Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

1821...Έξω απο τα Δόντια.


Ακολουθούν τα άρθρα "Ποιοι και γιατί έκαναν την επανάσταση του 21" και "Ψέμα ηταν το "Ελευθερία η Θάνατος" απο το Ιστολόγιο Ψονθομφανήχ . Ακολουθεί σχολιασμός του K.C  
(Παρακαλούνται , οι ιστορικά ημιμαθής, η λοβοτομημένοι, να μην συνεχίσουν την ανάγνωση των Άρθρων που ακολουθούν, καθώς και τον προσωπικό μου σχολιασμό , στο τέλος )


 Σύμφωνα με τον "εθνικό μύθο" οι Έλληνες επαναστάτησαν κατά των Τούρκων για να κερδίσουν τη λευτεριά τους και να ιδρύσουν ελληνικό κράτος.

Αστεία πράγματα... Ειδικά εκείνη την εποχή που οι λέξεις "Έλληνας" και "εθνικό κράτος" ήταν εντελώς άγνωστες σε όσους ζούσαν σε τούτα τα μέρη...

Βέβαια, οι άνθρωποι σήκωσαν τα όπλα κι ο τόπος μπαρούτιασε, αλλά για λόγους άλλους, πολλούς, διάφορους  και αντιφατικούς.

Οι απλοί "αγωνιστές", στη συντριπτική τους πλειοψηφία Αρβανίτες, ήταν αποκλειστικά μισθοφόροι. Τα δυο πρώτα χρόνια του "Αγώνα" αμείβονταν με τα λάφυρα και τη λεία των τούρκικων κάστρων, και στη συνέχεια απαιτούσαν κανονική μισθοδοσία, αλλιώς γύριζαν στα χωριά τους.

Οι οπλαρχηγοί, εκτός της μερίδας του λέοντος απ' την πολεμική λεία, φιλοδοξούσαν να ιδρύσουν τα δικά τους "καπετανάτα", "βιλαέτια", "αρματολίκια". Ονειρεύονταν τον εαυτό τους "πρίγκιπα", "δούκα", "δεσπότη", "πασά" σε μια περιορισμένη αλλά ολοδικιά τους γεωγραφική περιφέρεια...

Οι "Φιλικοί", πιο κοντά στις ιδέες του Ρήγα, σχεδίαζαν μια πανβαλκανική χριστιανική επανάσταση με τη βοήθεια της "ομόδοξης Ρωσίας". Γι' αυτό ξεκίνησαν την προσπάθειά τους απ' τη Μολδοβλαχία. Αλλά απέτυχαν παταγωδώς. Ούτε την ενότητα των Χριστιανών εξασφάλισαν (οι Ρουμάνοι κινήθηκαν αυτόνομα και συγκρούστηκαν με τους Ρωμιούς) ούτε τη ρώσικη συνδρομή πέτυχαν. Γι' αυτό και στη συνέχεια παραμερίστηκαν.

Οι καραβοκυραίοι Αρβανίτες των νησιών έβλεπαν πως η πειρατεία, απ' την οποία πλούτιζαν, δεν είχε μέλλον. Οι μεγάλες ναυτικές δυνάμεις, και ιδίως η Αγγλία, ήταν αποφασισμένες να επιβάλλουν την ασφάλεια των εμπορικών θαλάσσιων δρόμων. Γι' αυτό έπρεπε να ετοιμαστούν "για την επόμενη μέρα". Σκέφτηκαν να γίνουν "πολιτικοί αφέντες του Αιγαίου" κι έτσι ρίχτηκαν στον "Αγώνα". Κι όταν οι ελπίδες τους διαψεύστηκαν επί Καποδίστρια, δεν δίστασαν να μπουρλοτιάσουν οι ίδιοι τον "Εθνικό Στόλο"!

Οι δεσποτάδες κι οι ηγούμενοι των μοναστηριών, παρά τις αρχικές τους επιφυλάξεις, τελικά μπήκαν κι αυτοί στη μάχη. Κατ' αρχήν για να σώσουν τα τομάρια τους. Ήταν σταμπαρισμένοι συνεργάτες των Τούρκων και είχαν στοχοποιηθεί. Όταν κατάφεραν να διασωθούν και να συμπορευθούν με τους οπλαρχηγούς, την είδαν αλλιώς: καλά τα οθωμανικά προνόμια, αλλά τώρα θα μπορούσαν να πετύχουν κάτι περισσότερο. Καλό να είσαι "προνομιούχος" αλλά ακόμα καλύτερο να ελέγχεις ο ίδιος το δοβλέτι...

Οι παμπόνηροι Φαναριώτες ευελπιστούσαν να ιδρύσουν στη νότια Βαλκανική μια "ρωμέικη ηγεμονία", όπως εκείνη της Μολδοβλαχίας, όπου οι ίδιοι θα αναλάμβαναν να ηγεμονεύουν. Στη χειρότερη, αισιοδοξούσαν να ιδρυθεί ένα μικρό Βασίλειο με ξένο βασιλιά όπου οι ίδιοι θα στελέχωναν την αυλή του.

Κι ερχόμαστε στη μικρότερη αλλά σημαντικότερη ομάδα: αυτή των λιγοστών διανοούμενων και πολιτικών, που είχαν σπουδάσει και ζήσει στο εξωτερικό, είχαν ασπαστεί πολλές απ' τις ιδέες του Διαφωτισμού, γνώριζαν τα νέα ιδεολογικά ρεύματα της Δύσης αλλά και τα μυστικά της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Στις ξένες αυλές και κυβερνήσεις είχε ληφθεί η απόφαση να διαλυθεί η Οθωμανική Αυτοκρατορία, αυτός ο "Μεγάλος Ασθενής" όπως τον αποκαλούσαν. Μόνο που η διάλυση θα έπρεπε να μην γίνει με πρωτοβουλία των καρμπονάρων!

Αυτοί οι λιγοστοί Ρωμιοί συνέλαβαν και προώθησαν την υλοποίηση της ιδέας για δημιουργία "Ελληνικού Κράτους"! Δεν επέλεξαν το όνομα "Ρωμυλία" γιατί οι Ευρωπαίοι είχαν ταυτίσει τη λέξη "Ρωμιός" με τον "απολίτιστο και αντιδυτικό Ορθόδοξο Χριστιανό". Δεν υπήρχε περίπτωση να τον βοηθήσουν. Αντίθετα, κατουριόταν πάνω τους όταν άκουγαν τη λέξη "Ελλάδα"!

Κι έτσι... βαφτίστηκε "Έλληνας" κι ο Αρβανίτης οπλαρχηγός Γκούρας που, σύμφωνα με τη μαρτυρία του αυστριακού πρόξενου, "μύριζε χειρότερα κι από τράγο, και δεν μιλούσε σαν άνθρωπος αλλά μούγκριζε σα θηρίο"...

 Αν έχετε εθιστεί στο παραμύθιασμα και δεν αντέχετε την αλήθεια, μη διαβάζετε παρακάτω.

Για να συγκροτηθεί σε κράτος η πανσπερμία φυλών που κατοικούσαν τούτο τον τόπο έπρεπε να κατασκευαστούν μυριάδες "εθνικοί μύθοι".

Αλλά η υπερδοσολογία του ψεύδους δημιούργησε ένα τέρας: τον σύγχρονο "Ελληνάρα", που αν δεν τον "σκοτώσουμε" έγκαιρα... την έχουμε βαμμένη!

Οι αθεόφοβοι αρχιψεύτες μέχρι και τον Θούριο του Ρήγα πλαστογράφησαν! Εκεί που ο Ρήγας έλεγε "χριστιανοί και Τούρκοι ξεσηκωθείτε κατά του τυράννου", το έκαναν "Έλληνες  ξεσηκωθείτε κατά του τυράννου"...

Και πλαστογράφησαν όλα τα κείμενα και τα βιβλία, δικά μας και ξένα, κι όπου υπήρχε η λέξη "Ρωμιός" ή "Γρεκός", το έκαναν ... "Έλληνας"!

Γιατί έπρεπε να μας γίνει πλύση εγκεφάλου... πως, και καλά, είμαστε απόγονοι του Περικλή και του Αριστοτέλη! Με το ζόρι Έλληνες δηλαδή!

Νομίζω πως ως λαός έχουμε ενηλικιωθεί. Θα την αντέξουμε την αλήθεια. Ακόμα κι ο "Ελληνάρας", αφού φάει μια φρίκη, θα έρθει στα ίσια του, θα ισορροπήσει και θα αισθανθεί καλύτερα. Κατά βάθος το ξέρει πως είναι μια όρθια μαϊμού, πως δεν έχει καμιά σχέση με τον Δημόκριτο και τον Αρχιμήδη...

Γνωρίζω πως υπάρχουν άνθρωποι με κύρος και τεράστια μόρφωση που ξέρουν πολύ καλά τι ακριβώς έγινε το 1821. Ποιοι ήταν αυτοί που έκαναν τη λεγόμενη "επανάσταση", για ποιους λόγους, τι προέκυψε στην πορεία, πως εξελίχθηκε το πράμα και πού τελικά κατέληξε.

Εμένα μου έφαγε πολλά χρόνια μελέτης για να βγάλω άκρη. Αλλά δεν έχω το ειδικό βάρος να πάρω μια τέτοια πρωτοβουλία.

Μπορώ όμως να σας βάλω λίγο στο νόημα με κάποια παραδείγματα.

Όπως, π.χ., με αυτό που άρχισε να γίνεται κυρίως μετά τον πρώτο χρόνο της "επανάστασης". Όταν το πλιάτσικο και τα λάφυρα ελαττώνονταν, οι "αγωνιστές" άρχισαν να στέλνουν τελεσίγραφα στους αρχηγούς τους: "Ή μας πληρώνετε γερό μεροκάματο, ή διαλάμε το στρατόπεδο, τα κάνουμε πλακάκια με τους Τούρκους και γυρνάμε στα χωριά μας!"...

Με άλλα λόγια...  χεσμένη την έχουμε την ελευθερία, τους σταυρούς, τα ιερά και τα όσια! Ή πέφτουν τα γρόσια, ή παρατάμε τα φλάμπουρα και γυρνάμε στην παλιά μας τέχνη κόσκινο... τη ληστεία!

Βέβαια, την περίοδο εκείνη παιζόταν χοντρό γεωπολιτικό παιχνίδι, η Οθωμανική Αυτοκρατορία έπρεπε να πετσοκοφτεί, γι' αυτό έπεσαν και τα "δάνεια του αγώνα", για να στουμπώσουν οι "αγωνιστές της ελευθερίας" και να μην τα παρατήσουν.

Κι όταν ο Ιμπραήμ είχε ήδη καταπνίξει την "επανάσταση", αναγκάστηκαν οι "Μεγάλες Δυνάμεις" να επέμβουν με το στόλο τους για να δώσουν τη λύση...

Υ.Γ.: Στη φώτο βλέπετε τον Σουλιώτη αλβανόφωνο Μάρκο Μπότσαρη με πλήρη αλβανική περιβολή (Τόσκικη). Σκοτώθηκε στην πατρίδα μου, το Καρπενήσι. Κάθε χρόνο πηγαίναμε με το σχολείο και καταθέταμε στεφάνι στο τόπο που έπεσε.

Ποτέ δεν μας είπαν πως ήταν Αλβανός, πως μιλούσε αλβανικά και πως μόλις σκοτώθηκε, οι Σουλιώτες πολεμιστές του τα έκαναν πλακάκια με τους Τουρκαλβανούς συμπατριώτες τους και γύρισαν στο Μεσολόγγι αδιαφορώντας για την τύχη του Καρπενησίου. Άλλωστε το Καρπενήσι δεν ήταν ... Σουλιωτοχώρι!

Κατά την εθνική μυθολογία, οι Αλβανοί "αγωνιστές του ΄21" πρώτα έκαναν την "ελληνική επανάσταση" και στη συνέχεια απέκτησαν ... "ελληνική συνείδηση"!  

**********************************
Όσο παράδοξο κι αν φανεί, συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με τον συγγραφέα των Άρθρων του ιστολογίου Ψονθομφανήχ .

Εξίσου, συμφωνώ απόλυτα και με το πρόσφατο Άρθρο του Νίκου Δήμου στο protagon.gr με τίτλο


Στο εν λόγω άρθρο, ο Κολεγιόπαις Νίκος Δήμου γράφει
Η επανάσταση ξεκίνησε όχι από τους ηρωικούς αρματολούς και κλέφτες (αντίθετα αυτοί και μέσα στον Αγώνα πολεμούσαν σαν μισθοφόροι για αμοιβή και λάφυρα) αλλά από φιλήσυχους αστούς εμπόρους που ζούσαν έξω από την Ελλάδα. Το κίνημα άρχισε από αστούς αλλά το αγκάλιασε ο λαός. Όμως, όπως γράφει ο Σκαρίμπας: «Το Πατριαρχείο το αφόρισε.  Οι Πρόκριτοι και οι Ιεράρχες το χλεύασαν. Ο Καποδίστριας του γύρισε τις πλάτες. Ο Κοραής μας το μυκτήρισε». Η αρχή ήταν πολύ δύσκολη και το τέλος ολέθριο.

Η Εκκλησία όχι μόνο δεν πρωτοστάτησε στον Αγώνα αλλά τον πολέμησε με κάθε τρόπο. Αφόρισε τον Ρήγα Φεραίο, εναντιώθηκε στις «σατανικές» απόψεις για ελευθερία, ισότητα και δημοκρατία που έρχονταν από την Δύση και τελικά αφόρισε και την ίδια την επανάσταση. Φυσικά κανείς δεν ήταν στην Αγία Λαύρα στις 25 Μαρτίου και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός όχι μόνο δεν σήκωσε το λάβαρο (που φτιάχτηκε μετά από 50 χρόνια) αλλά έβριζε τον επαναστάτη Παπαφλέσσα ως «εξωλέστατον».

Η επανάσταση του 21 απέτυχε ολοκληρωτικά. Μετά την εισβολή του Ιμπραήμ δεν είχε μείνει ούτε μία επαναστατική εστία. Ελευθερωθήκαμε μόνο χάρη στην απόφαση των Μεγάλων Δυνάμεων – και την δράση τους στην ναυμαχία του Ναβαρίνου. (Ήταν η πρώτη – και η καλύτερη –«ανθρωπιστική επέμβαση» της ιστορίας).

Η επανάσταση απέτυχε επειδή οι Έλληνες πολεμούσαν περισσότερο μεταξύ τους, παρά με τους Τούρκους. Ο – ήδη τόσο απών – Κωστής Παπαγιώργης, την είχε χαρακτηρίσει:«πανεθνικό εμφύλιο, ο οποίος κατ’ ευφημισμόν βαπτίσθηκε επανάσταση από τους ιδεολόγους ιστορικούς».

Στην Επανάσταση έγιναν πράξεις θηριωδίας εκ μέρους των Ελλήνων. Στην κατάληψη της Τριπολιτσάς σφάχτηκαν πάνω από 30.000 άμαχοι – ανάμεσά τους πολλοί Εβραίοι που ήταν αμέτοχοι στον αγώνα. Λόγος: το πλιάτσικο. Λέει ο Κολοκοτρώνης στα Απομνημονεύματα: «το ασκέρι όπου ήταν μέσα, το ελληνικό, έκοβε κι σκότωνε από Παρασκευή ως Κυριακή, γυναίκες παιδιά και άντρες, 32000, μία ώρα ολόγυρα της Τριπολιτσάς». (Αντίθετα οι Τουρκαλβανοί υπερασπιστές της πόλης έφυγαν αλώβητοι μετά από συμφωνία. Που σημαίνει ότι ο Κολοκοτρώνης είχε τον έλεγχο του στρατού του και άρα επέτρεψε τη εθνοκάθαρση).

Και όσοι δεν συμπαθούν τους Αλβανούς θα έπρεπε να ξέρουνπως μερικοί από τους πιο γενναίους οπλαρχηγούς και καπεταναίους μας ήταν Αρβανίτες που δεν μιλούσαν καν τα ελληνικά. Κι όταν ο Μαυροκορδάτος έβγαλε λόγο στα πληρώματα του Ελληνικού στόλου χρειάστηκε μεταφραστή γιατί δεν κατάλαβαν λέξη (το γράφει ο Παπαρρηγόπουλος).

Θα έχουμε ωριμάσει ως έθνος, όταν τα σχολικά μας βιβλία συμπεριλάβουν αυτές (και άλλες) δύσκολες αλήθειες. Όταν θα πάψουν να αποσιωπούν ή να μυθολογούν. Έτσι θα πραγματώσουμε το Σολωμικό ρήμα,  που ταυτίζει το αληθές με το εθνικό.
Έχω μελετήσει τόνους Άρθρων και βιβλίων , ιστορικών και ιστορικών μελετών, για να εξάγω τα προσωπικά μου καθαρά συμπεράσματα, για το τι πραγματικά συμβαίνει στην χώρα της ψυχασθένειας και της άκρατης ηλιθιότητας. Οφείλω στο σημείο αυτό να πω, γιατί ηδη θα εχω παρεξηγηθεί απο πολλούς φίλους αναγνώστες, πως επίσης, συμφωνώ απόλυτα και με τα οσα λέει και αναλύει ο γίγαντας Παναγιώτης Τραιανού στο πρόσφατο άρθρο που ανάρτησα με τίτλο " Ελλάς-ΣΚΑΙ-1821"

 Σε εκείνο το Άρθρο ο Παναγιώτης Τραιανού, γράφει
Ζούμε σε "ύποπτους" καιρούς και πρέπει να προσέχουμε τα πάντα γύρω μας.
Πρέπει να καταλαβαίνουμε τι ακούμε. Πρέπει να μπορούμε να διαχωρίζουμε
τις συμπτώσεις από τις "συμπτώσεις". Είναι σύμπτωση, για παράδειγμα, ότι
ο νεοταξίτης και μπιλντεμπέργκερ Πάγκαλος
εξέφρασε τις "απόψεις" του για τους Έλληνες και την επανάστασή τους την
ίδια ακριβώς εποχή που το επίσης νεοταξίτικο Σκάι αποφάσισε να κάνει το
ίδιο; Σύμφωνα με τον Πάγκαλο οι επαναστάτες του 1821 ήταν αγράμματοι
άνθρωποι, οι οποίοι ξεκίνησαν την επανάστασή τους, "κινούμενοι" από το
ταπεινό "ελατήριο" της επιβίωσης και όχι εξαιτίας κάποιας άλλης ανώτερης
πνευματικής ή ηθικής ανάγκης.

Με λίγα λόγια οι επαναστατημένοι — σύμφωνα με τον "επιστήμονα" Πάγκαλο —
ήταν αγράμματοι άνθρωποι... στην πλειοψηφία τους "Αλβανοί", οι οποίοι
ξεσηκώθηκαν, επειδή τους παρέσυραν οι κοιλιές τους. Αυτοί είναι οι
"πατέρες" των σημερινών "Αλβανών", που — και πάλι σύμφωνα με τον Πάγκαλο
— "άκουσαν" τις κοιλιές τους και τα "έφαγαν" μαζί με τους διεφθαρμένους
πολιτικούς — εκτός βέβαια από τον ίδιο, που κληρονόμησε την Αγλαΐα —
και θα πρέπει να γίνουν χειρώνακτες, όπως οι πραγματικοί Αλβανοί.

Το ίδιο περίπου — με πιο "επιστημονικό" τρόπο — που μας λέει και το
γνωστό Σκάι. Το "ηθικό" Σκάι των λαθρεμπόρων, της διαπλοκής και των
χορηγιών... Το "πατριωτικό" Σκάι του Αλαφούζου, του Παπαχελά, του Πορτοσάλτε
και άλλων αγαπημένων "παιδιών" των τοπικών πρεσβειών... Το
"προοδευτικό" Σκάι της οικολογίας, των λαθρομεταναστών και των gay... Το
Σκάι, που θέλει να μας αποδείξει ότι εκτός όοοολων των άλλων είναι και
"επιστημονικό" κανάλι. Αυτό το Σκάι προσπαθεί — με ομολογουμένως πολύ
ακριβή παραγωγή — να μας αποδείξει ότι η επανάσταση το 1821 δεν έγινε
όπως τη γνωρίζαμε όλοι εμείς οι αγράμματοι και καθυστερημένοι, που
πέφτουμε θύματα της κρατικής προπαγάνδας
.

Το 1821 ένα μπουλούκι βίαιων "μπράβων" των πασάδων, επειδή τα αφεντικά
τους δεν τους πλήρωναν το "νταβατζιλίκι", συμπλήρωναν "μεροκάματο" με το
πλιάτσικο της επανάστασης. Μαζί μ' αυτούς και ένας πολυεθνικός συρφετός
καιροσκόπων της οθωμανικής οικονομίας, που ξεσηκώθηκε, επειδή απλά ήταν
πολλοί οι φόροι της. Δεν τα "βρήκαν" δηλαδή κάποιοι "Αλβανοί" στους
φόρους με τους Οθωμανούς και ξεσηκώθηκαν. Μήπως, αν τα "βρουν" τώρα, στη
μοιρασιά της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, δεν θα έχουν λόγο να
ξεσηκωθούν εκ νέου τα "Αλβανά";

Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Κατά "σύμπτωση" το νεοταξίτικο Σκάι
εκφράζει μια άποψη, η οποία βολεύει τις τρέχουσες πολιτικές τής Νέας
Τάξης στην περιοχή. Τώρα, που πρέπει να παραδοθεί η ΕΛΛΑΔΑ στους
δανειστές της, έρχεται το Σκάι να "θυμίσει" στους Έλληνες ότι δεν είναι
δα και τόσο αυθεντικοί "ιδιοκτήτες" της, ώστε να "δικαιούνται" να
θυμώνουν και τόσο πολύ.
Τώρα, που οι Γερμανοί μάς λένε να πουλήσουμε
κανένα νησί, έρχεται το Σκάι να μας "αποδείξει" ότι δεν τα είχαμε
αποκτήσει και πολύ δίκαια. Τώρα, που η Νέα Τάξη — εκτός των άλλων —
μεθοδεύει τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, έρχεται το Σκάι με την
"επιστημοσύνη" του να "βοηθήσει" τους λαούς να τα "βρούνε" μεταξύ τους.
Να τα "βρούνε"... γιατί προφανώς κάποτε τα "έχασαν" για λίγα γρόσια.

Κατά "σύμπτωση" οι "επιστήμονες" του Σκάι έχουν τις ίδιες απόψεις με όλους τους επιφανείς θαμώνες της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ.
Όλος ο επαγγελματικός "προοδευτισμός" της χώρας έχει τις ίδιες απόψεις
με την Νέα Τάξη. Κατά "σύμπτωση" — και την ίδια ακριβώς ώρα — εκφράζουν
την ίδια άποψη με τον Bravo Giorgo της Goldman Sachs, της πράσινης
"ανάπτυξης" των Πακιστανών ψηφοφόρων και της νέου τύπου ελληνοτουρκικής
"φιλίας"... Κατά "σύμπτωση" τις ίδιες επόψεις μ' αυτόν, που αφήνει τον
"αέρα" να παρασύρει τις ελληνικές σημαίες από το Αιγαίο... Κατά "σύμπτωση" την ίδια ώρα που η μπιλντεμπεργκιανή Διαμαντοπούλου θέλει να καταργήσει το μάθημα της ιστορίας από την υποχρεωτική διδακτέα ύλη... Κατά "σύμπτωση" την ίδια ώρα που κάποιοι αγράμματοι "επιστήμονες" του Deree θέλουν να θυμούνται την καταστροφή της Σμύρνης σαν μια μεγέθυνση του ατυχήματος της "θύρας 7".

Όλα αυτά είναι ύποπτα και είναι ακόμα πιο ύποπτα εξαιτίας του χρόνου
κατά τον οποίο γίνονται. Είναι ύποπτα, επικίνδυνα, υπηρετούν πολιτικές
και άλλες σκοπιμότητες, αλλά ταυτόχρονα είναι και στο επιστημονικό
επίπεδο ΛΑΘΟΣ. Για εμάς ισχύει αυτό, το οποίο αναφέρουμε στον τίτλο και
αυτό δεν συμφωνεί με τις εκτιμήσεις του Πάγκαλου ή του Σκάι. Για εμάς
η σύγχρονη Ελλάδα είναι η "κιβωτός" του αιώνιου ελληνισμού. Γνήσιοι
απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων είναι οι σύγχρονοι Έλληνες.
Απόγονοι με
κοινό αίμα και όχι απλά "απόγονοι" ως μετέχοντες στην κοινή παιδεία.
Για όποιον λόγο κι αν έκαναν εκείνη την επανάσταση, ήταν επανάσταση
Ελλήνων. Διαφωνούμε απόλυτα με την "επιστημονική" άποψη του Πάγκαλου,
όπως διαφωνούμε και με την άποψη του Σκάι. Ακριβώς, επειδή διαφωνούμε με
μια άλλη άποψη, αναλαμβάνουμε να φέρουμε και το βάρος της απόδειξης της
ορθότητας της δικής μας άποψης.

Είναι προφανές πως, για ν' αποδείξεις απόλυτα έναν ισχυρισμό σου, θα
πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα δεδομένα κάποιας επιστήμης. Τα αποδείξιμα
δεδομένα πάνω σε καταμετρημένα στοιχεία κάποιας αναγνωρισμένης
επιστήμης. Όταν θεωρείς, για παράδειγμα, ότι οι σύγχρονοι Έλληνες είναι
γνήσιοι απόγονοι των Ελλήνων, θα πρέπει να έχεις εκείνες τις αποδείξεις,
οι οποίες γίνονται αποδεκτές ως επιστημονικές. Τι είδους αποδείξεις
μπορεί να έχει κάποιος, για να ισχυριστεί ότι οι σύγχρονοι Έλληνες είναι
γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων; Μπορεί να έχει αποδείξεις με αναλύσεις
DNA, όπως συμβαίνει συνήθως με την επιστήμη της βιολογίας; Αποδείξεις
αμφισβητούμενες και πολλές φορές ύποπτες για ρατσιστικές προπαγάνδες;
Όχι βέβαια. Η περίπτωση των Ελλήνων είναι πιο απλή περίπτωση. Η
αδιαμφισβήτητη εθνική τους καθαρότητα όχι απλά δεν απαιτεί αναλύσεις
DNA, αλλά δεν έχει ανάγκη ούτε καν την "υπηρεσία" της επιστήμης της
βιολογίας.


Η επιστημονική απόδειξη αυτών, που ισχυριζόμαστε, έρχεται από εκεί που
δεν το περιμένουμε. Έρχεται από μια επιστήμη-έκπληξη. Από την απλούστερη
και λογικότερη επιστήμη. Από την επιστήμη των μαθηματικών. Ναι... δεν
κάνουμε λάθος. Με τα μαθηματικά μπορείς ν' αποδείξεις ότι οι σύγχρονοι
Έλληνες είναι απόγονοι των αρχαίων. Απλές προσθαφαιρέσεις αρκούν, για να
το αποδείξεις με τον πιο απόλυτο και επιστημονικά αποδεκτό τρόπο. Λογιστικό είναι το θέμα και όχι βιολογικό.
Απλά, για ν' αρχίσουν οι αριθμητικές πράξεις, θα πρέπει να στήσουμε ένα
"υγιές" πεδίο, πάνω στο οποίο θ' αρχίσουμε τη μελέτη μας.

Το πρώτο αναμφισβήτητο δεδομένο είναι ότι η Ελλάδα, η οποία
"επαναστάτησε" και απελευθερώθηκε μόνη της, είναι ένα μικρό ποσοστό της
Ελλάδας που σήμερα γνωρίζουμε. Στην πραγματικότητα είναι μόνον η
Πελοπόννησος και η Στερεά Ελλάδα. Το δεύτερο αναμφισβήτητο δεδομένο
είναι κάτι άλλο, το οποίο είναι γνωστό στους ιστορικούς και απόλυτα
επιβεβαιωμένο. Ο εξελληνισμός των πληθυσμών της Ευρώπης και της Ασίας
δεν έγινε επί μακρόν, γιατί απλούστατα δεν συνέφερε την εξουσία. Ποτέ
η ρωμαϊκή αυτοκρατορία ή η βυζαντινή αυτοκρατορία δεν επεδίωξε τον
μαζικό και κάθετο εξελληνισμό των πληθυσμών τους. Αυτό σημαίνει ότι οι
ελληνόφωνοι πληθυσμοί ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία ελληνικής
καταγωγής. Στους αιώνες που ακολούθησαν το ελληνικό "θαύμα" του Αλεξάνδρου, ελληνόφωνοι στην πραγματικότητα παρέμειναν μόνον όσοι ήταν ελληνόφωνοι πριν από αυτό το "θαύμα"... δηλαδή οι Έλληνες.


Αυτοί οι ελληνόφωνοι από εκεί και πέρα "φυλλορροούσαν" ανάλογα με τα συμφέροντά τους και τις συμπεριφορές της εξουσίας. Αυτό σημαίνει ότι οι γνήσιοι φυλετικά Έλληνες ήταν πάντα περισσότεροι από τους ελληνόφωνους Έλληνες.
Άλλοι για λόγους θρησκείας, άλλοι για λόγους πολιτικής και άλλοι απλά
για λόγους απλών οικονομικών συμφερόντων, έχασαν την ελληνική "λαλιά",
αλλά δεν μπορούσαν να χάσουν την ελληνική καταγωγή και ως εκ τούτου
παρέμειναν Έλληνες. Τη γλώσσα μπορείς να τη χάσεις, αλλά το αίμα δεν
μπορείς να το αλλάξεις. Και οι Ελληνοαμερικανοί δεύτερης γενιάς γίνονται
αγγλόφωνοι, αλλά δεν αποκτούν αίμα από το Γιόρκσάιρ. Φυλετικά Έλληνες
παραμένουν.

Τώρα, το γιατί και πώς κάποιοι πληθυσμοί "ξέχασαν" οργανωμένα την
ελληνική γλώσσα, θα το δούμε σε άλλο σημείο. Αυτοί είναι το "ρετιρέ" της
ανάλυσης και εμείς είμαστε ακόμα στα "θεμέλια". Αυτό, το οποίο έχει
σημασία στο σημείο αυτό, είναι ότι οι ελληνόφωνοι πληθυσμοί ήταν
απόλυτα ελληνικοί πληθυσμοί, γιατί απλούστατα ποτέ και πουθενά δεν έγινε
κάθετος εξελληνισμός κάποιου λαού
. Τις λίγες φορές, που έγιναν
προσπάθειες εξελληνισμών, αυτοί ήταν "οριζόντιοι" και αφορούσαν τα
ανώτατα στρώματα των κοινωνιών. Των κοινωνιών, που εξακολουθούσαν να
έχουν στη βάση τους την αρχική τους γλώσσα.
Εφόσον εχετε μελετήσει κάθε Άρθρο και πηγή που εχω παραθέσει ως τώρα, σίγουρα θα εχετε μπερδευτεί, η θα εχετε θεωρήσει πως μάλλον τα εχω "χαμένα", επειδή συμφωνώ -και απόλυτα μάλιστα- και με τις 2 αυτές άκρως "αντίθετες" απόψεις και εκδοχές . Με αυτές τις 2 άκρως αντίθετες θεάσεις των ιδιων ιστορικών γεγονότων και ζητημάτων. Ο Πολυλατρεμένος και κατ εμε προσωπικός μου πνευματικά Διδάσκαλος, ο Ηράκλειτος ο Εφέσιος , ελεγε και ομολογούσε, πως τα αντίθετα και η σύγκρουση τους, προκαλούν την Αρμονία και κατ εμέ, τον ασήμαντο αρθρογράφο της παρούσας σελίδας, την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Την Αλήθεια εκείνη, που ομολογεί, πως είμαστε γονιδιακά και φυλετικά απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, οπως με απόλυτο τρόπο και ορθό λογισμό απέδειξε ο Παναγιώτης Τραιανού, αλλά και την Αλήθεια εκείνη, που ομολογεί πως , ο Ελληνισμός, διχάστηκε, διασπάστηκε, μεταμορφώθηκε, αλλοιώθηκε, αλλαξοπίστησε και "ξέχασε". Την Αλήθεια εκείνη, που ομολογεί, πως, γονιδιακά ναι, είμαστε συνεχιστές, αλλά πνευματικά και διανοητικά, δεν εχουμε καμία, μα καμία σχέση. Πως ο Ελληνισμός, κατακτήθηκε απο τον ΙουδαιοΧριστιανισμό. Την Αλήθεια εκείνη, που ομολογεί, πως είμαστε ισως η χειρότερη "φάρα" του πλανήτη, μα ταυτόχρονα και παράλληλα, η ενδοξότερη και λαμπρότερη, με απόλυτο τρόπο.

Η μόνη διαφορά, είναι πως το "Δίκαιο" , το εχει και το υπερασπίζεται ο Παναγιώτης Τραιανού για αυτό προσωπικά τον στηρίζω . Γιατι ομως εχει "Δίκαιο" ; Διότι εχει "καταλάβει" το τι πραγματικά φταίει στον τόπο μας. Δεν πιστεύω δηλαδή, πως ο Παναγιώτης Τραιανού, αγνοεί τα ιστορικά δεδομένα . Δεν διανοούμε να πιστέψω, πως αγνοεί τις συνθήκες και τις καταστάσεις γύρω απο την Οθωμανική Εποχή και του τι πραγματικά μας ώθησε σε Επανάσταση, ούτε βέβαια και του τι κωλοφάρα είμαστε. Η διαφορά είναι, πως ο Παναγιώτης Τραιανού, διακατέχεται απο ΠΙΣΤΗ , στην γνήσια Ελληνική Σκέψη και Γνώση, αλλά και σε αυτό που εγω αποκαλώ και γονιδιακή μνήμη. Ο Παναγιώτης, μοχθεί και παλεύει, να αφυπνίσει το εδω και αιώνες σε ύπνο Ελληνικό γονίδιο και εμπνέεται απο το ιδεατό της ομόνοιας για τους Έλληνες και τον Ελληνισμό. Κάτι δύσκολο, εως και ακατόρθωτο, εαν σκεφτεί κανείς το πόσο εγωπαθής και παράλληλα ανόητοι είμαστε σαν λαός. Απο Φιλόσοφοι και Φωτοδότες, οι πρόγονοι μας έγιναν Κοσμοκράτορες επι Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ενώθηκαν με το Σπαθί του Μέγιστου των Ελλήνων και εκπολίτισαν την Οικουμένη. Ύστερα, αυτοκαταστράφηκαν, με τον μοναδικό εκείνο τρόπο που μόνο ο Τιτάνιος Ελληνισμός γνωρίζει να βιώνει και εδωσαν πνεύμα και ψυχή στην Αυτοκρατορία της Ρώμης. "Επέλεξαν" και "διάλεξαν" τον Χριστιανισμό και τον προσάρμοσαν στα μέτρα και στα σταθμά τους. Αγκάλιασαν τον Χριστιανισμό, κι αυτός, αγκαλιάστηκε απο την Ρώμη. Κι ετσι είχαμε το φαινόμενο του Ελληνικού Βυζαντίου, της ανατολικής Ρωμυλίας των αντιθέσεων και των ακραίων αντιφάσεων. Των αντιφάσεων του "Έλληνα" Ιησού , και του Ιουδαίου Γιαχβέ. Των Ελληνικών γραμμάτων,του Ελληνικού πνεύματος και του Φανατισμού των Εκκλησιαστικών "ταγών". Είχαμε την Άλωση και την προδοσία που δέχθηκε ο Ελληνισμός απο τους Δυτικούς το 1204 με την Άλωση και την Οθωμανική Κυριαρχία μεταγενέστερα. Οι πρόγονοι μας, εζησαν ως αγράμματοι και "Χωριάτες" για αιώνες , μακρυά απο την γνώση και το Φως του Ελληνισμού που αναγέννησε και μεταμόρφωσε την απολίτιστη και άγρια Δύση. Γίναμε μια φάρα βάρβαρων, άξεστων εγωπαθών, που επειδή δεν είχαν πλέον "γέφυρα" με την Ελληνική Γνώση, υποτασσόντουσαν και υπηρετούσαν ολους οσους "συνέχισαν", η εστω φαινομενικά ύμνησαν και τίμησαν το μεγαλείο του Ελληνισμού. Η διαχρονική ξενομανία και ξενολατρεία που υπάρχει στην Ελλάδα με λίγα λόγια, είναι αποτέλεσμα της αγεφύρωτης αυτής πραγματικότητας. Έτσι εχουμε διαρκώς φαινόμενα διχασμού για τους πλέον αστείους Λόγους. Λόγους θρησκευτικούς, λόγους τάχα φυλετικούς, λόγους γελοίους που βολεύουν μονάχα τους Δυτικούς και ολους οσους διεκδικούσαν και διεκδικούν τον Θρόνο που εφτιαξε και εδωσε στην Ανθρωπότητα ο Μέγας Αλέξανδρος. Τον Θρόνο της Γνώσης και της Παγκόσμιας Εξουσίας.

Όσοι καταλάβετε οσα θέλω να πω, θα απελευθερωθείτε απο πλάνες και απο τεχνητά δίπολα. Μόνο ετσι θα κατορθώσετε να βιώσετε την Ελληνικότητα σας, μα ταυτόχρονα να θυμηθείτε και να τιμήσετε και την Ρωμαίικη καταγωγή σας. Τα πάντα Ρει.

Το Πας μη Έλλην Βάρβαρος, έγινε Πας Απόγονος Ελλήνων Βαρβαρότερος των Βαρβάρων.

Η θα το καταλάβουμε και θα το "αλλάξουμε" , μεταμορφώνοντας το σήμερα, στην ενδοξότερη επάνοδο που θα εχει γνωρίσει ποτέ απο λαό ο πλανήτης, είτε θα εξαφανιστούμε Δια παντός .

Η Επανάσταση του 1821, ηταν επανάσταση οπως την ήθελαν και την διαμόρφωσαν οι Δυτικοί...Ενα ψευτοΡωμαίικο, το οποίο σακάτεψε και πλήγωσε τον Ελληνισμό σχεδόν ανεπανόρθωτα. Ουδέν κακόν αμιγές καλού ομως. Η Επανάσταση που πρέπει να συμβεί, πρέπει να είναι Επανάσταση ριζική, που θα συνθλίβει απόλυτα το Σύνταγμα και το Σύγχρονο Κράτος και να αναβιώσει μα και να συνδυάσει σε σύγχρονα πρότυπα, την αρχαία Ελλάδα και την Βυζαντινή Αίγλη. Να είναι μια Ελλάδα της αυτοδιοίκησης, της δημοκρατίας, των ελευθεριών, μα και της πειθαρχημένης Υποταγής στον Θρόνο σαν σύνολο για τα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα. Να είναι Πολιτειακά και Πολιτικά απελευθερωμένη απο κάθε ξένη ιδεολογία και ιδεοληψία και να πορευτούμε μόνο με φάρο και οδηγό μας απο τα καλύτερα "κομμάτια" των Ελλήνων. Αρκετά με τον διχασμό, την βρωμιά και την ανοησία που μας διακατέχει. Ρέει στο Αίμα μας ο Ζεύς. Μας αγκαλιάζει και μας λούζει ο Ιάσων των ψυχών και του πνεύματος..
Ενωθείτε, γιατί χανόμαστε....

Μυαλό απαιτεί, οχι Μπράτσα...
Αγάπη Απαιτεί....

