Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Οι αριστεροί "δημοκράτες" της ΔΗΜΑΡ ζητούν φακέλωμα και τιμωρία των εφέδρων καταδρομέων, επειδή... διαδήλωσαν!


Όσα δεν φέρνει ο χρόνος, τα φέρνει η στιγμή. Κάπως έτσι, αφού κύλησε ένα χρονικό διάστημα, η ΔΗΜΑΡ δεν μπόρεσε να αντέξει άλλο και... εκδηλώθηκε. Φυσικά, είναι γνωστές οι μηδενιστικές και αντεθνικές θέσεις του υποκόμματος (ή αποκόμματος) που δημιουργήθηκε προκειμένου να δράσει ως δούρειος ίππος της επιλογής των πολιτών και να στηρίξει ένα σάπιο και απόλυτα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, του οποίου τα αποτελέσματα της ύπαρξής του βιώνει σήμερα η χώρα.

Έτσι, με μία δυναμική επαναφορά (come back, για να το καταλαβαίνει και ο Κουβέλης) αποφάσισαν να καταγγείλουν και να ζητήσουν την έρευνα και πιθανή τιμωρία των εφέδρων καταδρομέων, που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν κατά της Μέρκελ την ημέρα που η γερμανίδα καγκελάριος επισκεπτόταν την Αθήνα. Δεν γνωρίζουμε εάν αυτή η πολιτική στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να καταριθμηθεί στις ενέργειες των κουκουλοφόρων που κατέδιδαν συμπατριώτες τους κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής της Ελλάδας στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, αφού όταν κατατέθηκε η ερώτηση στην Βουλή, κανένας βουλευτής της ΔΗΜΑΡ δεν φορούσε... κουκούλα.

Αξίζει, όμως, να μελετήσουμε την ερώτηση της ΔΗΜΑΡ, αφού είναι πιθανό αποδεικτικό στοιχείο του πολιτικού προσανατολισμού του συγκεκριμένου κόμματος, αλλά αποτελεί και πιθανή αιτία καταμήνυσης εκ μέρους των εφέδρων καταδρομένων, των οποίων τα στοιχεία ζητούνται από τους... δημοκράτες της ΔΗΜΑΡ.



ΘΕΜΑ : Ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ με αφορμή την "παρέλαση" ένστολων στη λεωφόρο Αμαλίας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: Α) Εθνικής Άμυνας
Β) Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Γ) Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη
ΘΕΜΑ: «Ιδιότυπη παρέλαση ένστολων στην Πλατεία Συντάγματος»

Κύριοι Υπουργοί,
Στις 9 Οκτωβρίου, στα πλαίσια της διαδήλωσης που έλαβε χώρα στην Πλατεία Συντάγματος, ομάδα ένστολων προέβηκε σε ιδιότυπη παρέλαση στην οδό Αμαλίας, φωνάζοντας συνθήματα εθνικιστικού χαρακτήρα. Μέχρι τώρα δεν είναι ξεκάθαρο αν οι συμμετέχοντες αποτελούν εν ενεργεία προσωπικό του Στρατού Ξηράς ή είναι απόστρατοι, ενώ ενδέχεται μεταξύ αυτών να βρίσκονται και απλοί πολίτες.

Η ιδιότυπη αυτή πρωτοβουλία είναι ιδιαίτερα ανησυχητική αφού θέτει υπό αμφισβήτηση την προσήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στους δημοκρατικούς θεσμούς, συμβάλλει στο γενικευμένο πλαίσιο ανομίας που επικρατεί στην χώρα, ενώ υποβαθμίζει τον ρόλο της ιεραρχίας στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού, αφού το γεγονός συνέβη εν αγνοία της Στρατιωτικής Ηγεσίας και του αντίστοιχου Υπουργείου.

Επιπλέον, τίθεται θέμα ποινικού αδικήματος εφόσον βάσει των σχετικών ρυθμίσεων περί «αντιποίησης στολής ή εμβλημάτων», ο στρατιωτικός που φέρει δημόσια στρατιωτική στολή, παράσημο ή άλλο διακριτικό σημείο βαθμού ή τίτλου χωρίς να έχει δικαίωμα γι’ αυτό, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους. Στην περίπτωση των μη εν ενεργεία στρατιωτικών και των πολιτών, επίσης υφίστανται ποινικές ευθύνες για αντιποίηση αρχής και στολής βάσει των άρθρων 175 και 176 του ποινικού κώδικα.

Επιπλέον προκύπτει και ζήτημα αναφορικά με την ετοιμότητα και βούληση δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι σε τέτοια περιστατικά. Η παρέλαση ένστολων διεξήχθη σε χώρο με έντονη την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες ωστόσο δεν προέβησαν στη διερεύνηση της ταυτότητας των συμμετεχόντων και κατ’ επέκταση στη διάλυση της παρέλασης.

Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Πραγματοποιήθηκε έρευνα από το ΓΕΣ σχετικά με την ταυτοποίηση των συμμετεχόντων και τη σχέση τους με το στράτευμα;
2. Προτίθενται να προβούν στην αυστηρή, όσο και παραδειγματική, τιμωρία των συμμετεχόντων;
3. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ούτως ώστε να αποτρέψουν παρόμοιες ενέργειες;
4. Για ποιο λόγο αδράνησαν οι Αστυνομικές Αρχές και δεν παρεμβλήθηκαν στην παρέλαση; Θα διενεργηθεί έρευνα στο Σώμα αναφορικά με την ολιγωρία και θα υπάρξουν κυρώσεις για τους υπευθύνους;
5. Θα αναζητήσει η ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη ευθύνες μεταξύ πολιτών για αντιποίηση αρχής και στολής, καθώς στο διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο με τους συμμετέχοντες;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Μαρία Γιαννακάκη
Πάρις Μουτσινάς
Γιώργος Κυρίτσης
Βασίλης Οικονόμου
Νίκος Τσούκαλης

Πηγή : Ας μιλήσουμε επιτέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια: