Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Η κοινωνία με αιρετικούς και η στάση των συγχρόνων γερόντων, Ευθ. Τρικαμηνά

Πηγή: Πατερική Παράδοση

.....Πέραν τῶν θεμάτων τῆς πίστεως, ἐν κατακλεῖδι, θεωροῦμε ὅτι οἱ σύγχρονοι γέροντες εἶχαν πολλές ἀρετές καί ἐβοήθησαν πολλούς ἀνθρώπους νά ξεφύγουν ἀπό τήν ἁμαρτία καί ἴσως γιά τούς ἀγῶνες ἀκριβῶς αὐτούς, τούς ὁποίους ἔκαναν ἐναντίον τῶν παθῶν των, νά τούς ἔδωσε ὁ Θεός καί κάποια χάρι, προκειμένου βεβαίως νά βοηθηθοῦν οἱ ψυχές πού ἐζητοῦσαν ἀπό αὐτούς βοήθεια. Αὐτό ὅμως οὐδόλως σημαίνει ὅτι οἱ σύγχρονοι γέροντες εἶναι καί παράδειγμα πρός μίμησι καί εἰς τά θέματα τῆς πίστεως, διότι εἰς τό σημεῖο αὐτό, τό τόσο σημαντικό, ἔσφαλαν. Ἄν δέν ἔσφαλαν δέν θά τούς ἁγιοποιοῦσαν, οὔτε θά τούς προέβαλλαν οἱ αἱρετικοί, ὅπως δέν εἶναι δυνατόν νά θεωρήσουν Ἁγίους ἤ νά προβάλλουν οἱ Παπικοί τόν Μ. Φώτιο, τόν ἅγ. Γρηγόριο τόν Παλαμᾶ καί τόν ἅγ. Μᾶρκο τόν Εὐγενικό. Διά τούς συγχρόνους ὅμως γέροντες καί ἁγίους, θεωρῶ, ἄν ἐρωτῶντο σήμερα οἱ Παπικοί (ἴσως καί νά ἐρωτήθηκαν), δέν θά εἶχαν καμμία ἀντίρρησι γιά τήν προβολή καί ἁγιοποίησί των.
                                 Εὐθύμιος Τρικαμηνᾶς
Σχόλιο: ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΡΕΣΗ ΑΝΟΗΤΕ
Ξέρουμε τι θα πει αίρεση; Ξέρουμε τι θα πει πίστη; Πίστη σημαίνει τον Κύριο. Αίρεση σημαίνει ότι ο Κύριος δεν είναι ο Σωτήρας μας. ΑΝΟΗΤΕ, ΕΣΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙΣ; 
Ενας οπαδός σου, υπογράφει, τρελός της Αγίας Τρέλας. Αυτό είναι το μήνυμα του Μοντανισμού. Ξέρεις τι γίνεται γύρω σου ανόητε; ΕΣΥ ΑΝΟΗΤΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ; ΑΝΟΗΤΕ. 

Αμέθυστος.  

 Σχόλιο του Οδυσσέα της Αποτειχίσεως:
ΟΔΥΣΣΕΑ 11 Φεβρουαρίου 2014 - 5:41 π.μ. Aγαπητοί αδελφοί. Μακρυά από αυτό το ΧΥΔΑΙΟ και ΑΛΗΤΙΚΟ μπλόγκ. Δεν εχει καμμία, μα καμμία σχέσι με την Εκκλησία. Είναι ΑΙΡΕΤΙΚΟ και αυθαίρετο στις ερμηνείες του. Ο Αγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς μας επιτάσσει: «Φύγωμεν οὖν τούς τάς πατρικάς ἐξηγήσεις μή παραδεχομένους, ἀλλά παρ’ ἑαυτῶν πειρωμένους εἰσάγειν τά ἐναντία, καί τάς μέν ἐν τῷ γράμματι λέξεις περιέπειν ὑποκρινομένους, τήν δέ εὐσεβῆ διάνοιαν ἀπωθουμένους· καί φύγωμεν μᾶλλον ἤ φεύγει τις ἀπό ὄφεως. Ὁ μέν γάρ ἐνδακών τό σῶμα θανατοῖ πρόσκαιρα, τῆς ἀθανάτου ψυχῆς χωρίσας· οἱ δέ τῆς ψυχῆς αὐτῆς λαβόμενοι τοῖς ὀδοῦσι χωρίζουσιν αὐτήν τοῦ Θεοῦ, ὅπερ ἐστί θάνατος αἰώνιος τῆς ἀθανάτου ψυχῆς. Φεύγωμεν οὖν τούς τοιούτους πάσῃ δυνάμει, καί προσφεύγωμεν τοῖς ὑποτιθεμένοις τά εὐσεβῆ καί σωτήρια, ὡς συνάδοντα ταῖς πατρικαῖς παραδόσεσι» Αγιος Γρηγοριος ο Παλαμας (ΕΠΕ, 10,356). Αυτοί οι χαμινάνθρωποι ουτε Πατέρες ακούν, ουτε Ιερό Πηδαλιο, ουτε Ευαγγελιο, ουτε Εκκλησια. Εχουν ενα φτιαχτο δικο τους απεχθες ΕΙΔΩΛΟ ξενο τελειως απο τον Θεο μας. Μονο τον ...Κυριο ΤΟΥΣ ακουν που δεν ειναι αλλος παρα ο Εξαποδιτης. Γι αυτο και επικοινωνουν συνεχεια μαζι του και παιρνουν απαντησεις στα ερωτηματα τους. Οπως κανουν και οι ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ. Αν εχετε δει και ακουσει τετοιες περιπτωσεις, ταυτιζεται η εικονα τους απολυτα. Εχουν πνευμα ΠΥΘΩΝΟΣ. Υβριζουν και συκοφαντουν τον Σπηλαιοτη ασκητη π. Ευθυμιο και ετσι αυτοκαταδικαζουν τους εαυτους τους για την Κολασι, μεσα στην οποια ζουν, κολυμπουν και αναπαυονται. Δεν βλεπετε την αρθρογραφια τους; Ειναι η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΔΟΥ. Μακρυα τους αδελφοι. Ουτε να τους βλεπετε, ουτε να τους διαβαζετε, ουτε να τους ακουτε. Μεταφερουν μολυνσεις και επιμολυνσεις ανεξαληπτες και οδηγουν στον Διαβολο ή στα οργανα του Διαβολου. Ξεπερασαν σε ΑΛΗΤΕΙΑ ακομα και την αλητεια των κοσμικων. ΑπάντησηΔιαγραφή Ανώνυμος11 Φεβρουαρίου 2014 - 6:26 π.μ. Ευγε Οδυσσεα , επιτελους, εβαλες στη θεση του τον Μεθυσμενο , που εχει τηλ. επικοινωνια με τον Θ..εο του κ είναι γνωστης παντος επιστητου. Τυφλα ναχει ο Παπας μπροστα στο αλαθητο του Μεθυσμενου...... 
Ανώνυμος 11 Φεβρουαρίου 2014 - 11:47 π.μ. Το μπλοκ του Μεθυσμένου είναι τόσο χριστιανικό όσο ο διάβολος κάνει το έργο του Χριστού. Είναι αδύνατον αυτός ο άνθρωπος με τον τρόπο που μιλάει να είναι βαπτισμένος Χριστιανός Ορθόδοξος. Δεν μιλάει έτσι ούτε για τον παναιρετικό Πάπα, ούτε για τον Ζηζιούλα, ούτε για κανέναν άλλο παρά μόνο υβρίζει ανελέητα έναν άνθρωπο που όλη του τη ζωή της αφιέρωσε στον αγώνα εναντίον της αιρέσεως του Οικουμενισμού και στη βοήθεια των πονεμένων, των κατατρεγμένων, των απόρων, των αρρώστων πιστών του Θεού και τίποτε άλλο. Κανένα ίδιον όφελος δεν έχει, παρά μόνο προσφέρει τον εαυτόν του για όλους και μόνο και μόνο για το θέλημα του Θεού. Μόνον ένας δαιμονισμένος θα μιλούσε έτσι εναντίον του, γι'αυτό μακριά από αυτό το βρωμερό και σιχαμερό ιστολόγιο. Όχι γιατί δεν συμφωνεί με την γραμμή του π. Τρικαμηνά, αλλά για τον τρόπο που συμπεριφέρεται ως υποτιθέμενος χριστιανός Ορθόδοξος!
Σχόλιο: Πως να διευκρινήσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους ότι άλλο είναι η αίρεση στην οποία αναφέρεται ο Παλαμάς και άλλο τα συλλείτουργα. Διότι με τα συλλείτουργα δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ούτε την Θεολογία του Ζηζιούλα, στην οποία ανήκει και ο Τρικαμηνάς, ούτε την Θεολογία των Θεολογικών Σχολών της Θεσσαλονίκης και Αθήνας. Προσπαθούν εναγωνίως να βρούν αποσπάσματα από τους Πατέρες που ενισχύουν την τρέλλα τους αγνοώντας το Δογματικό μέρος του προβλήματος της σημερινής Εκκλησίας. Η νοοτροπία τους είναι πρακτική, ηθική, δεν αφορά το δόγμα της πίστεως. Είναι πράγματα που είναι αδύνατον να κατανοήσουν διότι μεγάλωσαν στα υπόγεια των οργανώσεων. 
Αμέθυστος. 

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και όποιος θα βρίσει τον αδελφό του ως μωρό και ανόητο, ένοχος θα είναι στην Κρίση και στη Γέεννα του πυρός, είπε ο Κύριος.
(Ματθ. ε, 21-22)

Αμέθυστε, λογικέψου.
ΜΗΝ εκτίθεσαι τόσο πολύ ως πράκτωρ αλλοτρίων δυνάμεων.
Μόλις σου πατήσει κάποιος τον εγκεφαλικό κάλο, εκτρέπεσαι σε ύβρεις πάραυτα. Είναι ήθος αυτό χριστιανού ανθρώπου; Η εκτόξευση μύδρων, εναντίον κεφαλών που πολεμούν την αίρεση, με τρομερό κόστος; Ντροπή.

amethystos είπε...

Δέν είναι αδελφός φίλε ο Τρικαμηνάρας. Πολεμά τόν Κύριο κοροιδεύοντας τούς Λαρισαίους καί τούς παλαιοημερολογίτες. Ποιό κόστος; Δέν πλήρωσε γιά τήν μαλακία πού έκανε μέ τά αεροπλάνα. Τού τήν χάρισαν καί τώρα γυρίζει καί τούς δαγκώνει. Τί λέει; ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΚΑΝΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΑ ΟΔΗΓΩ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ. Ο Τρικαμηνάρας. Μάς κορόιδεψε όλους.

Ανώνυμος είπε...

πω πω νευράκια! Αδερφέ, στο παρά ένα για νευρικό κλονισμό σε κόβω να βρίσκεσαι. Πρέπει τα αφεντικά, τάχιστα, να σου δώσουνε άδεια μετ'
αποδοχών. Δεν έχω ιδέα τι έκανε με τα αεροπλάνα ο π. Ευθύμιος.
Ξέρει να οδηγεί και αεροπλάνο;Μπράβο του. Και αυτό, λες εσύ, δεν επιτρέπεται σε παπάδες; ποιος κανόνας το λέει να μην οδηγούνε αεροπλάνο οι παπάδες;
Μήπως τα παραφουσκώνεις από το κρυφό πάθος της θεολογικής ζήλειας σου; Θες να πεις περιληπτικά;

amethystos είπε...

Δέν έχεις ιδέα φίλε μήν μπλέκεσαι. Μάθε νά διαβάζεις καί νά καταλαβαίνεις τί διαβάζεις.

Ανώνυμος είπε...

άντε να μην μπλέκομαι, αλλά ποιος κανόνας και νόμος σου δίνει το δικαίωμα να μπινελικώνεις τόσο άγρια όποιον διαφωνεί μαζί σου;
Πες μου πού είναι γραμμένο στο Ευαγγέλιο: "χύστε τους τα μυαλά, αφού διαφωνούν μαζί σας"
Αυτά μόνο οι τζιχαντιστές πάνε και τα κάνουν, που βρίσκονται στην εξουσία των σκοτεινών δυνάμεων.
Ο Χριστός δίδαξε και στους Εχθρούς, και στην πρώην πεθερά μας ακόμη, την αγάπη.

amethystos είπε...

Μήν μπλέκεσαι πρίν μάθεις νά διαβάζεις.Δέν διαφωνεί μαζί μου,διαφωνεί μέ τόν Κύριο.Πρέπει νά αγαπάμε τούς εχθρούς μας,όχι τούς εχθρούς τού Κυρίου.Μήν κάνεις τόν έξυπνο.

Ανώνυμος είπε...

Μπά και από πότε μιλάς εσύ ο αχρίστιανος με τον Κύριο;Η Βασούλα Ρύντεν είσαι και σου τα μεταφέρει ο Κύριος;Αχρείε.

Ανώνυμος είπε...

"Δεν διαφωνεί μαζί μου διαφωνεί με τον Κύριο.Πρέπει να αγαπάμε τους εχθρούς μας αλλά όχι τους Εχθρούς του Κυρίου"

ΕΡώτηση(με θαυμασμό):Εσύ κάθε πότε τον συναντάς τον Κύριο και λαβαίνεις από Εκείνον, το χάρισμα της Διερμηνείας των Βουλών Του;
Σου είπε ο Κύριος ποιους ακριβώς θεωρεί εχθρούς Του; Θα μας τρελάνεις;

amethystos είπε...

Τί νά κάνουμε, όποιος ανακατεύεται μέ τά πίτουρα...Ευτυχώς υπάρχουν καί πολλοί πού δέν είναι αγράμματοι.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρέ εγγραματοΑΓΡΑΜΑΤΕ φιλόσοφε.Υποκριτά.Ολοι είναι αγράμματοι έ και εσύ είσαι ο εγγράματος, επειδή γράφεις πολλές .....αντε να μην μολύνω το στόμα μου με τα δικά σου τα αισχρόλογα...

amethystos είπε...