Αγάπη Υπο την Θέληση
K.C

ΣΧΟΛΙΟ: Η μνήμη είναι επιλεκτική, είναι γνωστό πλέον στούς περισσότερους. Γι'αυτό καί είναι δύσκολη η μετάνοια καί είναι πενιχρά τά κέρδη τής εξομολογήσεως. Μπορούμε νά ομολογήσουμε μόνον τά λάθη μας, όταν μπορούμε. Σ'αυτή τήν επιλεκτικότητα οφείλεται καί η ύπαρξη τού ΕΓΩ. Αυτός είναι ο νόμος τής πτώσεως. Τού καλού καί τού κακού. Δέν μπορούμε νά συλλάβουμε τό δικό μας κακό. Αυτή είναι η αμαρτία καί ο θάνατος. Βγάζοντάς μας από τόν παράδεισο ο Κύριος έβαλε τόν θάνατο στήν υπηρεσία τής ζωής πού είχαμε επιλέξει. Τόν κατέστησε πεπερασμένο. Διέκρινε τήν ψυχή από τό σώμα. Γι' αυτό καί έκτοτε άλλα θέλω καί άλλα κάνω. Γι' αυτό καί τό πρώτο βήμα πρός τήν ελευθερία είναι νά αποκτήσουμε μέσω τών αρετών τήν διάκριση πού μάς επέβαλλε ο θεός, τήν οποία βιώνουμε σάν χωρισμό, γιά νά μήν γίνει η αμαρτία αθάνατη. Καί νά ενώσουμε τήν ψυχή μέ τό σώμα. Αυτή τήν αλήθεια βιώνουμε μέ τόν θάνατο τών γονιών μας ή τών αγαπητών μας προσώπων. Στήν μνήμη μας μένουν οι καλωσύνες τους. Καί ο θάνατος μάς επιτρέπει νά επιβιώνουμε τής αμαρτίας. Τό ίδιο ισχύει καί γιά τήν ιστορία, η οποία είναι η συλλογική μας επιβίωση μέσα στόν κυρίαρχο θάνατο. Μέ τήν εμφάνιση όμως τής παποσύνης, πού είναι η προσαρμογή τού εωσφόρου στά νέα δεδομένα τής ενσαρκώσεως τού Κυρίου, η φυσική δουλεία στήν αμαρτία καί τόν θάνατο απωθείται καί τό φύσει αναβαθμίζεται σέ θέσει, υιοθετείται δηλ. σάν νέα ταυτότης η δυνατότης νά βιώνουμε τήν ζωή πέραν τού καλού καί τού κακού, σάν αγαθοί καί μόνον, διότι αγαθός είναι μόνον ο Θεός, ούτε κάν σάν καλοί κ'αγαθοί, όπως τό είχε οραματιστεί η ελληνική φιλοσοφία. Νά υποκρινόμεθα δηλ. τίς ιδιότητες τού Κυρίου σάν Υιού τού Θεού τού Ζώντος, πού είναι πρωτο-γενής, αλάθητος, ο μόνος Άγιος, ότι είμαστε αντιπρόσωποι τού θεού επί τής γής, ο Οποίος βρίσκεται στούς ουρανούς, αντιπροσωπεύοντας τούς αντιπροσώπους του στόν πατέρα, καθιστώντας τήν αγιότητα θεσμό, ΝΟΜΟ, δικαίωμα. Σαν συνέπεια της πλάνης της παποσύνης εμφανίστηκε στήν ιστορία καί ο επαναστατημένος άνθρωπος. Ο προτεστάντης. Ο κατακερματισμός τής παποσύνης στούς πολλούς. Τό αληθινό ΕΓΩ, τού γερμανικού ιδεαλισμού, βάσει τού οποίου μεταλλάσσεται σήμερα καί η ορθοδοξία μέ τήν διαμεσολάβηση τών ρώσων θεολόγων τής διασποράς. Ο οποίος κατέκτησε τήν ιστορία σάν αριστερός. Τί πέτυχε; Κατήργησε τό πεπερασμένο τού θανάτου, καθιστώντας τήν αμαρτία αιώνια. Καταργώντας τήν επιλεκτική μνήμη, καί τήν προσωπική καί τήν ιστορική, χωρίζοντας τούς ανθρώπους σέ δεξιούς (αυτούς πού επιμένουν νά επιλέγουν τό καλό) καί αριστερούς (αυτούς πού επιλέγουν νά κρατήσουν μόνον τό κακό, καί περιεχόμενο τής ζωής τους τήν κριτική, τήν απομυθοποίηση, τόν διαφωτισμό). Πού θυμούνται μόνον τό κακό καί τά έργα του, τήν αμαρτία. Ενσαρκώνοντας τήν αποκαλυπτική ιδιότητα τού θεού, τού ΚΡΙΤΟΥ. Τού εσχατολογικού. Τής δευτέρας παρουσίας. Γι' αυτό καί είναι αποκαλυπτική όλη η πνευματική παράδοση τής ρωσίας. Καί ετοιμάζει τήν τρίτη Ρώμη. Η πρώτη είναι, σ'αυτή τήν φαντασίωση η θεσμοποίηση τού αντιπροσώπου, τού πάπα, η δεύτερη η θεσμοποίηση τού αγίου, τού επισκόπου καί η τρίτη καί τελευταία η θεσμοποίηση τής βασιλείας τών ουρανών. Οι σύγχρονοι διανοούμενοι λοιπόν δέν έχουν γονείς διότι δέν επιτρέπουν στόν θάνατο νά υπηρετήσει τήν ελπίδα τής ζωής, αλλά ορφανοί πεθαίνουν ζωντανοί αγκαλιάζοντας ά-καιρα τόν θάνατο, τόν μοναδικό τους πατέρα.
Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: