Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Δόθηκε το πράσινο φως για επίθεση της Τουρκίας στην Συρία


Σήμερα (4/10/2012) το μεσημέρι, η τουρκική εθνοσυνέλευση ενέκρινε την στρατιωτική χερσαία επίθεση κατά της Συρίας, τη στιγμή που η αντιπολίτευση στην Τουρκία δηλώνει πως δεν γνωρίζουν από που προήλθε η οβίδα που σκότωσε τους τούρκους πολίτες. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν γνωστό πριν καν αυτή ξεκινήσει, αφού ήταν δεδομένη τόσο η στήριξη της Μέρκελ, όσο και η στήριξη των ΗΠΑ, σε ένα τέτοιο εγχείρημα της Άγκυρας.

Να σημειώσουμε πως οι επισκέψεις ανώτερων και ανώτατων στελεχών ξένων κρατών με ειδίκευση –κυρίως- σε μυστικές υπηρεσίες, αλλά και η γενικότερη στήριξη που επεδίωξε να έχει η Άγκυρα για να προβεί σε μία στρατιωτική επίθεση κατά της γειτονικής Συρίας, είχαν τροχιοδρομήσει την σημερινή απόφαση του τουρκικού κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το σχέδιο της τουρκικής επέμβασης αποσκοπεί σε στρατιωτική δράση που θα εξασφαλίσει μία «ουδέτερη ζώνη», η οποία θα μετατραπεί σε ζώνη προφύλαξης του μετακινούμενου προς την Τουρκία πληθυσμού, αλλά και των κατοίκων της Τουρκίας.
Η υψηλή κινητικότητα αρμάτων μάχης στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία, αλλά και ο μεγάλος αριθμός στρατιωτών που μετακινήθηκαν, καταδεικνύουν την άμεση κίνηση της Τουρκίας, αλλά και αποδεικνύουν την γελοιότητα μίας απόφασης από την Τουρκική Βουλή, αφού η απόφαση είχε παρθεί πριν καν τεθεί προς ψήφιση η στρατιωτική επίθεση (περί επίθεσης πρόκειται, άσχετα με την χρήση της λέξης «παρέμβαση») της Τουρκίας, την οποία είχε ήδη προαναγγείλει τις προηγούμενες ημέρες η πολιτική ηγεσία της Άγκυρας, μέσω δηλώσεων του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνεχείς βομβαρδισμοί θέσεων του Συριακού στρατού, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ελάχιστη αντίσταση, όταν θα δοθεί η διαταγή προέλασης – επίθεσης των τουρκικού Στρατού. Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και με την υπάρχουσα χαλαρότητα της Συρίας στα όσα από χθες συμβαίνουν στα Συριο-τουρκικά σύνορα, φαίνεται πως οι θέσεις του Συριακού στρατού δεν έχουν πληγεί, τουλάχιστον όχι σε ανησυχητικό βαθμό. Αναμένεται τις επόμενες ώρες να μετακινηθούν προς τα Τουρκο-συριακά σύνορα και οι παραστρατιωτικές ομάδες των «αντικαθεστωτικών», προκειμένου να υποβοηθήσουν την τουρκική επίθεση, χτυπώντας στα μετόπισθεν τον στρατό της Συρίας.

Έτσι, εάν δεν υπάρξει η σχετική υπομονή από την Άγκυρα, ενδέχεται ο επιτιθέμενος τουρκικός στρατός να βρεθεί μπροστά σε μεγάλες εκπλήξεις, οι οποίες θα του «προσθέσουν» πλήθος νεκρών στρατιωτών.
Να σημειώσουμε πως εάν αποτύχει η στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας (η οποία θα υποστηριχθεί ποικιλοτρόπως από το ΝΑΤΟ), ο Ερντογάν θα βρεθεί σε δεινότατη θέση στην τουρκική Βουλή, αλλά και απέναντι στους τούρκους στρατηγούς, οι οποίοι εδώ και πάρα πολύ καιρό δέχονται υπομονετικά τις επιθέσεις του τούρκου πρωθυπουργού, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να «δράσουν»…

Κωνσταντίνος
Πηγή : Ας μιλήσουμε επιτέλους

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με το λεγε λεγε του Νταβουτογλου τελικα οπως φαινετε οι Τουρκοι το πιστεψαν και οι ιδιοι οτι θα ανασυστησουν την οθωμανικη αυτοκρατορια . Δυο παροιμιες για την περιπτωση . Αλλα τα ματια του λαγου αλλα της κουκουβαγιας . Και η μυλωνου τον αντρα της με τους πραματευταδες . Πολλα μπορουν να κανουν οι Τουρκοι στην νεοοθωμανικη κατευθυνση . Επαναφορα του αραβικου αλφαβητου της μουσουλμανικης χρνολογιας της πολυγαμιας να μεταφερουν την πρωτευουσα τους στην Πολη ακομη και να ξανακανουν την Αγια Σοφια τζαμι . Δυο δεν μπορουν να κανουν . Πρωτον να επεκτεινουν τα συνορα τους εστω και 1 μετρο . Δευτερον να κανουν οτιδηποτε ουσιαστικο χωρις να ρωτησουν τον αμερικανο πρεσβη . Ενα απο τα δυο να κανουν τους πηρε και τους σηκωσε . Οπως εμεις την παθαμε οταν μετα τον διπλασιασμο της χωρας λογω της βαλκανικης συμαχιας το 1912 1913 παθαμε ομαδικα την ψευδαισθηση οτι μπορουμε μονοι μας να ανασυστησουμε το Βυζαντιο . Αποτελεσμα η μεγαλυτερη καταστροφη του ελληνισμου στην ιστορια του . Η καθε εποχη οταν περνα δεν ξαναγυρνα με τιποτα . Ιστορικος νομος . Οποιος δεν τον ακολουθει την παταει ανεπανορθωτα . Ισως κοντευει η εποχη που η Τουρκια θα γευτει το δικο της 1922 .Α,Μ