Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΩΣΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΠΑΔΕΣ και οι ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΕΚΥΠΤΟΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗΝ εις τους ΤΥΡΑΝΝΟΥΣ;;;

Πηγή : ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ



Κράτησα για σήμερα να δημοσιεύσω μιά ΑΤΡΟΜΗΤΗ απαντησι του ηγουμένου του Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ τον Ιούνιο του 1827προς τον Ιμπραήμ πασά όταν με τις ορδές του βρίσκονταν κάτω ακριβώς από το μοναστήρι έτοιμες γιά να το πολιορκήσουν.

Ακούστε και θαυμάστε τον ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΕΪΚΟ ηρωϊσμό των Ελλήνων καλογήρων και κλείστε τα απύλωτα στόματα σε όλους τους ψεύτες, τους άδικους και τους χυδαίους υβριστές, που ξέρουν μόνο να κατηγορούν τους καλογήρους και τους παπάδες, ότι πάντοτε έκυπταν την κεφαλήν των εις τους τυράννους.

Υψηλότατε αρχηγέ των Οθωμανικών αρμάτων,

Χαίρε.

Ελάβαμεν το γράμμα σου και είδομεν τα όσα γράφεις.

Ηξεύρομεν πώς είσαι εις τον κάμπον των Καλαβρύτων πολλάς ημέρας και ότι έχεις όλα τα μέσα του πολέμου.

Ημείς διά να προσκυνήσωμεν είναι αδύνατον, διότι είμεθα ωρκισμένοι εις την πίστιν μας ή να ελευθερωθώμεν ή να αποθάνωμεν πολεμούντες και κατά το αϊνι μας, δεν γίνεται να χαλάση ο ιερός όρκος της πατρίδος μας.

Σε συμβουλεύουμε όμως να υπάγης να πολεμήσης σε άλλα μέρη, διότι άν έλθεις εδώ να μας πολεμήσης και μας νικήσης, δεν είναι μεγάλον κακόν, διότι θα νικήσης παπάδες.

Αν όμως νικηθής, το οποίον ελπίζομεν άφευκτα, με την δύναμιν του Θεού, διότι έχομεν και θέσιν δυνατήν και θα είναι εντροπή σας και τότε οι Ελληνες θα εγκαρδιωθούν και θα σε κυνηγούν πανταχού.

Ταύτα σε συμβουλεύομεν και ημείς, κάμε ως γνωστικός το συμφέρον σου, έχομεν και γράμματα από την βουλήν και από τον αρχιστράτηγον Θεόδωρον Κολοκοτρώνην, ότι εις πάσαν περίπτωσιν πολλήν βοήθειαν θα μας στείλη, παλληκάρια και τροφάς και ότι ή θα ελευθερωθώμεν τάχιστα ή θα αποθάνωμεν κατά τον ιερόν όρκον της Πατρίδος μας.

ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ο ηγούμενος

και συν εμοί παπάδες και καλόγεροι

τη 22Ιουνίου 1827 , Μέγα Σπήλαιον.

Αναρτήθηκε από ΟΔΥΣΣΕΑΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εχτες το βραδυ, στην Νετ ειχε παλι τον Τατσόπουλο...ελεγε τις γνωστες αηδιες κατα του 1821

Ακουστε τι βρηκε να απαντησει ο αθεοφοβος!

"Οπως οταν εισαι μικρος πιστευεις στον Αγιο Βασίλη, και ειναι φυσιολογικο αυτο...

...οταν ομως γινεις 35 χρονων, αν συνεχιζεις να πιστευεις στον Αγιο Βασιλη, τοτε εχεις προβλημα" -

- ετσι αντιστοιχα, ειναι καλο, οταν ειμαστε στο Δημοτικο, να πιστευουμε στον Αγωνα του 1821, αλλα οταν μεγαλωσουμε, θα πρεπει επιτελους να καταλαβουμε τι 'παιχτηκε' στον απελυθερωτικο αγωνα των Ελληνων!

********************************

Αμέθυστε,
δεν ξερω αν ειδες και εσυ την εκπομπή.

Καποια στιγμη μιλησε ο Παύλος Κλιματσάκης.. φιλοσοφος καθηγητης λεει στην Βόννη.

Ειναι αυτος ο Κλιματσάκης που εχει γραψει εδω στο Ιστολογιο σου;

Παντως απο την τηλεοραση φανηκε αρκετα συμπαθητικος τυπος - το γραφω αυτο, διοτι δυστυχως εδω μεσα εχω 'παρεξηγηθει' (και) μαζι του!

Μυρμιδόνας

amethystos είπε...

Ο Κλιματσάκης Μυρμιδόνα είναι ο φίλος μας. Ο Τατσόπουλος είναι ευνούχος, όπως και ο Βερέμης. Για να καταλάβεις την αερολογία τους συγκεντρώσου σε αυτό που λένε: Πιστεύουμε στον Αι Βασίλη όταν είμαστε μικροί. Ποιός μας μαθαίνει την πίστη αυτή; Δέν πρέπει λέει να συνεχίσουμε να πιστέυουμε στα 35. Στα 35 δέν έχουμε παιδιά, στα οποία πρεπει να μάθουμε να πιστέυουν στον Άι Βασίλη;Άρα ο Τατσόπουλος και ο Βερέμης δέν έγιναν γονείς διότι είναι ευνούχοι. ΣΤΑ ΧΑΡΕΜΙΑ ΤΟΥ ΜΑΧΑΡΑΓΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή οντως μου φανηκε πολυ συμπαθητικος ο κ. Κλιματσάκης - τωρα θα δω και εγω με αλλο ματι τα άρθρα του ....

Ισως να τον παρεξήγησα τον άνθρωπο

Μυρμιδόνας