Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Μια μάσκα πέφτει

Stern 9.1.13 του Stephan Maus

O Klaus Kinski ήταν το τρομερό παιδί του γερμανικού κινηματογράφου. Σε μια αποκλειστική συνομιλία με το περιοδικό Stern, η κόρη του Πόλα Κίνσκι, αποκαλύπτει πως ο πατέρας της την κακοποιούσε σεξουαλικά για χρόνια.
Ο Klaus Kinski είναι ένας γερμανικός μύθος. Έπαιζε εγκληματίες, τύρρανους και άνομους. Τώρα αποδεικνύεται πως στην ζωή του ήταν όλα αυτά για την κόρη του.
Η Πόλα Κίνσκι, η μεγαλύτερη κόρη του διάσημου-διαβόητου ηθοποιού, επισύρει βαριές κατηγορίες εναντίον του πατέρα της. Στο περιοδικό Stern αναφέρει ότι ο πατέρας της την κακοποιούσε σεξουαλικά από τα 5 μέχρι τα 19 της χρόνια. «Είχε αγνοήσει τα πάντα. Ακόμα και το γεγονός ότι πολλές φορές αμύνθηκα και είπα: δε θέλω. Του ήταν αδιάφορο. Απλά έπαιρνε αυτό που ήθελε».
«Είχε προμηθευτεί ένα μικρό σεξουαλικό αντικείμενο»
 Η Πόλα Κίνσκι, σήμερα 60, ήταν 3 ετών όταν είχαν χωρίσει οι γονείς της. Η Πόλα ζούσε με την μητέρα της Gislinde Kühlbeck. Η Πόλα αισθανόταν ότι δεν την αγαπούσαν, από την στιγμή που η μητέρα της είχε γνωρίσει τον νέο της άνδρα. Ο πατέρας της το είχε μυριστεί αυτό, και εκμεταλλεύτηκε ξεδιάντροπα την ανάγκη της. Την προσκαλούσε στο Βερολίνο, στη Ρώμη ή στην Μαδρίτη. Ούρλιαζε, την έριχνε πάνω στον τοίχο, την βίαζε. Και μετά την έπνιγε στα πολυτελή δώρα. «Είχε αγοράσει ένα μικρό σεξουαλικό αντικείμενο που το ξάπλωνε σε μεταξωτά μαξιλάρια», θυμάται η Πόλα Κίνσκι σήμερα.
Λέει πως καθ’ όλη την παιδική της ηλικία ζούσε με ένα διαρκές αίσθημα φόβου για τα ξεσπάσματα του πατέρα της. Ποτέ δεν μπόρεσε να δει τον πατέρα της ως ηθοποιό: «Στο σπίτι ήταν ακριβώς όπως και στις ταινίες του». Η Πόλα Κίνσκι είχε από πολύ νωρίς μεγάλες επιτυχίες ως ηθοποιός στο θέατρο, αλλά εγκατέλειψε επίσης πολύ νωρίς το επάγγελμα. Για τον πατέρα της λέει: «Τους κακοποιούσε όλους. Δεν σεβάστηκε ποτέ άλλο άνθρωπο».
Η Πόλα Κίνσκι έγραψε ένα βιβλίο για την κατεστραμμένη της παιδική ηλικία (Kindermund, το στόμα του παιδιού). Λέει πως έγραψε το βιβλίο για να δείξει την αντίθεση της προς την πανταχού παρούσα θεοποίηση του Κίνσκι. «Δεν μπορούσα πια να ακούω άλλο: ο πατέρας! Τέλειος! Μεγαλοφυΐα! Πάντα μου άρεσε! Από τότε που πέθανε, αυτή η θεοποίηση γίνεται όλο και χειρότερη».
ΣΧΟΛΙΟ : Ο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΦΡΕΝΟ. ΧΩΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, ΔΙΑΣΗΜΟΣ, ΑΘΕΟΣ. ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ.
ΧΩΡΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.
ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ.
Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ.

Αμέθυστος.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι κολασμένοι ρόλοι που παίζει κάποιος αναμφίβολα, επηρεάζουν και την πραγματική του ζωή. Τι το περίεργο στη συμπεριφορά του Κίνσκι;
Αναμενόμενη απολύτως. Και πολύ αργήσαμε να τα μάθουμε.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΩΝ.Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥ-ΑΓΑΡΗΝΟΥ.Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ Η ΚΟΚΑ.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ,ΑΝΑΓΕΝΝΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΕΝΩι Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΠΕΙΘΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ(Ή ΕΥΤΥΧΩΣ;)ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΥΤΑ,Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΦΥΣΙΚΗ,ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ,ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΦΥΣΙΚΗ,ΑΔΗΡΙΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΑΝΑΒΛΥΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ,ΠΟΥ ΤΑ ΔΡΟΣΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ Τ ΟΥ,ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Τ ΟΥ.