Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

O ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ ! ! !

Έχουμε μιά ερώτηση κρίσεως για τόν ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ, γράφεις :

ΑΥΤΟ όμως που δεν διακρίνουν αυτές οι παντελώς τυφλές σέχτες είναι τούτο: ΟΤΙ ΟΛΟΙ, ΟΛΟΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, βρισκόμαστε μέσα στα σαγόνια του καρχαρία.

Βρίσκονται στα σαγόνια του καρχαρία και αυτές οι σέχτες ξιφομαχούν υστερικά, σαν υπερφυσικοί μπούληδες, για να την «αγιότητα» της γερόντισσας Γαβριηλίας, την καρατόμηση της Εκκλησίας και των αγωνιστών-ιερωμένων και μοναχών, καθώς και για το αν η Ορθοδοξία είναι «Εκκλησία» ή «Θρησκεία»!!!!

Αφού λοιπόν δέν έχουν σημασία οι αγιολογίες. Γιατί δέν τα εφαρμόζει πρώτο το αντιαιρετικό εγκόλπιο; Μήπως ξέχασε ο δραστήριος ότι το εγκόλπιο ξεκίνησε και επανέλαβε μιά επίθεση, η οποία όπως λές κι εσύ στήν κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε είναι μιά υστερική υπόθεση.

Εσύ μάς παρακινείς "δραστήριε" σε αντίδραση, γιατί κατηγορείς εμάς πού αντιδρούμε και δέν χαίρεσαι πού θα μάς βρείς έτοιμους όταν θα ηχήσεις την σάλπιγγα τής αντιδράσεως;

Αρχηγέ πώς να σε εμπιστευθούμε στην επανάσταση πού ετοιμάζεις όταν φαίρεσαι με τόσο ποταπό τρόπο σε ανθρώπους με τούς οποίους είχες προσωπική σχέση;

Ο σκοπός αγιάζει τά μέσα; Σε σάς τούς μπαρουτοκαπνισμένους;

Αμέθυστος

3 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

ΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ

Ένας έγραφε : "Βρίσκονται στα σαγόνια του καρχαρία και αυτές οι σέχτες ξιφομαχούν υστερικά για το αν η Ορθοδοξία είναι «Εκκλησία» ή «Θρησκεία»!!!!"

Κι εγώ του απάντησα :

Στα σαγόνια του καρχαρία βρίσκεσαι όταν σε πετάξουν από το βαπόρι ή αν το βουλιάξουν. Αυτοί που μας έριξαν κάτω και βούλιαξαν τη θρησκεία, "δια την νοητήν ναυν της εκκλησίας" απορούν και θλίβονται. Σαρκάζουν όμως και όσοι δεν βλέπουν ότι το καράβι ήταν "ποστάλι" και όχι δεξαμενόπλοιο πολιτικής σκέψης (think tanker) όπως το ήθελαν. Γράμματα κουβαλούσε το ένα, σκέψεις το άλλο.

Θλίβομαι κι εγώ. Οι σέχτες φτιάχνονται όταν οι βάρκες δεν παίρνουν άλλους, θα μπατάρουν και θα μας φάνε όλους οι καρχαρίες. Ας φάνε λοιπόν αυτούς που δεν χωράνε.

Πώς βρεθήκαμε στη θάλασσα, ποιός και πώς βούλιαξε το καράβι, δεν μας νοιάζει. Τι να έφταιγε άρα γε, τα γράμματα ή οι σκέψεις.

Ας τελειώσω με ένα ανέκδοτο της λαϊκής κυπριακής θυμοσοφίας. Πάει κάποιος σε μια τσιγγάνα να του πει τη μοίρα του κι αυτή του απαντά : Η μοίρα σου είναι καλή, αλλά ο νούς σου κακορίζικος (στα κυπριακά, "σόρτα σου καλή, νους σου κακορίζικος").

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Ας μας το συγχωρήσουν το ''λάθος'' οι κύριοι του ΡΕΣΑΛΤΟ.Ας μη μας κατακρίνουν και τόσο πολύ.Δε πταίουν,δα,και τόσο οι ''υπερ-ορθόδοξοι'',όπως κατηγορούν,για τα δεινά της Χώρας και την αθλιότητα των ποικίλων κατεστημένων.
Ε φ ό σ ο ν ο π.Σαράντος είναι εμπαθής και συκοφαντικός έως μίσους έ ν α ν τ ι της Οσίας μοναχής Γαβριηλίας,γ ι α τ ί τ ο ν υπερασπίζεσθε;Π ρ ο ς τι;Α υ τ ο ί είναι οι αγωνιστές της Ορθοδοξίας;Ο π α δ ι κ ο ί χαρακτήρες που επιθυμούν ως εσωτερική ''δικαίωσή'' των να αποκτήσουν φίλαρχα και φιλοδοξότατα ολοένα και περισσότερη δ ύ ν α μ η κάθε είδους και ε π ι ρ ρ ο ή ωσάν να είμαστε αντιμαχόμενοι φιλόψοφοι ''φίλαθλοι'' ποδοσφαίρου;
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ,Ε Σ Ε Ι Σ,ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ,ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ,ΤΙΣ ΖΩΟΔΟΤΡΙΕΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΝΑ Μ Η Ν ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ Μ Α Θ Ε Τ Ε Ο Λ Η ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΚΕΣΘΕ Τ Ο Σ Ο Π Ο Λ Υ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ;ΤΥΦΛΩΘΗΚΑΤΕ;
Ν ο μ ί ζ ε τ ε,δηλαδή,πως η ενασχόληση με τους Αγίους συνιστά ματαιοπονία και μάχη,μάλιστα,''περί όνου σκιάς'',όταν ''έχουμε πόλεμο'' ήδη,όπως ισχυρίζεσθε;
Γ ι α τ ί φέρεσθε τόσο μικροπρεπώς,αλήθεια,και απαξιοίτε;H χριστιανορθόδοξη μαρτυρία,έχετε την ε ν τ ύ π ω σ η και τη σοφή γ ν ώ μ η πως ''εκπροσωπείται'' ή ''αντιπροσωπεύεται'' από ιερωμένους σαν τον ''μάχιμο'' π.Σαράντο;Δεν έχετε κ α τ α λ ά β η τι έ γ ι ν ε,τι γ ί ν ε τ α ι και τι π ρ ό κ ε ι τ α ι να γίνη στην Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη;Καθεύδετε;Δ ε ν παρακολουθείτε τη ρεαλιστική ροή των πραγμάτων,πού οδηγούνται,πού σύρονται οι Χριστιανοί από εξωνημένους ''μεγάλους διδασκάλους και υψηλούς καθηγητικούς επιτελείς'' "τ ω ν";Όχι καταστροφολογικά ή,απλώς,αφοριστικά και εκμηδενιστικά αλλά σύμφωνα με την αλήθεια το λέγω αυτό το ερώτημα.Αυτό είναι το ενδιαφέρον σας για την Εκκλησία του Χριστού και το οποίο έχετε θέση,κιόλας,ως έναν από τους κύριους πυλώνες της καλοσυγκροτημένης -κατά τα άλλα- πολιτικής σας άποψης και ιδεολογίας;Με κάθε ειλικρίνεια και σεβασμό..

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΠΕΡΙ ΟΝΟΥ ΣΚΙΑΣ...
ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ ΟΙ ΟΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΩΝΗΜΕΝΟΙ...ΑΔΕΛΦΕ ΑΡΧΑΙΕ...