Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Έγινε η ένωση των Εκκλησιών!

Στον Ορθόδοξο Τύπο της 15ης Ιουνίου δημοσιεύτηκε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του κ. Αθ. Σακαρέλλου με τον τίτλο :

Ομολογία του Αθηναγόρα: Έγινε η ένωση των Εκκλησιών!

Είχε προηγηθεί πριν λίγο καιρό ένα άλλο άρθρο-βιβλίο του ιδίου, με τίτλο «Έγινε η ένωση των Εκκλησιών», που αναφερόταν στην περιβόητη ΆΡΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΘΕΜΑΤΩΝ μεταξύ Δύσης και Ανατολής, που όπως αποδείχτηκε όμως, επρόκειτο τελικά περί ΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΑΚΟΙΝΩΝΗΣΙΑΣ, σύμφωνα με το επίσημο κείμενο που υπέγραψαν ο Πατριάρχης με τον Πάπα.

Ουσιαστικά η άρση της Ακοινωνησίας σημαίνει ότι οι δύο εκκλησίες (αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο εκκλησία για την παπική αυλή) είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΕΧΕΙ ΑΡΘΕΙ!!

Φυσικά όποιος παρακολουθεί από κοντά τα γεγονότα δεν χρειάζεται τέτοιου είδους ντοκουμέντα για να πειστεί ότι το Πατριαρχείο Κων/πόλεως θεωρεί ως ΑΔΕΛΦΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΝ ΡΩΜΗ.

Τα συλλείτουργα, οι κατ΄έτος συμπροσευχές, οι προσφωνήσεις του πάπα ως ορθοδοξότατου επισκόπου, οι μικτοί γάμοι, η συμφωνία Μπάλλαμαντ, η αναγνώριση χάριτος και ιερωσύνης εκατέρωθεν, η μετάδοση μυστηρίων κ.α. πολλά, αποδεικνύουν περίτρανα ότι όλα τα υπογείως συμπεφωνημένα έχουν γίνει πράξη.

Αν ρωτούσαμε το υποτιθέμενο 95% του Ορθόδοξου πληθυσμού τι πιστεύει για την παπική "εκκλησία" θα διαπιστώσουμε ότι οι περισσότεροι δεν την θεωρούν αιρετική (αυτός ο όρος έχει πλήρως διαστρεβλωθεί σήμερα) αλλά τη βλέπουν σαν μία εκκλησία όπως την δικιά μας...

Αμέθυστος

3 σχόλια:

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Ο Σακαρέλλος είναι εντιμότατος άνθρωπος, εξαιρετικός νομικός και ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΨΥΧΗ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ...
ΓΕια σου ΘΑΝΑΣΗΗΗΗ!
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΕΝΑ!

ΦΙΛΙΑΑΑ!

Ανώνυμος είπε...

Και το υπόλοιπο 5% το παραμυθιάζουν οι Οικουμενιστές Πατριάρχες και Επίσκοποι τονίζοντας ότι "δεν πρόκειται να υποχωρήσουν σε θέματα Πίστεως" ή ότι είναι Ορθόδοξοι (και αυτός ο όρος δεν διαστρεβλώνεται επίσης σήμερα;) αλλά παρόλα αυτά έχουν εκκλησιαστική κοινωνία με τους Οικουμενιστές και τους Παπικούς, Προτεστάντες κλπ μην λέγοντας - ίσως ούτε στον εαυτό τους- τη προειδοποίηση του Οσίου του Θεόδωρου του Στουδίτου:
"Οι μεν τέλεον περί την πίστιν εναυάγησαν, οι δε ει και τοις λογισμοίς ου κατεποντίσθησαν, ΟΜΩΣ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΙΡΕΣΕΩΣ ΣΥΝΟΛΛΥΝΤΑΙ"(ΟΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΥΔΙΤΟΥ, P.G.99,1164A).
Στη συνέχεια βέβαια επιδιώκουν την εισαγωγή του Πρωτείου του Πάπα στην Ορθοδοξία λέγοντας ότι πρόκειται για "πρωτείο διακονίας". Πίστευε ότι θέλεις (άρα μην αλλάξεις τη πίστη σου), αναγνώρισε όμως το Πρωτείο του Πάπα!
Η αναγνώριση του Πρωτείου είναι η προϋπόθεση ενσωμάτωσης στον Παπισμό σύμφωνα με την Β Βατικάνειο Σύνοδο.
Ποιός νοιάστηκε για την Αλήθεια; Αυτό που τους απασχολεί είναι η εξουσία και κοντά στον Πάπα και οι Οικουμενιστές Επίσκοποι με Πρωτεία και Αλάθητα, και όποιος διαφωνεί μαζί τους εκτός "εκκλησίας"...

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΔΙΟΤΙ ΗΡΕ ΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ο ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΤΟ 1965 ΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΕΩΣ ΑΥΤΗΣ, ΌΤΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΠΛΑΝΗ ΕΠΙ ΤΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΕΙ ΩΣ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗΣ ΟΛΚΗΣ!