Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Η κινητοποίηση!

Ασυνήθιστες κινήσεις και μεταφορές υλικού και μέσων αμερικανικών μονάδων ειδικών επιχειρήσεων, λαμβάνουν χώρα τελευταία, που ξεκινούν από την αμερικανική ήπειρο και κατευθύνονται προς τα ανατολικά, όπως σημειώνουν ανοικτές πηγές πληροφοριών.

MC-130P Combat Shadow
Μεταφορικά αεροσκάφη, εξοπλισμένα ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροχήματα και άλλα πολλά, που όπως φαίνεται, προορίζονται για Μέση Ανατολή και πολύ πιθανά για Βόρειο Αφρική (πχ Λιβύη).
HC-130P/N King
Στα αεροπλάνα περικλείονται MC-130P Combat Shadow, που χρησιμοποιούνται κυρίως για εναέριο ανεφοδιασμό καυσίμων των ελικοπτέρων, HC-130P/N King, που αναλαμβάνουν διάσωση προσωπικού και AC-130 Spooky και A-10 Thunderbolt που παρέχουν εγγύς αεροπορική υποστήριξη.
AC-130 Spooky
Όλα τα παραπάνω, χρησιμοποιούνται ευρέως στις ειδικές επιχειρήσεις. Παράλληλα από άλλη ανοικτή πηγή, έγινε γνωστή η κίνηση 12 μαχητικών αεροσκαφών τύπου F/A-18 Hornet του σώματος των Αμερικανών Πεζοναυτών, καθώς και μιας μοίρας "αφανών" (stealthy) F-22 Raptor.

Πολλά λέγονται για τον σκοπό αυτών των μετακινήσεων: Ετοιμότητα για ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία, ίσως στη Λιβύη, ή υποστήριξη "προληπτικού κτυπήματος" του Ισραήλ σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν ή υποστήριξη αραβικών χωρών της περιοχής που φοβούνται την αντεκδίκηση του Ιράν, μετά την αεροπορική προσβολή που τυχόν υποστεί από Ισραηλινούς. Η αποδοχή του Ιράκ για "φιλοξενία" και συνεκπαίδευση με αμερικανικό προσωπικό ειδικών επιχειρήσεων οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι κάτι έχει να κάνει και με το Ιράν.

Άλλωστε και το Ιράν έχει απειλήσει για προσβολή αμερικανικών βάσεων στην περιοχή, αν δεχτεί οποιοδήποτε πλήγμα στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις.
Η ανάπτυξη όλων αυτών των πολεμικών μονάδων, όπως και η ασυνήθιστη παρουσία των παραπάνω μέσων και μονάδων ειδικών επιχειρήσεων, όχι μόνο αμερικανικών αλλά και γαλλικών και πιθανόν λίγο ..βρετανικών, προοιωνίζουν ότι "κάτι μεγάλο" πρόκειται να συμβεί τις επόμενες εβδομάδες.
Βρετανικές ειδικές δυνάμεις σε παλαιότερη αποστολή (Πηγή)
Θα έχουμε ίσως ραγδαίες εξελίξεις στη Συρία, αλλά και ενδεχομένως στη Λιβύη, με προσβολή της "κλαδικής" της Αλ Κάιντα, μετά την "αποκάλυψη" ότι απ' αυτούς οργανώθηκε η επίθεση και η δολοφονία του Αμερικανού πρέσβη. Εκεί ακούγεται ότι κατευθύνονται τα μη επανδρωμένα αεροχήματα (drones). Πιθανόν ν' ακολουθήσει και ενέργεια στο Ιράν;

Και εμείς τι "πράττομεν"; Οψόμεθα, αν και δεν ..βλέπουμε φως περί τα οικονομικά! Τουλάχιστον θέλω να πιστεύω ότι "έχουν γνώσιν οι φύλακες"

Ανιχνευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια: