Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Μόνο οἱ καλοί ὀρθόδοξοι χριστιανοί θά σωθοῦν; Οἱ καλές πράξεις δέν μᾶς σώζουν;

            Εναι λυπηρό. μως σήμερα πάρχουν χριστιανοί, πού πλά δέν γνωρίζουν τί σημαίνει νά πιστεύεις στό Χριστό, λλά καί χουν μία ντελς συγκεχυμένη ντίληψη γιά τήν πίστη στόν να καί μοναδικό Σωτήρα καί Θεό, τόν Χριστό.
Λένε:
- Γιατί σες οἱ ρθόδοξοι πιμένετε τι χετε τήν ποκλειστικότητα τῆς ληθείας;
- Γιατί τάχα, μόνο οἱ ρθόδοξοι θά σωθοῦν;
- νάμεσά μας πάρχουν τόσοι καλοί νθρωποι! Καί Μωαμεθανοί, καί Βουδδιστές, καί χριστιανοί λλων μολογιν, κόμη καί θεοι.
-Στέκει νά θέλεις νά τούς στείλεις λους αὐτούς στήν κόλαση;
* * *
Μία τέτοια σκέψη, φαίνεται να εἶναι καί σωστή· καί τετραγωνικά λογική. Εἶναι μως;

ς τό ξηγήσωμε μέ λόγια πλ. Γιατί, πάνω σέ να τέτοιο σοβαρό θέμα δέν πρέπει νά χωμε συγκεχυμένες δέες. Λοιπόν. Σημασία δέν χει, τί λέει καθένας, λλά τί λέει Χριστός καί κκλησία.

Χριστιανοί! Προσέξτε! Κάνετε ραες σκέψεις καί συλλογισμούς! λλά χωρίς νά ξέρετε, τί εἶναι σωτηρία· γιατί εἶναι παραίτητη σωτηρία· καί γιατί μόνη δός πρός τόν Θεό καί τήν σωτηρία εἶναι Χριστός· μόνο Χριστός!

Σωτηρία εἶναι νωση τοῦ νθρώπου μέ τόν Θεό· ποκατάσταση πικοινωνίας μαζί Του. σωτηρία εἶναι κάτι πού μάς νδιαφέρει λους. λους τούς λαούς· λους τούς νθρώπους· νάρετους καί μαρτωλούς! Πατριάρχης ακώβ μιλώντας γιά τόν αυτό του, λέγει: «θά κατεβῶ στό παιδί μου στόν δη». Το λέγει γιατί τότε, πρίν λθει Χριστός, λοι, μαρτωλοί καί δίκαιοι, μετά τό πίγειο ταξίδι τους, κατέληγαν στόν δη. Τόσο λίγη ξία εἶχαν τότε τά «καλά» τους ργα! Μόνα τους χωρίς τήν χάρη πού παίρνουμε, πό τό βάπτισμα καί πό τό αἷμα τοῦ Χριστοῦ.

Γι᾿ ατό, ταν κάποτε ο ουδαοι ρώτησαν τόν Χριστό: «τί πρέπει νά κάνουμε, γιά νά κτελομε τά ργα το Θεο»; Καί Χριστός τούς πάντησε: «Το μεγαλύτερο ργο το Θεο εναι νά πιστεύετε σέ κενον, πού Θεός Πατέρας μς στειλε» (ω. 6, 28-29). Δηλαδή:

μόνη γγύηση, μοναδική δός γιά τήν σωτηρία εἶναι σωστή πίστη σέ κενον, πού Θεός στειλε στόν κόσμο δηλαδή, τόν Υἱόντόν Χριστό.
Δέν ρκε λοιπόν, νά εἴμαστε «καλοί» νθρωποι. Καί ν νθρωποι μεγάλοι καί φωτισμένοι, κατέβαιναν τότε στόν δη, πῶς εἶναι δυνατό σύ, νά θέλεις νά σωθῆς χωρίς πίστη καί πικοινωνία μέ τόν Χριστό; Και πώς τολμᾶς καί ψάχνεις νά βρεῖς, ν καί οἱ μουσουλμάνοι θά σωθοῦν; πειδή πλά σοῦ φαίνονται «καλοί»; Χωρίς ποτέ, νά χουν πιστεύσει στόν να καί Μοναδικό Σωτήρα καί Λυτρωτή;
* * *
ς κάμουμε, λοιπόν, φροντίδα μας νά γαπήσουμε τόν Χριστό. Γιατί σωτηρία χωρίς Αὐτόν, μόνο χάρη σέ μερικές «καλές» πράξεις, Δεν γίνεται.
(πιστολή238)
(Πηγή: hristospanagia3.blogspot.gr)
www.alopsis.gr // serafeimtousarof

ΠΑΣΟΚ: Η Bίβλος των μεγάλων οικονομικών σκανδάλων από το 1981 μέχρι σήμερα

Τα μεγάλα σκάνδαλα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, σκάνδαλα πολλά εκ των οποίων παραμένουν χωρίς να έχουν διερευνηθεί και χωρίς βέβαια να αποδοθούν οι ευθύνες από τη Δικαιοσύνη σε εκείνους που πρωταγωνίστησαν σε αυτά έρχονται ξανά στο προσκήνιο μετά την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος του πρώην βουλευτή της ΝΔ και δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.
Αυτό γιατί ο Β.Παπαγεωργόπουλος είναι ο πρώτος πολιτικός που καταδικάζεται με την ανώτατη των ποινών αυτή της ισόβιας κάθειρξης για την κατάχρηση δημόσιου χρήματος. Μοιραία επομένως οι σκέψεις οδηγούνται σε άλλα σκάνδαλα τα οποία απασχόλησαν την ελληνική κοινή γνώμη στο παρελθόν, αλλά που είτε «ξεχάστηκαν» είτε οι υπεύθυνοι για αυτά ουδέποτε λογοδότησαν στη Δικαιοσύνη.
Τα σκάνδαλα εκτός από το προφανές δηλαδή την υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος καταδεικνύουν και κάτι ακόμη πιο σοβαρό: την εμπλοκή σε αυτά πολιτικών οι οποίοι στηρίζονταν και εδράζονταν σε κομματικούς μηχανισμούς και που σε συγκεκριμένες περιπτώσεις έφθαναν έως και το αξίωμα του Πρωθυπουργού (σκάνδαλο Κοσκωτά).
Το κοινό χαρακτηριστικό των περιπτώσεων που αναφέρονται στη συνέχεια είναι ότι προέρχονται από ένα πολιτικό κόμμα το ΠΑΣΟΚ το οποίο πολλοί θεωρούν ότι «εισήγαγε» στην πολιτική σκηνή της χώρας και σε ευρεία κλίμακα τη διασύνδεση της κατάχρησης δημόσιου χρήματος με αυτή του κομματικού κράτους, εξυπηρετώντας το στενό αλλά και ευρύτερο κομματικό καθεστώς.
Από τα σκάνδαλα αυτά οδηγηθήκαμε σε μια σταδιακή απαξίωση του πολιτικού συστήματος αλλά και από εκεί οδηγηθήκαμε στην κατάλυση κάθε έννοιας αξιοκρατίας - αφού οι ημέτεροι του καθεστώτος- είχαν προνομιακή μεταχείριση και ύποπτά κέρδη. Από την έλλειψη αξιοκρατίας επλήγη θανάσιμα ο δημόσιος φορέας και χαρακτήρας του κράτους και σε κάθε παραγωγική του δραστηριότητα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εξάπλωση του ιού της διαφθοράς και της έλλειψης παραγωγής και στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος έτσι «διασυνδέθηκε» με το κράτος μέσω της διαφθοράς. Τα γνωστά διαπλεκόμενα.
Ένα από τα πρώτα σκάνδαλα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που έμεινε στην ιστορία γνωστό ως σκάνδαλο του Καλαμποκιού. Αφορά την λαθραία εισαγωγή χιλιάδων τόνων γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού από κρατική εταιρεία και την εξαγωγή του στη συνέχεια σε χώρες της Ευρώπης ως ελληνικό. Τα κέρδη από την «κομπίνα» υπερέβησαν τα 1,5 εκατομμύρια δολάρια ενώ στα παραστατικά εμφανίστηκαν μόνο 1 εκατομμύριο δρχ.!
Ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Αθανασόπουλος, παραπέμφθηκε για την υπόθεση το 1989, δικάστηκε το 1990 (ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδών βεβαιώσεων, χρήση πλαστού εγγράφου, απλή συνέργεια σε νόθευση βιβλίων απόπλου-κατάπλου λιμεναρχείου Καβάλας), καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών η Βουλή, όμως, τη 17η Ιανουαρίου 1994, συγκατατέθεσε στην άρση των εννόμων συνεπειών αυτής της καταδίκης
-Το σκάνδαλο της Αγροτικής Ασφαλιστικής. Πέραν των παρανομιών που αποκαλύφθηκαν και της διασπάθισης δημοσίου χρήματος, εξασφάλιζε, την δεύτερη τετραετία του ΠΑΣΟΚ, στα διευθυντικά της στελέχη, μισθούς από 25 έως 33 εκατομμύρια δρχ. μηνιαίως, με τη μέθοδο των προμηθειών.
-ΕΤΒΑ1: Σκάνδαλο 1,5 δισ. δραχμών σε βάρος της ΕΤΒΑ και δύο θυγατρικών ναυτιλιακών εταιρειών της με την αγορά πλοίων από δύο άγνωστες κυπριακές εταιρείες φαντάσματα, οι οποίες εμφανίζονταν χωρίς κεφάλαια και χωρίς μετόχους.
-ΕΤΒΑ 2: 2002 Σκάνδαλο πολλών δισεκατομμυρίων δραχμών στην ΕΤΒΑ Finance, θυγατρική εταιρεία της ΕΤΒΑ. Κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν ανώτερα στελέχη της εταιρείας προέβαινε σε παράνομες τοποθετήσεις κεφαλαίων της ΕΤΒΑ Finance ζημιώνοντας τόσο την τράπεζα όσο και το ελληνικό δημόσιο.
-Η διαδικασία ήταν η εξής: Εκδίδονταν επιταγές των προς κατάθεση ποσών σε όνομα φυσικού προσώπου που εμφανιζόταν ως υπάλληλος της Εurobank, με σκοπό την κατάθεση της επιταγής στην τράπεζα. Μετά την κατάθεση, λάμβανε αποδεικτικό το οποίο παρέδιδε στην ΕΤΒΑ Finance. Όπως όμως αποκαλύφθηκε από την έρευνα, το πιστοποιητικό αυτό ήταν πλαστό. Στην πραγματικότητα, τα διαθέσιμα κατετίθεντο σε λογαριασμό τρίτου προσώπου που διατηρούσε κωδικό σε χρηματιστηριακή εταιρεία. Τα χρήματα αυτά δεν κατατίθεντο -όπως θα έπρεπε- στο όνομα της ΕΤΒΑ Finance.
-Στο κύκλωμα εμπλέκονταν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΒΑ Finance Σπύρος Στεφανάτος, ο διευθυντής Γιώργος Καραγιαννίδης, ο προϊστάμενος του Λογιστηρίου Δημήτρης Φραγκοδημητρόπουλος και η προϊσταμένη οικονομικών υπηρεσιών Γεωργία Σμπαρούνη, οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα
-Σκάνδαλο πλαστογραφίας στο υπουργικό συμβούλιο. Ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Κώστας Ζώρας διώχθηκε για πλαστογραφία με σκοπό την παράνομη παράταση δύο νομικών συμβούλων της Τραπέζης της Ελλάδος.
-«Υπόθεση Γιώργου Δρέγου» :ο πολυθεσίτης(ένας εκ των πολλών) δικηγόρος του ΠΑΣΟΚ. Ως νομικός σύμβουλος του Οργανισμού Σχολικών ΚτΙρίων απαίτησε «λάδωμα» 15 εκατομμυρίων δραχμών από ιδιοκτήτη οικοπέδου για να συμπεριληφθεί το οικόπεδό του, στους σχεδιασμούς του Οργανισμού.
-ΠΡΟΜΕΤ 1:«ο πικρός καφές»: ενώ η επίσημη τιμή του εισαγόμενου καφέ κατά τόνο ήταν 1500 δολάρια, η κρατική ΠΡΟΜΕΤ τον εισήγαγε λαθραία, υπερτιμολογώντας στα 2000 δολάρια τον τόνο.
-ΠΡΟΜΕΤ 2: «τα σάπια ξύλα». Η ΠΡΟΜΕΤ αγόρασε από φιλανδική εταιρεία εξαγωγών ξυλείας ποσότητες καυσόξυλων έναντι του εξωφρενικού τότε ποσού των 250 εκατομμυρίων δρχ., η οποία κρίθηκε ακατάλληλη από τους Έλληνες ξυλουργούς και τελικά σάπισε στο λιμάνι της Ελευσίνας
-Σκάνδαλο ΑΓΡΕΞ: σειρά από κομπίνες και υπεξαιρέσεις αποκαλύφθηκαν και στις «Αγροτικές Εξαγωγές» (ΑΓΡΕΞ)
-Αριστείδης Χρήστου. Καταχράστηκε από την Εθνική Τράπεζα 147 εκατομμύρια δρχ. Στην υπόθεση εμπλέκονταν και η πρώην γραμματέας του Μένιου Κουτσόγιωργα.
-Αθανάσιος Πόπωτας:ο φιλόδοξος εκδότης φιλοπασοκικών εντύπων, εκ των οποίων όλες αποδείχτηκαν βραχύβιες, τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης πέντε ετών για κατάχρηση 57 εκατομ. δρχ. από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Εξαφανίστηκε για να μην εκτίσει την ποινή του.
-Η υπόθεση Πόπωτα εκφράζει ακριβώς αυτή τη νοοτροπία που εισήχθη στ5ην Ελλάδα με τις πρώτες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Αυτή δηλαδή του μικρομεσαίου στελέχους που χρησιμοποίησαν τους κομματικούς μηχανισμούς για να ανελιχθούν οικονομικά.
-Μαυράκης 1: διοικητής της ΔΕΗ που απηλλάγη δια βουλευμάτων από δύο υποθέσεις που τον βάρυναν. έγραψε ιστορία με το δωράκι που «έδωσε στον εαυτό του», των 500 εκατομμυρίων δρχ.
-Μαυράκης 2:ο Μαυράκης βρέθηκε ξανά στην επικαιρότητα με τη συμφωνία για αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από την Αλβανία, προκαλώντας ζημιά 120 εκατομμυρίων δρχ. στη ΔΕΗ, σύμφωνα και με το απαλλακτικό βούλευμα που αφορούσε την υπόθεση. Κλασσική περίπτωση «απαλλακτικής ατιμωρησίας».
-ΚΥΔΕΠ: «το σκάνδαλο του σταριού». Ένα σκάνδαλο που ζημίωσε τους Έλληνες αγρότες με το ποσό των 910 εκατομμυρίων δρχ. Χρησιμοποιήθηκαν δύο εταιρείες, ως μεσάζοντες, για το ξεπούλημα των προϊόντων της ΚΥΔΕΠ με αποτέλεσμα να κερδίσουν δισεκατομμύρια οι δύο αυτές εταιρείες εις βάρος του ελληνικού δημοσίου.
-Μιχάλης Σταματελάτος. Ο υποδιευθυντής του υποκαταστήματος της Λαϊκής Ιονικής τράπεζας που υπεξαίρεσε 230 εκατομμύρια δρχ. Θεωρείται ότι τμήμα του ποσού δόθηκε για τις προεκλογικές ανάγκες υποψήφιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
-Τόμπρας:παρακολουθήσεις και καταγραφές συνομιλιών στα σκοτεινά υπόγεια του ΟΤΕ και της ΚΥΠ. Οι καταγραφές πωλούνταν στους «ενδιαφερόμενους» ή «στην Ομόνοια», με ό,τι αυτό συνεπάγεται ….. εξυπηρετήσεις, εκβιασμοί, πολιτική ανωμαλία κ.ά.
-«Σκάνδαλο Κοσκωτά»: Επρόκειτο για το σχέδιο της οικονομικής επικράτησης «νέων τζακιών» προσαρμοσμένων στις πολιτικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ. Ο ιδιωτικός τομέας που δημιουργήθηκε πήρε υπό τον έλεγχό του όλα σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης, ανέλαβε δηλαδή τη χειραγώγηση του ελληνικού λαού και σε δεύτερη φάση απαιτούσε όλα τα κονδύλια του κράτους, διαφημιστικά πακέτα και τα δημόσια έργα. «Εκβίαζε» δηλαδή και την κοινή γνώμη και τα κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ βοήθησε στην επικράτηση μιας νέας οικονομικής υπερεξουσίας που ναι μεν κινείται πολιτικά στο χώρο του δήθεν σοσιαλισμού, μετατράπηκε όμως σε ελεγκτή της πολιτικής ζωής του τόπου. Η νέα μεγαλοαστική τάξη, έσπασε μεν τους δεσμούς της με τη «Δεξιά», αντί όμως να περάσει στον ανταγωνισμό, στην πραγματική ιδιωτική πρωτοβουλία και στην παραγωγή έγινε κρατικοδίαιτη και απόλυτα εξαρτώμενη από τα κρατικά ταμεία.
-Σκάνδαλο ΕΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Όπλων):Ο Στάθης Γιώτας υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, παραιτούμενος, υπέβαλλε δύο μηνυτήριες αναφορές που έστειλαν στον Κορυδαλλό τον πρώην πρόεδρο της ΕΒΟ, Σταμάτη Καμπάνη (εκλήθη από τον Α. Παπανδρέου να έλθει από τον Καναδά και να αναλάβει εν λευκώ την ΕΒΟ, όπως υποστήριζε ο ίδιος) και τους συγκατηγορούμενούς του, Δημήτρη Κυριακαράκο και Δημήτρη Χαλατσά, για πράξεις και παραλείψεις με τις οποίες ζημιώθηκε η ΕΒΟ. Στη δεύτερη μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγος για μίζες δισεκατομμυρίων μέσω εταιρειών φαντασμάτων. Περιέργως εμπλέκεται και εδώ ο Μένιος Κουτσόγιωργας.
-Καταλήστευση των κρατικών και κοινοτικών πόρων από τις συμμορίες της διεφθαρμένης διαπλοκής που έδρασαν ανενόχλητες και με την πλήρη ανοχή των «χρυσών» σοσιαλιστικών εξουσιών. Μετά το 1985 το ΠΑΣΟΚ διαχειρίστηκε τα τεράστια ποσά των κοινοτικών κονδυλίων, με τα οποία θα έπρεπε να είχε μεταμορφωθεί η Ελλάδα. Στα πρώτα 4 χρόνια του Γ’ (Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης) ΚΠΣ η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε μεταμορφωθεί. Και όμως η απορροφητικότητα των πόρων σύμφωνα με τα ευρωστατιστικά στοιχεία ήταν 21,5%.
-"Κουτσονόμος" : Θα μείνει στην ιστορία αυτός ο περίφημος "κουτσονόμος" που, για όσους θυμούνται, είχε πουλήσει ο Μένιος Κουτσόγιωργας στον Κοσκωτά έναντι δύο εκατομμυρίων δολαρίων. Την περίοδο του «Σκανδάλου Κοσκωτά» (αρχές Αυγούστου 1988), ο τότε Αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και Υπουργός Δικαιοσύνης μακαρίτης Μένιος Κουτσόγιωργας δημοσίευσε ένα νόμο που απαγόρευε το άνοιγμα των λογαριασμών στις τράπεζες. Σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τον "Κουτσονόμο", ο οποίος ολοφάνερα συγκάλυπτε απατεώνες με σκοπό να καθυστερήσει ο έλεγχος της προέλευσης των χρημάτων του μεγαλοαπατεώνα και τότε μεγαλομετόχου της "Τράπεζας Κρήτης".
-Έγκλημα χρηματιστηρίου (Tο X.A. μητέρα των σκανδάλων) : άγρια δηλαδή λεηλασία ενάμισι εκατομμυρίου ανύποπτων μικροεπενδυτών μετά από τις άμεσες και έμμεσες προτροπές υπουργών (κόμμα χρηματιστηρίου) και του ίδιου του Σημίτη. Το χρηματιστήριο έγινε μέχρι και «κόμμα» στις εκλογές του 2.000 ενώ παράλληλα χρησιμοποιήθηκε ως δείγμα επιβεβαίωσης της "Ισχυρής Ελλάδας" και της "Ισχυρής οικονομίας" των κυβερνήσεων Σημίτη. Διαφημιστικά σποτ προκαλούσαν τους Έλληνες να επενδύσουν τα χρήματά τους στα σίγουρα κέρδη των εισηγμένων και τα παπαγαλάκια των μέσων παραπληροφόρησης, στην ίδια γραμμή ανταγωνίζονταν στην πλέον προσοδοφόρα limit up επένδυση.
-Χειραγώγηση του γενικού δείκτη του χρηματιστηρίου με τα ταμεία των ΔΕΚΑ(Δημόσια Επιχείρηση Κρατικών Αξιών) και των ασφαλιστικών ταμείων.
-Εθνικό Κτηματολόγιο : «εξαφανίστηκαν» αμέτρητα δισ. Πολιτικός προϊστάμενος για την εκτέλεση του έργου ο Κ. Λαλιώτης. Το αποτέλεσμα ήταν να πληρώνουμε τεράστια πρόστιμα για την μη πραγματοποίηση του έργου. Η Ελλάδα παρέμεινε η τελευταία χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει ολοκληρώσει το έργο παρά τα πακέτα που έχουν δοθεί για την πραγματοποίησή του.
-Υπόθεση Στέγκου 1 ή «σκάνδαλο Πάχτα»: Αφορά τη τροπολογία -σκάνδαλο της Σιθωνίας που κατέληξε στην αποπομπή του υφυπουργού Οικονομικών, Χρ. Πάχτα, και των εννέα εμπλεκόμενων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Η σκανδαλώδης υπόθεση ξεκίνησε στις 21/01/2004, όταν οι εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσαν τροπολογία στο νομοσχέδιο «Ενισχύσεις Ιδιωτικών Επενδύσεων για την οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας», την οποία αποδέχτηκε ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομίας Χρ. Πάχτας και έδιναν τη δυνατότητα ανέγερσης στην κατασκευαστική εταιρία «Ολυμπιακή Τεχνική» του μεγαλοεργολάβου Στέγκου, ιδιοκτήτη του «Πόρτο Καρράς», να χτίσει χιλιάδες τουριστικές κατοικίες στην περιοχή.
-Υπόθεση Στέγκου 2: στο ξενοδοχείο του οποίου δεξιώθηκε τους Ευρωπαίους ηγέτες, ο Κώστας Σημίτης, κερνώντας τους γιαούρτια 100 εκ. δραχμών. Ο Στέγκος καταδικάστηκε αργότερα σε 3 έτη φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο για τα αδικήματα της παράβασης χρηματιστηριακής νομοθεσίας, παραπλάνησης επενδυτικού κοινού, διασποράς ψευδών ειδήσεων και άμεσης συνέργιας στις πράξεις αυτές.
-Μανίκας – Νεονάκης : βάσει των στοιχείων της Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς ο Μανίκας πραγματοποίησε συναλλαγές 1,5 εκ € και ο Νεονάκης 64 εκ. €, σε μικρό χρονικό διάστημα το 1999. Κατά πόσο και οι δυο τους ήταν κάτοχοι εμπιστευτικών πληροφοριών;
-Ολυμπιακή Αεροπορία 1: Τα «ρόζ» Boeing 767. Η υπόθεση της προμήθειας αεροσκαφών Boeing 767 για την Ολυμπιακή Αεροπορία με αδιαφανείς διαδικασίας. «Ροζ» γιατί στην υπόθεση είχε εμπλακεί το όνομα της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου. Τελικά η υπόθεση της προμήθειας ναυάγησε.
-Ολυμπιακή Αεροπορία 2: τον Οκτώβριο του 2003 η Ευρωπαϊκή επιτροπή στράφηκε κατά της Ελλάδας και έστειλε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της Ολυμπιακής από την κυβέρνηση Σημίτη. Ζητούσε μάλιστα την επιστροφή της οικονομικής υποστήριξης χαρακτηρίζοντας αποτυχημένο το σχέδιο εξυγίανσης από το 1994 έως το 2002.
-Ειδικά η «Ολυμπιακή Αεροπορία» κόστιζε 1,5 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως στους Έλληνες φορολογουμένους, δηλαδή 550 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο! Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν ανεπιτυχώς να την αποκρατικοποιήσουν(σοσιαλιστικός ορισμός της ιδιωτικοποίησης).
-Ο Χρήστος Βερελής αφού «ξεχρέωσε» για ακόμα μια φορά με παράνομες εισφορές πολλών δισ. την Ολυμπιακή, την μετονόμασε σε «Ολυμπιακές αερογραμμές». Μέσα σε ένα μήνα το νέο σχήμα ήταν και πάλι ελλειμματικό και καταχρεωμένο! Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε πρόστιμα πολλών δις για τις παράνομες κρατικές επιχορηγήσεις στην Ολυμπιακή.
-Για τέσσερα κακουργήματα ασκήθηκε δίωξη κατά του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπακωνσταντίνου και της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΡΤΙΟΝ για τα ομόλογα του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ).
-Σκάνδαλο 1 δισ. € στην ΕΑΒ : οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για να «στρογγυλοποιήσουν» τα τεράστια ελλείμματα της εταιρείας αλλά και κυρίως για να τα «εξαφανίσουν» κάτω από το χαλί, τα «έβαζαν» σε ειδικό λογαριασμό «αναπόσβεστων εξόδων ιδρύσεως της εταιρείας»!
-Το 2001 το ΠΑΣΟΚ για να καλύψει ένα χρέος 2,8 δισ. € δημιούργησε το πράσινο δομημένο ομόλογο του 2001 με τις 18 τράμπες. Δομήθηκε ένα ομόλογο-τέρας ονομαστικής αξίας 6,1 δισ. Ευρώ και πάνω σ' αυτό "παίχτηκαν" 18 τράμπες (swaps). Το οφειλόμενο ποσό, από τους λάθος χειρισμούς από 2,8 δισ. ευρώ ανήλθε στα 54 δισ. ευρώ.
-Ταμεία: Το 2002 - 2003 χάθηκαν μόνο μέσω της "Ακρόπολις" χρηματιστηριακής, σε παιχνίδι με ομόλογα 5,5 εκ. €. Συνολικά χάθηκαν πάνω από 3,5 δισ. € (1,3 τρισ. δρχ.) μόνο από το 1999-2002. Και μιλάμε για τα λεφτά που τζόγαραν στο χρηματιστήριο, αφήνοντας λυτές και λυσσασμένες τις διοικήσεις των ταμείων να κάμουν παιχνίδι. Επένδυσαν 5,22 δισ. € συνολικά σε μετοχές και άφησαν μόνο με 1,76 δις €. Το 2002, ο Υπ. Οικονομίας Χριστοδουλάκης καλούσε τις διοικήσεις του ΙΚΑ να παίξουν σε πολυετή ομόλογα για να καλύψουν τα ελλείμματά τους.
-Σκάνδαλο ΑΡΙΑΔΝΗ : το 2000 το ελληνικό δημόσιο δανείστηκε 650 εκ. €, από την off shore εταιρεία ARIADNE S. A. (ISIN:XS0121591704) με έδρα το Λουξεμβούργο, βάζοντας υποθήκη μέχρι το 2013 τα έσοδα των λαχείων. Οι μίζες που έπεσαν ξεπερνούν τα 7,5 εκ. €.
-«Σκάνδαλο Siemens» : Στα πρακτικά της δίκης για την Siemens στο Μόναχο είναι καταγεγραμμένο ότι για τις δουλειές της Siemens στην Ελλάδα δόθηκαν μίζες περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής είναι σίγουρο ότι ένα εκατομμύριο εξ’ αυτών μεταφέρθηκε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, μέσω Τσουκάτου. Ο υπουργός Μεταφορών, επίσης, των κυβερνήσεων Σημίτη, Τάσος Μαντέλης, αποδείχθηκε ότι είχε δωροδοκηθεί από την Siemens με 300.000 ευρώ. Το αδίκημα παραγράφηκε.
Πολλά εκατομμύρια ευρώ διοχετεύονταν από τον λογαριασμό του πρώην στελέχους της Siemens Hellas, Πρόδρομου Μαυρίδη, προς τους «δικαιούχους». Μόνο από τον προσωπικό λογαριασμό που διατηρούσε ο Μαυρίδης σε υποκατάστημα της Ελβετικής Τράπεζας Dresdner Bank, διακινήθηκαν περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό το ποσό αντιπροσώπευε ένα μέρος των υπόγειων συναλλαγών…
Σπουδαίο ρόλο στις διαδρομές του «μαύρου χρήματος» φαίνεται ότι διαδραματίζουν οι εταιρείες Martha Hodling και Martha Overseas, όπως επίσης και η εταιρεία Fiberlite LLC, του Dubai, που τροφοδοτεί εκτός από τον προσωπικό λογαριασμό του κ. Μαυρίδη και τους λογαριασμούς των δύο εταιρειών που η Dresdner λέει ότι του ανήκουν. Οι αρχές του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης χαρακτηρίζουν το «σκάνδαλο Siemens» ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία των χρηματιστηρίων.
Να μην ξεχάσουμε τέλος την, με κωδική ονομασία του FBI «Επιχείρηση Ζορμπάς», μεγαλύτερη επιχείρηση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που, με πρωταγωνιστή τον κύριο Γιώργο Ανωμερίτη, είχαν στήσει περίτεχνα ανώτατα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Νέα Υόρκη από το 1983 μέχρι της 21 Ιουνίου του 1989 που γράφτηκε το άδοξο τέλος της μεγαλύτερης οικονομικής απάτης, όπως χαρακτηριστικά έγραφε ο Αμερικάνικος Τύπος, με λεία περισσότερα από 730.000.000 $, με 12 υποκαταστήματα της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ Τράπεζας στις ΗΠΑ και θύματα την ομογένεια!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Καλπονοθευτικό είναι το ιταλικό εκλογικό σύστημα

ΠΗΓΗ: αἰέν ἀριστεύειν
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Μέσα στον διογκούμενο πανευρωπαϊκό σεισμό που έχουν προκαλέσει τα πλήρη δυσάρεστων πολιτικών μηνυμάτων για τη Γερμανία και την ΕΕ αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών για Βουλή και Γερουσία, έχει περάσει απαρατήρητο ένα κορυφαίο για τη δημοκρατία ζήτημα: πόσο απίστευτα στρεβλώνει τη λαϊκή βούληση το ιταλικό εκλογικό σύστημα. Παρόλο που πάμπολλοι είδαν φευγαλέα τα αποτελέσματα, ελάχιστοι συνειδητοποίησαν τις εξωφρενικές συνέπειες του ιταλικού εκλογικού νόμου. Ο κεντροαριστερός συνασπισμός του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι πήρε 29,54% των ψήφων.
Ο δεξιός συνασπισμός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έλαβε το 29,18%. Με άλλα λόγια, η Δεξιά υπολείπεται της Κεντροαριστεράς σε επίπεδο συνασπισμού κατά μόλις 0,36% – ούτε καν το μισό τοις εκατό. Ε, λοιπόν, ακριβώς για αυτό το 0,36% παραπάνω ο συνασπισμός της Κεντροαριστεράς πήρε… 216 (!!!) έδρες παραπάνω: ο Μπερλουσκόνι πήρε 124 και ο Μπερσάνι… 340! Δεν υπάρχει κανένα τυπογραφικό λάθος σε αυτά που διαβάζετε, όντως για 0,36% διαφορά η Κεντροαριστερά πήρε ως συνασπισμός 216 έδρες περισσότερες από τη Δεξιά, σε μια Βουλή που έχει 630 βουλευτές. Το ίδιο θα γινόταν και αν η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο συνασπισμό ήταν… μία ψήφος! Δεν αστειευόμαστε. Τι λέει ο ιταλικός εκλογικός νόμος; Οποιος συνασπισμός κομμάτων που έχει δηλωθεί ως τέτοιος πριν από τις εκλογές ή όποιο μεμονωμένο κόμμα έρθει πρώτο παίρνοντας τις περισσότερες ψήφους, τότε επειδή ήρθε πρώτο και ανεξαρτήτως ποσοστού παίρνει το… 54% όλων των εδρών της ιταλικής Βουλής – δηλαδή 340 έδρες!!!
Είναι απίστευτο. Οσο ένας συνασπισμός κομμάτων προσεγγίζει το 40%, το 45% ή και το 50% των ψήφων, το 54% των εδρών που παίρνει φαίνεται κάπως λογικό. Οταν όμως ένα κόμμα του 30% παίρνει το 54% των εδρών, πόσω μάλλον αν απέχει 0,36% από το δεύτερο, αποκαλύπτεται και αποτυπώνεται ανάγλυφα η καλπονοθευτική παράνοια του εκλογικού νόμου και η στρέβλωση της λαϊκής βούλησης όπως εκφράστηκε στην κάλπη. Αν κάποια κόμματα έχουν κατεβεί σε συνασπισμό και άλλα μόνα τους, η σύγκριση δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη το γεγονός αυτό. Δεν ενδιαφέρει δηλαδή η σύγκριση κόμματος με κόμμα και συνασπισμού με συνασπισμό. Αν συγκρινόταν κόμμα με κόμμα, τότε κυβέρνηση στην Ιταλία θα έφτιαχνε ο… Μπέπε Γκρίλο! Αυτό επειδή μέσα στον κεντροαριστερό συνασπισμό που πήρε 29,54% για τη Βουλή, το Δημοκρατικό Κόμμα του Μπερσάνι πήρε το 25,41% και το υπόλοιπο οι σύμμαχοί του. Στο 29,18% του δεξιού συνασπισμού, το κόμμα του Μπερλουσκόνι πήρε το 21,56% και το υπόλοιπο οι σύμμαχοί του. Το κόμμα του Μπέπε Γκρίλο όμως που δεν είχε συμμάχους πήρε το 25,55% των ψήφων – άρα περισσότερο από το 25,41% του Μπερσάνι και το 21,56% του Μπερλουσκόνι χωρίς τους συμμάχους τους!
Θεωρητικά μιλώντας, ας δούμε τι θα συνέβαινε αν ο ιταλικός εκλογικός νόμος ίσχυε στην Ελλάδα στις επόμενες εκλογές. Ας υποθέσουμε ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δήλωναν ότι κατεβαίνουν συνασπισμένοι, πράγμα που σημαίνει απλώς ότι τα ποσοστά τους αθροίζονται.
Αν λοιπόν η ΝΔ έπαιρνε 25%, το ΠΑΣΟΚ 8% και η ΔΗΜΑΡ 5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβαινε μόνος του και έπαιρνε το 37% σαρώνοντας τη ΝΔ κατά 12 ολόκληρες εκατοστιαίες μονάδες, τότε ο συνασπισμός ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ θα έπαιρνε… 162 έδρες και θα έκανε αυτοδύναμη κυβέρνηση παρόλο που θα είχε συντριβεί στις εκλογές επειδή τα ποσοστά των τριών κομμάτων μαζί αθροίζονται σε 38%, ποσοστό μεγαλύτερο από το 37% του ΣΥΡΙΖΑ! Οχι μπόνους των 50 εδρών δεν θα έπαιρνε ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι κυβέρνηση δεν θα έφτιαχνε, αλλά θα έπαιρνε όλες κι όλες… 51 έδρες από τις 300 της Βουλής, ενώ ο ηττημένος Σαμαράς που θα είχε σαρωθεί στις κάλπες θα είχε πάνω από 100!
Τώρα ίσως αντιλαμβάνεται καλύτερα κανείς πόση γοητεία ασκεί το ιταλικό εκλογικό σύστημα στον Ευάγγελο Βενιζέλο ή στον Αντώνη Σαμαρά και πόσο θα ήθελαν να μπορούσαν να το αντιγράψουν και να το μεταφέρουν στη χώρα μας! Είμαστε βέβαιοι ότι τώρα συνειδητοποιούν οι πολίτες καλύτερα τι εννοούν ανομολόγητα, ιδίως οι του ΠΑΣΟΚ, όταν λένε για καινούργιο εκλογικό νόμο που να… «ευνοεί την κουλτούρα των συμμαχικών κυβερνήσεων»! Αυτό ή κάτι τέτοιο εννοούν, αλλά αιδημόνως σεμνύνονται να το πουν καθαρά, γιατί μέσα στην ελληνική «βαρβαρότητα» δεν αποκλείεται να τους πάρουν με τις ντομάτες. Ολη αυτή η συζήτηση περί αναθεώρησης και «εκσυγχρονισμού» του Συντάγματος, ώστε να καταστεί και επισήμως το Μνημόνιο θεμελιώδης νόμος της χώρας μας, συνοδεύεται και από σκοτεινά σχέδια παραμονής των μνημονιακών κομμάτων στην εξουσία με όλα τα μέσα, όσο ανέντιμα και αντιδημοκρατικά και αν είναι.

