Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ο μητρ. Καλαβρυτων κ. Αμβροσιος στο εδωλιο του κατηγορουμενου


Συνεχιζεται σημερα η δικη κατα του μητροπολιτου Καλαβρυτων κ. Αμβροσιου απο τον Ομολογητη Θεολογο κυριο Παναγιωτη Σηματη.

Ο κ. Σηματης σε προτασι των δικαστων για συμφιλιωσι ζητησε να ζητηση συγνωμη ο κ. Αμβροσιος αλλα εκεινος δηλωσε οτι δεν μετανοιωνει για τιποτα και ετσι η δικη συνεχιζεται.

Ενώπιον του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος δεσπότης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος επιχειρεί να συγκαλύψει τα ψεύδη του με διάτρητη και αντιφατική γνωμοδότηση του περιβόητου καθηγητού κ. Χριστινάκη.

Κρίμα κ. Χριστινάκη!

Κρίμα Σεβασμιώτατοι Ιεράρχες για το μέλος των Επιτροπών σας.

Κρίμα Σεβασμιώτατε Καλαβρύτων για το μάρτυρά σας!

Αφορμή για περαιτέρω εξονυχιστική διερεύνηση των γνωμοδοτήσεων.


Ως μάρτυρα υπερασπίσεως ο μητρ. Καλαβρύτων είχε προτείνει και τον καθηγητή Κανονικού Δικαίου και μέλος της Νομοκανονικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου κ. Π. Χριστινάκη, κατ’ εντολήν της οποίας είχε κάνει Γνωμοδότηση για το θέμα, αν ο αφορισμός που είχε επιβάλει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, για τον οποίο δικάζεται, ήταν Μικρός ή Μεγάλος.

Και όπως είναι φυσικό ήταν γνωστή στον κατηγορούμενο Ιεράρχη κ. Αμβρόσιο.

Θα επιθυμούσε ο Καλαβρύτων να συγκαλύψει με το κύρος του καθηγητή ο κ. Χριστινάκης την ψευδή διαβεβαίωση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, ότι ο αφορισμός που είχε επιβάλει ήταν Μικρός.

Μητροπ. Καλαβρύτων: «Ως προς το επιτίμιον δια το οποίον απορεί ο κ. Σημάτης, να είναι βέβαιος ότι αποτελεί μικρόν αφορισμόν και ουδέν πολιτικόν δικαστήριον μπορεί να αποφανθεί περί αυτού»!

Οποία έκπληξη επιφυλάχθηκε στα μέλη του Δικαστηρίου. Ο κ. Χριστινάκης κατάθεσε περί της ψευδεπίγραφης και ταχυδακτυλουργικής μετονομασίας του Μικρού αφορισμού ως Μεγάλου, πράγματα αντίθετα από την Γνωμάτευση, που ο ίδιος είχε κάνει κατ’ εντολή της Ι. Συνόδου!

Είπε δηλαδή, ότι δεν είναι μεν μικρός ο αφορισμός, αλλ΄ ούτε και Μεγάλος!!! «Εκ των εγγράφων στην συγκεκριμένη περίπτωση προκύπτει ότι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιγιαλείας επέβαλε στον εγκαλούντα την ποινή της στέρησης της Θείας Ευχαριστίας. Δεν προκύπτει από τα γραφόμενα, κατά την γνώμη μου, ότι τον απέκοψε και από το Σώμα της Εκκλησίας της Ελλάδος»!!!

Κρίμα κ. Χριστινάκη! Κρίμα Σεβασμιώτατοι Ιεράρχες για το μέλος των Επιτροπών σας. Κρίμα Σεβασμιότατε Καλαβρύτων για το μάρτυρά σας!

Και όταν το δικαστήριο εμφάνισε στο μάρτυρα την δική του Γνωμοδότηση, που ήταν αντίθετη με την κατάθεσή του, ο κ. Χριστινάκη είπε πως δεν θυμόταν καλά!!!

Να και η Γνωμάτευση του κ. καθηγητή:

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας.

Καθηγητής Παν. Χριστινάκης, Επίκουρη Καθηγήτρια Ελένη Χριστινάκη-Γλάρου.

«...Στο σημείο αυτό δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι υπάρχει σοβαρή αντίφαση μεταξύ του χαρακτηρισμού του επιβληθέντος επιτιμίου και της ουσιαστικής περιγραφής του περιεχομένου του από πλευράς Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου. Πράγματι ενώ το επιτίμιο χαρακτηρίζεται με μεγάλο τίτλο στο επίσημο όργανο της μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ως «Μικρός αφορισμός», στη συνέχεια και εντός κειμένου περιγράφεται και εξειδικεύεται ως μεγάλος αφορισμός η ανάθεμα. Πράγματι το επιβληθέν επιτίμιο δεν περιορίζεται μόνο σε αποχή από τη Θεία Ευχαριστία, που και αυτή θα έπρεπε για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του κ. Σημάτη, να είναι ορισμένης διαρκείας, αλλά περιέχει και στοιχεία που προσιδιάζουν μόνο στο Μεγάλο αφορισμό. Έτσι διαπιστώνεται στην απόφαση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου ότι ο κ. Σημάτης με τη συμπεριφορά του έθεσε εαυτόν εκτός Εκκλησίας, δηλαδή αυτοαποκόπηκε από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Αυτό όμως ισχύει για τους αιρετικούς, τους σχισματικούς, τους αποστάτες. Ο κ. Σημάτης, πουθενά δεν δήλωσε πρόθεση ή απόφαση ή άλλα στοιχεία από τα οποία να προκύπτει ότι αυτοαποκόπηκε, ή είχε πρόθεση να αυτοαποκοπεί από το Σώμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Αλλά και με την υπόθεση ότι υπάρχουν τέτοια στοιχεία, τα οποία εμείς αγνοούμε, και πάλι η διαπιστωτική πράξη της αυτοαποκοπής του κ. Σημάτη από την Εκκλησία, ή άλλως της πλήρους ακοινωνησίας αυτού μετ' αυτής, που συνιστά το περιεχόμενο του Μεγάλου αφορισμού, θα έπρεπε να επιβληθεί όχι από τον οικείο Ιεράρχη, αλλά από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας...»!!!

Με τέτοιες μαρτυρίες θέλουν να κερδίσουν τις δίκες οι μεγαλόσχημοι κληρικοί!

Πώς ξεχνάτε τον νόμο της ταυτοπάθειας;

Θα πρέπει να εφαρμοσθεί η πρόβλεψη των Ιερών Κανόνων περί ΤΑΥΤΟΠΑΘΕΙΑΣ.
Βλέπετε, οι Αγιοι και οι Ιεροί Κανόνες, δεν χαρίζουν σε κανένα όταν δεν υπάρχει μετάνοια.


καθηγητης Γ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: