Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ματαίωση των αναπαραστάσεων της Εξόδου στο Μεσολόγγι, θέλει η Μαρία Ρεπούση


Προκαλεί και πάλι η κυβερνητική βουλευτής (ΔΗΜΑΡ) Μαρία Ρεπούση.

Ζητά ματαίωση των ιστορικών αναπαραστάσεων όπως αυτή της Εξόδου του Μεσολογγίου, αφού αποτελούν «εθνικιστικά κιτς».

Τα παραπάνω ακολουθεί την άρνηση του Γιάννη Μπουτάρη να παραστεί στην αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, την οποία αποκάλεσε μιλώντας στο MEGA, «χουντικό καρακιτσαριό».

Η εξωφρενική απαίτηση της Μαρίας Ρεπούση, η οποία δέχεται τα δημόσια χειροφιλήματα δημάρχων της ΝΔ, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημάρχου Μεσολογγίου, Παναγιώτη Κατσούλη, ο οποίος σε δήλωσή του αναρωτήθηκε:

«Γιατί κ. Ρεπούση να μη καταργηθεί και η Ελλάδα ως ιδιαίτερη εθνική οντότητα, καθώς και ότι την ‘αναπαριστά’ ως ζώσα παράδοση και ιστορικό δρώμενο, αφού όλα κατ’ εσάς είναι ‘εθνικιστικά κιτς’ που αναπαράγουν την ‘εθνικιστική έξαρση’»;

http://www.elkosmos.gr/images/stories/_fotos_2012/8b86b.jpg

Και ζητά ο δήμαρχος από τον Φώτη Κουβέλη «να μαζέψει» τη βουλευτή του κόμματός του.

Και κλείνει, απευθυνόμενος στην Μαρία Ρεπούση: «έχετε επιλέξει να βρίσκεστε στην επικαιρότητα μέσω προκλητικών και ανιστόρητων δηλώσεων, όπως η χθεσινή σας ‘να καταργηθεί η Έξοδος του Μεσολογγίου ως αναπαράσταση’».


Σχόλιο: Ρε - πούση, αν τους ξεγυμνώναμε; Μήπως θα ήταν καλύτερα; Αν τους βάζαμε να αγαπηθούνε κιόλας; Ακόμα καλύτερα; Αν λάβαιναν μέρος στις αγάπες και οι Τούρκοι; Δεν θα ήταν ακόμη πιο καλύτερα; Εμείς λέμε να φωνάξουμε εκείνο το Χολιγουντιανό Αστέρι, τον Αλβανό σκηνοθέτη, και να γυρίσουμε: Corpus με Corpus στην μέση στον Λόγγο! Νομίζουμε οτι θα αποφεύγαμε εντελώς το κίτς.
Ρε - πούση, μήπως ψάχνεις άντρα και δεν βρίσκεις; Καημένη ψάχνεις σε λάθος μέρος.

Αμέθυστος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο παπους μου ηταν Αιτωλοακαρνανας και η γιαγια μου ρουμελιωτισα απο τον Παρνασο . Αμεσοι απογονοι αγωνιστων του 21 . Αυτοι οι αγωνιστες να ξερει η Ρεπουση οτι τα κοκκαλα τους ειναι πιο πολυτιμα και απο τα μαρμαρα του Παρθενωνα . Γιατι με τον εννιαχρονο αγωνα μεχρι γενοκτονιας σε καποιες περιοχες αποδειξαν σε ολη την Ευρωπη οτι σε αυτη τη γωνια των Βαλκανιων δεν μενουν απλα καποιοι βαλκανιοι ραγιαδες αλλα γνησιοι απογονοι στο πνευμα και κατα μεγα μερος και στο αιμα αυτων των ανθρωπων που ξεστραβωσαν ολο τον υπολοιπο κοσμο .Και αν διαβασει κανεις την εφημεριδα του Μεσσολογγιου κατα την διαρκεια της πολιορκιας που εξεδιδε ο φιλελληνας Μαγιερ θα δει οτι αυτοι οι αγραμματοι ρουμελιωτες , σουλιωτες και μακεδονες αγωνιστες που επι ενα χρονο ειχαν ξεφτελισει το ενωμενο ισλαμ τουρκιας , αλβανιας και αιγυπτου και που στο τελος τρωγαν ποντικια αλλα δεν παραδιδονταν ειχαν βαθια συναισθηση οτι ειταν απογονοι του Σωκρατη , Πλατωνα , θεμιστοκλη και αλλων τεραστιων αντρων . Και δεν το καναν αυτο απο ψευδαισθηση . Κανεις δεν θυσιαζεται για μια ψευγαισθηση . Υστερα απο την προσβολη της Ρεπουση για τους προγονους απο την μερια της μανας μου με εκεινο τον περιφημο συνωστισμο στην Σμυρνη τωρα προσβαλει και τους προγονους του μακαριτη του γερου μου . Αν και βαρια πλητομενος απο την οικονομικη κριση αρχισα να εχω προσωπικα με την εν λογω μανταμ . Α.Μ