Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Εκκλησία και Αριστερά


Η Αριστερά, δέν πρέπει να ξεχνά, πώς είναι πολιτική δύναμις. Ούτε η Εκκλησία πρέπει να ξεχνά πώς δέν είναι. Σαν πολιτική δύναμις η Αριστερά όμως, στο καταστατικό της περιέχει την φροντίδα και την μέριμνα για ολόκληρο το φάσμα του χρόνου των άλλων. Στην προκειμένη των Ελλήνων. Όχι των Γερμανών. Ούτε γενικώς ολοκλήρου της ανθρωπότητος.

Πολιτικός είναι αυτός που λέει εμείς. Που αφιερώνεται στους άλλους. Που ορκίζεται να θυσιάσει το Εγώ του για το καλό των άλλων. Είναι ένας στρατιώτης της Ειρήνης.

Η Εκκλησία είναι, εκ συστάσεως, ο χώρος ο οποίος διδάσκει την αυτοπροσφορά και την θυσία. Αυτό σημαίνει κοινώς αγάπη. Σημαίνει και πολλά άλλα. Αλλά κοινώς σημαίνει την απόφαση μου να υπερβώ τον εγωκεντρισμό, για το κοινό καλό ή για τον αδελφό.

Όταν η Αριστερά λοιπόν βάλλει εναντίον της Εκκλησίας, τί λέει; Ότι σας κοροϊδεύω κύριοι: Υπηρετώ τον εαυτό μου. Την δόξα μου. Τα συμφέροντα μου, τις ιδεολογίες μου. Την μικροψυχία μου. Δέν είμαι πολιτική δύναμις αλλά παραμάζωμα ανθρώπων που φτάνουν στην εξουσία με το ψέμα. Μεριμνώντας για το ίδιον συμφέρον.

Όταν η Εκκλησία βρίσκει κοινά σημεία με την Αριστερά τί λέει; Χάσαμε το τραίνο. Είμαστε όλοι μας αυτοαναφερόμενοι. Διδάσκουμε την πλάνη. Είμαστε πιό επιτήδειοι απο σας τους ψεύτες. Είμαστε κρυμμένοι ψεύτες. Η Εκκλησία είναι ο πιό εύκολος δρόμος για την καταξίωση, κατάντησε ο δρόμος της κενοδοξίας. 
Και οι αληθινοί Ορθόδοξοι τί λένε;; Ο Σαράντης λέει ότι είναι φίλος με τον Ιερώνυμο, τον κατανοώ. Τον συμπαθώ! Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρουν οι συμπάθειες του; Απο τους πιό επιτήδειους αυτοαναφερόμενους της σύγχρονης Εκκλησίας.

Και ο Ζήσης; Το παίζει ακόμη πραγματικός Χριστιανός! Αφου βρίσκει, όπως βρίσκει και ο Ιερώνυμος, ο Βαρθολομαίος, ο Ζηζιούλας.

Ας καταλάβουμε επιτέλους, πώς για να υπάρξουν προδότες πρέπει να υπάρχουν πατριώτες.

Ο Κούρος γνωρίζουμε όλοι μας τι σημαίνει! Ο Κουράκης τί;;

Αμέθυστος

Δείτε επίσης το σχόλιο στην ανάρτηση:
Χρυσόστομος Σταμούλης, “Ο διάλογος δεν είναι αμαρτία

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από παλιότερο σχόλιο στο blog...

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ, ΟΠΟΥ ΕΛΑΜΨΕ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, Η ΑΡΧΑΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ..., ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΧΑΤΖIΔΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;!
Για παράδειγμα το μπλόγκ Ιδιωτική οδ'ος ανήκει ολοκληρωτικώς σ’αυτή τήν ιδεολογία. Καί ο Ζηζιούλας καί ο Βαρθολομαίος μπήκαν σ’ αυτόν τόν αστερισμό τής "τέχνης" μέσω τού οποίου θριάμβευσε ο αριστερισμός.

Είναι δυνατόν διότι η πνευματικότης τής εκκλησίας αντιπροσωπεύεται αποκλειστικώς από τόν κλήρο, ο οποίος γιά νά κρύψει τήν αγραμματοσύνη του εξόρισε από τόν εξοπλισμό τών Ελλήνων τήν φιλοσοφία. Τήν τρύπα αυτή κάλυψε ο αριστερισμός προσφέροντας αντί γιά γνώση καί διαύγεια πνεύματος, μάταιες ελπίδες.

Η επιτυχία αυτής τής ιδεολογίας ακόμη καί σήμερα μάς δείχνει καθαρά τόν λόγο γιά τόν οποίο άρχισε νά επιβάλλεται στήν Ελλάδα η Θεία Δικαιοσύνη.

Ανώνυμος είπε...

Η αριστερα ως το 1917 μπορουσε να λεει οτι θελει . Το 1918 ομως κατι που δεν ξερουν πολλοι στην Ρωσσια γιναν εκλογες . Το κομμα του Λενιν πηρε γυρω στο 25 τοις 100 και μια ενωση σοσιαλιστων , αναρχικων και αλλων πηρε γυρω στο 60 τοις 100 . Μια που οι μπολσεβικοι ειχαν οργανωση ενω οι αλλοι οχι ακυρωσαν τις εκλογες . Απο τοτε ως το 1991 στην μεγαλυτερη σε εκταση χωρα του πλανητη η καθεστωτικη πλεον αριστερα κυβενησε σαν δικτατορια με βραχιονες τις ενοπλες δυναμεις και τα σωματα ασφαλειας . Τα υπολοιπα ειναι αποψεις ενω αυτο ειναι γεγονος . Στην Κινα ακομη και σημερα κυβερνα το ΚΚ με εναν ακρατο καπιταλισμο εποχης Ντικενς στον οικονομικο τομεα ενω στον πολιτικο τομεα κυβερνα με τον τροπο του ιδεολογικου αδελφου του σταλινισμου . Τον μαοισμο . Το ειδαμε το 89 στην Τιεν Αν Μεν και χρειαν αλλων μαρτυρων δεν εχουμε . Στο δε αλλο προπυργιο της καθεστωτικης αριστερας την Κουβα απο το 1959 κυβερνα με σιδηρα πυγμη μια οικογενεια οι Καστρο , θεωρει ολη την Κουβα ιδιοκτησια της και οποιος διαφωνει παει φυλακη με την κατηγορια του πρακτορα και αντιφρονουντα . Επειδη στην πολιτικη για οδηγο εχω την αρχαια ρηση , αρχη ανδρα δεικνεισι , καθε συστημα το κρινω αναλογα με το τι κανει οταν ειναι στην εξουσια . Η αριστερα σε ολη την διαρκεια του ψυχρου πολεμου ηταν στην εξουσια στον μισο περιπου πλανητη και σταθηκε το ιδιο μισανθρωπη με τον ιδεολογικο της αντιπαλο τον καπιταλισμο που τελικα κερδισε λογω απυθμενης βλακειας της ΕΣΣΔ και ετσι σημερα ο καπιταλισμος τυρανναει ολη την ανθρωποτητα . Η διοικουσα εκκλησια τωρα που σε ολες της τις εκφρασεις συνεργαστηκε με απολυταρχιες και δικτατοριες πχ Ελλαδα 1967 με 1974 Ρωσσια με τσαρους , Βατικανο με Φρανκο , Μουσολινι , Πινοσετ κ.ο.κ δεν εχει προβλημα στην πραξη να μιλησει με νοσταλγους του Μαο που οπως ειδαμε και με το ΔΝΤ μπορουν να συνεργαστουν . Και μια που μυριστηκαν οι ιεραρχες οτι μαλλον παμε για κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ στις επομενες εκλογες ειπαν με αυτο το συνεδριο να δωσουν τα διαπιστευτηρια τους . Αυτα τα ολιγα . Α.Μ