλμάνους, που συνεχώς αυξάνονται στην χώρα μας χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος, για να τελέσουν το namaz, καθώς αυτό θα θεωρηθεί φυσιολογικό και απαραίτητο από όλους όσους πρεσβεύουν πως είναι μια αναγκαία κίνηση χάριν της… παγκόσμιας «αγάπης» και της προσέγγισης των θρησκειών. Σκεφτείτε μήπως αυτή η άποψη έχει και κάποιους ελληνορθόδοξους ποιμενάρχες οπαδούς και δεν  θα έβλεπαν αρνητικά, τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως μια τέτοια εξέλιξη, (ελπίζουμε πως κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο!). Αναρωτηθήκατε όμως ως που μπορούμε να φτάσουμε για χάριν της Νέας Εποχής και της Νέας Τάξης ; Το παράδειγμα του καθεδρικού ναού της Ουάσιγκτον αύριο μπορεί να γίνει και δικό μας «προοδευτικό» παράδειγμα «χριστιανικής αγάπης» και «ενότητας»!

Αλί και τρισαλί μας!!!!
.

ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΕ Ο ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΣ;;
Αμέθυστος

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας κάνει εντύπωση τίποτα πια.Τι φταίει άραγε?Τα 40 χρόνια τηλεόρασης που μας έχουν κάνει "να τα δούμε όλα"?
Δεν εντυπωσιαζόμαστε από βία, αίμα, πόλεμο, καταστροφές κτλ..και τώρα ούτε από τον θρησκευτικό συγκρητισμό. Εχουμε γίνει αναίσθητοι, αδιάφοροι, νομίζουμε ότι βλέπουμε κάποια ταινία...είμαστε απρόθυμοι να "θυμώσουμε",δεν θέλουμε να ξεβολευτούμε...γίναμε όπως τον βάτραχο στο νερό που έβραζε....

Ανώνυμος είπε...

Μα τι γίνεται παγκόσμια με το ισλάμ?Γιατί τόση εξάπλωση?
Γιατί δεν έχουμε το ίδιο φαινόμενο με άλλες θρησκείες?

Στην Δύση περιμέναμε εξάπλωση ανατολικών θρησκειών,αφού αυτές επένδυσαν το κίνημα της νέας εποχής με πρακτικές όπως ο διαλογισμός για την "ανύψωση" του ανθρώπου κτλ...

Ανώνυμος είπε...

Φταινε οι αχαληναγωγητοι αφηνιασαντες κατα της αληθειας ανθισταμενοι οι οικουμενιστες και παπικοι φρεναπατωντες εαυτους και αλληλους παραλογιζομενοι...............

Ανώνυμος είπε...

11:16 αυτοί φταίνε για το στήσιμο της πανθρησκείας, όμως ποιός φταίει για τη δική μας αποστασία? καθένας κάνει τη "δουλειά" του μέσα στα όρια που του επιτρέπει ο Θεός, ακόμα και ο διάβολος...ο ρόλος του είναι να προκαλλεί τα "σκάνδαλα".Εμείς τι ακριβώς κάνουμε? γιατί δεν μας "ενοχλεί" πια τίποτα? θα μπορούσαν να διανοηθούν όλα αυτά, και όλα τα νομοσχέδια αποχριστιανοποίησης που έχουν οι πολιτικοί μας στο πρόγραμμα, σε ένα λαό που θα είχε αληθινή πίστη και υγιή σκέψη? Γίναμε υλιστές με όλη τη σημασία της λέξης, αυτά ήταν τα κριτήριά μας, και τώρα ζούμε τα επακόλουθα.Θερίζουμε ότι σπείραμε.Το πληρώνουν βέβαια και κάποιοι ελάχιστοι που δεν φταίνε.Αυτοί μοιραία θα μπουν στο περιθώριο...

Ανώνυμος είπε...

Ας μιλήσει κάποιος σε οποιαδήποτε συζήτηση εναντίον της ομοφυλοφιλίας..θα τον πουν ομοφοβικό, για την επέλαση των ξένων, ρατσιστή.. για την αποχριστιανοποίηση της χώρας, αναχρονιστικό, συντηρητικό και σκοταδιστή...και μιλάμε για το συντριπτικό ποσοστό των Ελλήνων, που παριστάνουν τους προοδευτικούς και τα θεωρούν αυτά, αυτονόητα.
Δυστυχώς η κατάσταση μας έχει πλέον ξεπεράσει...
Μ.Π.

amethystos είπε...

Δέν μάς ξεπέρασε, παραδοθήκαμε. Στήν τρεπτότητα τής ανθρώπινης φύσεως, τής ελευθερίας ένεκεν, ο άνδρας καί η γυναίκα είναι πολιτισμικό κατόρθωμα. Μίμησις τού Πατέρα καί τής Μητέρας. Η ΦΎΣΗ ΔΈΝ ΔΙΑΘΈΤΕΙ ΠΑΤΕΡΑ. Η δαιμονική φύσις είναι δεσποτική, Πατριαρχική. Η διαστροφή είναι αδέσποτη.

Ανώνυμος είπε...

Μας ξεπέρασε γιατί τα μέτρα μας ήταν μικρά.. είναι η άλλη έννοια του "παραδίδομαι"... η κατάθεση των όπλων στην αιώνια διαμάχη "σάρκας" και πνεύματος..στην τραγωδία του ανθρώπου.
Μ.Π.

amethystos είπε...

H επιλογή τής διαιωνίσεως τού είδους είναι η ανηφόρα. Γνωστή ακόμη καί από τούς μύθους. Ο ομοφυλόφιλος είναι ευνούχος. Η επιλογή τής ανηφόρας είναι άθλος, τής κατηφόρας είναι αθλιότης. Ο ομοφυλόφιλος παραδίδεται στόν εχθρό προδίδοντας τόν άνθρωπο καί τόν δημιουργό του.Ολες οι αρχαίες παραδόσεις δίδασκαν τόν πόλεμο. Εφτιαχναν πολεμιστές.Οι προσωκρατικοί καθόρισαν καί τήν ουσία τού ανθρώπου σάν πολεμιστού. Ο Ηράκλειτος πρώτος μάς έδωσε τό κλειδί τής σοφίας. ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος νοιαζεται για Οικουμενισμο,....6.28,,,
Εδω μιλα για επιβιωση και ας του καθονται στο σβερκο Αγγλοι,Γαλλοι ,Πορτογαλλοι και Πακιστανοι κλπ.Οτα ο ιεχωβας δεν παει στο στρατο ,βρισκει η Κυβερνηση τροπο να μη πιασει οπλο ο παραβατης και ας ειναι Ελλην πολιτης...τα δικα μας ομως τα της πιστεως μας,γιατι να τα προβαλλουμε και τωρα;ουτε και να τα υπερασπισουμε.Ιδου η δικαιοσυνη !Να μη μιλησουμε για φρεν-απατη;Τοτε τι ειναι;
Και καποιοι εχω την εντυπωση το διαχειριζονται σε δυο ταμπλω απο τους εκκλησιαστικους ,ωστε να μη χασουν τις μητροπολεις τους και αυτο οχι γιατι εχουν προβλημα,αλλα για να μην μπουν στις θεσεις αλλοι αντιθετου φρονηματος και χαθουν ολως διολου τα ποιμνια.Και επειτα βγαινουν και καποιοι αλλοι και ομιλουν περι σιγης και προσευχης ..κινδυνευουσης της πιστεως-μας!Μεγαλειοτατοι,δεν γνωριζετε πως η μεγαλυτερη αποδειξις της πιστεως ειναι να δωσεις το αιμα σου για Τον Κυριο;Αμεσως επομενη αποδειξη ομοιας με αυτην να θυσιαστεις για τον πλησιον και αλλη μια ακομη αποδειξη στον Θεο ειναι του να εκβαλλει κανεις απο το στομα του Λυκου ,Το δολιο το προβατο καν και εχει φθασει να φαγωθει κατα την Πατερικη Παραδοση εως και του αυτιου του.Οταν λοιπον οι χριστιανοι χυνονται στο δρομο να περισωσουν ο,τι απεμεινε δηλαδη απο τον κατηφορο,εσεις διωχνετε τον χριστιανο απο που δηλαδη;απο την αυλη της συναξεως.Ε,απο εκει να καταλαβει κανεις του τι γινεται ...αλλα σαραντα χρονια φουρναρης....απο την πολλη σιωπη κοντεψαμε να χασουμε και εμεις τη δικια μας ψυχη εαν αναλογισθουμε τους αγιους Πατερες.Και εαν λοιπον μας διωξουν και απο παντου,καπου θα βρουμε να εγκατασταθουμε και αλλα ιστιολογια υπαρχουν να μας δεχθουν και εκει να γινουμε αυτο που θελει Ο Θεος και ας μας βριζουν και μας συκοφαντουν.Οποιος δε,δεν μαθει να σεβεται γυναικα και να τη βλεπει με ματι αγιο,πριν εκφερει θεολογικο λογο,να το σκεφθει πολυ πως θα της μιλησει.Γιατι εαν δεν σεβεσαι το πλασμα του Θεου ,ουτε και Τον θεο σεβεσαι.Αυτο για μερικους θεολογους που αφηνουν να υπονοηθουν διαφορα και φανταζομαι πως θα φερονται και στη συζυγο τους.Δεν μαθαμε να βλεπουμε πνευματικως στην εκκλησια και ξωκοιλαμε δυστυχως .
Δεν εχω να πω κατι αλλο διοτι απο λασπη εχω φαει μπολικη.
Ευχαριστω για την τιμη που με φιλοξενησατε!π

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Πηνελόπη (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος στο όνομα),σου απαντώ γιατί απευθύνθηκες σε μένα (6:28).Συμφωνώ μαζί σου στα περισσότερα, και κυρίως στα τελευταία. Αλλά να σου πω κάτι...νομίζω ότι το τελευταίο που θα πρέπει να μας απασχολεί και να μας επηρεάζει, είναι η γνώμη των άλλων.
Πάντως η αλήθεια είναι ότι σε "χριστιανικά" ιστολόγια περιμένεις ένα άλλο ήθος το οποίο μπορεί να υπάρχει... αλλά μπορεί και να μην υπάρχει. Εγώ για να είμαι ειλικρινής έχω γράψει μόνο σε 2, και αυτά το τελευταίο δίμηνο και δεν έχω εμπειρία.Αλλά νομίζω ότι γενικά στο ίντερνετ, υπάρχει μια "κεκτημένη ταχύτητα" προς την διαφωνία και τον τσακωμό...αυτή την αίσθηση έχω...μπορεί να κάνω λάθος..
Μ.Π.

Ανώνυμος είπε...

Κοιταξτε αδελφε και ας μη σας γνωριζω.Η εκκλησια ειναι υποχρεωμενη να στηλιτευσει τις κακοδοξιες και πλανες εντος και εκτος αυτης.
Πιεζουν οι εις τα ανωτερα εκκλησιαστικα αξιωματα τους μικροτερους και αυτοι πιεζουν αν δεν ''ξεσπουν'' στα ποιμνια.Ομως,εαν ριξουμε μια ματια στο παρελθων,παντοτε εν καιρω κινδυνευουσης πιστεως γινονταν μαχες,εριδες θεολογικες,υπηρχε μια προσυνοδικη μαχη προκειμενου να υπερασπισουν οι Πατερες την αγια Πιστη μας.Τωρα με τις ευχες της Κυβερνησης,προωθουν ανομα σχεδια και το εργο της εκκλησιας περιοριζεται σε ενα φρεσκο πιατο φαγητο και σε συνεστιασεις και εκδηλωσεις με τραγουδοποιους για καποια εξοδα.Τις αληθειες ομως της Πιστεως τις εχουν παραγκονισει.Εχουμε χασει το τοπιο τελειως γιατι ετσιθελικα θελουν να προωθησουν τον θρησκευτικο συγκρητισμο.Τι να σου κανουν και οι Ποιμενες;Δεν θελω να τους δικαιολογησω ,αλλα απο το να χαθουν τελειως τα ποιμνια κοιταζουν την οικονομια.Οταν ομως παει ο λαικος να στηλιτευσει,ειναι το μαυρο προβατο που τσιναει,ας του κλεισουμε το στομα...ας το συκοφαντησουμε...ας συκοφαντησουμε τον ταδε ιερεα.
Η διαφωνια ειναι αναποφευκτη αφου ολοι οι οικουμενιστες βλεπουν διαφορετικα απο ο,τι η Παραδοση!Η συγκαταθεση ειναι και συμπορευση και αν καποτε καταδικαστει η παναιρεση,θα καταδικαστουν και ολοι αυτοι που θεωρουνται και ειναι και συνακολουθοι.
Εαν θελουμε την καταδικη και το αναθεμα,ιδου ο δρομος της σιωπης,ολοι να σιωπησουμε λοιπον ....
Τουλαχιστον να ομολογησουμε πιστη και αγιον Πνευμα οτι η μονη αληθεια βρισκεται στην ΜΙΑ ,ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙΟ...ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΟΣΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ...Ο ΛΑΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ;ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙ;;;
Ελπιζω να καταλαβατε.Παντοτε η αντιδραση ειναι και αντισταση...και,οποιος πιστεψει!
Δεν ειμαστε Γρηγοριοι Παλαμαδες...αλλα με τις δυναμεις του ο καθενα ας αγωνιστει!
Καλο βραδυ εν Κυριω σε ολους!π

Ανώνυμος είπε...

Πηνελόπη σε καταλαβαίνω απόλυτα, κι αν θες πίστεψέ με περνάω κι εγώ στάδια στενοχώριας και θυμού με όλα αυτά, αλλά δυστυχώς και στάδια μοιραίας αποδοχής... και σκέφτομαι ότι αφού το επιτρέπει ο Θεός είμαστε μάλλον στους έσχατους προφητευμένους καιρούς.
Ας Τον εμπιστευτούμε.Δεν θα μας αφήσει. Οτι συμβαίνει είναι μέσα στο σχέδιό Του.
Απλά ήθελα να σε ρωτήσω πως την εννοείς την αντίσταση?
Πιστεύεις ότι πρέπει να γίνουν διαμαρτυρίες, στις ενορίες και στις μεγάλες πόλεις? Είδες σε αντίστοιχες για την κάρτα πολίτη ή για το αισχρό και βλάσφημο corpus christi κ.α. πόσο μικρή ήταν η συμμετοχή? Τι δείχνει αυτό? ότι έχουμε αποστατήσει σαν λαός.
Εγώ βλέπω μια μεγάλη αθεϊα και αποστασία να κατακλύζει τη χώρα.
Αυτοί τα ξέρουν όλα αυτά, οι κινήσεις τους είναι συνάρτηση της δικής μας προδοσίας.
Λες "ο λαός να μην αντισταθεί?"... Μακάρι να αντισταθεί όχι μόνο σε αυτά αλλά σε όλα.Αλλά όταν ακούς το super market της γειτονιάς σου να σου λέει "ανοίγω και την Κυριακή γιατί δεν έχω να πληρώσω το ρεύμα" ή άλλος σου λέει "έλα μωρέ και οι ομοφυλόφιλοι είναι άνθρωποι με δικαιώματα ας παντρεύονται...σιγά..τι έγινε?", άλλος "ο θρησκευτικός γάμος είναι για να πληρώνεις τους παπάδες, κάνε πολιτικό", άλλος "γέμισαν τα νεκροταφεία και μολύνεται το περιβάλλον, πρέπει να καίμε τους νεκρούς", άλλος "δεν είναι σωστό να υποφέρεις, άρα πρέπει να κάνουμε ευθανασία"...και άλλα πολλά για ομοιοπαθητική, για γιόγκα κτλ.. όταν τ΄ακούς όλα αυτά, απελπίζεσαι και δεν περιμένεις τίποτα.
Εχει γίνει "καλή δουλειά" δεκαετίες τώρα, ακόμα και οι γιαγιάδες μας, μέσα από τα έργα που βλέπουν κάθε μέρα έχουν αναισθητοποιηθεί και απόκτησαν "προοδευτικές" και "μοντέρνες" ιδέες που μας αφήνουν άναυδους.Και όλα αυτά τα είπα για τους "πιστούς"(εχθροί του ανθρώπου οι οικιακοί αυτού), δεν ανοίγω καν το κεφάλαιο "άθεοι και αδιάφοροι" που είναι και το συντριπτικό ποσοστό αυτή την στιγμή. Δεν ξέρω τι να πω...ο Θεός να βάλλει το χέρι Του.
Μαρία Π.

Ανώνυμος είπε...

Πολυ συμφωνω με αυτα που ειπατε Μαρια!
Θυμηθηκα:
Δυο εσονται εν των αγρω,ο εις παραλαμβανεται και ο εις αφιεται.δυο αλεθουσαι εν τω μυλωνι,η μια παραλαμβανεται και η μια αφιεται.γρηγορειτε ουν,οτι ουκ οιδατε ποια ωρα ο Κυριος ημων ερχεται...
Κανουμε ο,τι μπορουμε και ολα τα αλλα τα αφηνουμε στη Χαρη Του Θεου.
Πολυ ωραια τα ειπες,μπραβο!π

Ανώνυμος είπε...

θέλω να πω ακόμα, ότι μερικά πράγματα τα καταλαβαίνεις από το αποτέλεσμα. Οταν μια κατάσταση σε ταράζει, σε κάνει να χάνεις την ειρήνη σου, τότε όπως λέει ο Άγιος Νικόδημος, είναι δαιμονική. Όπου το Πνεύμα του Θεού εκεί καρδιακή ειρήνη, όπου το πνεύμα το αλλότριο, εκεί ταραχή.
Ο διάβολος λέει, έχει μεγάλη επιμέλεια και αγωνίζεται με όλη του τη δύναμη, να ενοχλήσει αυτή την ειρήνη της ψυχής και να φέρει σύγχυση, ταραχή και αδημονία γιατί ξέρει ότι σε αυτό συνίσταται όλη της η απώλεια και η πνευματική ζημιά.Και συνεχίζει λέγοντας ότι αν μια ψυχή είναι ειρηνική, κάνει όλα τα καλά με ευκολία, έχει υπομονή, καρτερικότητα και αντιστέκεται σε κάθε πειρασμό, αν όμως είναι συγχυσμένη (λόγω ολιγοπιστίας) ζει ένα άκαρπο μαρτύριο.
"Μη ταρασσέσθω υμών η καρδία , μηδέ δειλιάτω. ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ εις τον Θεόν, και εις Εμέ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ.."
Τώρα είναι η εποχή να τον εμπιστευτούμε όσο ποτέ,(αγωνιζόμενοι παράλληλα) αλλιώς τον πικραίνουμε και λυπούμε το Αγιο Πνεύμα όπως λέει ο απ. Παύλος στην επ. προς Εβραίους...
M.