Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Ο άρχων φαρισαϊσμός

Του Παντελή Μπουκάλα


Δεκάμηνη φυλάκιση στον σατιρικώς αυτοονομασθέντα «Πατέρα Παστίτσιο» για «εξύβριση των Θείων»; Μα και με το ένα εκατομμυριοστό του πάθους της Ιεράς Εξέτασης αν δουλεύαμε, θα φυλακίζαμε τους δέκα στους δέκα Ελληνες, και τα παιδάρια μαζί, θα κλεινόμασταν μαζί τους κι εμείς, θα πετάγαμε τα κλειδιά και θ’ αρχίζαμε να βριζόμαστε χωρίς άλλο φόβο. Διότι οι δέκα στους δέκα Ελληνες, και οι ιερωμένοι, εξυβρίζουμε παντοιοτρόπως τα Θεία, το όνομα και πρωτίστως το πνεύμα τους. Κάθε μέρα. Και όχι μία φορά.

Υπερβολικό; Μάλλον δεν είναι. Ας το δούμε συγκεκριμένα. Η δίωξη του κ. Φίλιππου Λοΐζου, για τη σελίδα του «Γέρων Παστίτσιος» στο φέισμπουκ, ασκήθηκε κατόπιν ερωτήσεως στη Βουλή του προφυλακισμένου βουλευτή της (δωδεκαθεϊστικά χριστιανικής) «Χ.Α.» κ. Χρήστου Παππά, που υποστήριξε ότι ο «Παστίτσιος» «υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να ευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον γέροντα Παΐσιο». Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να αναγορευτεί κανείς «ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας», δεν είναι πάντως δουλειά κανενός βουλευτή αυτό. Υπάρχει η επίσημη Εκκλησία, ο Αρχιεπίσκοπος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Αυτοί αποφασίζουν. Όχι η τηλεόραση, οι έμποροι «προφητειών» του Αγιορείτη και οι λοιποί φαρισαίοι. Και δεν θυμάμαι να συμπεριελήφθη στο αγιολόγιο ο γέροντας. Ούτε γνωρίζω αν είναι τόσο εύκολος ο εξαγιασμός ή η ιεροποίηση κάποιου που πολέμησε στον Εμφύλιο μόλις χθες, και μάλιστα και από την πρώτη γραμμή.


Από την άλλη, ο κ. βουλευτής ανήκει σε όσους μισούν όχι μόνο τους ξένους αλλά και τα 9/10 των Ελλήνων που δεν έχουν χρυσαυγίτικες ιδέες. Και αυτό, ναι, συνιστά βαρύτατη εξύβριση των Θείων, της ουσίας τους. Διότι ακόμα κι αν ξεχάσουμε όσα είπε ο Χριστός, ένας ξένος, υπέρ των ξένων, κήρυξε και τα εξής: «Εγώ δε λέγω υμίν, αγαπάτε τους εχθρούς υμών, ευλογείτε τους καταρωμένους υμάς, καλώς ποιείτε τοις μισούσιν υμάς και προσεύχεσθε υπέρ των επηρεαζόντων υμάς και διωκόντων υμάς». Αλλά πού να τα ξέρει, να τα θυμάται ή να τα τηρεί αυτά κάθε Παππάς, όταν τα παραβλέπουν συχνά πυκνά οι ίδιοι οι παπάδες. Και οι επίσκοποι επίσης. Ο γέρων Παΐσιος σίγουρα θα τα γνώριζε. Κι αν ήταν όντως ό,τι λένε οι πιστοί του και ζούσε σήμερα, θα κατέθετε ως μάρτυρας υπεράσπισης του «επηρεάζοντος αυτόν» Παστιτσίου.
kathimerini

ΣΧΟΛΙΟ: ΄Οταν διαβάσαμε τόν τίτλο, Μπουκάλα, νομίσαμε ότι εννοείς τόν Παπαχελά. Ότι άρχισες τήν επανάστασή σου, ενάντια στούς κλέφτες. Μετά θυμηθήκαμε ότι όταν ανέλαβαν τήν καθημερινή οι πράκτορες, εσένα δέν σέ έδιωξαν.
Φυσικά αυτό τό μπουμπούκι ο Λοΐζος δέν θά μπορούσε ποτέ νά τά πεί μπροστά στόν Παΐσιο. Όπως καί εσύ παρομοίως Μπουκάλα, όπως σέ βλέπουμε, στήν πρώτη γραμμή θά έκλανες πετρέλαιο. Εμείς τιμώντας τόν Άγιο, τιμούμε τόν Κύριο. Άν ήξερες γράμματα, θά καταλάβαινες ότι ο Κύριος απευθύνεται σέ μάς καί σέ όσους μάς κατηγορούν. Δέν αναφέρεται σέ όσους Τόν κατηγορούν.
Αμέθυστος

4 σχόλια:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Η ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΕΥ--Κ ΥΡΑ--/(-)Φ ΡΟΣΥΝΗ(ΤΟΥ...ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ...-...ΜΑΝΤΕΥΣΕ ΚΑΙ ΜΑΝΤΕΥΣΕ ΤΟ...ΚΑΙ...ΜΟΝΟΣ/ΟΛΟΜΟΝΟΣ ΣΟΥ..>'ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΕΣ ΓΙΟΥ/ΓΟΥΙ ΚΑΝ..-;)ΣΟΥ,ΜΠΟΥΚΑΛΑ,ΓΝΩΡΙΖΕ ΣΑΦΩΣ(ΚΑΙ)ΚΑΛΩΣ ΠΩΣ ΜΕΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ...ΜΠΟΥΚΑΛΑ(>http://amethystosbooks.blogspot.gr/2012/02/blog-post_937.html ΚΑΙ http://antipliroforisi.blogspot.gr/2014/01/blog-post_5502.html ΟΠΩΣ ΚΑΙ http://ethnologic.blogspot.gr/2012/07/3_16.html/http://hellenicinterest.blogspot.gr/search/label/%CE%95%CE%BA%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/http://hellenicinterest.blogspot.gr/search/label/%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82%20%CE%A8%CE%B5%CF%85%CE%B4%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/http://hellenicinterest.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5.html/http://hellenicinterest.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html),ΕΝ...ΤΕΛΕΙ ΚΑΙ...ΓΕΝΕΙ.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Ο Προκρούστης δεν έχει,δ ε ν έχει συντρόφους και ρίζες,είναι ένας αυτοφυής λῃστής οραμάτων,όπως πάντοτε και ανέκαθεν ένας ψευδοαντάρτης(μια μπι-ν-γκ μπαμπλ..),δεν κατέχει αλλά(και)κατέχεται από κάποιου είδους,τρόπον τινά,Μαινάδα,Φιάλη(αλλά)και Φιαλίδιον ο(ω)λλ τουγκέδερ.Κατά το γῆρας είστε όμοιοι και φαίνεστε…οι του είδους σου…του καφέδος(,)…του…"(ψευδο-)εκλεκτ(ικ)ού"σου.Δεσμεύεστε να γράφετε όπου δεν πίπτει λόγος(για κατά πολύ…εὐνοήτους…λόγους και…με…συνοπτικές τις…διαδικασίες του/της βεβαίως ο καθείς/η καθεμία..)και εκεί που δεν τον έχετε αλλά οι καιροί ο ὐ μενετοί,μεταβάλλονται ῥαγδαίως(οι/αῖοι/αίοι)και καταδεικνύουν ότι,καταδεικνύοντας κατέναντι πάντων πως(και)αποκλεί(ῄ)εστε του χάρτου των…"ι(ἰ)δεώ(ῶ)ν σας"(ἐφ’ὃσον)(καὶ)μόνοι ἐσεῖς που ἐγκατεσπείρατε (τα)ζ(Ζ)ιζάνια ‘στον Ἓλληνα και το φιλότιμό του(αυτοκαταστρέφεστε αυτοδιαπομπεύοντας αυτοδιαφημίζοντας την πραμάτεια-σας..-ετών ακμής και ισχύος σας μιας πολύ μεγάλης ήττας/ή τ τ α ς ‘στην ιστορία του συγχρόνου ανθρώπου που δεν επιστρέφει ό,τι-άλλο..-και να/αν…"ἐφεύρετε"..)..
‘Στο γενικό αδιέξοδο(κ α ι δημιουργία σας ἀναφαίρετος..),αυτό,το ασφυκτικό,καταπιεστικό,κλοιός και δεσμός,δημιούργημα,καιρός εὐπρόσδεκτος(≠εὐχάριστος..)να ‘βρῆτε διέξοδο,δυνατότητα,πιθανότητα,δυνατότητα και πιθανότητά των που αντλεί,’βρίσκει και δίδει και αποδίδει(αλλά και δεν..)τροφή(≠ὑλικό-ν..)και ν(Ν)εότητα(≠ἀντί-/ῖ-κα-ες/ἀντικέρ..).Δεν είστε και οι μόνοι,οι μόνοι επειδή και φαίνεστε αναδυόμενοι προς/από την επιφάνεια,αυτόν το ρυπαρό και χαμερπή δημόσιο βίο(περιώνυμος και…διάσημος..!)αυτής της δύσμοιρης,ταλαίπωρης και καταπολυταλαιπωρημένηςχώρας(μ α ς..),’ξέρετε,βλέπετε,ίσως και να…υποψιάζεσθε(πάντως-και--ἐξἃπαντος..-ἀγνοεῖτε..)..