Ολη η Ελλάδα μια φυλακή!!!

ΛΟΓΙΑ και ΣΚΕΨΕΙΣ 


Και ενώ μπαίνουν "στο μικροσκόπιο" λογαριασμοί συγγενών του πρώην υπουργού οικονομικών και ο ίδιος απολαμβάνει τους κόπους των τελευταίων ετών ελεύθερος και ωραίος, ο νύν υπουργός Στουρνάρας, ζητά να συλληφθούν όλοι όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5000 ευρώ.

Δεν του βγαίνουν τα κουκιά του Στουρνάρα και προκειμένου να είναι εντάξει με τους μεγάλους φίλους του δίνει ...σκληρές εντολές!

Μία τέτοια εντολή, έδωσε δια στόματος του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, προς τους προϊσταμένους των εφοριών, να προχωρούν στην αίτηση άσκησης ποινικής δίωξης για οφειλέτες που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών.

Φροντίζει μάλιστα να επισημάνει πως θα υπάρχουν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες υπαλλήλων (παράβαση καθήκοντος, κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου κ.λπ) αν δεν κατατίθενται εγκαίρως οι αιτήσεις για ποινική δίωξη!!

Ολοι οι Έλληνες στη φυλακή από την κυβέρνηση Τσολάκογλου, δεν αστειεύονται οι δοσίλογοι, προδότες, έχουν να σώσουν πολλά τομάρια μέχρι να παραδώσουν τη χώρα.

Το περίεργο είναι ότι κατά διαστήματα ο κ. Πεπόνης
ανασύρει και ένα όνομα από κάποια υπόθεση, ξεκινάει νέες έρευνες, γιατί οι παλιές είχαν κενά, (ξαφνικά εμφανίζονται τα σκασμένα), μας δίνει την εντύπωση πως υποθέσεις φοροδιαφυγής, μαύρου χρήματος, απιστίας και ότι άλλο υπάρχει στον μπαξέ των πολιτικών μας, είναι σε καλό δρόμο.

Μόνο που αυτός ο δρόμος τελειωμό δεν έχει!! Άσε πια τα μονοπάτια και τα τρίστρατα!!

Και εκεί που περιμένουμε όλοι να πάρει κάποιος το δρόμο της φυλακής, φτάνει στο τρίστρατο και πάει Χαβάη.

Αλλος..... Χαβάη και άλλος πληρώνει και καμία υπόθεση του κ. Πεπόνη δεν έχει τελειώσει.

Είναι μακρύς ο δρόμος των Παπακωνταντίνων, Παπανδρέων, Παπαπροδοτών αυτού του τόπου προς τα σίδερα της φυλακής, όλοι οι υπόλοιποι 'Ελληνες με συνοπτικές διαδικασίες, μπορούν να οδηγηθούν στη στενή.

Και επειδή είναι δύσκολοι καιροί και το κράτος χρεοκοπημένο θα πληρώνουν και το κάτι τις για την κράτηση τους.

Τσάμπα θα τους ταΐζουμε; Έχουμε να ταΐσουμε αρκετούς....φιλέλληνες που προσπαθούν να σώσουν την πατρίδα από μας τα λαμόγια, τους απατεώνες και βολεμένους μέχρι τρίτης γενεάς.

Επιβεβαιώνουμε λοιπόν πως αν χρωστάς λίγα είσαι κλέφτης αν κλέψεις δισ, είσαι...επενδυτής, και ζητούμε από όλους να πάρουν ήσυχα και αθόρυβα το δρόμο προς την φυλακή, χωρίς εντάσεις και διαμαρτυρίες.

Οι δε κύριοι επενδυτές και βασικοί μέτοχοι, γραμματείς, πολιτικοί, υπουργοί πρώην και νυν, να συνεχίσουν να ...επενδύουν, διότι έτσι θα πάει μπροστά τούτος ο τόπος, που όπως καταλάβατε δικός τους είναι ότι θέλουν τον κάνουν.

Παρακολουθείστε ένα ενδιαφέρον βίντεο που μας εξηγεί το κατά Πεπόνη, και όχι μόνο, σύστημα δικαιοσύνης!!!


https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lKivmnvMa0s

Πηγή : Ρεσάλτο

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΩΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΠΗΓΗ: Ramnousia
Προσπαθώ τόσο καιρό να σκεφτώ τι ακριβώς μου θυμίζουν οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι κυβερνώντες για να εκβιάζουν και να εκφοβίζουν το κόσμο. Τελικά η εικόνα δένει άψογα αν στη θέση της κυβέρνησης βάλεις μια εισπρακτική εταιρεία. Ξέρετε τις γνωστές τους περισσότερους από εμάς εισπρακτικές που έχουν αγοράσει τα χρέη μας και βάζουν από δικηγορικά γραφεία παιδάκια να εκπαιδεύονται σε μπράβους.

Θα σου πάρω το σπίτι, θα σε στείλω φυλακή, θα σου πάρουμε και τα σώβρακα που φοράς

Μα δεν έχω να σας πληρώσω. Έχει συμβεί....

Δεν μας ενδιαφέρει τι έχει συμβεί κύριε, να το σκεφτόσασταν πριν πάρετε τα λεφτά. Τότε που τα έτρωγες καλά ήταν?

Είναι εκείνες οι φωνές που ανάγκασαν τη μισή Ελλάδα να μην απαντά σε απόκρυψη, να αλλάζει αριθμό στο σταθερό, να κάνει πρόβες πως να απαντήσει στο επόμενο τηλεφώνημα. Είναι εκείνες οι φωνές που έκαναν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να συνειδητοποιήσουν τη στυγνότητα του δανειστή, την μετατροπή του καλού πελάτη σε στοχοποιούμενο αλήτη που ή θα πληρώσει ή θα τον λιώσουν.

Αρχίζω και πιστεύω ειλικρινά, πως πλέον πριν να εκλέγεται κάποιος σε θέσης εξουσίας οποιασδήποτε μορφής (Υπουργός, βουλευτής, ανώτερο στέλεχος σε κάποια ΔΕΚΟ, εφοριακός, ή οτιδήποτε άλλο που θα έχει καθήκον να κανονίζει τις εισπράξεις) περνάει ένα καλό σεμινάριο από κάποια εισπρακτική.

Προσπαθώ να καταλάβω μάλιστα από τις φωνές διαφόρων που ακούω στη τηλεόραση μήπως ήταν οι ίδιοι που τηλεφωνούσαν από τη Τράπεζα με απειλές κι εκφοβισμούς..

Είναι λογικό σε μια τραπεζική δημοκρατία οι τακτικές που χρησιμοποιούνται να είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των τοκογλυφικών ιδρυμάτων.

Μπορείς να συγκινήσεις μια εισπρακτική λέγοντας πως δεν πληρώνεις γιατί πτώχευσες, γιατί είχες έναν άρρωστο και κατανάλωσες ότι είχες και δεν είχες για να τον σώσεις, γιατί έχεις ελάχιστα χρήματα πλέον για το φαΐ των παιδιών σου γιατί έμεινες άνεργος, πως σου ήρθε η ζωή το πάνω κάτω και βρέθηκες σε άθλια θέση? Καρφί δεν τους καίγεται. Καρφί δεν τους καίγεται αν σε πετάξουν έξω από το σπίτι, αν σου πάρουν ότι κινητό και ακίνητο έχεις, αν ζήσεις ή αν πηδήξεις από το μπαλκόνι τρελαμένος από τη καταστροφή που σου έχει συμβεί και τη ντροπή να έχεις καταντήσει ένας ζητιάνος.

Ίσως αν βάλουμε στη σωστή θέση όσους μας υποδεικνύουν πλέον τι πρέπει να κάνουμε και τι θα πάθουμε αν δεν το κάνουμε, να μπορούμε να τους συμπεριφερθούμε ανάλογα. Είναι καιρός να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε τους ντόπιους τροικανούς σαν σωτήρες και να δούμε το αληθινό τους πρόσωπο, όπως ακριβώς είναι.

Υπάλληλοι κάποιας εισπρακτικής τραπέζης


Πηγή: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΩΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - RAMNOUSIA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ: Έχεις ευθύνη για τον θάνατο της Πατρίδας σου. (Καταπληκτικό, επιτέλους κάποιος τα έγραψε!!!)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ: Έχεις ευθύνη για τον θάνατο της Πατρίδας σου. (Καταπληκτικό, επιτέλους κάποιος τα έγραψε!!!)
Έλληνα ξύπνα. Ξύπνα επιτέλους.

Σταμάτα να βάζεις ταμπέλες. Σταμάτα να κάνεις αυτό που τα ΜΜΕ και το κομματικό σύστημα κάνει σε καθημερινή βάση για να συνεχίσει να υπάρχει.

Ποιος συμφωνεί με τον άλλον στα πάντα; Ποιος ταιριάζει με τον άλλο στα πάντα;

Αν ένας αριστερός είναι ανώμαλος σημαίνει ότι είναι όλοι ανώμαλοι;

Αν ένας δεξιός είναι αδερφή σημαίνει ότι όλοι οι δεξιοί είναι αδερφές;

Είναι δυνατόν να παίζετε το παιχνιδάκι τους μεταξύ σας;

Ξέρετε τι είναι η ταμπέλα; Άρνηση του δικαιώματος της μετάνοιας.

Δηλαδή όλοι εσείς που ταμπελιάζετε τους υπόλοιπους είστε τόσο δίκαιοι στην κριτική σας;

Είστε τόσο δίκαιοι στους εαυτούς σας; Δεν έχετε κάνει ποτέ λάθος που θα θέλατε να μην το είχατε κάνει ή να μπορείτε να το διορθώσετε; Αρνείστε το δικαίωμα της αναγνώρισης του λάθους και της προσπάθειας διόρθωσης του στους υπόλοιπους ανθρώπους;

Τότε πως θα διορθωθούν όλα αυτά που γίνονται στην Ελλάδα;

Πως θα διορθωθεί ένας λαός που ψήφιζε με 85% ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μέχρι πριν από 3 χρόνια;

Όλοι εσείς που έχετε δήθεν ξυπνήσει και ψηφίσατε άλλο κόμμα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζετε την ταμπέλα μόνο στους υπόλοιπους αλλά όχι στα μούτρα σας;

Πως θα σας ακολουθήσει στην αλλαγή σας αυτός που ταμπελιάζετε ως αντίθετο με σας;

Πως θα γεννηθεί κάτι νέο όταν σε κάθε προσπάθεια έστω και στη γνώμη ενός ανθρώπου αντί να βλέπετε το καλό ψάχνετε να βρείτε αν έχει κάνει στο παρελθόν κάτι κακό;;;;

Πότε θα καταλάβετε ότι Δημοκρατία είναι Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΔΙΑΙΡΕΣΗ;

Όταν θες να ενώσεις τους Έλληνες πρέπει να βρεις ένα κοινό όραμα. Έναν κοινό στόχο.

Αυτό που ελάχιστοι πολέμιοι θα θεωρούν λάθος αλλά οι περισσότεροι θα το θεωρούν στόχο ζωής.

Οι μισοί σχεδόν Έλληνες δεν πήγαν να ψηφίσουν στις προηγούμενες εκλογές. Όλα τα κόμματα βλέπουν και κρίνουν τα ποστοστά τους μόνο στη βάση όσων ψήφισαν ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΣΩΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΑΝ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ. Αλλά δείχνουν αδιαφορία σε όσους τους περιφρόνησαν σαν να μην υπάρχουν!!!!

Εκεί έχει καταντήσει η Ελλάδα. Η κοιτίδα της Δημοκρατίας να διασύρεται από κομματικά σκατά μέσα στα οποία πλατσουρίζουν κομματικά σκυλιά και ανόητα υποψήφια κομματικά κουτάβια.

Δεν αξίζει καμιά ταμπέλα σε πολίτη που θέλει να ζει σε Δημοκρατία. Γιατί αυτό είναι η Δημοκρατία. Η σύνθεση των διαφορετικών απόψεων προς όφελος του συνόλου των πολιτών..

Η πραγματική Δημοκρατία λειτουργεί σε ευνομούμενη πολιτεία.

Η ευνομούμενη πολιτεία λειτουργεί με βάση συνειδητοποιημένους πολίτες.

Οι συνειδητοποιημένοι πολίτες θέλουν το καλό της πατρίδας τους.

Οι ταμπέλες είναι το δηλητήριο που σκοτώνει τη Δημοκρατία.

Και όταν δηλητηριάζεις τη Δημοκρατία… έχεις ευθύνη για τη στέρηση της Ελευθερίας σου.

Έχεις ευθύνη για τον θάνατο της Πατρίδας σου.

ΙΩΑΝΝΗΣ

Πηγή:  RAMNOUSIA

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Γέρων Εφραίμ Κατουνακιώτης, Περί προσευχής




Συμπληρώνονται σήμερα, 14/27 Φεβρουαρίου, δεκαπέντε χρόνια από την κοίμηση του Γέροντα Εφραίμ του Κατουνακιώτη (1912-1998). Αντί άλλης αναφοράς δημοσιεύουμε την παραπάνω πνευματική ομιλία του Γέροντος Εφραίμ περί προσευχής.
πηγή : ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Θα ελέγχουν τον εγκέφαλο απο μακρυά

Πηγή: DefenceNet

Μέχρι χθές μιλούσαμε για εγκεφαλικά εμφυτεύματα αναφερόμενοι σε nano chips και νανο- ηλεκτρόδια.Η νευροβιοτεχνολογία κλάδος της οποίας είναι και η optogenetics έχει προχωρήσει όχι μόνο ως προς την έρευνα αλλά και ως προς τις "εφαρμογές".
Φυσικά τα επιτεύγματα αυτά της ανθρώπινης σοφίας ενδεχομένως θα ανακουφίσουν πολλές κατηγορίες πασχόντων συνανθρώπων μας.

Ξέροντας ωστόσο ότι οι εταιρείες σαν π.χ την "Digital Angel corp."("ψηφιακός Άγγελος") η οποία δραστηριοποιείται στην έρευνα και παραγωγή και εμφυτεύσιμων microchip ,δεν δίνουν τα ωραία τους δισεκατομύρια στην έρευνα απο φιλανθρωπία και δεδομένου ότι η προσδοκία για υπερκέρδη δεν είναι πλέον το κυρίως ζητούμενο στον "νέο καπιταλισμό" αλλά ο απόλυτος έλεγχος των "υποκειμένων", δεν είναι δύσκολο να αντιληφθούμε ποιός είναι ο πραγματικός σκοπός της ανάπτυξης τέτοιου είδους επιστημονικών εφαρμογών.
(Το κείμενο βασίστηκε σε ένα άρθρο του Leonard Mlodinow,που δημοσιεύθηκε στις 7/1/2013 στην ιστοσελίδα του CNN
O Leonard Mlodinow διδάσκει στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια.)
- Ο πιο 'καυτός" τομέας στην επιστήμη την τελευταία δεκαετία είναι αυτός της "νευροεπιστήμης".
Η έκρηξη στον τομέα της έρευνας, για την κατανόηση της λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου, σε μεγάλο βαθμό τροφοδοτήθηκε από μια νέα τεχνολογία που ονομάζεται λειτουργική μαγνητική τομογραφία (fMRI), η οποία έγινε ευρέως διαθέσιμη στη δεκαετία του 1990.
Λοιπόν προσέξτε!
Μια άλλη τεχνολογία στην οποία βασίζεται η επανάσταση στην νευροεπιστήμη είναι στα σκαριά.
Είναι η τεχνολογία που περιγράφεται με την ονομασία "optogenetics" την οποία απο εδώ και στο εξής θα συναντούμε πολύ συχνά.
Ο Francis Crick και οι συνεργάτες του James Watson και Rosalind Franklin, ερευνώντας τη δομή του DNA, πρότειναν ότι οι νευροεπιστήμονες θα πρέπει να επιδιώξουν να μάθουν τον ή τους τρόπους με τους οποίους θα είναι δυνατός ο έλεγχος συγκεκριμένων κυττάρων στον εγκέφαλο:
"Φανταστείτε στο μέλλον η νευροεπιστήμη να δίνει την δυνατότητα σε κάποιους να επεμβαίνουν εξωτερικά στην λειτουργία των νευρώνων του εγκεφάλου ενός ζώου.Αυτό θα τος έδινε θεωρητικά την δυνατότητα να το διαχειρίζονται απο μακρυά σαν ένα είδος ζωντανού ρομπότ".
Αν λοιπόν το 1979 μπορούσε κάποιος να κάνει μιά "χρονική μετακίνηση" 30 χρόνια προς τα εμπρός, θα έβλεπε πως η σημερινή τεχνολογία optogenetics όλα αυτά τα έχει μετατρέψει απο "επιστημονική φαντασία" σε πραγματικότητα.
Μια προφανής λύση θα ήταν να εμφυτευθεί ένα ...
μικροσκοπικό ηλεκτρόδιο στον εγκέφαλο του ζώου ώστε να διεγείρονται τα κύτταρα με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.
Σήμερα αν και υπάρχουν μικροσκοπικά ηλεκτρόδια που μπορούν να εμφυτευθούν στον εγκέφαλο δεν βοηθούν διότι εξακολουθούν να είναι πολύ "αργά" στην μεταφορά δεδομένων με την μορφή ηλεκτρικών σημάτων.
Ο Crick σκέφτηκε ότι το φως θα μπορούσε να είναι το εργαλείο, εκτίμηση που τελικά αποδείχτηκε αληθινή.
Η Optogenetics περιλαμβάνει την εισαγωγή οπτικών ινών- εργαλείων στον εγκέφαλο ενός ζώου, με σκοπό τον έλεγχο των νευρώνων-στόχων χρησιμοποιώντας παλμούς φωτός σαν εξωτερικό ερέθισμα.
Παρ΄όλα αυτά η απάντηση στο πως μπορείς να ελέγχεις εξωτερικά τους εγκεφαλικούς νευρώνες , δεν έρχεται μόνο απο την χρήση των φωτο-παλμών.
Προκειμένου η μέθοδος αυτή να λειτουργήσει , θα πρέπει οι νευρώνες να επαν-κατασκευαστούν έτσι ώστε να αντιδρούν στο φως και αυτή η ...επανακατασκευή κατέστη δυνατή με την εκπληκτική (!)ανακάλυψη μιας πρωτεΐνης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάνοντας τους νευρώνες του εγκεφάλου "ειδικά" φωτοευαίσθητους.
Η "φωτοευαίσθητη" πρωτεΐνη δεν υπάρχει εξ αρχής στους φυσιολογικούς νευρώνες, έτσι οι επιστήμονες σχεδίασαν ένα τρόπο για να μπορεί να παραχθεί απο το ίδιο το νευρικό κύτταρο εκ των υστέρων. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός είδους γονιδίου το οποίο "εμφυτεύεται" στο κύτταρο με μία μέθοδο που ονομάζεται "διαμόλυνση" και στην οποία χρησιμοποιούνται ιοί - φορείς. Έτσι λοιπόν όταν ο ιός "μολύνει" το νευρώνα -στόχο θα εναποθέσει σε αυτόν το γενετικό υλικό το οποίο με τη σειρά του θα εξαναγκάσει το νευρώνα να αρχίσει την παραγωγή της "ειδικά φωτοευαίσθητης" πρωτεϊνης .
Σε γενικές γραμμές έτσι επιτυγχάνεται η γενετική τροποποίηση της λειτουργίας των εγκεφαλικών νευρώνων, οι οποίοι θα ενεργοποιούνται και θα απενεργοποιούνται κατά την βούληση του "χειριστή" ή του "προγράμματος" μιας εξωτερικής μονάδας η οποία θα ελέγχει απο μακρυά (ακόμα και μέσω δορυφόρου) την λειτουργία των προεμφυτευμένων φωτοδιεγερτών και οπτικών ινών στον εγκέφαλο του υποκειμένου .
Η συνδυασμένη λοιπόν χρήση της οπτικής και της γενετικής έδωσαν το όνομα optogenetics σε αυτήν την τεχνολογία, στην οποία το "συναρπαστικό" δεν είναι το «πώς», αλλά το "τι" κάνει.
Δεδομένου ότι η χαρτογράφηση του εγκεφάλου έχει προοδεύσει απίστευτα, δεν μπορεί να θεωρείται ανέφικτη η δυνατότητα ελέγχου ειδικών ομάδων νευρώνων μέσω της optogenetics
Τον περασμένο χρόνο η τεχνολογία αυτή ήδη είχε  αρχίσει να αποδίδει ...καρπούς, και παρά την πρόσφατη εφεύρεση της, ένα βραβείο Νόμπελ δεν φαίνεται να είναι μακριά.
Σε μια εφαρμογή των optogenetics, οι επιστήμονες διερευνούν πώς οι νευρώνες παράγουν την ντοπαμίνη, ενός νευροδιαβιβαστή ο οποίος μπορεί να επιδράσει στην δημιουργία συναισθημάτων ανταμοιβής και ευχαρίστησης.
Η ντοπαμίνη είναι μια απλή οργανική ουσία που ανήκει στην οικογένεια των κατεχολαμίνων. Στον εγκέφαλο δρα ως νευροδιαβιβαστής, μια ουσία που χρησιμοποιείται από τα νευρικά κύτταρα για να επικοινωνούν μεταξύ τους. Στον άνθρωπο έχουν αναγνωριστεί πέντε υποδοχείς ντοπαμίνης, οι D1, D2, D3, D4 και D5. Παράγεται σε αρκετές περιοχές του εγκεφάλου, κυρίως στη μέλαινα ουσία και στη κοιλιακή καλύπτρα.
Η ντοπαμίνη συμμετέχει ενεργά στα συστήματα του εγκέφαλου που σχετίζονται στις πράξεις με ένα σκοπό, αφού μελέτες τέτοιων δράσεων έχουν δείξει ότι αυξάνουν τη μεταφορά ντοπαμίνης μέσα στον εγκέφαλο. Αρκετές δραστικές ουσίες όπως η κοκαΐνη και η μεταμφεταμίνη δρουν στους ίδιους υποδοχείς με τη ντοπαμίνη. Αρκετές ασθένειες έχουν βρεθεί ότι σχετίζονται με βλάβες στο σύστημα της ντοπαμίνης. Η νόσος του Πάρκινσον, μια κατάσταση που σχετίζεται με τρόμο και δυσκαμψία, οφείλεται στην εκφύλιση των νευρώνων που εκκρίνουν ντοπαμίνη στη μέλαινα ουσία. Άλλες ασθένειες περιλαμβάνουν τη σχιζοφρένεια και το σύνδρομο ελλειματικής προσοχής και υπερκινητικότητας.
Επίσης έχει δειχθεί ότι το σύστημα της ντοπαμίνης ενεργοποιείται σε στιγμές απόλαυσης και καλής διάΘεσης. Η βασική δομή της είναι η σεροτονίνη η οποία, ανάλογα σε τι επίπεδα βρίσκεται (χαμηλά ή υψηλά) επηρεάζει την ψυχική διάθεση.[1] Σε μια από τις σχετικές έρευνες βρέθηκε ότι όταν εθελοντές άκουγαν μουσική που τους άρεσε, τα επίπεδα ντοπαμίνης στον οργανισμό τους αυξάνονταν. Για να μετρήσουν οι ερευνητές πότε απελευθερωνόταν ντοπαμίνη, κατέγραψαν πότε οι εθελοντές ανατρίχιαζαν. Στην ίδια μελέτη έγινε χρήση λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας, η οποία έδειξε ότι η έκκριση ντοπαμίνης αυξανόταν κατά 9% όταν οι εθελοντές άκουγαν μουσική που τους άρεσε.[2]
Από τη Βικιπαίδεια
Τελειώνοντας το άρθρο του ο συγγραφέας αφού περιγράφει πως μπορεί η τεχνολογία "optogenetics" να δώσει λύσεις στα προβλήματα της θεραπείας ψυχιατρικών και νευρολογικών νόσων (σχιζοφρενεια , νόσος του Πάρκινσον κλπ) τονίζει με έμφαση ότι Χρειάστηκαν δεκαετίες του ώστε το όραμα Crick να αποδώσει καρπούς. Αλλά τώρα που είναι εδώ, η optogenetics προορίζεται να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την ψυχική ασθένεια, και, ακόμη, τελικά τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τον εαυτό μας ως ανθρώπινα όντα.

Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΒΑΛΤΕΡ ΚΑΣΠΕΡ (2)

Συνέχεια απο : Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Walter Kasper

Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ.

            Στις 3 Μαρτίου του 2000, ο Κάσπερ, διορίζεται πρόεδρος του Παπικού συμβουλίου για την ενότητα των Χριστιανών. Και αναλαμβάνει τον διάλογο της Λατινικής Εκκλησίας με τον Οικουμενισμό. Είχε επιτύχει πρίν απο αυτή την αποστολή την κοινή συμφωνία περί του δόγματος της δικαιώσεως με τους Μεταρρυθμιστάς, καταργώντας και την τελευταία λεπτομέρεια Χριστιανισμού του Βατικανού δηλαδή την σωτηρία διά των έργων της πίστεως, τοποθετώντας στην θέση της, την Λουθηρανική ομολογία της σωτηρίας, μόνον διά της πίστεως.
            Η Δευτέρα Βατικάνειος σύνοδος, όχι της καθολικής εκκλησίας,άς τό προσέξουμε, στην ανακοίνωσή της για τον Οικουμενισμό, δέν ισχυριζόταν πώς η Καθολική Εκκλησία ήταν η Εκκλησία του Ιησού Χριστού ούτε επανέλαβε την πεποίθησί της ότι η Εκκλησία και ο παπισμός ταυτίζονται, αλλά βεβαίωνε πώς η Εκκλησία του Ιησού Χριστού ενυπάρχει (subsistit) μέσα στην Καθολική Εκκλησία, και είναι πραγματοποιημένη σ’αυτή. Προσθέτοντας πώς βρίσκονται και έξω απο την ορατή πραγματικότητα του Βατικανού, στοιχεία της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού. Ακριβώς όπως το εξέφρασε ο Κάσπερ : ο Θεός φανερώθηκε και επικοινώνησε με καθοριστικό και απόλυτο τρόπο στην ιστορία του Ιησού. Δηλαδή ο Χριστός δέν είναι ο Υιός του Θεού όπως και η Καθολική Εκκλησία δέν είναι η Εκκλησία του Κυρίου αλλά εκφράζει στην ιστορία της, την ιδέα του Χριστού για την Εκκλησία, δηλαδή για την συνέχιση του έργου του.
Εν’ολίγοις ο οικουμενισμός του Βατικανού διαφοροποιείται πλήρως απο την Καθολική Εκκλησία. Το ίδιο συμβαίνει σήμερα και με τα Ορθόδοξα πατριαρχία. Ο Βαρθολομαίος πήρε στα χέρια του το μέλλον της Εκκλησίας. Η Κωσταντινούπολη με την Αγιά Σοφιά και την Θεολογική σχολή της Χάλκης, και με τον ναό των Ιεροσολύμων,καί τό Βατικανό, θα αποτελούν την Ιστορική Αγία Τριάδα.Τήν Οικουμενική εκκλησία. 
Όλες οι Σύνοδοι δηλαδή μέχρι την Βατικάνειο, σκοπό τους είχαν την διατήρηση της Μίας Καθολικής Εκκλησίας και την επιστροφή σ’αυτή των αιρετικών. Αυτό τον σκοπό είχαν και οι σύνοδοι της Λατινικής Εκκλησίας. Οικουμενισμός μέχρι τότε σήμαινε Επιστροφή! Ο Κάσπερ λοιπόν καταργεί ότι ίσχυε μέχρι την στιγμή εκείνη λέγοντας: «Η παλιά έννοια του Οικουμενισμού της επιστροφής άλλαξε, τοποθετώντας στην θέση της, μία κοινή πορεία, η οποία κατευθύνει τους Χριστιανούς πρός το τέλος της Εκκλησιαστικής Ευχαριστίας, της κοινής Ευχαριστίας, που γίνεται κατανοητή σάν ενότης τής διαφορετικότητος, σαν μία ξανα συμβιβασμένη ενότητα της διαφορετικότητος. Ο Οικουμενισμός δέν πραγματοποιείται πλέον με την εγκατάλειψη των παλιών παραδόσεων μας. Καμμία Εκκλησία δέν μπορεί να εγκαταλείψει τις παραδόσεις της. Δέν μπορούμε να πετάξουμε μακρυά εκείνο που διατηρήσαμε και φέραμε μέχρι σήμερα μαζί μας (την Ιστορία μας) και καμμιά Εκκλησία δέν μπορεί να το κάνει.
Χρειάζεται επομένως ένας νέος σχεδιασμός της πίστεως και των μυστηρίων. Ένας νέος σχεδιασμός που θα ενώνει τις διαφορές.
 Όπως βλέπουμε καθαρά λοιπόν δέν αντιμετωπίζουμε πλέον ψευδοπροφήτες του Κυρίου, αλλά αληθινούς προφήτες του Αντιχρίστου.

Και φτάνει λοιπόν ο Κάσπερ μέχρι του σημείου να απειλεί τους Χριστιανούς: «όποιος επιθυμεί να επιστρέψει στο παρελθόν, θα εγκαταλείφθεί απο το Άγιο Πνεύμα».
Ο Κάσπερ είχε συγκρουστεί Θεολογικά με τον Ράτζινγκερ, στο θέμα της σχέσεως τής Καθολικής, Οικουμενικής πλέον, Εκκλησίας, με τις τοπικές Εκκλησίες. Στα μέρη μας την διαμάχη μετέφερε ο Ζηζιούλας σαν τάξη ανάμεσα στον πρώτο επίσκοπο και τις τοπικές επισκοπές. Ο Κάσπερ λοιπόν είχε αποφανθεί: «Η οικουμενική Εκκλησία δέν είναι το αποτέλεσμα μίας κοινωνίας των Εκκλησιών, αλλά στο Ουσιαστικό της μυστήριο, είναι μία πραγματικότης η οποία προηγείται οντολογικώς και χρονικώς, απο κάθε ιδιαίτερη Εκκλησία».
«Η προΰπαρξη της Εκκλησίας δέν ανήκει μόνον στην Οικουμενική ή Καθολική Εκκλησία, αλλά επίσης και στις συγκεκριμένες Ιστορικές Εκκλησίες, οι οποίες θεμελιώνονται με τον ίδιο τρόπο στο αιώνιο μυστήριο του Θεού».
Και πώς μάχονται οι Καθολικοί διαμαρτυρόμενοι στην πανουργία του Κάσπερ; Με την ουσία του Κληρικαλισμού! Συμφωνώντας. Βεβαίως, λένε, η Καθολική Εκκλησία προηγείται οντολογικώς κάθε τοπικής. Διότι σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Ιωάνη (20,22) ο Χριστός έδωσε το Άγιο Πνεύμα στην Εκκλησία πρίν απο την Ανάληψί του! «Ειρήνη να είναι μαζί σας, καθώς έστειλε εμένα ο Πατήρ και εγώ στέλλω εσάς. Όταν είπε αυτό, εφύσησε είς το πρόσωπον και τους λέγει. Λάβετε πνεύμα Άγιον, εάν συγχωρήσετε....»
Αυτό είναι το Filioque, που δημιούργησε τον κληρικαλισμό. Την πραγματικότητα της Εκκλησίας πρίν την εμφάνισή του Οικουμενισμού. Το πνεύμα Άγιον, αντιθέτως απο τους Πατέρες, όπως τον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά, το ερμηνεύουν σαν το Άγιο Πνεύμα. Και καταργούν και οι Ορθόδοξοι την πεντηκοστή! Ομολογώντας υπογείως ότι το μοναδικό περιεχόμενο του Κυρίου είναι το Άγιο Πνεύμα. Διότι ο Χριστός δέν είναι Θεός; Δέν είναι πνεύμα ο Θεός;
Αυτή η πραγματικότης του κληρικαλισμού, είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην αντιμετώπιση του Οικουμενισμού. Η Ορθοδοξία πέφτει απο την ανοησία και την αλλαζονεία του κλήρου.
Έτσι λοιπόν Ράμφοι, Γιανναράδες, Ζηζιούλες, Αγουρίδοι, Ακαδημίες του Βόλου, Ζουμπούλια της Θεολογίας και επίσκοποι του Ιερώνυμου, προϋπάρχουν στα αντίχριστα κείμενα του Κάσπερ.
Είναι όλοι τους Αντίχριστοι και λόγω του κληρικαλισμού δέν έχουμε καμμία δυνατότητα ούτε να τους κατανοήσουμε ούτε να τους αντιμετωπίσουμε.

Αμέθυστος.