Εάν είσαι εγγράμματος φίλε δείξτο μσς.

Θωμάς είπε...

O Τρικαμηνάς πατέρας της Εκκλησίας στο ύψος του αγ. Γρ. Παλαμά και του Μ. Φώτιου λοιπόν αφού καταλαβαίνει καλύτερα τα θέματα της πίστεως από τον γέροντα Παίσιο ας πούμε. ΖΗΤΩ Η ΤΡΕΛΑ! Μάλλον οι αέρηδες πάνω στα αεροπλάνα του φουσκώσαν τα μυαλά. Είναι πολλά τα g αεροπόρε!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ χειροτόνησε ως αυθεντία τον γ. Παίσιο σε θέματα Ορθοδόξου πίστεως;
Αυθεντία είναι μόνο μια Οικουμενική Σύνοδος και οι αναμφισβήτητοι μεγάλοι Θεολόγοι.
Ηρεμήστε αδελφοί και μη δάκνετε αλλήλους, διοτι υπ'αλλήλων θα αναλωθήτε.

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο Τρικαμηνάς λέει πως "ο Επίσκοπος είναι η Κεφαλή της ορατής Εκκλησίας" και πως "η Θεία Ευχαριστία είναι Μυστήριο ενότητας με τον Επίσκοπο" διδάσκει άραγε την ορθή πίστη; Δεν διδάσκει άραγε τα ίδια με τον Ζηζιούλα; Πως είναι δυνατό να πολεμά τον Παπισμό ένας άνθρωπος που διδάσκει ακριβώς τα ίδια με τον Παπισμό; Μέγας είσαι Κύριε!

Γεώργιος

amethystos είπε...

ΤΟΝ ΤΡΙΚΑΜΗΝΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΕ; Αυτό σημαίνει ιδεολογια. Οταν προσπαθείς νά τήν υπερασπιστείς τήν εκθέτεις. Είναι σάν τόν πνιγμένο. Αντί νά τόν σώσεις σέ πνίγει.

amethystos είπε...

Αγαπητέ φίλε Γεώργιε ο Τρικαμηνάς δέν έχει Χριστό, όπως δέν έχουν καί όλοι οι οργανωσιακοί καί τού Καντιώτη συμπεριλαμβανομένου. Είναι όλοι τους ηθικολόγοι,Καθαροί. Βογόμηλοι. Τήν βρωμιά πούχουν σάν κρυφούς πόθους μέσα τους,όχι τήν αμαρτία,τήν προβάλλουν στούς άλλους,γιά νά λυτρωθούν. Τά φρικωδέστερα πράγματα γιά τόν Παίσιο τά ακούσαμε από τήν Αποτείχηση καί από οπαδούς τού Καντιώτη. Ολοι οι οργανωσιακοί είναι επισκοποκεντρικοί επειδή δέν έχουν χριστό. Καί ο Ζηζιούλας.Καί ο Τρεμπέλλας. Ο Θεολόγος τής Λάρισας καί ο δυστυχισμένος πρώην Αττικής ήταν τά πιό τραγικά παραδείγματα επισκόπων χωρίς Χριστό τής ιστορίας μας. Λάτρευσαν τόν θρόνο τού χριστού,όπως καί οι Αρχιεπίσκοποι οι σύγχρονοί μας, μέ τό πάθος τού Σουλτάνου. Σήμερα,εκτός από τούς φαρισαίους τού κλήρου καλούμαστε νά αντιμετωπίσουμε καί τούς φιλισταίους. Τόν όχλο πού σέ κάθε εποχή συνεχίζει νά σταυρώνει τόν Κύριο μαζί μέ τόν κλήρο καί τούς βασιλείς τού χρήματος.

Ανώνυμος είπε...

τρικυμία...μεγάλη τρικυμία...ακούω ένα σωστό και δυο λάθη, σαν να χορεύει ταγκό ένας κάβουρας που περπατεί στα κάρβουνα...τι γίνεται μέσα σε αυτό τον εγκέφαλο, αδύνατον να το βάλω σε τάξη (μιλώ για τον δικό μου εγκέφαλο, για το δικό σας δεν ξέρω, δεν είδα)...Αν μπορείς εξήγησε:κατ' εσέ, τι ρόλο παίζει ο επίσκοπος στην Εκκλησία και γιατί καίγεται τόσο πολύ έκαστος επίσκοπος όταν τα κατώτερα παπαδάκια( όπως ο Τρικαμηνάς) ή ο απλός λαός, αποτειχίζονται από τη μεγαλειότητά του;

amethystos είπε...

Ο Τρικαμηνάς δέν αποτειχίστηκε. Καθαιρέθηκε λόγω τών επεισοδίων στήν Λάρισα μέ αφορμή τήν υπόθεση τού αεροπλάνου.