Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Κύμα απαγωγών πλήττει τη χώρα!


Στα μέσα του 2012, ένα νέο είδος μεταλλαγμένης εγκληματικότητας άρχισε να χτυπά την Ελλάδα μεταμορφώνοντάς την σε χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί έξι περιπτώσεις απαγωγών ανθρώπων «χαμηλού προφίλ», ενώ την Αστυνομία απασχολεί και η περίπτωση μιας συμμορίας που έχει απαγάγει μέσα σε έξι μήνες πέντε κοσμηματοπώλες, κυρίως, ζητώντας ως λύτρα χρυσό από τις οικογένειές τους.

«Στις απαγωγές η Ελλάδα πλέον θυμίζει χώρα της Λατινικής Αμερικής», λέει στο Πρώτο Θέμα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
Τι οδήγησε όμως στη μετάλλαξη τόσο των απαγωγέων όσο και των υποψήφιων στόχων; Οι αρμόδιες υπηρεσίες της αστυνομίας αποδίδουν την αλλαγή αυτή σε δύο τομείς.

Από τη μία τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουν όλες οι πάμπλουτες οικογένειες της Ελλάδας κάνοντας δύσκολη ακόμα και τη σκέψη αρπαγής κάποιου μέλους και από την άλλη η οικονομική κρίση που έχει ρίξει τις απαιτήσεις των κακοποιών, οι οποίοι δείχνουν να αρκούνται σε… ψιλά. Δεν άλλαξε όμως μόνο το target group των θυμάτων αλλά και το προφίλ της νέας γενιάς απαγωγέων. Πρόκειται κυρίως για Αλβανούς κακοποιούς που εκτιμούν ότι αρπάζοντας έναν εύκολο στόχο μπορούν γρήγορα και απλά να γίνουν πλούσιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: