Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Επίθεση με μαχαίρι στον Μητροπολίτη Ιγνάτιο για να του κόψουν τα γένια


Παρ' ολίγον αιματηρό επεισόδιο μεταξύ ενός 34χρονου και του Μητροπολίτη Δημητριάδος στον Βόλο. Διαβάστε για ποιο λόγο ο άνδρας επιτέθηκε για 2η φορά στον Ιγνάτιο.

Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε γύρω στις 20.30 το βράδυ της Κυριακής, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, από έναν 34χρονο άνδρα,  ο οποίος του είχε επιτεθεί και τον Μάιο του 2011 χτυπώντας τον με ζώνη στο πρόσωπο, κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, ο άνδρας πλησίασε τον Μητροπολίτη, έξω από το Νεανικό Κέντρο "Πέρασμα" της Ι.Μ.Δ.(επί της οδού Βασσάνη 63), όπου είχε προγραμματίσει επίσκεψη, στο Βόλο και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του.
Έβγαλε από την τσέπη του ένα μαχαίρι, με στόχο να του κόψει τα γένια "διότι με τον τρόπο που ζει και φέρεται προσβάλει το θρησκευτικό αίσθημα", ακινητοποιήθηκε από τους συγκεντρωμένους και τελικά συνελήφθη από την Αστυνομία.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 34χρονος δράστης φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.
Πάντως, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση για το περιστατικό, ενώ κύκλοι της Εκκλησίας τονίζουν ότι αυτά τα προβλήματα δημιουργούνται όταν άνθρωποι διακατέχονται από θρησκευτικό φανατισμό.

Πηγή: Magnesianews. gr
Πηγή : News247

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σοφη παροιμια . Ο εξυπνος λεει το κακο και ο χαζος το κανει . Πηγε ο τρελλος να φαει τον ανθρωπο επειδη του φουσκωσαν το κεφαλι . Αλλο αντιρησεις για τους μητροπολιτες και αλλο να πας με μαχαιρι επειδη διαφωνεις με τον οικουμενισμο και τις μεταφρασεις . Αν χτυπα ξυλο ηταν πιο τρελλος και τον μαχαιρωνε θα πηγαινε μαρτυρας υπερασπισης κανενας Ζησης κανενας αλλος wanna be Μαρκος Ευγενικος ; Nα ελεγε κυριε προεδρε εγω τον τσιγκλισα τον χριστιανο και αυτος την ειδε τιμωρος .Αγριο πραμα ο θρησκευτικος φανατισμος . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Πώς δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση η ακαδημία των μεταπατέρων ή ο ΣΥΡΙΖΑ με την οποία να περιλούουν τον έχοντα προφανώς το ακαταλόγιστο νεαρό με τους χαρακτηρισμούς του φονταμενταλιστή, του μισαλλόδοξου κ.τ.ο.;