Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Ο Μητροπολίτης Περγάμου "αποτελεί τον στιβαρόν θεολογικόν βραχίονα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας"

-Επανάληψη-
Ιερώτατοι αδελφοί και τέκνα εν Κυρίω αγαπητά, επιτρέψατε ημίν όπως στρέψωμεν τον λόγον μας εις εν εκλεκτόν τέκνον της κωμοπόλεώς σας, τον Ιερώτατον Μητροπολίτην Περγάμου και λίαν αγαπητόν αδελφόν και πολύτιμον συνεργόν εν Κυρίω κύριον Ιωάννην Ζηζιούλαν, ο οποίος αποτελεί μέλος της τιμίας ημών συνοδείας, ο οποίος ανήκει από το 1986,ήδη επί εικοσιπενταετίαν όλην, εις την χορείαν των Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου, τον οποίον διακονεί ευόρκως, εκκλησιοπρεπώς και αποτελεσματικώς.Πολύγονος και καλλίγονος η Μακεδονική γη ανέδειξε πλειάδα ανδρών διακριθέντων δια την προσφοράν εις το Γένος και την Εκκλησίαν. Εις εξ αυτών ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης Ζηζιούλας.

Ως εγράφομεν εις μήνυμά μας απευθυνόμενον εις προς τιμήν αυτού οργανωθέν συνέδριον εν τη Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού τον παρελθόντα Οκτώβριον, ο Μητροπολίτης Περγάμου "αποτελεί τον στιβαρόν θεολογικόν βραχίονα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, η οποία ενεπιστεύθη εις τον αγλαόν επίσκοπον και θεολόγον της τον χειρισμόν και την διεκπεραίωσιν υψίστης σημασίας εκκλησιαστικών υποθέσεων εις όλον το πλέγμα των ευθυνών και των δράσεών της, ανέθεσεν εις αυτόν δυσκόλους αποστολάς, προεδρείας και διαπραγματεύσεις.Ο Ιερώτατος Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης αναγνωρίζεται ως ο επιτελέσας ένα πραγματικόν πνευματικόν άθλον κορυφαίος ορθόδοξος θεολόγος, ο οποίος εχάρισεν ουχί μόνον εις την Ορθοδοξίαν αλλά εις σύμπαντα τον χριστιανικόν κόσμον μίαν εντυπωσιακήν θεολογικήν σύνθεσιν, επί της βάσεως της ευχαριστιακής εκκλησιολογίας. Το γεγονός ότι ο εικοστός αιών εχαρακτηρίσθη ως «ο αιών της Εκκλησιολογίας» οφείλεται μεγάλως εις την συμβολήν του". Συγχαίρομεν τον ευλογημένον τούτον τόπον διότι ανέδειξε και αναδεικνύει προσωπικότητας χρησίμους δια το ευσεβές ημών Γένος, ιδία εις τας δυσκόλους ταύτας περιστάσεις,ως ο επιφανής Ιεράρχης και κατηξιωμένος θεολόγος άγιος Περγάμου.
ΣΧΟΛΙΟ : Θά θέλαμε πολύ νά μάθουμε μία έστω σημαντική προσφορά τού Μητροπολίτου. Σημαντική προσφορά είχε επίσης καί ο Αγουρίδης. Έγραψε τό ευαγγέλιο τής νέας εποχής καί τό παρέδωσε στόν κορεάτη μεσσία Μούν. Πολύ σημαντική προσφορά επίσης είχε ο Γιανναράς ο οποίος διδάσκει τελευταίως ότι το κακό υπάρχει μέσα στόν Θεό. Ή ότι τό παρακάναμε μέ τό Αειπάρθενο τής Θεοτόκου!
Στή σημερινή εποχή προσκυνούμε προσωπικότητες, χωρίς νά συνδυάζουμε τήν λατρεία αυτή μέ την προειδοποίηση τού Κυρίου : Ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον.
Η ΚΕΝΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΛΟ ΠΑΘΟΣ.
Αμέθυστος
Σχόλιο στον Τρελο-Γιάννη:
Ανώνυμος είπε...
Πόσο Χριστιανικό είναι να κρίνουμε .... είναι γνωστό και ασχολίαστο (ειδικά όταν δεν μας το ζητούν). Όταν δε κρίνουν την θεολογία αθεολόγητοι.. λυπηρό. Όταν όμως βγάζουμε τα μάτια μας με τα χέρια μας.. εεε τότε είναι και κατακριτέο.
Ξέρετε ... ας αφήσουμε και κανένα ρόλο στο Κύριο. Όλα του τα έχουμε καπηλευθεί ακόμα και του Κριτή και Νυμφίου της Εκκλησίας. Ξέρει να την περιποιείται την γυναίκα Του και να την προστατεύει. παπαΧριστοφορος.
πηγή : Τρελο-Γιάννης

ΣΧΟΛΙΟ : παπαΧριστόφορος ή Χριστοφόρος;  Φυσικά σάν παπάς πιστεύεις ότι οι παπάδες είναι η εκκλησία. Ότι ανήκεις στήν εκκλησία. Καί ότι προστατεύεις τήν εκκλησία, δηλ. τόν εαυτό σου. Καί τί μάς λές γιά νά μάς προστατέψεις; Πίστευε άκριτα. Πίστευε καί μή ερεύνα. Όποιος έχει τό ράσσο είναι αλάθητος.  Εάν οι χριστιανοί δέν μάθουν νά κρίνουν σωστά - ορθά πώς θά διακρίνουν τήν αλήθεια από τό ψέμα; Εσύ πώς διακρίνεις τήν αλήθεια από τό ψέμα; Πώς γνωρίζεις ότι ο Βαρθολομαίος καί ο Ζηζιούλας ανήκουν στήν εκκλησία; Κάποτε παρακαλούσαν τόν Ζηζιούλα όταν βγαίνει στά πάρκα νά μήν φοράει τουλάχιστον τά ράσσα! Ποιός σού είπε εσένα παπά ότι η εκκλησία είναι η γυναίκα τού Κυρίου;;; Η Βασιλεία τών Ουρανών δέν είναι ο μουσουλμανικός παράδεισος. Εσύ πού έμαθες νά θεολογείς καί πιστεύεις ότι είσαι γυναίκα τού Κυρίου; Εμείς μάθαμε από τούς Πατέρες γιά την Υϊοθεσία τού Κυρίου. Ότι είμαστε αδελφοί τού Κυρίου. ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ ΠΑΠΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙ!
Σού δίνουμε μιά ευκαιρία. Δείξε μας ότι μπορείς νά θεολογήσεις. Περιμένουμε.
Είδαμε πολύ καθυστερημένα τό σχόλιο καί αναγκαστήκαμε νά το βάλουμε πρώτη ανάρτηση ξανά γιά νά μή χαθεί.
Αμέθυστος

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και εγένετο ο Αμέθυστος, μέγας κριτής των πάντων,ορατών και αοράτων!

Χρειάζεστε οπωσδήποτε μακροβούτι εις τα νερά του Βοσπόρου δια να δροσιστεί ο ταλαιπωρημένος και παντελώς συγχεχυμένος εγκεφαλός σας.

Με απεριόριστη εκτίμηση,
Ν.Σ.

χαλαρωσε είπε...

χαιρεστε. ο χριστιανος οφειλει να κρίνει. μονο που οφειλει να κρινει τη δικαια κριση. Κριναται τη δικαια κριση.

amethystos είπε...

Αυτό λέγεται αντίδραση.Δέν υπάρχει περιεχόμενο.Είναι ο συνήθης τρόπος σχολιασμού.Ασυνήθιστος στό περιεχόμενο,σοκάρεσαι καί αντιδράς τυφλά.Εάν φρενάρεις τήν αντίδραση σιγά-σιγά θά βρείς τά περιεχόμενα.

Ανώνυμος είπε...

Μακροβούτι οπωσδήποτε με τέτοια ζέστη..γιατί όμως στα νερά του... Βοσπόρου; Επειδή εκεί φυσάει η παγερή αύρα του Πατριαρχείου;; καλά τα λές στον παπά Αμέθυστε.

Ναρσής Σαμπαζιώτης είπε...

Μέγιστε δάσκαλε, εσείς πως γνωρίζετε ότι ο Βαρθολομαίος και ο Ζηζιούλας δεν αποτελούν μέλη της Εκκλησίας;

Υπάρχει κάποια εξέταση αίματος που μετρά τα ποσοστά εκκλησιαστικότητας; Έχετε προβεί σε τέτοια σπουδαία ανακάλυψη και δεν την έχετε ακόμη δημοσιεύσει; Υποθέτω πως μαζί με τα γραφεία του (Υπέρ)Ορθόδοξου Τύπου συστεγάζονται, κάπου στο υπόγειο, και υπερσύγχρονά βίο-ορθόδοξα εργαστήρια όπου γίνονται οι ανάλογες μετρήσεις. Στο CERN ανακάλυψαν το μποζόνιο του Χίγκς , εσείς ανακαλύψατε το χριστόνιο του Σερ (πρόκειται για σύντμηση του ουσιαστικού Σερ-αφείμ, όνομα του μητροπολίτου Πειραιώς, στον οποίο ανιχνεύθηκε για πρώτη φόρα, σε μεγάλες ποσότητες, το χριστόνιο)

Θα ήταν επωφελές, λοιπόν, για το Εκκλησιαστικό σώμα, να γνωρίζει τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων, συγκεντρωμένα σε μία περιοδική έκδοση, που θα κυκλοφορεί ως ένθετο του (Υπερ)Ορθόδοξου Τύπου. Σε ειδικές περιπτώσεις δε, π.χ. εκλογή νέου επισκόπου ή χειροτονία πρεσβυτέρου, θα ακολουθεί έκτακτη έκδοση. Έτσι θα απαλλάξετε πολλούς πιστούς από την επίπονη αναζήτηση των ανάλογων πληροφοριών που βρίσκονται διάσπαρτες στο αχανές διαδίκτυο.

Τέλος, θα σας πρότεινα να συνεργαστείτε με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, το οποίο μέσα από το ανιχνευτικό πρόγραμμα νεογνών -γνωστού ως screening - ελέγχει προληπτικά τα βρέφη για ορισμένες γενετικές ή μεταβολικές διαταραχές. Με την κατάλληλη προσαρμογή, λοιπόν, μετά φυσικά και από τις δικές σας επιστημονικές υποδείξεις, θα καταστεί δυνατόν να ανιχνεύεται στο αίμα των νεογνών και το χριστόνιο συν των άλλων νοσημάτων. Έπειτα τα αποτελέσματα του test θα αποστέλλονται στις μητροπόλεις και από εκεί θα μοιράζονται στις ενορίες. Όσοι φέρουν το συγκεκριμένο σωματίδιο στο αίμα τους θα γίνονται μέλη της Εκκλησίας, ενώ όσοι πάσχουν από έλλειψη, θα διώκονται.

Η επιστήμη λοιπόν στην υπηρεσία της Θρησκείας, κύριε Αμέθυστε. Γιατί, δυστυχώς, έτσι καταντήσατε την Εκκλησία..

Ν.Σ.

Ανώνυμος είπε...

δεν ειναι καθολου αιρετικος ο ζηζιουλας . αιρετικοι ειναι αυτοι που συμφωνα με την εκκλησια εκφωνουν δημοσια λαθος γνωμη πανω στα δογματα οχι αυτοι που κανουν ηθελημενα λαθος . το συμβολο της πιστεως εχει διατυπωθει εδω και κατι παραπανω απο 1600 χρονια . συνεπως ο ζηζιουλας που αρνουμενος το δογμα της αγιας τριαδας ξεσκιζει κυριολεκτικα ολη την δογματικη της ορθοδοξιας ξερει τι κανει και το κανει επιτηδες .δεν μπορει καθηγητης θεολογιας να αγνοει αυτα που ξεραν και οι αγραματες γιαγιαδες μου . το ιδιο και ο βαρθολομαιος που τον καλυπτει . θελουν να δειξουν οτι οι μιτρες και επισημως πλεον θα διωξουν και τον Χριστο και την Αγια Τριαδα ολοκληρη απο την εκκλησια και θα κανουν κουμαντο τα εγκολπια οι μιτρες και οι πατεριτσες . αλλιως μεγαλο καημο που εχει ο ζηζιουλας για το αν η Αγια Τριαδα εχει μοναρχια η δημοκρατια . νιαζεσαι αν ο θεος ειναι τριαδα η μοναδα οταν πιστευεις . οταν δεν πιστευεις στα παλια σου τα παπουτσια . θανασης μπιλιας

amethystos είπε...

Ναρσή Σαμπαζιώτη
Εσύ όταν βγαίνεις στό πάρκο τό φοράς τό ράσσο;

χαλαρωσε είπε...

τελικα το μπαζονιο θα θεραπευσει πασα νοσο και πασα μαλακιαν. Δηλαδη η επιστημη τι πρεπει να υπηρετει;