Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Να απαγάγουν δυτικούς καλεί η Αλ Κάιντα τους ισλαμιστές σε όλο τον πλανήτη


Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε σε ισλαμιστικές ιστοσελίδες, το οποίο επικαλείται το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων, SITE, κάλεσε τους απανταχού μουσουλμάνους να προβούν σε απαγωγές Δυτικών, να προσχωρήσουν στις τάξεις των ανταρτών στη Συρία και να εγγυηθούν την εφαρμογή του ισλαμικού νόμου στην Αίγυπτο.
«Επιδιώκουμε με τη βοήθεια του Αλάχ, να παροτρύνουμε τους μουσουλμάνους να προβούν σε απαγωγές πολιτών των χωρών οι οποίες πολεμούν τους μουσουλμάνους», τονίζει στο μήνυμά του ο αλ-Ζαουάχρι, ο οποίος εκφράζει την ικανοποίησή του για την απαγωγή πέρυσι στο Πακιστάν του 71χρονου Αμερικανού Γουόρεν Γουάινστάιν, εργαζομένου σε οργάνωση αρωγής.

Ο αλ-Ζαουάχρι κατηγόρησε τη διεθνή κοινότητα ότι επιτρέπει στον Ασαντ να σκοτώνει.

«Καλώ τους απανταχού μουσουλμάνους, ιδιαίτερα στις χώρες που είναι γειτονικές με τη Συρία, να ξεσηκωθούν για να υποστηρίξουν τους αδελφούς τους στη Συρία με όσα μέσα διαθέτουν», τόνισε.

Ο αλ-Ζαουάχρι αναρωτήθηκε για τις προθέσεις του προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ αλ-Μόρσι απέναντι στο Ισραήλ, τους Χριστιανούς της χώρας του και τον ισλαμικό νόμο, ενώ χαρακτήρισε τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα «ψεύτη» και «έναν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Ισραήλ».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: