Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ


"Συντασσόμαστε μέ τήν ...ελπίδα πώς το τοίχος που χωρίζει την Ανατολική Εκκλησία και την Δυτική Εκκλησία μπορεί να μετακινηθεί, και πώς -επιτέλους- μπορεί να υπάρξει μόνο μία στέγαση, δυνατά εδραιωμένη στον Ιησού Χριστό, τον ακρογωνιαίο λίθο που θα κάνει και τα δύο σε ένα (Unitatis Redintegratio 18)."
Η  ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ  ΔΕΝ  ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ  ΠΛΕΟΝ.
Γυαλίστε όσο υπάρχει ακόμη λίγος καιρός τά μπιζού στίς μίτρες σας γιατί σέ λίγο θά φοράτε τιάρες. ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΙ.
Αμέθυστος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα ενωθουν οι 2 εκκλησιες . Αυτο ειναι αδυνατον γιατι κανεις ορθοδοξος πατριαρχης η αρχιεπισκοπος απο τους 14 δεν θα δεχτει να γινει τσιρακι του Παπα .Απλως η ορθοδοξια αποκτα ενα ολο και περισοτερο ρωμαικαθολικο χαρακτηρα που μεταδιδετε οχι μονο στους επισκοπους αλλα οπως βλεπω και σε φοιτητες θεολογιας πριν καν οπως υποπτευομαι μερικοι παρουν το πτυχιο τους . Και ενοουν να αποκαλουν μακαριτες επισκοπους και γεροντες θεολογους που σιγουρα εχουν κανει στραβα αλλα ενοουν να τους αποκαλουν καλβινιζοντα μιασματα . Ναι ετσι ακριβως ανθρωποι που επειδη διαβασαν τρια βιβλια γιναν αλαθητοι παπες που αποφαινοντε περι δογματικης καθαροτητος ειτε συνομιλητων τους σε blogs ειτε τεθνεωτων και ζωντανων που εχουν φαει ολη τη ζωη τους στο ναο και στον αμβωνα . Ασχετως αν συμφωνεις η διαφωνεις με καποια απο τα πρατομενα η λεγομενα . Αλλα ανθρωπος που δηλωσε οτι μολις προπερσυ πρωτομπηκε σε ναο να αποφαινετε περι της δογματικης καθαροτητας ειτε του υποφαινομενου ειτε του Αυγουστινου και του Σωτηροπουλου ε παει πολυ βρε αδερφε . Βεβαια στο συγκεκριμενο blog που να πουμε την αληθεια δημοσιευει ολα τα σχολια οπως και εσυ αλλωστε αμεθυστε στο συγκεκριμενο blog λοιπον τον καταχαιριασα αλλα εδω γραφω την περιπτωση για αλλο λογο . Επειδη ξερω οτι αντιπαθεις τον κληρικαλισμο φανταζομε αν ο συγκεκριμενος η και καποιοι αλλοι νεοσοι που γνωριζω αν σπουδασουν θεολογια ειναι αγαμοι και χειροτονηθουν τι εχει να γινει . Τρεμε Τορκουεμαδα . Απλη οδοντοκρεμα θα ειναι μπροστα σε αυτους τους αμυντορες του δογματος που πολλοι απο αυτους πρωτοπατησαν σε ναο οταν περασαν θεολογια . Και αποφαινοντε περι της ορθοδοξιας ανθρωπων που ξεκινησαν την εκκλησιαστικη τους δραση απο τον καιρο που δεν υπηρχαν ακομη τα FM στο ραδιο . Δεν παμε καθολου καλα δειγμα μεγαλης αλαζονειας . Αν εχω λαθος αμεθυστε πες μου Α.Μ

amethystos είπε...

Αγαπητέ αδελφέ,αυτός είναι ο προτεσταντισμός.Η βίαιη οπισθοδρόμηση στήν γνώμη.Οχι όμως στήν αρχαία γνώμη,η οποία απαιτούσε την γνώση τών πάντων χωρίς επιστήμη.Η σημερινή γνώμη γεννιέται από την αμφιβολία καί υποτίθεται πώς τήν θεραπεύει.ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.Αυτό είναι το σημερινό εγώ.Τό αληθινό.Πού βάζει στήν θέση τής πίστεως τήν αυτοπεποίθηση.Διά της αρνήσεως ενός άλλου επιπέδου υπάρξεως.Αυτή είναι καί η διδασκαλία περί προσώπου.