Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Εξελέγη η πρώτη Λουθηρανή Επίσκοπος

Για την Romfea.gr Αθανάσιος Θανόπουλος
 
Elizabeth-EatonΗ Ευαγγελική Λουθηρανική Εκκλησία της Αμερικής την Τετάρτη 14 Αυγούστου, εξέλεξε την Ελισάβετ Ήτον ως την πρώτη επικεφαλής γυναίκα Επίσκοπο.
Η Ελισάβετ Ήτον κατά τη διάρκεια των επισκοπικών εκλογών έλαβε 600 ψήφους, ενώ ο "αντίπαλος" της Επίσκοπος Μάρκ Χάνσον έλαβε 287.
Η σημερινή επικεφαλής της Λουθηρανικής Εκκλησίας της Αμερικής είναι παντρεμένη με ιερέα.
"Είμαστε μια εκκλησία η οποία είναι συντριπτικά Ευρωπαϊκή σε ένα πολιτισμό που είναι όλο και πιο πλουραλιστικός", δήλωσε η Επίσκοπος Ελισάβετ μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο Πίτσμπουργκ.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκλογές ήταν έκπληξη, αφού όλοι ανέμεναν ο Επίσκοπος Μαρκ Χάνσον να κερδίσει με συντριπτική διαφορά για τρίτη συνεχόμενη θητεία μετά από 12 χρόνια στο θρόνο.
Η Ευαγγελική Λουθηρανική Εκκλησία μετρά 9.683 κοινότητες στην Αμερική, ενώ τα μέλη της ξεπερνούν τα 4.000.000.


Σχόλιο στην ανάρτηση, τού ιστολογίου "Ρομφαία"

Είναι γνωστό ότι οι Λουθηρανοί (που ορθά ονομάζονται έτσι, εφ' όσον η αναφορά τους είναι στον Λούθηρο και όχι στον Χριστό) δεν αναγνωρίζουν μυστηριακή ιεροσύνη, ούτε αποστολική διαδοχή, ενώ η παρουσία του Κυρίου στη θεία Ευχαριστία είναι απλά "πνευματική", δηλαδή δεν δέχονται ότι πρόκειται για Σώμα και Αίμα Χριστού. Ούτε φυσικά καθαγιάζουν τίμια δώρα. Καιρός είναι να σταματήσουν τα καραγκιοζιλίκια των "οικουμενικών διαλόγων" με όλες αυτές τις ψευδοχριστιανικές ομολογίες και να γίνει καταγγελία των ψευδοδιδασκαλιών τους από τους εκκλησιαστικούς μας ηγέτες. Και επειδή το Φανάρι δεν πρόκειται ποτέ να κάνει κάτι τέτοιο, καλό θα κάνουν οι τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες να σταματήσουν τη συμμετοχή τους στα πολυδάπανα πανηγύρια για εκκοσμικευμένους οικουμενιστές παπάδες και δεσποτάδες και να αφήσουν μόνους τους τούς Φαναριώτες να ασχολούνται με αυτά, ελλείψει ποιμνίου....

ΣΧΟΛΙΟ : Εμείς σε αυτό τό ωραίο σχόλιο θα προσθέσουμε μόνο ότι εδώ καί αρκετά χρόνια διαθέτει καί η Ελληνική ορθόδοξη εκκλησία "γυναίκες" επισκόπους, καί όχι μόνο επισκόπους. 
Καί ίσως η ανίδεη κυρία είναι πιό ανδροπρεπής από πολλούς "επισκόπους" τής σημερινής "ορθοδοξίας".
Φυσικό επακόλουθο τής παθητικότητος τών πιστών, οι οποίοι δέχονται σάν γάϊδαροι τά σαμάρια πού διαλέγει γι αυτούς ο κάθε "αρχιεπίσκοπος".
Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: