Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ "Ο ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ"

 Απόσπασμα από τήν 
Ημερίδα για τα 50 ΧΡΟΝΙΑ της Β΄ ΒΑΤΙΚΑΝΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ - Παρεμβάσεις του Μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου.

Ξέρετε, προσπαθώ και εγώ να εμβαθύνω στα αίτια που οδηγούν έναν άνθρωπο να πάρει τόσο ακραίες θέσεις. Δεν είναι εύκολο γιατί θα πρέπει κανείς να είναι καρδιογνώστης. Γενικά όμως, και αυτό αποτελεί προσωπική μου άποψη, δεν μπορώ να κάνω επιστημονική μελέτη, διαπιστώνω ότι πίσω από τέτοιες συμπεριφορές υπάρχουν ψυχικά τραύματα, που ίσως τα ξέρει μόνο αυτός που φτάνει σε ακραίες εκδηλώσεις και ο Θεός. Και γι’ αυτό προσωπικά προσπαθώ, πάντοτε να δικαιολογώ, αλλά σας παρακαλώ, μη γενικεύσουμε και μη παγιδευτούμε, γιατί, τελικά, τότε θα πέσουμε στην παγίδα αυτού που προκαλεί όλα αυτά: είναι αυτός που δε θέλει την ενότητα, είναι αυτός που δε θέλει τη Χάρη του Θεού, είναι αυτός που δε θέλει να είμαστε αρμονικά Χριστιανοί ! Μη παγιδευτούμε σ’  αυτό .
  (θερμό χειροκρότημα από το κοινό).

ΣΧΟΛΙΟ : Μπράβο Ιγνάτιε. Κέρδισες τόν μισθό σου! Έγλειψες κόκκαλο, μπράβο.
Αυτοί οι άνθρωποι, Ιγνάτιε, είναι οι όμοιοί σου. Βλέπουν καί κρίνουν μέ τά ματάκια τους τά δυό. Δέν υπάρχει "χριστιανική αρμονία" Ιγνάτιε.  Ο Κύριος είπε  "ή μαζί μου ή εναντίον μου". Η εκκλησία δέν είναι σαλόνι. Ιγνάτιε. Τό σαλόνι τής μαμάς. 
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ, ΙΓΝΑΤΙΕ;
"προσπαθώ, πάντοτε να δικαιολογώ"  Γιατί πίσω από όλα αυτά "είναι αυτός που δε θέλει την ενότητα".
 ΠΟΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ; Τήν ενότητα τής πίστεως; Η εκκλησία δέν είναι κοινωνία ανθρώπων, είναι κοινωνία μέ τήν Αγία Τριάδα. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΤΗΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ.
Δέν μάς εξήγησες ποτέ Ιγνάτιε, τήν σχέση τής Χρυσοπηγής μέ τήν Χρυσή Αυγή. Ο σκοπός τής Χρυσοπηγής δέν είναι η απόκτηση τής Αρχιεπισκοπής;
Είναι σχέση φιλαρχίας καί μόνον; Πρόθεση φασιστικού ολοκληρωτισμού καί μόνον;
Τί λέει ο Σισανίου;; ο οποίος μαζί μέ τόν Ζουμπουλάκη έχει τήν μεγαλύτερη εταιρεία "ευρέσεως χρυσού" στήν "ορθοδοξία".
Σήμερα στήν Ελλάδα ποντάρουμε τήν σωτηρια μας στό σκότος! Στό μαύρο χρυσό ή στό σκούρο χρυσό. Δέν έχουμε καμία ελπίδα.

Αμέθυστος 

1 σχόλιο:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Ακόμη θεωρεί πως είναι φορέας της Χάριτος και ότι διασῴζει την αλήθεια του Κυρίου κατόπιν όλων τούτων;Κάποιος θεότρελος,θεόμουρλος,θεοπάλαβος και,εν τέλει,αθεόφοβος πα(ά)π(ππ)άς θα πρέπει να τον ‘βάπτισε αυτόν!Δεν έχουν εγερθή,ακόμη,οι πέτρες με το θίασο αυτόν;