Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος, Σοβαρότατος προβληματισμός



Σοβαρότατος προβληματισμός


            Σοβαρότατος είναι ο προβληματισμός από τη συμπροσευχή με παπικό ιερέα του Αρχιμ. π. Σαράντη Σαράντου, άτεγκτου κριτή κάθε προσέγγισης με τους παπικούς και ζηλωτή των Ιερών Κανόνων και της Ορθοδόξου Πίστεως. 
Πέμπτη πρωί, 11η Σεπτεμβρίου 2014, ελληνογαλλικά  σχολεία Ουρσουλινών στο Μαρούσι. Τέλεση Αγιασμού.  Ιερουργός ο π. Σαράντης Σαράντος. Δίπλα του συμπροσευχόμενος ο παπικός ιερέας, φορώντας την ιερατική του στολή. Ο π. Σαράντης στις ευχές ή στις αιτήσεις που διάβαζε έκαμε τον Σταυρό του κατά το Ορθόδοξο δόγμα και μαζί του ταυτόχρονα ο παπικός ιερέας κατά το παπικό. Θα έλεγε κανείς ότι ήταν «μια όμορφη ατμόσφαιρα, ενωτική, ειρηνική, αγαπητική».

Στη συνέχεια ο π. Σαράντης απευθύνθηκε στους μαθητές και στους γονείς με έναν θεολογικού περιεχομένου λόγο, ακατάληπτο σε όλους. Ο παπικός ιερέας μίλησε με απλά λόγια και κατέληξε με την προτροπή τα παιδιά, σχεδόν όλα Ορθόδοξων οικογενειών, να προσεύχονται γι’ αυτόν, ως ιερέα του σχολείου, δηλαδή ως ιερέα τους! Ο Ορθόδοξος ιερέας απευθυνόταν στο ποίμνιο του, αφού το σχολείο βρίσκεται στην ενορία του, ως ξένος και με παράξενο λόγο, ο παπικός ιερέας απευθυνόταν στα παιδιά των Ορθοδόξων, καλώντας τα να προσεύχονται γι’ αυτόν, ως τον ποιμένα τους!  Στο τέλος ο π. Σαράντης ευλόγησε με τον Αγιασμό και τις παπικές Ουρσουλίνες μοναχές, όπως νωρίτερα τους Ορθοδόξους διδάσκοντες!
Ο σοβαρότατος προβληματισμός προέρχεται από το γεγονός ότι η συμπροσευχή δεν συνέβη με κληρικό που θεωρείται «οικουμενιστής», αλλά με κληρικό ζηλωτή  της τήρησης των Κανόνων της  Πίστεως! Όταν το πλήθος των γονέων και των παιδιών βλέπουν δύο κληρικούς μαζί, που και οι δύο φορούν  την ιερατική τους αμφίεση και είναι γύρω από το τραπέζι που τελείται ο Αγιασμός να κάνουν το Σταυρό τους, ο καθένας με τον τρόπο του, ευλόγως μπορούν να παρασυρθούν στην ιδέα  ότι δεν υπάρχουν μεταξύ τους διαφορές, κι επομένως ντε φάκτο  να νιώθουν ότι έχει επέλθει η ένωση των εκκλησιών… Ο παρών στον Αγιασμό των Ουρσουλινών Ορθόδοξος πιστός ασφαλώς διερωτήθηκε τι παραπάνω από τον π. Σαράντη κάνει λ.χ.  ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον Πάπα; 
Η επιδίωξη των παπικών σχολείων είναι να αποτελούν μιαν όαση πνευματική στην παρακμή της εκπαίδευσης και της κοινωνίας γενικότερα.  Παράλληλα φαίνεται ότι γίνεται μια προσπάθεια να πείσουν ότι οι παπικοί δεν έχουν διαφορές με την Ορθόδοξη  Εκκλησία και επομένως προωθείται μια έμμεση απόπειρα προσηλυτισμού με την, ακούσια ή εκούσια,  βοήθεια Ορθοδόξων κληρικών.
Ένας κληρικός που δεν θα ήθελε να συμβάλει στη σύγχυση ως προς τις σχέσεις και τις διαφορές μεταξύ Ορθοδοξίας και Παπισμού θα μπορούσε να ζητήσει να γίνουν ξεχωριστά οι τελετές για την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Αν δηλαδή υπήρχαν στο σχολείο και μουσουλμανόπαιδα θα ήταν μαζί και ο ιμάμης και όλοι μαζί θα συμπροσηύχοντο; Μα αυτή δεν είναι η εφαρμογή της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή της ισοπέδωσης κάθε διαφοροποίησης θρησκευτικής και εθνικής, που ισχυρότατα ιδεολογικά κέντρα επιδιώκουν να επιβάλουν και στην Ελλάδα;   
Σημειώνεται ότι οι Ουρσουλίνες, που έχουν ως κύριο έργο τους την προώθηση της εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο, ήρθαν στην Ελλάδα και πρώτα στη Νάξο το 1670, με την προτροπή των Ιησουιτών μοναχών και την προστασία της Γαλλίας. Έκτοτε και έως σήμερα συντηρούν σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. -

ΑΚΤΙΝΕΣ 

8 σχόλια:

χαλαρωσε είπε...

Ο ΕΤΕΡΟΣ ΚΑΠΑΔΟΚΗΣ π. Φωτοπουλος που ειναι να βγαλει φωνη; Η Γεροντισα Γαβριηλία δεν εχει κανει συμπροσευχη με πρωτο-παπα. Να βγει και να ζητησει συγνωμμη απο την Γεροντισα αλλιως να παει να πνιγει διοτι σκανδαλιζει. ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΑΡΑΝΤΟ, τι υποκρισια ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ, ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΚΑΤΑΠΑΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ. ΕΝΩ Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕ ΟΥΔΕΝΑ, διοτι αναγκη νομου εχουν αυτοι που ειναι υπο του νομου -ετσι λεει ο Αποστολος Παυλος. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΖΗΖΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ. Μαλλια θα πουν δηλαδη αλλα να λεμε μπας και εμεινε φιλοτιμο.

Ανώνυμος είπε...

Μωραίνει Κυριος όν βούλεται απολεσαι εαυτόν!!!
Τί έχουν νά μάς πούν τώρα τά χιλιάαααδες "πνευματικά του παιδιά";;;;
Μάλλον γράφτηκαν κι αυτά στίς ουρσουλίνες!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΗΓΟΡΟΎΣΕ ΤΉ ΓΕΡΌΝΤΙΣΣΑ ΓΑΒΡΙΗΛΊΑ !!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΜΑΧΟΙ https://www.youtube.com/watch?v=Y7zW547tTKc&index=1&list=PL2D805421910CE601

Ανώνυμος είπε...

Βρε δεν καταλάβατε ότι ο γέροντας δεν μπορεί να κάνει λάθη; Τόσο βόδια είστε; Οπότε ακούστε τι συνέβη:
α)Δεν είδε τον παπικο ιερέα (ε έχει μεγαλώσει και λίγο)
β) Τον είδε αλλά νόμιζε πως είανι η νύφη για τον γάμο
γ)Η φωτογραφία είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας από τους Εβραίους, τους Σιωνιστές ή τον παπαΘερμό που πολεμούν τον γέροντα.
δ)Είναι θαύμα και ο παπικός δεν υπήρχε αλλά βγήκε στην εμφάνιση των φωτογραφιών
ε)Ο γέροντας έχει την δύναμη, σε αντίθεση με όλους τους άλλους, να αντικρούει την προσευχή του αιρετικού
στ)Απλώς δεν σκέφτηκε ότι τον φωτογραφίζουν!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και να στε σίγουροι ότι τέτοιες απαντησεις θα λάβετε απο τους δικούς του εκτός βέβαια από την τελευταία.

χαλαρωσε είπε...

ο Θεος να δωσει να μην του τυχει κι αλλο τετοιο θαυμα. Θα την ψωνισετε ομαδικα. Η αθανασια του αιγαλεω δεν θα φτουραει. Τελος παντων καλλιτεχνη ζησε το σαραντο σου, τον μυθο σου, ατιμη χειρα. Ο Κυριος να τον ελεησει κι αυτον τον φουκαρα κι ολους μας. ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΤΟ ΚΟΛΠΟ. ΕΤΣΙ; Και φαντασου ειναι β εθνικη, ουτε καν αντιπολιτευση. Κι ομως εδειξε την γλυψοπρωτεια του. Αντι να του πει του παπικου. ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΑΦΙΟΖΕ, ΔΟΛΟΦΟΝΕ, ΠΑΛΙΟΛΟΥΓΚΡΑ, ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ. Εκατσε σαν κοτα και απολαυσε την αυρα του χαρισματικου πρωτειου. Διοτι οπως και να το κανουμε αλλο το πρωτειο του σατανοπαπα κι αλλο το πρωτειο γ ερασιτεχνικη και με τον ιδρωτα να εχει φτασει στο καλιμαυχι.

Δηλαδη αν ηταν στο πατριαρχειο τι θα εκανε; Ολονυκτια με τον φωτοπουλο;

Αυτα παθαινεις οταν υβριζεις το Άγιο Πνεύμα καλλιτεχνη και παιρνεις την θεση του Κυρίου. Αντε τωρα να ξεφουρνισει αυτα που φουρνισε. Τραβα κι εσυ για αβαντα.

Ανώνυμος είπε...

Είστε όλοι οι σχολιαστές για τα πανηγύρια, αμφιβάλλω αν ξέρετε που πέφτει ο κοντινός σας ναός αν κρίνω από τα σχόλιά σας. Αντε βρείτε το δρόμο σας τον προσωπικό ο καθένας κ μετά ελάτε να εκφέρετε σωστή κι κόσμια γνώμη για το ο,τιδήποτε.

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι όλοι οι Πατέρες της Εκκλησίας μας να είχαν την ουσιαστική αφοσίωση και προσφορά του π. Σαράντη στην Εκκλησία και τον άνθρωπο. Διατηρώ την πεποίθηση ότι αυτοί που κάνουν κακεντρεχή σχόλια δεν έχουν ιδέα τι σημαίνουν οι παραπάνω έννοιες.!
Αυτά αγαπητοί μου θέλουν αγάπη αληθινή στον Χριστό μας και την Παναγία μας, θέλουν ΘΥΣΙΑ…!
Και τώρα πάμε στα υπόλοιπα: (αναφορά σχετικά με μερικά σχόλια των πνευματικών τέκνων του π. Βολουδάκη).
Γνωρίζουν τι έχει πει σε ανύποπτο χρόνο π. Βολουδάκης για τον Άγιο γέροντα Παϊσιο; Είχε πει ότι «τι ήταν αυτός;» (κ μιλούσε για τον Αγιο Γέροντα) «άνθρωπος όπως όλοι»!!!!
Εφόσον οι απόψεις για τον π. Σαράντη είναι αυτές τότε γιατί σε κάθε ημερίδα της Εστίας Πατερικών Μελετών είστε από κοντά με φυλλάδια και διάφορα και κάνετε προεκλογικό αγώνα με τον Πρόεδρό σας; Θα σας βοηθήσω λοιπόν: γιατί ξέρετε την αξία του π. Σαράντη που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ.
Ο π. Σαράντης από όσο γνωρίζω κ από πολλούς που μιλούν γι’ αυτόν κ για όσους δεν ξέρουν δεν έχει κόμματα…. Ο π. Σαράντης έχει να κάνει με ανθρώπους! Κ ευτυχώς καλοί υπάρχουν σε όλα τα κόμματα. Καμία απορία;
Εκτός αν υπάρχει κάποιο κόμμα που έχει μόνον καλούς και ευσυνείδητους. Πείτε μας το όνομα του κόμματος για να το ψηφίσουμε. Τόση εμπάθεια από «πνευματικούς ανθρώπους»; Ποιος να το περίμενε!………….. Σημεία των καιρών δεν νομίζετε;

Σας ευχαριστώ
Κ.Π.