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Νομίζοντα(ε)ς πως θα κυνηγήσετε και συλλάβετε όλους τους κλέπτες του κόσμου(=η μεγαλομανία σας αυτή ενός ψευδούς πλούτου..)έχετε(και)κατακλέψῃ,δ υ σ τ υ χ ῶ ς ἢ ( κ α ὶ / " κ α ὶ " ; ) ε ὐ τ υ χ ῶ ς,(και)έχουν κλαπῇ τα ὁράματά μας,"κύριοι φίλτατοι","κύριοι δικασταὶ","κύριοι τιμηταὶ και κύριοι κήνσορες (ἐπὶ) τῶν πάντων",για το αὔριο(ν) και,με τον τρόπον αυτόν,(εξακολουθείτε-/να-..)εμπαίζετε,χλευάζετε,καθυβρίζετε και τον(ελληνικό όπως και κάθε άλλο βεβαίως εδώ…όπου και…ό,τι ήθελε/’θέλει προκύψῃ..)κόσμο(μας).Η Θεοτόκος,ο Κύριος,όμως,γνωρίζει καλύτερα και από τον καθ(‘)ένα,τον κάθε ἓνα σας/μας τα μύχια και κρυπτά σας,το τι (είδους..) αγύρτες και τυχάρπαστοι,τυχοδιώκτες σωστοί(..)ήσαστε και είστε,υπήρξατε και υπάρχετε κατά την ιστορία,αυτήν,την τόσο σύντομή σας,και σας βδελύσσεται(και)’στο σύνολο,κατά σύνολο,κατά το σύνολό σας,ας/να γνωρίζετε,μάθετε,καθάρματα(ή/είτε θα συνταχθῆτε ἀνασυντασσόμενοι προς/με τη φωνή αυτού του κόσμου του σημερινού και συγκαιρινού που ὑποφέρει και που διψᾷ και δεν έχει/δε ‘βρίσκει ή/είτε θα και πρόκειται και εἰσέτι περαιτέρω να ἐξαφανισθῆτε και ἐξαφανίζεσθε ἀπό προσώπου τῆς γῆς και τοῦ χάρτου/χάρτη προλειαίνοντας με…τον…τρόπο σας-‘ξέρετε…εσείς..-την οδό προς ακρότητες/ακραίους/ακραία φαινόμενα-και καιροσκοπία/καιροσκοπισμούς..-επαναλήψεων και διαρκών επαναλήψεων μιας ὁλοτελῶς ιστορικής και ὁλοσχερῶς φάρσας/φαρσοκωμῳδίας/ενός Τραγελάφου όπως και για το τέλος μια γενική παραφροσύνη τελικῶς..)..

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Εκτροφεία..πρακτόρων και να/αν υπάρχ(ξ)ουν,ακόμη,ἐν ἒτει σωτηρίῳ…("19";)’14,αδελφέ;Τι πρωτάκουστη,αλήθεια,λέξη;Τι μαγευτική,συναρπαστική,τι χειροτεχνίες και αραβουργήματα δημοκρατίας μεστής που ζούμε από την εθνικήν αυτήν πνευματικήν ε(α)λί(ή)τ/ἡγέτιδα τάξι μ(σ)(ίζ)ας;Άξιο,βεβαίως,μείζονος απορίας(ελπίζω πως και των πάντων και συμμεριζόμενος είναι δηλαδή εδώ..)το βαθύτερο αίτιο της ανοχής μ(σ)ας έναντι τέτοιων φαινομένων που ποδηγετούν,χειραγωγούν,αλυσοδένουν την α(Α)νθρωπότητα και που την εξαποστέλλουν ‘στην Προομηρική Εποχή της λ(Λ)ᾳθροθηρίας(ούτε καν αυτής εκείνης της Ἀρτέμιδος Θεᾶς δῆλαδὴ..)και τῶν Μαγικῶν Λίθων καὶ Βοτάνων,τοῦ Μαγικοῦ,ἑνός Φιλοσοφικοῦ Λίθου και Φίλτρου,εὐχρήστου καὶ πολυχρήστου,Ἀθανασίας,εὐθέως καὶ ἀπό τῆς Κολάσεως(τους κρουνούς της/έχει και αυτή τους 'δικούς της-κρουνούς και-με/υπό-όρους..-τι 'νομίσ-ζ-ατε/νομίζετε και τι 'πιστεύ-σ-ατε/πιστεύετε δηλαδή;-..),που χαρίζει ‘στους ἐπισκέπτας Τ(τ)ης δῶρα καὶ παράσημα/(τὰ)εὒσημα(ἑνός ἀνολοκληρώτου ἒργου των ζῳῆς των ἀφιερωμένα,-ον,-ης..)…
Τα πάντα κρίνονται,ανακρίνονται,διακρίνονται,αδελφοί και νεανίες(δεν υφίσταται όμως ούτε απόκριση ούτε σύγκριση αλλά ούτε και ανάλυση..).