Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Σχεδιάζουν «ισλαμική άνοιξη» και για τη Ρωσία;


Τέσσερις αστυνομικοί νεκροί σε σύγκρουση με αυτονομιστές της ΙνγκουσετίαςΜετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με μια ομάδα ντόπιων αυτονομιστών (οι οποίοι ζητούν απόσχιση από τη Ρωσική Ομοσπονδία) στο χωριό Σούντζενσκι στην περιοχή της Ινγκουσετίας σκοτώθηκαν τέσσερις αστυνομικοί και άλλοι δύο τραυματίστηκαν, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο Ίντερφαξ.

«Τα τελευταία στοιχεία από το αποτέλεσμα των ένοπλων συγκρούσεων παρουσιάζουν τέσσερις νεκρούς εργαζόμενους των φορέων εσωτερικών υποθέσεων, ενώ άλλοι δύο νοσηλεύονται με διάφορους βαθμούς τραυματισμών», δήλωσε μια πηγή της αστυνομίας της Ινγκουσετίας.

«Στο μεταξύ σήμερα ο αρχηγός της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (ФСБ), Αλεκσαντάρ Μπορτνίκοφ δήλωσε ότι οι τρομοκράτες που δρουν στον Καύκασο έχουν εκπαιδευτεί από τις αντικυβερνητικές ομάδες της Συρίας, του Αφγανιστάν και του Πακιστάν", όπως σημειώνει το Ρία Νόβοστι.

«Ιδιαίτερη προσοχή επιδεικνύουμε, ως Υπηρεσία Ασφαλείας, στη συμμετοχή κατοίκων της Δημοκρατίας του Βόρειου Καύκασου σε ομάδες αντικυβερνητικές στο Αφγανιστάν, Πακιστάν και στη Συρία. Τα άτομα αυτά αποστέλλονται εκεί από την τρομοκρατική οργάνωση ‘Ίμαρατ Καυκάζ’- Имарат Кавказ», δήλωσε ο Μπορτνίκοφ σε διεθνή συνάντηση των επικεφαλής των ειδικών υπηρεσιών και υπηρεσιών επιβολής του νόμου, που έλαβε χώρα στη Μόσχα.

Πηγή: Εχέδωρος
Πηγή : Ας μιλήσουμε επιτέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια: