Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΠΑΛΑΙΟ-ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

Λίγο πρίν αντικατασταθεί από την νέο-πατερική.

Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος . Λόγος 78ος- Ζαγοραίος.

«...Μή πλανάσθε, ο Θεός είναι πύρ, καί όταν ήλθε είς τόν κόσμον καί έγινε άνθρωπος, έβαλε είς τήν γήν πύρ καθώς λέγει ο ίδιος, τό οποίον περιτριγυρίζει και ζητεί νά εύρη ύλην, ήγουν γνώμην καί προαίρεσιν αγαθήν, καί νά πέση μέσα είς αυτήν, καί νά ανάψη, καί είς εκείνους οπού ανάψει , υψώνεται είς φλόγα μεγάλην, καί φθάνει έως τόν ουρανόν, καί δέν αφήνει εκείνον οπού άναψε από αυτό να μένει τελείως αργός ή να ησυχάζη, ουδέ κατακαίει την ψυχή οπού άναψε είς αυτήν, χωρίς νά τό αισθάνεται αυτή, καθώς νομίζουν μερικοί νεκροί, διατί η ψυχή δέν είναι αναίσθητος ύλη, αλλά είναι αισθητική καί λογική.....»

Οι εκπρόσωποι τής νεο-πατερικής συνθέσεως δέν έχουν ιδέα περί τής πραγματικότητος τής Πατερικής Θεολογίας. Νομίζουν ότι ήταν διαβασμένοι καί έκαναν σύνθεση με την φιλοσοφία. Κανένας χριστιανός πλέον δέν γνωρίζει πώς ο σκοπός τού Χριστιανού είναι να αποκτήσει τό Άγιο Πνεύμα καί πώς να το πραγματοποιήση.

Τύποι σάν τον Φλωρόφσκυ νομίζουν πώς η Πεντηκοστή είναι κάτι σάν ενόραση.

ΌΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ, ΚΑΙ ΤΥΠΩΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΜΕΘΥΣΤΟΥ, ΟΠΟΥ Ο ΜΠΕΡΝΤΙΑΕΦ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΟΥ ΣΑΡΩΦ.

Αμέθυστος

4 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Και τι να πεί κανείς για τη ρωσική θεολογία, αμέθυστε;

Για εβδομήντα χρόνια είχε σιγήσει και έδωσε τη σκυτάλη στους, εν διασπορά, ευρισκόμενους. Κι αυτοί έκαναν καλή δουλειά. Όχι, βέβαια, για την Ορθοδοξία και το λαό του Θεού. Οι καλοί μας άνθρωποι είχαν τους χορηγούς τους - στα προτεσταντικά και τα παπικά πανεπιστήμια, αλλά και σε άλλους χώρους - και σαν τι περίμενες να γράφουν;

Τα έφεραν από εδώ, τα πήγαν από εκεί και χρίσθηκαν προφεσόροι. Να έλεγαν στους σπόνσορες ότι είσαστε βουτηγμένοι μέσα στην αίρεση και δεν ξέρετε πού σας πάνε τα τέσσερα;
Δεν γινόταν, όπως καταλαβαίνεις.

Έκαναν οικονομία, με το συμπάθιο, και άντε τώρα να βγάλουμε εμείς την άκρη.

"Και ποιος είσαι εσύ;", μου είχε πει κάποτε ένας, για το σημαντικό θέμα των μεταμοσχεύσεων. Ξέρεις εσύ περισσότερα από τον ... τάδε και τάδε (ονόματα δεν λέμε);

Για τα μπάζα, αμέθυστε, για τα μπάζα μας έχουν. Γράφεις εσύ, γράφω εγώ, γράφουν και άλλοι. Βλέπεις να γίνεται τίποτα; (Εγώ παντως βλέπω ότι χρεωκοπήσαμε).

Άντε, λοιπόν, και καλή μετάνοια σου εύχομαι.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό το σχόλιο,Αμέθυστε για τον Αγιο Συμεών το Θεολόγο..
Τι σχέση έχουν αυτοί οι νεό...με αυτούς τους παλαιό...
ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Ακου φίλε Κυπριανέ, ΜΗ σε πιάνει απελπισία.

Αυτό θέλει ο Εωσφόρος.
Την απελπισία.
Επιθυμεί...
να βουλώσει και τις δύο φωνές που ακούγονται ενάντια στην παμμέγιστη φωνή του που ΑΛΑΛΙΑΖΕΙ αυτή τη στιγμή την Οικουμένη.
Εμείς θα επιμείνουμε να μιλάμε.
Μπορεί να μας ακρωτηριάσουν τη γλώσσα ή το δεξί μας χέρι όπως έκαναν στο Μάξιμο τον Ομολογητή, τον καιρό που ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΜΟΝΟΘΕΛΗΤΙΣΜΟΥ.

Εμείς θα ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ να διαδηλώνουμε το ΟΥΚ ΕΞΕΣΤΙ ΣΟΙ,και ας μας κόψουνε το κεφάλι!

ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ.

ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΛΕΣΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ.

Άλλοι θα συνεχίσουν μετά το δικό μας το θάνατο.
ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΧΩΜΑ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΟΤΙ ΚΡΑΤΑΙΑ ΩΣ ΘΑΝΑΤΟΣ, ΑΓΑΠΗ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟ, ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ...

ΗΜΕΙΣ ΜΩΡΟΙ ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ.

Τελεία και Παύλα!

Ασπάζομαι τον Αμέθυστο, εσένα τον Κ.Τ. τον κ. Λαγκουβάρδο την Ψυχίατρο και όλους τους καλούς ανθρώπους των Μυστικών Υπηρεσιών που μας διαβάζουν.

ΚαΛΌ ΒΡΑΔΥ!

Ανώνυμος είπε...

Ωραία Ελένη,
ΤΡΕΧΕ ΚΑΜΑΤΗΡΕ...ΤΡΕΧΕ...