Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ποιοι απειλούν το μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο;

πηγή ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ρομφαία 

Η νηφάλια φωνή του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου, φαίνεται ότι ενόχλησε, καθώς δέχθηκε απειλές για τη ζωή του.

Σύμφωνα με το Pheme.gr, άγνωστος αρχικώς τηλεφώνησε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου, στη Σιάτιστα, και απείλησε τον Μητροπολίτη με χυδαίες, ακατονόμαστες εκφράσεις.

"Πείτε του ότι θα έρθουμε εκεί και θα σας γ……"! είπε στον ιερέα του Μητροπολιτικού Ναού πατέρα Στέφανο, ο οποίος έσπευσε να ενημερώσει τον πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης, αρχιμανδρίτη π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο.

Λίγο αργότερα δέχθηκε τηλεφώνημα και ο πρωτοσύγκελλος π. Εφραίμ. Στο άκουσμα των ύβρεων ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης αντέδρασε με παροιμιώδη ψυχραιμία, ζητώντας να πληροφορηθεί το όνομα του ανθρώπου που απειλεί με ακατανόμαστες εκφράσεις τον Μητροπολίτη κ. Παύλο.

Όταν ο δράστης αρνήθηκε να πει το όνομα του, ο πρωτοσύγκελος απάντησε λέγοντας του ότι η συζήτηση θεωρείται λήξασα, διότι "κύριε, όπως μας λέτε, είσαστε ένα ανύπαρκτο πρόσωπο"!

Οι ιεράρχες της περιοχής εκφράζουν φόβους ότι μπορεί ανεγκέφαλοι να κάνουν πράξη τις απειλές κατά του Μητροπολίτη, ο οποίος όταν πληροφορήθηκε τις απειλές φέρεται να είπε: "Ας κοπιάσουν στον ναό του Κυρίου και ας πράξουν ό,τι αγαπούν"!

"Νεκρός": Τι έκανε ο μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος; Τοποθετήθηκε νηφάλια απέναντι στις διαμαρτυρίες για το θεατρικό έργο "Corpus Christi" και τόνισε ότι μια φασιστική συμμορία όπως η "Χρυσή Αυγή" - που παραπλανά το λαό μας εκμεταλλευόμενη τους φόβους του & εξάπτοντας τα πάθη του - δεν επιτρέπεται να παριστάνει τον υπέρμαχο της Ορθοδοξίας.
Για τις δηλώσεις του, κάποιοι ορθόδοξοι αδελφοί μας, ζηλωτές (κατά τη γνώμη μου) ου κατ' επίγνωσιν, έσπευσαν να του προσάψουν ότι θα λάβει τα εύσημα από τους εχθρούς της πίστης, αλλά αποδεικνύει πως βρίσκεται μακριά από το λαό του...
Άραγε πιστεύουν οι αδελφοί μας πως οι ίδιοι αγαπούν το Χριστό περισσότερο από το μητροπολίτη Σιατίστης; Μήπως δεν ξέρουν πως είναι ένας αξιόλογος πνευματικός πατέρας του λαού μας; Έστω, δεν του επιτρέπουμε καν να έχει διαφορετική άποψη από αυτήν που θεωρούμε ΕΜΕΙΣ "τη μόνη σωστή";
Τα αποτελέσματα γνωστά. Οι "φύλακες της Ορθοδοξίας" - ΔΕΝ εννοώ τους ορθόδοξους που έφαγαν ξύλο διαδηλώνοντας για να μην παιχτεί το έργο, αλλά εκείνους που ρίχνουν ξύλο και παριστάνουν τους ορθόδοξους χωρίς να είναι - δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο. Ο Θεός να τους φωτίσει - και να στηρίξει τον π. Παύλο, που γίνεται πλέον ομολογητής της πίστης και δέχεται βέλη κι από αδελφούς... Από αυτή τη γωνιά της μπλογκόσφαιρας, ταπεινά και ανάξια, τον στηρίζουμε. Ναι, η Εκκλησία διώκεται και οδεύουμε προς σοβιετοποίηση της Ελλάδας (με την αθεϊστική έννοια). Αλλά όχι και να βάζουμε δίπλα δίπλα το σταυρό και το ράσο με τους παγανιστές, βίαιους & ρατσιστές νεοναζί!

ΣΧΟΛΙΟ : Δέν θά επιμείνουμε στόν σχολιασμό τής γνώμης τού συναδέλφου, διότι πιστεύουμε ότι είναι ένας καλός κι αγαθός χριστιανός πού πιστεύει στίς λέξεις καί στά αξιώματα καί δέν δίνει προσοχή στά περιεχόμενα. Θά σχολιάσουμε μόνον τό εξής:  "Ο Θεός να τους φωτίσει - και να στηρίξει τον π. Παύλο, που γίνεται πλέον ομολογητής της πίστης και δέχεται βέλη κι από αδελφούς...". Άς δούμε λοιπόν ποιάς πίστης γίνεται ομολογητής :
"Την μέθοδο που χρησιμοποίησαν οι «αγωνιστές» την έχει αποδοκιμάσει ο ίδιος ο Κύριος μας. Είναι η μέθοδος του Πέτρου που πήγε να υπερασπισθεί το Χριστό με ένα μαχαίρι." είπε ο επίσκοπος.
Φυσικά καταλαβαίνουμε καλά γιατί ο επίσκοπος ταυτίζεται μέ τόν Απόστολο Πέτρο. Γιατί νομίζει ότι είναι διάδοχός του, ο άμοιρος. Όμως κάτι άλλο έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Κατανοεί σωστά τό Ευαγγέλιο, όπως είναι τό χρέος τής Εκκλησίας τού Κυρίου, τής αληθινής Εκκλησίας;
Ο Πέτρος αγαπητέ επίσκοπε, κόβοντας τό αυτί τού διώκτη, έκοψε τήν δυνατότητα μετανοίας τού ανθρώπου εκείνου, διότι επίσκοπε "ό έχων ώτα ακούειν ακουέτω", καί η ακοή έχει στενή σχέση μέ τήν υπακοή, τήν οδό τής μετανοίας. Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.
Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: